Астрология - 5 тема

• 52 492
  • 768
  •   1
Отговори
# 555
А ако при Юпитеровото завръщане, Юпитер е ретрограден както беше момента, какво да очакваме?
Чета че тогава пак учиш уроци от това, което до момента си направил. Юпитер в случая не се разгръща в смисъл не носи дарове и успехи.
А какво става ако наталния ти Юпитер е ретрограден?

Принципно, доколкото знам, Юпитер е планетата на късмета, така че би трябвало с нея да се свързват 'хубави неща и събития'  newsm78
Май темата не е много активна. И аз се надявам ако може някой от по-разбиращите да ми даде отговор на въпроса, който зададох, че като любител, само характеристики мога горе-долу да определя. Но за конкретни събития и време нямам идея  newsm78

# 556
Фермина Даза, твоята черна луна в 12 дом ли е? в съвпад с луната?

# 557
слънцеЛуна, потърсих дали съм го свалила, но не съм, беше много гадно. сигурна съм, че беше по руската школа, даже една част честох на руски, нямаше една хубава дума. за съвпада с луна най-мекото беше "емоционално нестабилен", но повече се говореше за откачане, лудости и т.н. а при мен с плутона направо трябвало да си стягам багажа за към лудницата. ще потърся още малко и ако успея да го намеря ще пратя линк. иначе съм сваляла някаква книга от Анелия Цветанова (не ми говори нищо като име), в която не е много по-различно тълкуването.

И на мен не ми говори нищо Анелия Цветанова Grinning . Но намерих на руски http://www.astromeridian.ru/art_resear_009.php. Има и за съвпад на Черната Луна в Плутон, намекват за някакви психически сили при такова положение.

Елч, ако го намериш и на мен ще ми бъде интересно да прочета. Двама независими един от друг астролози много деликатно са ми споманавали, че като кармично изпитание ще имам  престой в  болнично заведение от затворен тип...Ами звучи доста притеснително и си признавам ме достараша да задавам въпроси в тази насока. Не помня къде четох за картата на Диоген, който прекарвайки живота си в бъчва е избегнал престой в затвора, което му е било заложено по карта. Не зная доколко е вярно това и възможно ли е  да избегнеш заложения ти аспект, като леко го попромениш, т.е ако имам период от живота си в който трябва да бъда изолирана социално (думата "лудница" ме ужасява) и да не съм много адекватна със събитията около мен, да взема да ида в някой ашрам в Индия...Разсъждавам си. Ще ми е интересно да чуя и вашите мнения.

То в психиатрията няма само луди. В някои държави например, в такива заведения вкарват и хора, които са депресирани, биполярни, и прочие. Иначе изолацията е по 12-ти дом, Нептун, знака Риби, но и Южният възел сочи за изолация, например Луна съвпад Южен възел - емоционално откъснат от другите хора.

# 558
Аз преди имах справочник с ефемериди и там съм гледала телата по дати. Сега обаче нямам източник и имам въпрос - софтуер ли ползвате или данни от нета? Ако искам да видя точното завръщане на моя Сатурн - къде бихте ме посъветвали да погледна.   Rolling Eyes В периода, в който очаквам, че се е случило ми се събраха доста значими случки  Crazy А като се прибера в София - направо ще погледна какви са били картите на 3 конкретни дати от този период Simple Smile

Алена, в астро.ком има ефемериди http://www.astro.com/swisseph/swepha_e.htm. Първият точен съвпад на транзитен с натален Сатурн при теб трябва да е било на 30-ти юли 2005-та.

# 559
  • в 1001-та нощ
Мноооого благодаря  Hug  bouquet
Много ме глождеше снощи - ровичках, ровичках и аз до тези pdf-и и тази дата стигнах. При мен за няма и година - в този период - приключи една много дълга връзка (11г). Много трудна връзка, която на много ме научи, изгради. Със земен знак беше и мисля, че си взех уроците за връзки със земни значи тогава. Буквално ме обезличи и се самоизграждах отново  ooooh! След това имаше една голяма любов и сватба, от която избягах. Мислех си, че около това сватбено бягство Сатурн се е върнал, но не, само се е приближавал. Смених няколко града, започнах поредица от много тежки операции.

И интересно. Сатурн се връща точно когато операциите приключват успешно и аз се връщам окончателно в София. С равносметките, всичко някак отлежало в мен,  с ясна идея какво искам и на къде вървя - след цялото лутане.

Обаче, като се прибера в София - ще си направя карти на точните дати на големите събития Simple Smile Особено тези, които са били с гръм и трясък  Blush

# 560
  • София
Алена и ти си като мен Сатурна те е разтресал  Mr. Green един въпрос да имаш аспект Сатурн-Плутон като каза операции  Rolling Eyes
А като споменахте южен възел моя е в 12 дом съвпада със слънце, това пак ли е отчуждение като е в 12 дом  Rolling Eyes

# 561
Мноооого благодаря  Hug  bouquet
Много ме глождеше снощи - ровичках, ровичках и аз до тези pdf-и и тази дата стигнах. При мен за няма и година - в този период - приключи една много дълга връзка (11г). Много трудна връзка, която на много ме научи, изгради. Със земен знак беше и мисля, че си взех уроците за връзки със земни значи тогава. Буквално ме обезличи и се самоизграждах отново  ooooh! След това имаше една голяма любов и сватба, от която избягах. Мислех си, че около това сватбено бягство Сатурн се е върнал, но не, само се е приближавал. Смених няколко града, започнах поредица от много тежки операции.

