Хормонални изследвания - 3

• 78 992
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Преди обяд в деня на прегнила фуликули бяха 17 и 15 mm. В ден на пункция не знам.
Приеми, че "О." е напр.,  2 дни след прегнила и от там брой 7 дни

# 616

Може ли коментар на това изследване добре ли е.Януари фсх ми беше 9,43.Което говори за намален резерв.Но по принцип ми варира в месеците между 8-9.Сега пуснах и АМХ.

AMH       2.03       ng/ml   N>0.7, Bord.0.3-0.7   

# 617
  • София
Може ли коментар на това изследване добре ли е.Януари фсх ми беше 9,43.Което говори за намален резерв.Но по принцип ми варира в месеците между 8-9.Сега пуснах и АМХ.

AMH       2.03       ng/ml   N>0.7, Bord.0.3-0.7   
Добре е.
AMH обаче се интерпретира заедно с Инхибин В
АМH  може да е изкуствено завишен от СПКЯ

# 618
Денис, знам, че това са друг тип изследвания, но ако можеш да дадеш мнение:

NK-клетки   CD3-56+   13.04   референтни 2 - 13
% CD16-NK от всички NK CD3-CD16-56+  19.27   референтни 6.5 – 13.5
NK клетъчна активност       11.5   N<10%
NKa в присъствие на IVIg      7.0    реф Понижение на активността мин. с 10%
NKa в присъствие на Intralipid      5.9   
Тромбоцитно-левкоцитни агрегати (небременни) CD41a+CD11b+ - 1.10    реф 1.07% – 1.56%
Ембриотоксини - отрицателни

Заключение: Повишени популации на НК клетките и повишена НК активност.
За вливане на 5 ми Интралипид 2-4 дена ЕТ и повторно 2-4 дена след положителен тест за бременност.

P.S. Имам два опита инвитро - първия - неуспешен; втори - видяхме + тест, но за малко - вместо да нараства, започна бързо да спада. Това заключение ме притеснява, значи ли че не мога да забременея естествено  newsm78 и тези вливки дали само при инвитро могат да се вливат ...
Звъня на лекаря, но не мога все още да се свържа
Благодаря

# 619
  • София

Тромбоцитно-левкоцитни агрегати (небременни) CD41a+CD11b+ - 1.10    реф 1.07% – 1.56%

За вливане на 5 ми Интралипид 2-4 дена ЕТ и повторно 2-4 дена след положителен тест за бременност.

P.S. Имам два опита инвитро - първия - неуспешен; втори - видяхме + тест, но за малко - вместо да нараства, започна бързо да спада. Това заключение ме притеснява, значи ли че не мога да забременея естествено  newsm78 и тези вливки дали само при инвитро могат да се вливат ...
Благодаря

НК клетките са завишени, което налага имунотерапия, най-често след трансфер, но говори с лекаря - може и на ЕЦ / специално за Интралипид - това са различни МКисели/ ЛК, ГЛК, АЛА, Омега 3/
Може да ги приемаш и като добавки / макар че, вливанията са по-ефективни/

# 620
Какво има право да пуска Личния лекар от набора изследвания за Щитовидната жлеза?
Чета и знам, че беше писано някъде и не мога да го открия. Някой ако помни или знае, моля да сподели.

# 621
  • София
Какво има право да пуска Личния лекар от набора изследвания за Щитовидната жлеза?
Чета и знам, че беше писано някъде и не мога да го открия. Някой ако помни или знае, моля да сподели.
ТСХ и Т4

# 622
Денис, възможно ли е ТСХ да се вдигне от приема на Клостилбегит? Януари беше 0.5, а сега измерен след 5 дни Клостил е 2.7. Чудя се дали е от него.

# 623
  • София
Денис, възможно ли е ТСХ да се вдигне от приема на Клостилбегит? Януари беше 0.5, а сега измерен след 5 дни Клостил е 2.7. Чудя се дали е от него.
Да  Peace
До 2-3 месеца би трябвало да се нормализира

# 624

Благодаря

НК клетките са завишени, което налага имунотерапия, най-често след трансфер, но говори с лекаря - може и на ЕЦ / специално за Интралипид - това са различни МКисели/ ЛК, ГЛК, АЛА, Омега 3/
Може да ги приемаш и като добавки / макар че, вливанията са по-ефективни/

Лекарят ми предлага такава и също и на естествен цикъл, след него на 9ти 10ти ден преди овулация - една вливка - 5мл, която според него трае 2месеца.
Да, но това пак не ми дава гаранция. Прочетох за жени, при които дори нивата са им се повишили, вместо да бъдат коригирани. Иска ми се да се подложа, защото докато не пробвам не бих се уверила в едното, или другото (успеха или неуспеха), но и в същото време не е страх, да не се влошат нещата, вместо да се подобрят. Доколко това може да ми навреди ..
Ти какво мислиш за това?

# 625
  • София

Лекарят ми предлага такава и също и на естествен цикъл, след него на 9ти 10ти ден преди овулация - една вливка - 5мл, която според него трае 2месеца.
Да, но това пак не ми дава гаранция. Прочетох за жени, при които дори нивата са им се повишили, вместо да бъдат коригирани. Иска ми се да се подложа, защото докато не пробвам не бих се уверила в едното, или другото (успеха или неуспеха), но и в същото време не е страх, да не се влошат нещата, вместо да се подобрят. Доколко това може да ми навреди ..
Ти какво мислиш за това?
Никой не може да предвиди, как ще реагира Им.С-ма.
Лекарят те съветва, но ти си преценяваш. Има вероятност Анти-телата/АТ/ да се повишат, но той е много по-малък, и е редно да заложиш на обратния вариант - че ще ти помогне.
АТ може да се повишат и без Имуномодулатор, напр. от вирус - по принцип имаш ли завишени АТ ти не си защитена от тяхното повишаване - дори нищо да не правиш

# 626

Ти какво мислиш за това?
Никой не може да предвиди, как ще реагира Им.С-ма.
Лекарят те съветва, но ти си преценяваш. Има вероятност Анти-телата/АТ/ да се повишат, но той е много по-малък, и е редно да заложиш на обратния вариант - че ще ти помогне.
АТ може да се повишат и без Имуномодулатор, напр. от вирус - по принцип имаш ли завишени АТ ти не си защитена от тяхното повишаване - дори нищо да не правиш

Това най ме е ядосало ... когато лекарят предлага, а ти решаваш. Сякаш си експеримент в ръцете му. Просто съвет, а не професионално и реално мнение. Никои не дава гаранция, как , защо ... за да не си измием после ръцете с лекаря, ако нещо ни се случи ...

Извинявам се от отклонението, но ... главата ме боли от мисли какво да правя в случая и кое ще е по-добре. и Да, както казваш, залагането, че ще помогне е по-добре ... но пак опираме до някаква игра, сякаш "Руска рулетка" ... уморена съм от това!
ОЩЕ ВЕДНЪЖ СЕ ИЗВИНЯВАМ ЗА СПАМА!

# 627
Здравейте! Може ли да коментирате и моите резултати. Предстои ми първи опит инвитро! Благодаря предварително!
TSH 3.88(0.35-5.00)
Anti tg 224.8<115
Anti tro 4.76<12

# 628
Аз мога да ти кажа само за TSH, че ти е високо. Искат да е под 2 за опит, защото покрай стимулацията се покачва.

# 629
Здравейте! Аз преди време ходих на ендокринолог понеже имах висок тестодтерон  и дхеа следователно и ниски нива на женския хормон( не помня кой беше той) Докторката ми каза да пия метфогама, иноголик и противозачатачни. Кожата ми се изчисти имах проблем с акнето. Ходих и на гинеколог нямам кидти и т.н цитонамаската ми беше 1ва група.
Правим опити от 1 година, но нищо.. Чудя се дали да отида при гинеколожката ми и да и обясня, че искам вече бебе или да отида просто на контролен и да се обърна към ендокринолога които се занимава с проблемни бремености 😩 и може ли причината на тези видоки нива хормони опитите да се безуспешни ...

Общи условия

Активация на акаунт