НВ-ВМХ, част 83

• 40 264
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
  • SA
Грийн, ех, вярвам ти , че ядеш толкова. Аз просто изчислих приблизително протеина на храната, която си цитирала. Не ми е целта да спорим изобщо. Да си кажа, че моята храна по сьщия начин я изчислявам и горе- долу и аз такива количества ям.
Все пак, всеки има различни цели, спазвайки този режим и макронутриентите си ги наглася според тях.
Аз сьщо така смятам, че след десетина години на това хранене, би било неестествено и странно човек все още да си тегли храната и да си смята сьотношенията в програмки.
Ако това ми се налагше все още, то бих се замислила дали това е правилното хранене за мен.
Вики,   Joy горкия ти мьж! Аз на моя не разчитам. Той винаги изтьква, че е добре да кача поне 20 кг.  hahaha

# 496
що бе, камелот, аз се кефя  Laughing Това ми е в природата и ми дава чувството, че мога да контролирам нещата ... Освен това тази година за пръв път имам кантар и установих, че никога не съм знаела какво е точното количество на продуктите и се забавлявам максимално когато успея да ги оценя правилно.

Ако има и други като мен тук, моята грешка, ако изобщо е било грешка е, че винаги съм прекалявала с количеството на храната, защото съм мислела, че ям по-малки грамажи.

# 497
О, аз също не искам да споря, просто ми стана много любопитно, защото аз ям по-големи количества и се въртя по груби сметки може би около 100 гр и всъщност мисля, че трябва да го намаля.

Иначе много ми се иска да съм толкова стриктна и да меря и въвеждам всичко за известно време, ама хич не съм организирана  Confused

# 498
Сега да не се разберем грешно една друга тука, да уточня първо. Съвсем нямам намерение да споря и да се надхващам. Просто за сверка на часовниците смятаме. И на мен ми е много любопитно с тоя протеин на къде съм, да не би да смятам грешно нещо. И да дъня от сухия излишно, че и пари струва. Аз също смятам във Фитдея и отделно там съм си направила custom табличка. Та по двете горе долу едно ми излиза. Да не отегчим другите момичета, но за тези които тренираме си е от значение. За това задълбахме в тоя протеин. Нищо лично към никого, нито споря кой колко е изял.  

Green-че Heart Eyes и аз така съм направила във Фитдея-вкарала съм си инфото от етикетите директно, на това което ще ям. Обаче виж пък твоята извара е с 20гр протеин, а моята е с 13гр за 113гр продукт.

Ками Simple Smile точно зависи от целите, за това и броим. Ако се цели цялостно отслабване, без много много вторачване в детайлите, само чисто хранене стига. Обаче ако целим, релеф, изчистване на корем, крака и т.н. , на повече детайли се налага да обръщаме внимание. Аз няколко седмици се опитах да вкарам овесени ядки по 2 лъжици към закуската. Спрях ги. Определено с тях, имах повече сила по време на тренировка. НО гастрита веднага ме хвана ( а аз си мислех, че съм го излекувала). Явно нашия режим му влияе добре, та не ми се е обаждал. Но с този овес, си припомних на бързо старите ми патила и то само от по 2 с.л. Друго пък, такива киселини от тях пак. И ги зарязах. Сега ще търся друг въглехидрат дето мога да ползвам.

А аз и на моя мъж не разчитам повече на мнение, че вика във всички случаи все виновен щял да бъде, по-добре да си мълчал Mr. Green.

# 499
  • SA
Ами вьтрешното ми убеждение е, че ВМ-НВХ е някакьв такьв естествен начин на хранене и ведньж като свикнеш с правилата, няма нужда цял живот да смяташ, теглиш и изчисляваш какво ядеш.
И  с времето се убедих, че това действително се случва. Последните години все още донагласявам храненето си, поради някои непоносимости кьм определени храни.
Но сьс сигурност мога да кажа, че напоследьк ям колкото и когато си поискам, без да има нужда от изчисления и проценти. Мисля, че това е най-важното преимущество на нашия режим.
А за спорта - сьщо всеки си знае как и доколко се натоварва. Но все пак, ако не става вьпрос за някакви екстремни натоварвания, мисля, че приемьт на протеин би трябвало да е сходен, или с леки разлики.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2014, 22:06 от kameloth

# 500
Ами аз се храня доста еднообразно според повечето хора - та си знам много добре количествата и приетите протеини  Peace
Знам колко яйца ям на ден, знам колко месо, колко кисело мляко и т.н. Разбира се, че има дни, в които нещата варират, но средно ми е ясно какво приемам.

Имаше момент, в който съм вкарвала в програмка, но пак казвам - ям доста сходно всеки ден и си знам изчисленията.

За мен протеинът е тухлите за организма, а мазнините - енергията. Спортувам активно и първият ми е важен за мускулите. Допълнително взимам добавки за тази цел и така

# 501
не знам защо се употребява думата "споря", мисля че тук просто споделяме опита си и се учим един от друг, ако преценим че  ще ни е полезно  Peace Хора - разни, цели - разни, държави и продукти - още повече  Laughing

моето мнение е, че не трябва да се яде еднообразно, и все търся нови и нови продукти и експериментирам също като vici75 с въглехидратите и видовете въглехидрати, особено след натоварване. Например напоследък търся плодове, които са с високо количество на глюкоза, а не на фруктоза, за хапване след тренировка и вместо обичайните "бери" ям кайсии, праскови, смокини, череши, сини сливи, грейпфурт. Ето, който го интересува една табличка, където са сравнение количествата захар/фруктоза в различните плодове и зеленчуци:

http://nosugarlessgum.com/charts/

Освен това е много пожелателно всеки да си е урегулирал организма и да знае какво и колко му трябва като храна или пък да може да прецени колко е натоварен от спорта. Мисля, че тук не сме професионалисти и точно това ни е проблема - всичко е на основата проба-грешка.

Аз не се храня много по-различо от преди 5 години, но го правя по коренно различен начин - честота, разнообразие, количество, комбиниране на храни, часове, съчетание с движение или обездвижване за дълги /зимни/ периоди.

И като заключение: евала на тези които вече си познават организма и регулациите му, а и нямат изкушения и съмнения. Аз не съм от тях и затова ви чета, понякога и пиша  Hug.

п.п. сетих се един прост факт, от който много се учудих. Едно време също без програма си смятах горе-долу от сайтове храната. Там едно голямо яйце е 50 гр. Когато получих подарък за Нова година кантарчето и почнах да меря яйцата ни, ми те ... хамерикански, винаги над 60 гр. Това също ... "напълнява" хамериканците - количествата са им огромни във всяко едно отношение. И ако организмът ти не е урегулиран, апетита ти прави шеги.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2014, 22:23 от greendream

# 502
Like_Smoke Heart Eyes и аз съм така като цяло с еднообразното хранене. Не че броя всеки ден. Но в някои дни например, ако подкарам на по-постно искам да знам за себе си на къде отивам с протеина. И именно защото правих доста яки тренировки от 3 месеца насам, ми беше много важно да знам на къде съм с протеина. А ако наистина нямам физическо натоварване, разчитам на норамлните ежедневни движения (пазаруване, чистене, разходки), е тогава действително само този от храната ще ми е даже и предостатъчно. Сега смених програмата и почнах по-лека. Та може и протеина на прах да намаля с една доза.

да бе green-че аз специално употребих "споря" понеже не се виждаме и да не останеш с вппечатление, че сега ще ти правя сметка как така изяждаш толкова протеин. Не. Просто не се знам какво точно правя и черпя от твоя опит. А нищо чудно и да не ям по толкова малко колкото си мисля.

# 503
vici75, аз те знам от спортната тема  Hug
Ти имаш страхотни резултати  Peace

По себе си съм забелязала, че като увелича протеина изчиствам много по-бързо подкожни мазнини и съм много сита - не изпитвам глад. Пия много вода също.

Лично аз нямам проблем с еднообразното хранене - месото го ям под различна форма - кайма, стекове, ребра, дроб, риба, млечни - извара, изкиснато сирене, кашкавал, зеленчуци + маслини, авокадо, яйца - различни видове.
На мен този тип хранене ми е изключително лесно и приятно, защото имам динамично ежедневие, приготвям си храна и това много силно ме улеснява откъм организация.

# 504
Like_Smoke  Heart Eyes не знам колко са страхотни, но целта която си поставих я постигнах – да продобия сила. Аз между другото съм една от малкото жени, които за цел са си поставили не да отслабнат, а да са силни. Дори те бях питала за фетбърнъра и протеина въпрос, но може и да не си го видяла, та не ми отговори. Но както и да е. Зависи човек какви цели си поставя.

# 505
По себе си съм забелязала, че като увелича протеина изчиствам много по-бързо подкожни мазнини и съм много сита - не изпитвам глад. Пия много вода също.
Под каква форма го ползваш, това което си изброила само или също сух протеин?

# 506
Like_Smoke  Heart Eyes не знам колко са страхотни, но целта която си поставих я постигнах – да продобия сила. Аз между другото съм една от малкото жени, които за цел са си поставили не да отслабнат, а да са силни. Дори те бях питала за фетбърнъра и протеина въпрос, но може и да не си го видяла, та не ми отговори. Но както и да е. Зависи човек какви цели си поставя.

Леле, извинявай, че не съм видяла питането - понякога чета по диагонал и съм разсеяна  Laughing
Ако можеш, сподели отново, ще ми е интересно да коментираме подобни неща - може и в скрит текст, за да не спамим темата  Peace
Аз също имам за цел да съм силна - толкова добре се чувствам при тренировка с тежести, както и такава за издръжливост  Peace От няколко месеца бягам почти всеки ден и съм много доволна от резултатите  Peace

hjkl;, приемам и сух протеин след тренировка  Peace

# 507
АА Like_Smoke  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes не се притеснявай изобщо. Аз си питам така информативно и продължавам да си търся отговора из нета.

Скрит текст:
Въпроса ми беше като пиеш фет бърнър, кога пиеш протеина. Понеже нали бърнара не работи добре със завишен инсулин, а протеина го вдига малко или много. Та докато пиех бърнър, съвсем се обърках с протеина. Аз поне протеина го пия като междинно хранене 3 пъти на ден, като третия път ми е след тренировка естествено. Тренировката 1 час, бърнъра е пит 30 мин преди тренировката, протеина 10-15 мин след. Не мога да разбера как бърнъра и протеина се сработват. Трябва ли по-рано да вземам бърнъра или по-късно протеина. Не съм сигурна застъппват ли се и пречат ли си. Ох не мога да ти го обесня като хората. Ако не ме разбираш не се притеснявай.

# 508
Скрит текст:
Значи - сутрин пия бърнър и след 30-50 мин. закусвам - омлет или кисело мляко с плод и протеин. Това ме държи сита до обяд. Тук е моментът да пиеш отново бърнър и да обядваш след 30-50 мин. Но може и първо да обядваш, да изчакаш 2-3 часа и тогава да го вземеш. Зависи какъв ти е денят и кога тренираш. Реално аз приемам по две дози сух протеин дневно, другото от храната.       

# 509
Like_Smoke   Heart Eyes  bouquet благодаря ти!

Скрит текст:
Аха разбрах. Значи горе долу и аз така правих. Понеже в момента не пия бърнър, т.к. ми се пада почивка от него. Но скоро ми предстоят годишните кръвни, та няма да го почвам за сега, да не вземе нещо да им повлиае. След тях, ако всичко е наред, може пак да пробвам. Аз Йохимбин вземах, но само него, та кой знае какъв ефект не видях и реших, че нещо не правя като хората. Може би трябваше да го комбинирам с нещо друго. По същата схема като твоята – сутрин в 6 бърнъра вземах, след час закуска (ясно ВМ-НВХ), после към 10 протеин, към 13 обяд, към 14:30 протеин, към 17 бърнъра, 17:30 до 18:30 тренировката, след 10-15мин протеина+сладък плод, в 21 вечеря. Моя протеин на прах не е от най хубавите- само 19гр в доза, но пък не е сладък, а и върши работа. Мога и в супата да си го сипя. Просто другите не мога да ги изтрая и за секунда нито сладкото им, нито миризмите им на плодове или шоколад. Та за това си налягам парцалите на тоя протеин.

Общи условия

Активация на акаунт