Пазаруване от Amazon.co.uk и Amazon.de - тема №35

• 80 260
  • 795
  •   1
Отговори
# 720
  • София
не знам с кой превозвач си - щом няма номер за доставка, нормално от амазон да не пишат статус. За превозвач и преди съм писала, в гъбите често не отбелязват, докато не се натовари или дори докато не пристигне нещо в бг, че ти идва пратката. Но пък може да им звъннеш и по номер да проверят дали е по складовете или  камионите им... вероятно и с другите превозвачи може.

# 721
http://www.amazon.co.uk/Bosch-TAS2002GB-Tassimo-Beverage-Machine … 257544&sr=1-1

Тази машина само с нейните дискове ли може да се ползва или мога да я ползвам с филтри за шварц.
Търся си нещо, с което мога да правя и чай и кафе и се зачудих дали да си купя машина за шварц, ако мога да правя и с нея чай или френска преса  newsm78

Работи само с нейните дискове, но към нея има един диск които се води почистващ. Слагаш диска за почистване и през машината преминава топла вода която реално може да се ползва за чай от пакетче. Водата става доста гореща. Иначе има дискове за чай с различни вкусове и всякакви други напитки. Машината работи като дозира водата за съответната напитка на база на баркода изписан на диска, но има опцията да увеличи или намали количеството вода за напитката.

# 722
http://www.amazon.co.uk/Bosch-TAS2002GB-Tassimo-Beverage-Machine … 257544&sr=1-1

Тази машина само с нейните дискове ли може да се ползва или мога да я ползвам с филтри за шварц.
Търся си нещо, с което мога да правя и чай и кафе и се зачудих дали да си купя машина за шварц, ако мога да правя и с нея чай или френска преса  newsm78

Шварц кафе се прави и без машина. Купуваш си постоянен филтър(3-4 лв) слагаш го в/у кана, слагаш колкото кафе искаш и заливаш с гореща вода. Водата отичайки се ти прави шварц кафе в каната. Нали това е цялата система за шварц кафе. По принцип посочената от теб машина може, но с приспособление, ето виж как

http://www.youtube.com/watch?v=bXoFFl-V04s

Тези машини могат да ти правят гореща вода, и да си правиш кафе от филтър пакетче.

По принцип Tassimo работят със специални техни капсули за чай, кафе и т.н. Чете баркода в/у капсулата и разбира каква напитка ще правиш, съответно и затопля водата до нужните градуси. Около 8 паунда струват 16 капсули.....

Ако си правиш чай от връхчета(насипен) и искаш да си правиш хубаво кафе, то френсата преса е много подходяща.
Аз най-хубавия чай съм пил от т.нар. чайници на котлон дето се слагаха. Майка ми като малък слагаше липов цвят, шипки и още няколко билки и като зареше ставаше муууууци.
Още е дна много сполучлива каферварка е т.нар. кубинска(поо всеобщо мнение едно от най-хубавите кафета се прави в тях)

http://www.amazon.co.uk/Kitchen-Craft-LeXpress-Italian-Espresso/ … 263263&sr=1-2

В крайна сметка кафето играе основна роля. Ако си купиш качествена машина, а използваш евтино кафе......Simple Smile
Избора си е твой. Успех!

# 723
  • В сбъднатите си мечти
Здравейте ,днес 02.10 трябваше да получа доставка от немския амазон .Гледам я ,че от 30 .09 е в София и все се надявах до днес да пристигне в Несебър .
Преди малко като погледнах статуса на поръчката щях да падна - Spezielle Liefervereinbarung durch den Kunden beantragt, die den Versand verzögern kann ( Специално споразумение за доставка от исканията на клиента, че може да забави корабоплаването ) от транслейт  е превода .И още седи в София ,никой не ми се е обаждал,на адреса не са ходили   newsm78
С кой куриер е възможно да дойде ? На вас случвало ли ви се е такова забавяне ?
Прочетох ,че и novaVIVA има подобен проблем .

# 724

Нямаше време, оставаха само 7 дни до изтичане на 30 дневния период, затова пуснах по куриер. На доставчика му трябваха 20 дни, за да ми достави пратката от Германия.  ooooh!
Не е ли важна датата на изпращане - да е в рамките на тези 30 дни, а не датата, на която ще получат върнатото?!
Деня на пощенското клеймо при изпращането.

# 725
А дали има някакви проблеми на митницата с доставки на електроника и дрехи?

Коя митница?  newsm78
Великобритания, Германия, Франция и България са в Европейския съюз. Митници няма. Дали ще го поръчате от Пловдив или от Лондон е все тая законодателно.

Ако поръчвате от САЩ - в зависимост от стойността на стоката се плаща ДДС или ДДС+мито. Проблеми не правят, просто трябва да си платите.

Купувала съм от Германия и ми начислиха ДДС от 20 или 22%  Peace

# 726
  • София
ВАТ е ДДС. Някой стоки, примерно детски дрехи, обувки в Англия са освободени от ДДС. Ако ги поръчаш до Бг - ще се начисли 20%, както е по нашето законодателство. Ако използваш превозвач-цената ще е като обявената на сайта. (Съжалявам, но не съм съвсем наясно кое в коя държава е освободено от ДДС)

# 727
Примерно купувам ботуши от немския амазон. Обявена е цена от 73 евро, доставка 3.50 евро и върху това ми начисляват ДДС от 15.50 евро. Ако бях ги купила с посредник нямаше да ми начислят ДДС, но понеже ги исках до домашния ми адрес и ми праснаха ДДС-то. Вече си научих урока и поръчвам на адреса на приятелка, която живее в Германия, а тя ми ги праща, или ми ги носи.

# 728
Примерно купувам ботуши от немския амазон. Обявена е цена от 73 евро, доставка 3.50 евро и върху това ми начисляват ДДС от 15.50 евро. Ако бях ги купила с посредник нямаше да ми начислят ДДС, но понеже ги исках до домашния ми адрес и ми праснаха ДДС-то. Вече си научих урока и поръчвам на адреса на приятелка, която живее в Германия, а тя ми ги праща, или ми ги носи.
Много странно? Нали уж всичко е EU? Щом си платил ДДС в една държава защо ще ти начисляват пак ДДС в друга. Няма логика.

# 729
  • София
БайБрадър става въпрос за това, че някой стоки в някой държави са освободени от ДДС, а когато се изпращат в друга държава, където не са освободени, то тогава трябва да се обложат. Не е двойно облагане!

kikamora Малко ми е странно това, което пишеш. Дай да ги видим кои са тези ботуши. Не съм сигурна дали в Германия детските неща са освободени от ДДС или имаше само 1% разлика. Доставка само 3,50 евро??? До Бг няма толкова ниска доставка! Дай да ги видим! Кой е продавач? Да не е някой китайски търговец?

# 730
Няма нищо странно, Германия облага с ДДС някои стоки, които са за други държави Simple Smile
Ето ти разбивката на ботушите.

ДДС за Германия ....
7% - книги
19% - детски дрехи
19% всичко останало

Последна редакция: пт, 03 окт 2014, 01:04 от kikamora

# 731
  • София
Попаднах на това яке Размер 2ХЛ в черно е на цена £3.94 + £2.98 shipping

kikamora Всички фактури от амазон, както и от българските търговци са с цена на стоката без ДДС, после упоменават сумата на данъка и накрая тотал. Да не си се объркала нещо и обявената цена да си е била по-висока.
Ето ти пример на моя фактура от немския амазон, с доставка до Германия:

Zwischensumme:   EUR 28,55
Verpackung & Versand:   EUR 0,00
    -----
Gesamtsumme ohne MwSt.:   EUR 28,55
Umsatzsteuer:   EUR 5,42
    -----
Summe:   EUR 33,97
    -----
Gesamtsumme für diese Lieferung:   EUR 33,97
    -----

Последна редакция: пт, 03 окт 2014, 01:23 от vanian

# 732
Няма как да объркам, след това специално им звънях за да ги питам какво е това ДДС и ми обясниха, че стоки които излизат от Германия се плаща ДДС. За различните държави ДДС-то е различно.
http://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html?nodeId=502578

Ето ти разбивка на друга моя поръчка от немския амазон, но до немски адрес и както виждаш пак има някакво ДДС. Да не би да ми го начисляват защото виждат, че не плащам с немска карта? Сега видях, че и твоята поръчка има начислено ДДС.

Последна редакция: пт, 03 окт 2014, 01:44 от kikamora

# 733
  • ВАРНА
АЗ от MyToys като пускам доставка до БГ ми начисляват 1% допълнително заради разликите с нащето ДДС = за дрехи и играчки е това  Peace

# 734
  • Wolwedans
Така е, плаща се само разликата в българското и германското ДДС, което е 1 %, освен ако стоката не е напълно освободена от ДДС, както са например стоките за деца в Англия- тогава се плаща 20% ДДС (БГ ставката).

Общи условия

Активация на акаунт