Грижи за косата-Тема 95

• 58 363
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
  • На ръба..
А, дали ако се слага само зехтин пак ще има благоприятен ефект?
И ако да, затопляте ли мастлата/зехтина после със сешоар или просто оставяте да си попият.

# 586
Аз съм пробвала и само със зехтин,но обичам и да смесвам маслата.

Затоплям на водна баня ,после още няколко минути и със сешоар  Peace

# 587
  • На ръба..
А в корените слагате ли и колко често всъщност правите маските?

# 588
Къде продават шампоаните с хума AVIA?

В Елитисите ги има също! Simple Smile

# 589
Здравейте момичета. Не съм писала в тази тема, но дойде времето.
Моята коса е педя под раменете, боядисвам я рядко, веднъж на 3-4 месеца.
С преса я правя веднъж месечно. Сешоар почти не използвам.
Използвала съм тривитаминола, видях ефект от него, но след двете опаковки сега правя почивка през, която слагам на косата ямрм в корените и бадемово масло на върховете. След като ми свърши първата опаковка от ячрм направих месец почивка през който слагах преди миене кокосово масло. Сега пак е върнах към ячрм. Вчера към него добавих и два жълтъка. Нанесох в корените, а на върховете сложих бадемово масло. Завих косата с торбичка и сложих шапка. Така преспах. На сутринта я измих с шампоан на Крьойтерхоф против косопад. След него нанесох за няколко минути аргановата маска на Гарниер. Накрая полях косата с оцет, разтворен във вода.
Проблемът ми е че косата ми много се заплита, мноого! Изчаквам я докато е суха или почти суха и тогава я реша, но дори тогава сресването е много трудно и пада много много коса!
От месец пия витамините за коса, кожа и нокти Приорин, тъй като косопада беше много силен. В момента косопада намаля, но заплитането не престава.
Днес бях до фризьорката ми, за да ми погледне косата дали има нужда от подстригване, тъй като си помислих че може би заплитането е от това, въпреки че я подстригах доста преди месец. Тя ми каза че нямам нужда от подстригване, а от хубави кристали за коса. Поръчах си такива.
Вие какво мислите? На какво може да се дължи постоянното заплитане?
Аз слагам винаги маската на суха коса. Вие само намокряте косата и нанасяте маската или я измивате веднъж с шампоан и тогава нанасяте маската? И никога към забърканата от мен маска не съм добавяла купена такава. Дали би било добре ако към нещата, които аз слагам добавя и купена маска, но я оставя да действа на косата ми докато спя?

# 590
Здравейте момичета. Не съм писала в тази тема, но дойде времето.
Моята коса е педя под раменете, боядисвам я рядко, веднъж на 3-4 месеца.
С преса я правя веднъж месечно. Сешоар почти не използвам.
Използвала съм тривитаминола, видях ефект от него, но след двете опаковки сега правя почивка през, която слагам на косата ямрм в корените и бадемово масло на върховете. След като ми свърши първата опаковка от ячрм направих месец почивка през който слагах преди миене кокосово масло. Сега пак е върнах към ячрм. Вчера към него добавих и два жълтъка. Нанесох в корените, а на върховете сложих бадемово масло. Завих косата с торбичка и сложих шапка. Така преспах. На сутринта я измих с шампоан на Крьойтерхоф против косопад. След него нанесох за няколко минути аргановата маска на Гарниер. Накрая полях косата с оцет, разтворен във вода.
Проблемът ми е че косата ми много се заплита, мноого! Изчаквам я докато е суха или почти суха и тогава я реша, но дори тогава сресването е много трудно и пада много много коса!
От месец пия витамините за коса, кожа и нокти Приорин, тъй като косопада беше много силен. В момента косопада намаля, но заплитането не престава.
Днес бях до фризьорката ми, за да ми погледне косата дали има нужда от подстригване, тъй като си помислих че може би заплитането е от това, въпреки че я подстригах доста преди месец. Тя ми каза че нямам нужда от подстригване, а от хубави кристали за коса. Поръчах си такива.
Вие какво мислите? На какво може да се дължи постоянното заплитане?
Аз слагам винаги маската на суха коса. Вие само намокряте косата и нанасяте маската или я измивате веднъж с шампоан и тогава нанасяте маската? И никога към забърканата от мен маска не съм добавяла купена такава. Дали би било добре ако към нещата, които аз слагам добавя и купена маска, но я оставя да действа на косата ми докато спя?
С какво съчетаваш тривитаминола в маска?