И интересно. Сатурн се връща точно когато операциите приключват успешно и аз се връщам окончателно в София. С равносметките, всичко някак отлежало в мен,  с ясна идея какво искам и на къде вървя - след цялото лутане.

Обаче, като се прибера в София - ще си направя карти на точните дати на големите събития Simple Smile Особено тези, които са били с гръм и трясък  Blush

Леле  Shocked Мога ли да попитам къде ти е разположен Сатурн?
Моят е в 4-ти Дом (Козирог). Мисля, че е в квадратура със Слънце. Някакви насоки?  newsm78

# 562
  • в 1001-та нощ
Сатурн ми е в 5 дом, 1 градус и 43 минути в Лъв  Peace

Няма аспект с Плутон в наталната карта  Peace

Момичета, ако Ви е интересна ситуацията  ще Ви пусна данните си на лични - да си правите засечки  Peace Иначе - до колкото Сатурн е в 5 дом - то тази първа дълга връзка беше с по-голям от мен мъж. Аз съм била и ученичка в самото начало. Той беше земен знак - Слънце и Луна, отбеляза, че земните знаци са ми в дефицит и имам да отработвам взаимоотношения с такива. Наистина голямо отработване беше .... След това всички връзки са ми били с мъже по-малки от мен - не нарочно и не са били със земни знаци.

Операциите, които тогава продължиха около година - се случиха отново през 2012г (продължение) и сега ми предстоят пак - надявам се "завинаги, край и повече никога"  Crazy Една година чаках да се направи план какво ще се случва и във вторник ще ми го представят, за да взема решение. То не че имам избор .... И поне 1-2 години още има да се работи по въпроса, но се моля всичко да е успешно и крайно.

# 563
  • Сф
Сатурн ми е в 5 дом, 1 градус и 43 минути в Лъв  Peace

Я виж ти, имала съм Сатурнова сестра. Simple Smile
И моят е в Лъв в Пети дом, само с половин градус след твоя. Обаче ретрограден.  Hug

# 564
Моят по натал е в 3ти дом във Везни и също е ретрограден. Но кога точно е бил възврата му при мен  newsm78

# 565
  • Сф
Моят по натал е в 3ти дом във Везни и също е ретрограден. Но кога точно е бил възврата му при мен  newsm78

Зета го изчислява на 4 септември 2011.

# 566
  • в 1001-та нощ
Сатурн ми е в 5 дом, 1 градус и 43 минути в Лъв  Peace

Я виж ти, имала съм Сатурнова сестра. Simple Smile
И моят е в Лъв в Пети дом, само с половин градус след твоя. Обаче ретрограден.  Hug

И моят е ретрограден Simple Smile  Понеже не съм у дома за празниците - гледам в asrowin - това е изписано с точност: Saturn => 01 Leo 43' 04" R =>  5 (дом)

Виж ти - къде се намерихме Simple Smile

# 567
А като споменахте южен възел моя е в 12 дом съвпада със слънце, това пак ли е отчуждение като е в 12 дом  Rolling Eyes

Слънцето символизира мъжкото, бащата. При такава позиция в женска карта връзката с бащата може да е прекъсната или да сте далеч един от друг. Южният възел е липса на егоизъм, а Слънцето представлява "Аз-а", т.е позицията освобождава човек от егото му, а може човек да е апатичен дори към самия себе си. Но много зависи от цялостната сила на Слънцето.

# 568
А като споменахте южен възел моя е в 12 дом съвпада със слънце, това пак ли е отчуждение като е в 12 дом  Rolling Eyes

Слънцето символизира мъжкото, бащата. При такава позиция в женска карта връзката с бащата може да е прекъсната или да сте далеч един от друг.

А може отношенията да са добри, но самият баща да е самотен, да прекарва дълго време в изолация (болница, затвор и др.) или да е "нептунов" тип (включително алкохолик или с друг вид зависимост).

Относно ретрограден Сатурн - ретрограден малефик става още по-силен, т.е. вреди още повече.
Иначе и аз съм с ретро Сатурн в лъв.

Последна редакция: чт, 09 апр 2015, 20:09 от Greene

# 569
  • София
Понеже и моя Сатурн се възвърна като при Алена, здравословни проблеми, множество операции, раздяла, служебни промени и проблеми, да се включа и аз в статистиката 8 дом Сатурн Везни, не е ретро (на мен само Венера и Хирон са ми ретроградни, за последния не съм се интересувала). Та аз отдавах операциите на наталния съвпад Сатурн Плутон, и 8 дом, ама явно не е това  Rolling Eyes
За 12 дом ЮВ, в общи линии почти всичко от изброеното за връзката с бащата е вярно Simple Smile Слънцето не ми е особено силно в картата  Confused

Общи условия

Активация на акаунт