Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 27

• 56 148
  • 813
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Момичета имам и друг проблем.Болки ниско долу в корема все едно ме боли яйчник.Консултирала съм се с няколко АГ-та.Бяха ми предписали Дуфастон и ношпа (имах и прокървявяне) но ми ставаше лошо от Дуфастона смениха го с Утрогестан и Папаверин болките продължават.АГ-то казва че всичко е нормално.На какво може да се дължи тази болка и какво би ми помогнало?
На този въпрос може да отговори само следящият ви гинеколог.

Аз имах болки в начална бременност и при двете бременности.
Първа бременност, прокървяване без болки, хоспитализация за две седмици в болница, инжекции и т.н. След това минах на Дуфастон и Папаверин до отшумяване на проблемите.
При втората бременност болките ми бяха породени от факта, че плацентата ми беше много ниско разположена. Болките ми отшумяха късно когато плацентата се вдигна.

# 601
Здравейте   bouquet
Имам две въпросчета.
1.Кога се появява  linea negra?Задължително ли е да се появи? При предишната ми бременност се появи доста рано, а сега нямам все още.
2.Имам огромен, постоянен апетит  Blush Направо се плаша, не искам да кача пак 30 кила като предишния път..Не пия витамини, доктора не ми дава, че и без това съм пълна и ще ми се повиши още повече апетита.
Как бих могла да го подтисна?

# 602
  • Варна
Мога да отговоря само на първия въпрос - не, не е задължително, на мен не ми се е появявала.

# 603
И аз не съм имала, не е задължително. А за апетита, яж плодове, зеленчуци, избягвай тестено и пържено под всякаква форма, но пък гледай бебето да си получава всичко Simple SmileSimple SmileSimple Smile)   bouquet

# 604

Трудно   Laughing , яж неща от които не се пълнее и ли не толкова фрапиращо (плодове, зеленчуци, месо, риба) , ограничи тестено и сладко до минимум и пий много течности Peace.

Линията въобще не е задължителна Peace

# 605
Не пия витамини, доктора не ми дава, че и без това съм пълна и ще ми се повиши още повече апетита.

А докторът ти как знае, че получаваш от храната си всичките необходими витамини и микро елементи?

Това дали имаш апетит или не, е в главата ти. Сиреч, ти контролираш кога, какво и колко да ядеш. В никакъв случай не прави диети, нито пък се храни "за двама".

Преразгледай менюто си. Както другите са те посъветвали, наблягай на суровите зеленчуци, пресни плодове (за предпочитане твърди), бобови, пълномаслено мляко и млечни, риба и крехко месо. Разпредели дневната си дажба на 5-6 порции.

И не пий "течности", а пий вода. Това е най-доброто средство за хидратация.

Винаги носи в джоба си малко ядки. 5-6 бадема хем утоляват глада, хем дават на организма ти целулоза и магнезий, който успокоява гладката мускулатура.

# 606
Здравейте ! Интересува ме дали някоя от вас по време на бременността е пила чай от джинджифил.Аз изчетох доста статии и днес си направих чай с 4 малки резенчета ,но след като го изпих не се почувствах много добре и сега съм малко притеснена .Благодаря предварително

# 607
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Да, и корен от джинджифил варих с тайната надежда да не ми се гади и нямам световъртежи, но не ми подейства; Нищо няма да ти стане от него, но при мен не подейства!

# 608
Ето какво може и не може да се пие по време на бременност от билките http://www.hera.bg/s.php?n=509

Та там пише за джинджифила, че няма проблем, но да не си сложила повечко? Аз нямам представа колко се слага, но приятелка съм виждала да си прави с настърган такъв и сякъш беше не повече от чаена лъжичка.

# 609
Да, и аз от това се притесних ,защото сложих 4 малки резенчета за 1 чаша чай и май прекалих с джинджифила....... Дано да не стане нещо

# 610
Не се притеснявай, едва ли ще стане нещо. Ето тук за дозите :

Скрит текст:
Правила за употреба на джинджифила

Специалистите съветват да приемаме до 4 г джинджифил дневно. Това, разбира се, включва не само употребата му под формата на хранителни добавки, но и тази като подправка или съставка в напитките.

• При гадене и други храносмилателни проблеми се препоръчват между 2 и 4 г пресен корен от джинджифил дневно, 0,25 до 1 г корен в прахообразно състояние или 1,5 до 3 г течен екстракт.
• За предотвратяване на повръщане препоръчителната доза е 1 г джинджифилов корен на прах на всеки 4 часа, но не повече от 4 дози дневно. Можем да приемаме и по две капсули от по 1 г три пъти дневно или да дъвчем 7-8 г пресен джинджифил.
• За предотвратяване на сутрешното гадене се препоръчва прилагането на четири дози от по 250 г чай от джинджифил.
• За хората с артрит е от полза употребата на между 2 и 4 г екстракт, чай или пресен джинджифилов сок. Те могат да си приготвят и лапа от пресен джинджифил, която да налагат върху засегнатите от артрита зони.
• При други здравословни проблеми, включително грип и настинка, се препоръчват инхалациите с прясно сварен корен от джинджифил.

# 611
tedy_x1 на мен ми бяха казали, че от джинджифила гаденето намалява и аз започнах да хапвам бисквити с джинджифил от които ми ставаше още по-лошо Sick, макар че преди не съм имала подобен проблем. Може би и на теб просто не ти понася в момента.  Simple Smile

# 612
Ами ,преди да забременея много обичах да хапвам мед с джинджифил.Много помага за имунитета,но след като забременях го спрях . От известно време имам болки в стомаха ,трудно се храня и затова реших да пробвам с чая от джинджифил,но май съм прекали с дозата ,защото ми стана по лошо ,а и сякаш прегрях .Затова се обърнах към вас за съвет.Благодаря Simple Smile

# 613
Момичета,нормално ли е да имам тъпи болки ниско долу в корема? Днес цял ден съм така  newsm78

# 614
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Болката е симптом за нещо, не е нормално, чуй се с гинеколога ти.

Общи условия

Активация на акаунт