Вече и с усмивка на лице малко ЮНЧЕ топли майчино сърце - 3

• 30 535
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Little afternoon наистина ли отнема толкова много време Confused Аз си представях нещо от сорта на 10-15 мин, но пък наистина много зависи... Както и да е, вече я поръчах и ще видим, все пак аз цедя за 30-40 мин 60-70 мл, сега би трябвало да е по-бързо. Ти ел. Помпа ли ползваш?
Teri_sun не се шашкай, но отдавна не ползваме памперсите с лентичка, но мисля че не ни се е случвало да не е изобщо пишкала. Но през нощта, когато спи дълбоко не е много напишкан за времето, което го носи. Като й го сменя към 9-10 чак на сутринта, ако яде към 4-5-6 не го сменям, че ще я разбудя и пооосле  Shocked

# 541
И на нас ни се случи нощ без пишкано. Притесних се разбира се, но после вс беше ОК.
Елси, да ел помпа ползвам. Като сама си определих да се изцеждам по около 20 мин на всяка гърда. Така изцеждам общо до около 160 ml. През деня ако ползвам помпата като ръчна, изцеждам общо 100 мл за по 10 min на всяка гърда.
Дано с Меделата да е по -бързо наистина, че знам как е Simple Smile

# 542
Добре, само аз ли откачам покрай тия ваксини? Чувствам се безсилна и бясна за това, че си правят експерименти с децата ни. Въвеждат нова ваксина, но я няма, а ме убеждават, че по Европа я ползват отдавна, а сега.... еми то имало проблеми с едната съставка и за това няма да я включат нея- Еми да ама аз си я искам тази съставка - коклюша... много съм притеснена. А нямало вариант да ни бият по стария...

# 543
Съчувствам ви за цеденето,това е най-досадното занимание в отглеждането на бебе,ако трябваше да храня така сигурно щях да се откажа много бързо  Rolling Eyes
Аз съм с ел. помпа на Нук,ползвала съм я 3 дни в родилното,тя специално е по- бавна и ефективна от ръчната на Авент(с нея действам ако имам нужда малко да облекча)
Белисима Хасан и той човек а  Mr. Green ?
Ние вчера бяхме на ДК там я мернаха 6100/62 (+700/+4) ,сложихме пак 2-те ваксини.Този път и лепнах лепенките веднага и за сега нямаме драми.
chilimura аз също бих била бясна,честно казано се радвам,че сме на старата схема,но някой в темата май спомена,че са се навили да му сложат старата  Thinking

# 544
Тери сън, проблем е, ако  урината е тъмна  и мирише на градска  тоалетна. Simple Smile  Мисля, че бързо ще махнете нощния памперс, като порасне.

# 545
Така ли, не съм чела вече с тия ваксини... Ние нямаме още нито една, за сега не съм притеснена, тъкмо ще поеасне и организма ще я приеме по-добре, поне така си мисля. Дано обаче нямаме проблеми  Peace Praynig

# 546
Добре, само аз ли откачам покрай тия ваксини? Чувствам се безсилна и бясна за това, че си правят експерименти с децата ни. Въвеждат нова ваксина, но я няма, а ме убеждават, че по Европа я ползват отдавна, а сега.... еми то имало проблеми с едната съставка и за това няма да я включат нея- Еми да ама аз си я искам тази съставка - коклюша... много съм притеснена. А нямало вариант да ни бият по стария...

Мен пък точно от тези за коклюш и детски паралич ме е страх, че дават най-много странични реакции. Добре, че заради преждевременното раждане Петър е освободен от коклюша.

# 547
Вчера гледахте ли по новините, казаха, че ще бият четиривалентна ваксина + още една, докато дойдат новите ваксини. Наистина простотия - да смениш имунизационния календар, без да си подсигурил промяната.
Аз съм с ел. помпа - поне при мен разликата с ръчната е от земята до небето, една от най-смислените ми покупки.

# 548
Този Пентаксим ту е осигурен по ЗК, ту не е. Не разбирам защо. По едно време някои майки си го купуваха вместо ЗК ваксината, защото е само едно убождане. Изобщо не се тревожа. Бог да ни пази и от болестити, но и от гадни странични ефекти от ваксината.

# 549
  • Шумен
За млечницата да се включа единственото спасение е сода и фунгостатин ние три пъти вече се мъчим да изтрепем тази гадина дано вече сме успели...а за ваксините ние в сряда сме на ДК и ще видим какво ще правим...  Thinking

# 550
На нас за млечницата ни помогна само дактарин!

# 551
  • Шумен
Nelka това лекарство са го спрели само фунгостатин предлагат вече...

# 552
Chilimura напълно съм съгласна с теб за тази недомислица с ваксините. Това само в България може да се случва. 
Аз да се оплача - тия дни много връщаме. И мляко (чисто) и пресечено.
 То или са колики или не спим, а сега и това. Наистина не знам какво става. Дали е от храна, лакомо сукане или нещо друго. Ето сега ядем - дърпа се, пуска, като  се опитам да го вдигна да се оригне започва да пищи. Дали не му стига кърмата - гърдите ми омекнаха повече и от омекналото Sad. А днес сутринта едното оче се зачерви изапочна да сълзи, а педито не си вдига телефона #2gunfire #Cussing out  Уж асс

# 553
  • София
Въпрос към ЛЛЛ: Имам малко кърма, но я има, реших да ползвам ел. помпа и ако става по-бързо да се цедя по-често. За сучене изобщо не става въпрос, отдавна не иска, силиконовите зърна се изплъзват, тя реве, щипе ме, извива се  ooooh!. В момента се цедя по 4-5 пъти, защото нямам толкова време за цедене и имам по 50-90 мл. Дали кърмата би се увеличила при по-често цедене или е вече късно ?

Здравей, Elsi86! Количествата мляко, които изцеждаш, никак не са малко  Grinning Не са достатъчно, но определено поддържаш гърдите в работен режим  Wink С изключение на редки случаи поради здравословни проблеми, при по-качествено симулиране (по-често изцеждане, изцеждане и на двете гърди всеки път, изцеждане няколко минутки и след като вече не излиза кърма) количествата биха се увеличили. И не, не е късно. Има жени, които дори напълно са спирали с кърменето, но по-късно започват релактация (възобновяване производството на мляко), а при теб е нужно само увеличение количествата на вече добре работеща система  Simple Smile . Никой не може да даде гаранции, че ще е лесно или бързо, но определено е реална цел  Peace
  Дори и за да започне да суче бебето не е прекалено късно, не са малко случаите и на засукващи бебета месеци след раждането. Всяка двойка мама и бебе върви свой индивидуалелен път и не може да се предположи точно твоето бебе до колко е готово да съдейства, но може да ти е полезно да имаш предвид и такава опция.
 Някои майки имат добри отзиви от включването на хранителни добавки като сминдух или бирена мая в добавка към честото и ефективно изцеждане на гърдите.

Ето статии по въпроса с релактацията: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=52165.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=62918.0

Ако се нуждаеш от допълнителна информация или имаш нужда да споделяш и "сверяваш часовника", ще се радваме да знаем какво се случва  Hug

# 554
Nelka това лекарство са го спрели само фунгостатин предлагат вече...
Знам,но явно само в България са го спрели,защото майка като си дойде от Малта да види малкия и ми донесе.Там го продават.Иначе и ние като не намерихме дактарин купихме фунгостатин от който нямаше никакъв ефект.

Общи условия

Активация на акаунт