Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 27

• 56 819
  • 813
  •   1
Отговори
# 315
  • Плевен
Искам да си кажа, че днес бях при доктора и всичко е Ок 21мм сме и имаме пуулс newsm30

# 316
  • София
Браво, дано всичко е наред.
Иначе и на мен от няколко дни ми е малко по-добре, киселините намаляха. Надявам се да е за по-дълго. Но пак си има неразположениа, вчера например ми се догади вечерта. Но пих някакъв сладък билков сироп, може от многото захар.

# 317
  • Плевен
А на мен странно но ми се гади от ябълките обичам ги кисели, но след час-два ми се гади и повръщам а аз страшно много ги обичам ... newsm78

# 318
Здравейте момичета! Искам да ви попитам на вас в коя седмица ви откриха сърдечна дейност? Благодаря ви предварително!

# 319
  • София
6-7 се виждат пулсации. Може да се чуе вече след 8-а.

# 320
На мен в 7 г.с. и 4 дни с вагинален ехограф.

# 321
  • Плевен
И при мен в 7мата седмица се видя пулс Simple Smile

# 322
Мъжа ми е болен от два дни. А на мен личната ми каза да пия Инфлуцид профилактично. За сега се чувствам добре, но да ви попитам някоя от вас взимала ли го е, не е вреден, нали?
А някъде бях прочела, че билковите лукчета не са полезни при бременност, аз изсмуках няколко преди да разбера, надявам се да не е проблем  newsm78

# 323
  • Плевен
И аз бях болна и взимах лукчета и защо да не са полезни, освен това и една друга бременна приятелка каза, че и тя взима и че не са вредни а ми бяха доста полезни Simple Smile

# 324
Инфлуцид е хомеопатичен продукт, в момента и аз го смуча, подходящ е за бременни.

А билковите лукчета са БОНБОНИ!!! Защо да не са  подходящи за бременни?!? Ако бяха някаква хранителна добавка или лекарство нямаше ли да се предлагат в аптекарската мрежа, а не в магазините до желираните бонбони?  Rolling Eyes

# 325
Момичета, това са ми резултатите от микробиологията.
Ще се радвам ако някой коментира.

Влагалищен секрет
Изследване за патогенни микроорганизми-(аеробни) -Липсва бактериален растеж
Candida spp. Изследване за Candida - не се изолира
Lactobacilli ( Лактобацили ) - изобилие
Leucocites ( Левкоцити ) - масово
 Епителни клетки- единични
СПИН, сифилис, хепатит В и С - отрицателни
Благодаря ви предварително!

# 326
  • София
Мисля, че всичко ти е наред  Grinning

# 327
Здравейте дами! Препоръчайте ми витамини за бременни.Лекарката ми каза да си взема каквито искам,за нея всички били еднакви...

# 328
Момичета, това са ми резултатите от микробиологията.
Ще се радвам ако някой коментира.

Влагалищен секрет
Изследване за патогенни микроорганизми-(аеробни) -Липсва бактериален растеж
Candida spp. Изследване за Candida - не се изолира
Lactobacilli ( Лактобацили ) - изобилие
Leucocites ( Левкоцити ) - масово
 Епителни клетки- единични
СПИН, сифилис, хепатит В и С - отрицателни
Благодаря ви предварително!

Наличието на единични епителни клетки не е проблем, но масовото наличие на левкоцити говори за някаква инфекция. Хубавото е, че има изобилие от лактобацили (които поддържат естествената среда на влагалището) и няма патогенни микроорганизми и кандида. Но най-компетентно мнение ще даде гинекологът ти Peace

# 329
  • Пловдив
Сигурно ги има на милион места моите въпроси, но аз ще ги систематизирам тук набързо.
Последна менструация 29.08. - 02.09, цикъл средно 29 дни. Следя го с телефонно приложение. Според приложението днес е 3-ти ден закъснение. Правя тест Sure check, има втора черта макар и не така ясна като контролната, но никой не може да отрече, че я има. От всичко прочетено мисля "втора черта, независимо от интензивността = бременност". Т.е. считам, че съм бременна. Въпросите:
1. Необходимо ли е да правя 2-ри тест, за да търся по-ярка втора черта?
2. Според приложението (не го смятам за абсолютно достоверно) това е 4 с. и 4 д от бременността, кога трябва да планирам преглед при лекар?
3. Кога трябва да кажа на тъпаците на работа, че имат тука някаква легенда, че май в определен срок трябвало да се съобщи (законово правило)? Има ли такова нещо?
Оххх чела съм доста форума, но май винаги съм подминавала конкретните неща и сега тепърва почвам да се чудя.

Общи условия

Активация на акаунт