Грижи за косата-Тема 95

• 58 226
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
С вързана коса не се спи така съм чела.Не е хубаво и за косата да е нон стоп вързана и да се опъва това води до косопад в някои случаи.Аз моята я нося вързана през деня но се старая да не е много стегната и все по-често избягвам да я връзвам толкова често.

# 571
Някой да ми предложи  шампоан за ежедневна употреба. Косата ми е гъста, но много суха и напоследък я чувствам като метла.
Тогава защо ще я миеш ежедневно, щом е толкова суха? Бих ти препоръчала да я хидратираш повече с маски и някакви продукти без измиване след това. Ако обаче си твърдо решена на ежедневен шампоан, много хубав е на Apivita, 91 процента или нещо такова е с натурални съставки Embarassed

# 572
С вързана коса не се спи така съм чела.Не е хубаво и за косата да е нон стоп вързана и да се опъва това води до косопад в някои случаи.Аз моята я нося вързана през деня но се старая да не е много стегната и все по-често избягвам да я връзвам толкова често.
И аз така знам! Но наскоро гледах едно клипче, момичето обясняваше, че вечер си сплита косата на най-обикновена плитка и така спи. Също обясни, че не е добре да се спи с пусната коса, защото косата се "притривала". Дано ме разбрахте, не съм много по писмените обяснения.  Simple Smile

# 573
  • Велико Търново
Аз напоследък съм позанемарила маслените маски, все време не ми остава да стоя повече, но мисля да накупя няколко и да започвам. Вие на каква марка ползвате?
Относно прибирането  - и аз знам, че не е хубаво да е постоянно вързана косата, аз винаги я прибирам вкъщи, но с шнола, не с ластик; той пък неприятно се "отбелязва" на косата, когато спя така Confused

# 574
Аз днес следобед се намазах с яйце, зехтин,мед и алое-желе, стоях няколко часа и сега косата ми една мекичка, лъскава... Heart
Момичета, исках да ви попитам, вие как нанасяте домашно приготвените маски, с пръсти, с памук, с четка...?

# 575
Аз днес преди баня с рициново + кокосово + ячрм  Heart Eyes

# 576
 сигурно ми е много тъп въпросът, но  много чета ячрм и не знам какво е... (Blush) ще може ли някой да ме светне. Simple Smile

# 577
Ямайско черно рициново масло  Peace

# 578
Аз съм чувала, че е хубаво да се спи с вързана или сплетена коса,защото памука от възглавницата попива ("изпива") естествената влажност и себум от косъма и го изсушава, но въпреки това аз не мога да спя с вързана коса, може и да е до навик  Rolling Eyes

# 579
  • София
Аз спя с вдигната нагоре коса, не я връзвам. Просто спя леко и като се обръщам ми е навик да я повдигам с ръка и да не лягам върху нея, та да се трие върху възглавницата.

# 580
  • София
Аз съм чувала, че е хубаво да се спи с вързана или сплетена коса,защото памука от възглавницата попива ("изпива") естествената влажност и себум от косъма и го изсушава, но въпреки това аз не мога да спя с вързана коса, може и да е до навик  Rolling Eyes
newsm78 По тази логика да не обличаме памучни или копринени неща, сакън да не ни изтеглят влагата от кожата. Rolling Eyes

# 581
  • Стара Загора
Как измивате маслените маски(когато са само от масла,без жълтък и т.н)?
Аз ги слагам на суха коса, мия първо с балсам след това шампоан, накрая балсам без отмиване.Но много бързо ми се омазнява косата след това и не изглежда добре.Преди слагах само в корена и нямах проблем.Възможно е и да прекалявам с количествата.  ThinkingКосата  ми е малко под средата на гърба,нормална гъстота-слагам общо 4-5с.л. масло

# 582
  • Стара Загора
Здравейте красиви мами Hug аз влизам бързо да дам отчет за вчерашните си домашни масчици....та както споделих вчера направих си една масчица както аз си знам от всичко налично ми подръка....и се оклепах добре увих с найлонов плик и кърпа и откарах така от обяд та чак до осем вечерта.....наложи ми се понеже бойлерът прокапа но ММ бързо го поправи и затова престоях повече този път от обикновенно,след като измих косата още в банята я усетих много жива ,мекичка и се разресваше идеално без проблем,не знам дали да го отдам на това,че този път  добавих и малко готова маска разбих с пасатора всички масла,жълтъци и маска и стана страхотна консистенция......та така измих с шампоан два пъти нанесох балсамче малко и отново измих.....след това малко  балсам без отмиване и серум на краищата и косата ми е толкова мека,витална, страхотен обем се получи.....лека и лъскава.....повече от доволна съм определено ще повторя процедурата......niditop3 не знам защо нанасяш първо балсама а след това шампоан newsm78 чела съм за този метод на измиване но лично не съм го пробвала....или слагаш прекалено много масла при мен се измиват идеално с две миенета с шампоан Hug Hug Hug

# 583
  • Стара Загора
Ами уж с цел по лесно измиване, някъде четох за това.А иначе и аз като сложа жълтък се измива добре, но за дължините ,като че ли остава една лека миризма и не ми харесва.В корена слагам жълтък- там не ми пречи.Мисля да пробвам на мокра коса как ще е?

# 584
  • Пловдив
Аз измивам само с шампоан. Но много зависи с какъв. Онзи ден пробвах с Нутри термик на Керастаз, направи обилна пяна, но като ми изсъхна, стоеше на клечки, остана ми мръсна. На сутринта - наново си я измих, че не мога да я понасям такава. Най-добре ми се отвиват маслата с червения ш-н на Тиджи/Тиги.

Напоследък процедурата ми е следната: измивам косата, нанасям затоплени на водна баня масла (ЯЧРМ + зехтин), в корена и по дължината, като правя и няколко мин. масаж на скалпа,  постоявам 30 мин. до час, после  много леко намокрям косата и нанасям Еластисайзър екстрим и гледам да намирам време да мина с терапевтичната преса (засякох, че ми отнема не повече от 20 мин. ), измивам и нанасям някаква маска (постоявам 10тина мин. и с нея), разресвам лекичко в банята, докато отмивам и съм готова  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт