За тези, които четат любовни романи №11

• 67 079
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • Под кривата круша
Здравейте, чета ви от много време и с удоволствие събирам предложения Simple Smile
Скоро приключих "Заплетени" и "Да повярваш отново". Моля, ако някой има и ако не ви затруднявам, да ми изпрати "Мъж в сянка" - katrinkata@abv.bg
Благодаря предварително! Simple Smile)

Имаш поща. Simple Smile

Видях, че в МБ вече има Лондон Роуд. Нямам търпение да я получа и да я започна.  Laughing

# 616
Здравейте,

търсейки нови книги в нета поподнах на Кимбърли Фрийман и нейната книга "Диво цвете", а вчера поръчах и "Островът на пеперудите". Толкова приятно изненадана съм от авторката, че си позволявам да дам малко инфо за нея: Кимбърли Фрийман е родена в Англия, но много рано се озовава в Австралия и съдбата й е свързана с тази страна - всичките й романи по един или друг начин говорят именно за това: тоталната смяна на континента, културата, начина на живот, отношенията с хората, преосмислянето на всички житейски ценности, представи и цели на героините й, озовали се на тази магическа земя - Австралия, Нова Зеландия, Тасмания. Самата писателка има много интересна биография, която също влияе върху писането й - била е популярна поп-певица, после решава, че има далеч по-големи възможности като музикант и започва стремителна кариера в... операта. Жъне големи успехи в оперното изкуство, но на върха на кариерата си решава, че гласът е инструмент, който не може да бъде експлоатиран до безкрай и прави драматичен завой към писателската професия. Не само започва да пише и публикува, но завършва литература и защитава докторат - сега е университетски професор и преподавател по литература и творческо писане, а освен това и автор с вече международна известност. Издателството ще издаде още няколко нейни книги.

# 617
По повод на Заплетени, Замотани и т.н.-мнооооооого тъпа книга.
Иначе и аз чакам Лондон Роуд.
А иначе съм хвърлила око на втората на Джей Лин, но да видим кога ще е.
Отивам да попрочета назад, че не съм влизала от доста време.

# 618
  • Плевен / София
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз си я поръчах хартиения вариант и в понеделник ще я получа....

# 619
  • София
Прочетох около 30% от Лондон роуд на български и съм... разочарована от превода. До момента има 2-3 по-големи смислови грешки. Освен това и текстът не се чете гладко, на англ. е много по-добре  Confused Жалко.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2014, 22:40 от milenaka

# 620
   Започнах поредицата за Чарли Дейвидсън на Даринда Джоунс и много ми хареса. Simple Smile Допада ми хумора и бързото действие, добре заплетената криминална история и Рейес  Embarassed Heart Eyes Embarassed Лелееееее сина на Сатаната  доста добре се справя хи хи хи

# 621
И аз скоро я четох и ми хареса  Peace

# 622
Аз в момента чета поредицата на Elisabeth Naughton, не е лоша.  Simple Smile

https://www.goodreads.com/series/47980-eternal-guardians

# 623
  • Русе/Germany
Едва завърших "Забранено минало" на Линда Хауърд  Tired Все едно не я е писала тя. Изобщо не ме грабна както другите и книги.

Сега започвам "Лондон Роуд", дано и тя не ме разочарова  Praynig

Ще видя и поредицата на Даринда Джоунс. Гледам, че има добри коментари за нея. От много време и се каня.

# 624
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз си я поръчах хартиения вариант и в понеделник ще я получа....

Нямам в момента време за хартиена книга-чета основно и само вечер на телефона, като заспи малката.Не е удобно да святкам лампа, а съм твърде скапана да отида да другата стая. А как ми се чете нещо на хартия, да прелистя, да ми замирише на печат...
Ще ме огрее след няколко месеца, като поолекнат малко работните ангажименти.
Даринда Джоунс не е лоша. Получих си Лондон Роуд и смятам да я започна още сега, че днес ми вадиха зъб и половинката е на разположение на дребната, а аз си почивам Laughing

# 625
  • София
Прочетох около 30% от Лондон роуд на български и съм... разочарована от превода. До момента има 2-3 по-големи смислови грешки. Освен това и текстът не се чете гладко, на англ. е много по-добре  Confused Жалко.

Допълвам:
Току-що прочетох следното: "И просто така аз се озовах в  първото квадратче". Грешен превод, лоша формулировка, излишно лично местоимение... Все едно чета първия любителски превод на 15 годишно дете.  ooooh! Stop

"Пробъбрих"...  ooooh!

I feel your pain, преведено като "чувствам болката ти"...

Последна редакция: нд, 28 сеп 2014, 10:57 от milenaka

# 626
почти дочитам Лондон Роуд и мога да кажа,че много ми допада.Като изключим наистина превода всичко ми хареса-и аз изпитах тръпките на георинята  Laughing Laughing Laughing

# 627
Прочетох Друговремец и многооооооооо ми хареса  bouquet.Обичам да има малко или много фантастика,любов,екшън,лек хумор и много ,много ...........леле почнах като критик Mr. Green Хареса ми ,страхотна книга!  bouquet Сега съм приготвила Заплетени ,ама вярно ли е зле ? newsm78

# 628
  • София
Прочетох Ще те чакам, на Джей Лин, гоооооооляма тъпотия, да не се излъже някой да си я купи! Все едно четях размислите на някоя тинейджърка. Още се чудя как може да издават подобни книги  ooooh!

# 629
И аз започнах "Лондон роуд" и засега ми харесва.Някой знае ли колко книги са от поредицата и за кого са останалите?

Общи условия

Активация на акаунт