# 591
  • в огледалото на живота
А, дали ако се слага само зехтин пак ще има благоприятен ефект?
И ако да, затопляте ли мастлата/зехтина после със сешоар или просто оставяте да си попият.
И зехтин само да сложиш пак е добър вариант.В комбинация с мед става разкош ... Heart Eyes
Аз не затоплям,а масажирам скалпа с ръце.Така се подобрява кръвообращението и става по-добро проникване  на терапията в косъма Peace
Отгоре найлонова шапка и тюрбан или хавлиена кърпа.

# 592
  • На ръба..
Devi4ica, а колко често правите терапията - един път седмично предполагам е достатъчно....и благодаря за идеята с меда Wink

# 593
Здравейте и от мен! Днес изчетох около 10 от темите и тъкмо се бях надъхала да кажа, че днес и аз си купих тривитаминол, а то вие вече не говорите само за него  Mr. Green Ама нищо де. Аз май малко се изръсих, 12лв дадох за него, купих си и хининова вода и бадемово масло, утре ще мина да си взема и Екзематин Ц, както и шампоана с хинин и жен шен на Милва (НИЯ ООД). Гледах оригиналната рецепта и моята мисля да я направя така: Тривитаминол, бадемово масло (вместо свинска мас), Екзематин Ц (в рецептата пише ракия, дали Екзематина я замества или да сложа и ракия?), за оцета и газта не съм сигурна още, исках първо да ви попитам, дали да ги включа и тях или ще стане много? Отделно мисля да се поливам с хининова вода след миене. В петък ще се подстрижа и смятам да направя снимка "Преди" и след 2 месеца с тривитаминола да направя снимка "След" докато трае почивката. Само ако може някой да ми обясни как да слагам снимки  baby_neutral А, също така имам спрей на Билка п/в косопад, ще пръскам и него - абе изобщо пълна програма  Mr. Green Та ако може да ми помогнете за състава на маската, ще съм много благодарна!  Crazy

Последна редакция: ср, 29 окт 2014, 22:54 от bubeto93

# 594
Въпросът с нанасяне на балсами и маски в корените е много спорен  Peace  Аз лично имам маски на които пише да се нанесат и в корена с масаж, както и по дължините и нямам никакво омазняване след това  Naughty   В темата за професионалните продукти доста момичета са споделяли, че след като са нанасяли маски по корените косата им след това значително по малко се е омазнявала  Thinking Според мен всичко е до продукт  Flutter

Можеш ли да споделиш кои са тези маски,които нанасяш и в корените? newsm78

# 595
А според мен хич не е въпрос на продукт... Косъма  от корена се подхранва от естествения себум и омазняване. Самото омазняване не вреди на косъма, вреди ако се държи прекалено дълго на кожата на скалпа. Това са естествени вещества, отделяни от кожата на главата, предвидени да защитят и подсилят косъма в корена, когато това се изисква предвид околната среда. Маската в корените може да подпомага себумната секреция и да забавя омазняването в следствие, но аз мисля,че това определено не е по ествен начин. И ако в дължини и краища е добре да се ползва допълнителната готова козметика, кератин, силикони, то за корените е добре да се използват единствено масла в предварителна грижа.

# 596
  • в огледалото на живота
Devi4ica, а колко често правите терапията - един път седмично предполагам е достатъчно....и благодаря за идеята с меда Wink
Дидора,принципно когато мия косата/два пъти седмично/,но и само веднъж да се направи маската пак има резултат.
Добавям жълтък също.Зехтина може да се замени с рициново масло.

# 597
  • Пловдив
((Keiti)) , ако имаш възможност може да си вземеш някаква професионална хидратираща серия за коса. В момента в ЗР има намаление до 31.10. Не съм пробвала шампоана, който ползваш, но да не би да ти идва много силен, а маската съответно - слаба.

# 598
  • В полите на Пирин планина
Маската на Phytocode - http://phytocode.bg/shop/grizha-za-kosata/podhranvashta-maska-za-kosa-detail.html

се слага и в корените и не омазнява допълнително.

# 599
Какво е ячрм?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт