Отговори
Здравейте. Страдам от 24г. За щастие нямам псориатичен артрит. Не съм бил запознат а и явно на малоумни лекари все попадах защото в последните 10г всеки месец си инжектирах Дипрофос, и мазал само с кортизонови препарати и кортикостероиди което запознатите са наясно до какви последствия води.
В много тежка форма съм над 90% от тялото с класически плакатен псориазис. Благодарение на много усилия и помощ Свисше най-после стигнах до това лечение с биологични лекарства и конкретно Хумира. Проблема е, че вече се появиха първите странични негативни реакции а съм едва на втората инжекция. Моля някой да сподели ако вече е пробвал, защото лекарите ни възприемат за идиоти и изобщо не се сещат, че човек за 24г страдание е изчел повече литература и от тях, но това е друга тема.
За нещастие разбирам в последно време, че масово дерматолозите оспорват лечението с блокери и дори са принудили производителите да сменят листовката на лекарствата си.
В една друга тема в сайта няколко човека споделят, че в резултат на Хумира от плакатен псориазис са преминали на артритен. Ужасявам се само при мисълта за това.
От 2 дена изпитвам проблем с движението....да не става наистина това от което се страхувам.

# 1
Зравейте от 2 месеца съм на лечение с хумира и чувствам подобрение.Бях опитал всичко преди това ,но нямаше задоволителен ефект.Надявам се и за напред да ми действа добре въпреки мненията на някои хора че след време престава да действа.И малко извън темата,ако някой  има и не са му необходими да ми услужи с лепенките които идват с кутията,че мойте ги загубих.Желая успех на всички които се борят с коварната болест.

# 2
Здравейте, включвам се по темата тъй като баща ми страда от това коварно заболяване около 15 години. Хвърлил е купища пари по лекари и изследвания и никакъв ефект. Пробвал е сауна , солариум , всичко, сега съвсем случайно откри своето лечение.
Не казвам, че е лечение за всички , но поне няма да навреди ако пробвате.
И понеже знам колко е коварно заболяването, реших да споделя,дано да  помогна на някой
Рецептата е много проста - просто трябва да си купите трите съставки в точния грамаж и да си ги смесите сами и кремчето е готово. Съставките са : 50 гр. чист вазелин (ако може турски, но той и тук е същия), маз кловейт 0,05% 25 грама, и салицил 20 грама. Смесвате си ги в бърканче и се мажете поне 1 път на ден най-добре вечер, защото като легнете няма да се движите много и ще си попие.Мажете засеггнатите участъци. Баща ми се маза 10-15 дена и се изчисти цялото тяло, сега дори не се маже, а те продължават да се изпаряват (на места бяха останали леки очертания от плаките), вече е почти незабележимо.

Пробвайте, може да не ви подейства, на всеки е различно, но поне няма да навреди!
Успех!

# 3
Здравейте!
Бих искала да Ви поканя да участвате в международно проучване на GfK на тема „Псориазис“ сред пациенти с умерена до тежка форма на заболяване!
Въпросникът отнема 20 минути и се попълва онлайн. Можете да прекъснете и да продължите в друг момент, както Ви е удобно.
Вашата анонимност е гарантирана – резултатите ще бъдат използвани единствено в обобщен статистически вид.
За повече информация, моля, вижте събитието във фейсбук на страницата на Асоциацията на хората с псориазис и псориатични усложнения, https://www.facebook.com/events/1668592626721010/
Предварително благодаря!

# 4
Здравейте, Здравейте, съпругата ми е с ревматоиден артрит на лечение с ХУМИРА е от 2години. Имаме проблем с протокола, защото не успя да се яди на време за изследвания имаше друг здравословен проблем. Какво може да се направи, за да получи хумира, защото гледам, че е изключително скъпа?

# 5
Тони Антов, трябва да се яви отново на комисия, само така може да получи безплатно инжекциите.

Авторе! Биологичните имат и странични ефекти, това е имуносупресор, не се заблуждавайте от наименованието. Хумирата няма да ви излекува, но ще влезете в ремисия. Рискът е оправдан. Повече от 3 години бях на доста по-опасен супресор-имуран. Е, преживях страничните ефекти и съм в ремисия вече 6 години. Следете си показателите и не се измъчвайте с въпроси.
Скрит текст:
Най-тежкият страничен ефект на имурана е рак. Преглътнах го и го употребявах. Налага ми се понякога да си правя туморни маркери, но това е цената на ремисията.
Не ви съветвам да се отказвате, ако не стане крайно наложително. Няма начин заради имуносупресор да преминете към артритен псориазис. Ако ви се случи, то е защото болестта е успяла да ви засегне и ставите и костите, а не заради имуносупресора. Впрочем всички артритни заболявания се третират с биологични.

# 6
Предстой й явяване и изследвания, след което протокол и ще го подадем в НЗОК., но се забави защото имаше друг проблем и бше в болница и така не успя когато свърши първия протокол.

# 7
Свекърът ми имаше псориазис с големи сърбящи участъци по краката и ръцете. Маза се с дактакорт и се оправи. И на други хора им е помогнал дактакорта. Крем трябва да е , а не маз.

Общи условия

Активация на акаунт