Хормонални изследвания - 3

• 80 181
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Денис, много благодаря. Искам да те питам според теб добре ли е да пуснем dhea s и 4 аndrostenodinone преди консултацията с уролог андролог? В смисъл биха ли дали повече информация?
Да, добре е да се изследват - това ще улесни лекаря при поставяне на диагноза

# 91
  • София, Бургас
Денис, много благодаря. Искам да те питам според теб добре ли е да пуснем dhea s и 4 аndrostenodinone преди консултацията с уролог андролог? В смисъл биха ли дали повече информация?
Да, добре е да се изследват - това ще улесни лекаря при поставяне на диагноза

Много благодаря. Simple Smile

# 92
Здравейте и от мен, Hug аз съм нова във форума,ще съм ви много благодарна ако разчетете и моите изследвания.
FT4 0.984 ng (0.93-1.7)
TSH 3.020 ulU (0.27-4.20)
PRL 28.13 ng (3.0-23.50)
TAT 30.28 IU (0-115)
MAT 25.25 IU (0-34)
Тези изследвания са правени преди два месеца.Спазих изискванията за PRL. Док.ми изписа Достинекс за пролактина по 1/2 веднъж седмично вечер.Другата седмица ще  пусна PRL и TSH на чист ден да видим дали се повлиява.
А днес на 3-ти ден от МЦ си назначих сама следните изследвания:
LH 10.51 mlU (1.5-12.6)
FSH 8.58 mlU (3.5-12.5)
E2 70 pg (12.5-166) Shocked
LH досега не ми е било толкова високо,Е2 също.FSH пък обратно, бил е със стойности и 10 и 11 mlU.Затова днес пуснах и AMH и инхибин B.Резултатите ще излезнат в Понеделник и на 04.10. съм на преглед.На 35 години съм тези високи нива много ме притесняват.

ТСХ е висок, трябва да е под 2.0 - показва Хипофункция на ЩЖ.
Пролактинът е висок - трябва да е около 10-12, той може да потиска О.
Добре е да изследваш Андростендион, Тестостерон, ДХЕА и 17ОН Прогестерон на 3 ден от МЦ
За да се назначи правилното лечение, трябва да се постави точна диагноза - да се открие къде точно е проблема
ЛХ и ФСХ са високи - показват, че има проблем с яйчниковата функция
Ще чакам да пишеш какъв е коментара на лекаря

Много благодаря за отговора. Hug
Другия месец ще пусна останалите изследвания.Само не разбирам защо Прогестерон на 3ти ден или този  17ОН Прогестерон е различен.
Ще пиша утре като излезнат АМН и инхибин B. A ДХЕА показва качеството на яйцеклетките или греша?
Лека и спокойна вечер от мен на всички Simple Smile

# 93
  • София
Денис може ли коментар на изследванията ми.Правени са на 2 ден от МЦ защото нямам възможност на 3 ден заради работата дано да не е проблем.По принцип съм с поликистозни яйчници .От няколко месеца пия Масло от вечерна иглика ,Инофолик, омега 3, витамин Е.

LH   5.81   mU/ml   м.(1.5-9,3) ж.(фол 1.9-12,5; овул 8,7-76,3 лут 0.5
FSH   4.81   mU/ml   М(1.4-18.1 Ж(фол 2.5-10.2 овул 3.4-33.4; лут 1.5-9
Estradiol   207   рmol/l   М(0-146.1) Ж(фол 71.6-529.2) овул (234.5-1309.1);

Благодаря

# 94
Може ли коментар и за моите изследвания Praynig

ft4-16.12pmil/l-  12-22

TSH-1.61mlU/l-   0.27-4.2
Prolactin-451.1microU/ml  (жени -102-496U/ml)
Anti TG-ab-118.09-  0-115U/ml
Anti TPO-Ab-25.67-  0-34U/ml

Teзи Анти .предполагам ,че са ТАТ И МАТ .поне това трябва да са newsm78

# 95
подарявам една опаковка parlodel от 2,5мг срока на годност до края на 2014г ако някой я иска да пише на лични изпращам я по куриер за  ваша сметка.

