Грижи за косата-Тема 95

• 58 385
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
  • Стара Загора
Точно днес си купих кокосово и рициново масло и Miss Bingley си ми писала като по поръчка как ги смесваш като кокосовото е като масло не е течно разтапя се малко и тогава предполагам....моля те сподели Hug

# 451
Кокосовото е в твърдо състояние. Това на Икаров емалко неудобно за ползване. В пластмасова кутия е. Аз изгребвам с лъжица нужното количество и смесвам с рициновото на око. Слагам ги двете в удобен съд и ги обърквам. После затоплям на микровълновата за много малко и директно нанасям с помащта на четка за боядисване или най-често и най-удобно ми е с пръсти. Нанасям в корените и по цялата дължина. Увивам в плик, отгоре може да сложиш шапка или кърпа. Стоях 2 часа. Преди да вляза в банята масажирах скалпа около 5 минути и отмих.  Simple Smile

# 452
Днес попаднах на видео, в което жената си прави голямо количество маска. Не смесва всеки път маслата. Само, че твърдото масло не е кокосово, а от карите. Използва миксер, за да получи хомогенна смес. И с пасатор би трябвало да се получи. Мисля и аз да го пробвам. Много ми е досадно да разтапям едно масло, после да наливам още 4-5, да разбърквам...

https://www.youtube.com/watch?v=RFqEMDHValk

# 453
И аз не ги смесвам всеки път, но съм установила специално за рицина, че ако не се смеси с някое друго масло отмиването е много трудно.

# 454
Днес попаднах на видео, в което жената си прави голямо количество маска. Не смесва всеки път маслата. Само, че твърдото масло не е кокосово, а от карите. Използва миксер, за да получи хомогенна смес. И с пасатор би трябвало да се получи. Мисля и аз да го пробвам. Много ми е досадно да разтапям едно масло, после да наливам още 4-5, да разбърквам...

https://www.youtube.com/watch?v=RFqEMDHValk

Уплаших се като видях какво количество карите слага  Grinning
Помислих, че има коса под кръста, а тя си прави маската за много време. Това е много добра идея, вместо постоянно да забъркаш количества за еднократна употреба.

# 455
Сега се сетих, че етеричните масла имат и консервиращо действие. Често се използват като консервант в козметиката. Ще удължат трайността на базисните масла, които гранясват по-бързо от честото отваряне и досега с кислород. Последно изхвърлих половин шишенце шипково масло. Започна да мирише на гранясало преди да му изтече срока.

# 456
От гледна точка на съхранението на маската, която си прави това момиче от клипа-става ли за толкова дълго съхранение и не се ли уврежда нещо? Иначе е хитро да си забъркаш по-голямо количство вместо всеки път да си играеш като съхраняваш в хладилника.

Днес след къпане и маска с кокосо масло косата ми е уникална. Толкова съм доволна, че не мога да се сдържа да не ви покажа снимка.

Скрит текст:

# 457
Miss_Bingley, супер ти е косата, гъста и с блясък!  Peace

Можете да слагате витамин Е течен от аптеката за консервант.

# 458
Miss_Bingley , имаш много хубава коса! Поздравления ! Благородно завиждам !

# 459
  • Велико Търново
Страхотна коса  bouquet

# 460
  • София
Miss_Bingley, страхотна коса! От мен един малък съвет, косата ти е уникална, но има доста стърчащи косъмчета, използваш ли някаква козметика, която да укроти, подреди косата?
Имам предвид някой лек серум, който да контролира фризитата.

# 461
Miss_Bingley ,уникална коса  Heart Eyes

Я,кажете вие слагате ли жълтък ?  newsm78

# 462
Редовно слагам жълтък в домашните маски.
Напоследък в доста клипове, които гледам, момичетата слагат цяло яйце. Някой от вас пробвал ли е, измива ли се след това косата добре?  newsm78

# 463
А как го слагаш точно и после с отмиването как е ?  newsm78

# 464
  • Стара Загора
И аз винаги слагам жълтък нямам проблем с отмиването отначало с по-хладка вода и така няма опасност да ти се свари на главата.....а за финиш отмивам с оцетена вода мека и лъскава коса Hug но да си призная не всеки път...

Общи условия

Активация на акаунт