# 96
Здравейте и от мен, Hug аз съм нова във форума,ще съм ви много благодарна ако разчетете и моите изследвания.
FT4 0.984 ng (0.93-1.7)
TSH 3.020 ulU (0.27-4.20)
PRL 28.13 ng (3.0-23.50)
TAT 30.28 IU (0-115)
MAT 25.25 IU (0-34)
Тези изследвания са правени преди два месеца.Спазих изискванията за PRL. Док.ми изписа Достинекс за пролактина по 1/2 веднъж седмично вечер.Другата седмица ще  пусна PRL и TSH на чист ден да видим дали се повлиява.
А днес на 3-ти ден от МЦ си назначих сама следните изследвания:
LH 10.51 mlU (1.5-12.6)
FSH 8.58 mlU (3.5-12.5)
E2 70 pg (12.5-166) Shocked
LH досега не ми е било толкова високо,Е2 също.FSH пък обратно, бил е със стойности и 10 и 11 mlU.Затова днес пуснах и AMH и инхибин B.Резултатите ще излезнат в Понеделник и на 04.10. съм на преглед.На 35 години съм тези високи нива много ме притесняват.

ТСХ е висок, трябва да е под 2.0 - показва Хипофункция на ЩЖ.
Пролактинът е висок - трябва да е около 10-12, той може да потиска О.
Добре е да изследваш Андростендион, Тестостерон, ДХЕА и 17ОН Прогестерон на 3 ден от МЦ
За да се назначи правилното лечение, трябва да се постави точна диагноза - да се открие къде точно е проблема
ЛХ и ФСХ са високи - показват, че има проблем с яйчниковата функция
Ще чакам да пишеш какъв е коментара на лекаря

Другия месец ще пусна останалите изследвания.Само не разбирам защо Прогестерон на 3ти ден или този  17ОН Прогестерон е различен.
Ще пиша утре като излезнат АМН и инхибин B. A ДХЕА показва качеството на яйцеклетките или греша?

Здравейте отново.Денис бих искала да те попитам според теб на какво може да се дължи високата стойност на AMH.Вчера ми излезнаха резултатите:
AMH(анти-Мюлеров хормон):4.9ng.ml  реф.стойности (0.9-1.7)
INHIBIN B:104.1ng/L  реф.стойноисти са по-голямо от 45
Навсякъде пише че ниските стойности на AMH са лош отговор на яйчниците ,а високите означават че яйчниковия запас е във фертилни граници.Моя резултат според всеобщите показатели би трябвало да са добри,но според реф.стойности на лабораторията са прекалено високи.Възможни ли са такива реф.граници в толкова кратък диапазон? newsm78Никак не ми се връзва..Изследванията ги правих на 3ти ден от МЦ в "Писанец"Пловдив.
Направих всички нужни изследвания,относно яйчниковия запас.Също така инхибина с тези стойности висок ли е?Четох че до 200ng e нормално.
Моля Ви някой да коментира,на преглед съм чак в събота.

# 97
Не питам за мен. Искам да помогна на приятелка.
Кога трябва да се направят хормоналните изследвания? Кой период е най-подходящ?
Бихте ли ме насочили в Стара Загора къде да се отиде?
Предварително благодаря   bouquet

# 98
  • София

Прогестерон на 7 ден след О. и 17ОН Прогестерон на 3 ден от МЦ - са различни
17ОН Прогетсерон е показател за функцията на НбЖ
ДХЕА е андроген, мъжки хормон и също е индикатор за функцията НбЖ - неговите  стойности влияят на кач-вото на яйцеклетките

# 99
  • София
Денис може ли коментар на изследванията ми.Правени са на 2 ден от МЦ защото нямам възможност на 3 ден заради работата дано да не е проблем.По принцип съм с поликистозни яйчници .От няколко месеца пия Масло от вечерна иглика ,Инофолик, омега 3, витамин Е.

LH   5.81   mU/ml   м.(1.5-9,3) ж.(фол 1.9-12,5; овул 8,7-76,3 лут 0.5
FSH   4.81   mU/ml   М(1.4-18.1 Ж(фол 2.5-10.2 овул 3.4-33.4; лут 1.5-9
Estradiol   207   рmol/l   М(0-146.1) Ж(фол 71.6-529.2) овул (234.5-1309.1);

Благодаря
ЛХ е малко завишен, може да показва по-ранна О. / или ПК/
Добре е да проследиш О.

# 100
  • София
Може ли коментар и за моите изследвания Praynig

ft4-16.12pmil/l-  12-22

TSH-1.61mlU/l-   0.27-4.2
Prolactin-451.1microU/ml  (жени -102-496U/ml)
Anti TG-ab-118.09-  0-115U/ml
Anti TPO-Ab-25.67-  0-34U/ml

Teзи Анти .предполагам ,че са ТАТ И МАТ .поне това трябва да са newsm78
Коментирах ги вече - някъде

# 101
  • София
...........
Здравейте отново.Денис бих искала да те попитам според теб на какво може да се дължи високата стойност на AMH.Вчера ми излезнаха резултатите:
AMH(анти-Мюлеров хормон):4.9ng.ml  реф.стойности (0.9-1.7)
INHIBIN B:104.1ng/L  реф.стойноисти са по-голямо от 45
Навсякъде пише че ниските стойности на AMH са лош отговор на яйчниците ,а високите означават че яйчниковия запас е във фертилни граници.Моя резултат според всеобщите показатели би трябвало да са добри,но според реф.стойности на лабораторията са прекалено високи.Възможни ли са такива реф.граници в толкова кратък диапазон? newsm78Никак не ми се връзва..Изследванията ги правих на 3ти ден от МЦ в "Писанец"Пловдив.
Направих всички нужни изследвания,относно яйчниковия запас.Също така инхибина с тези стойности висок ли е?Четох че до 200ng e нормално.
Моля Ви някой да коментира,на преглед съм чак в събота.
По-високите нива на АМХ може да се дължат на ПКЯ - повтори го след няколко месеца
Инхибинът е по-важен за определяне на ЯР, а той е добре

# 102
  • София
Не питам за мен. Искам да помогна на приятелка.
Кога трябва да се направят хормоналните изследвания? Кой период е най-подходящ?
Бихте ли ме насочили в Стара Загора къде да се отиде?
Предварително благодаря   bouquet
ЛХ, ФСХ и Е2 на 3 ден от МЦ
ТСХ и Т4 на чист ден / да не е пила кафе, чай... нищо с кофеин/
ТАТ и МАТ
Пролактин  - на чист ден  / 1-2 дни да не е правен секс и да не са пипани гърдите/
Тестостерон, Андростендион
ДХЕА и 17ОН Прогестерон - на 3 ден от МЦ

# 103
Много благодаря   bouquet

# 104
  Момичета и аз най - накрая се осмелих да ви питам за моите резултати, които правих миналия месец и ще се радвам на някакъв коментар и препоръка мога ли да пия някакви витамини или билки.
  Testosteron    0.85  (0.05 - 0.73)
  FSH                 0.11  (5.00 - 22.00)  - това е доста притеснително и за ендокринолога и за гинеколога
  LH                   0.20  (1.0  - 17.0)    - това също
  DHEA              7.22  (2.16 - 10.54)
  Prolactin         232.77 ( 277.80 - 35.579)

Всичките изследвания са правени на 3 ден от МЦ. Набързо ви нахвърлям всичката информация от 4 месеца е проблема ми пих Естрофем Дуфастон и един месец Диане 35 за предизвикване на цикъла тъй като не ми идва за да изследваме всичките хормони.Сега съм на Естрофем 7 дена по 2 и Дуфастон после 14 дена по 3. И пак ще правя изследвания - казват ми ПКЯ, но още не ми назначават никакво лечение окончателно.Имах доста проблеми на работата и отслабнах със 5-6кг. като в момента съм 44кг.Според ендокринолога всичко е на психическа основа и определно отслабването е изиграло важна роля.Гинеколога каза не мисли ПКЯ а да видим какво се случва с хипофизата, не мога да кача килограми от Април месец. Трудно съм щяля да имам деца , подувам се от Дуфастона , депресирах се ужасно - искам дете това е ! Просто съм притеснена и искам по бързо да се справя с това.Ще мога ли да имам деца? Има ли билки или витамини които да пия и ще ми помогнат? Кога ще ми спадне подутината в корема и по лицето? Много ще съм ви благодарна за мненията и най вече за изследванията на хормоните. Забравих да кажа че и лигавицата ми е едва забележима много тънка.       

Общи условия

Активация на акаунт