Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 27

• 56 071
  • 813
  •   1
Отговори
# 735
Нищо няма да му стане на детето от напъните не се тревожи. Но ако наистина е сериозно положението върви на лекар още сега, да ти изпишат нещо за повръщането. Виенето на свят е най-вероятно от ниско кръвно, приемай повече течности (то сигурно още повече ще ти се догади пък  Rolling Eyes).

# 736
Здравейте.Бременна съм в 6 г.с.Ужасно много ми се гади и повръщам,да не говорим,че вкъщи не мога да свърша нищо,защото както стана от леглото почва да ми се вие свят,нямам никакви сили.Притеснявам се дали от напъните няма да му стане нещо на бебчо?  Cry Това ми е първа бременност,извинявам се ,ако въпроса ми е глупав?В Понеделник съм на лекар,но до тогава има многооо време. smile3518

Ако повръщаш повече от 6 пъти на ден си за болница, понеже се обезводняваш. Нормално е за тази седмица да почне гаденето. ОБади се на доктора за всеки случай

# 737
Не мога да пия много течности,дори водата ми е сладникава ,за сега карам на кисело мляко и препечен хляб.Повръщам по 1-2 пъти на ден,но нямам никакви сили ,цял ден лежа Weary Sad

# 738
Здравейте.Бременна съм в 6 г.с.Ужасно много ми се гади и повръщам,да не говорим,че вкъщи не мога да свърша нищо,защото както стана от леглото почва да ми се вие свят,нямам никакви сили.Притеснявам се дали от напъните няма да му стане нещо на бебчо?  Cry Това ми е първа бременност,извинявам се ,ако въпроса ми е глупав?В Понеделник съм на лекар,но до тогава има многооо време. smile3518
Спокойно Wink И на мен постоянно ми беше лошо и повръщах ежедневно. На бебето абсолютно нищо му няма, то е добре защитено в матката и въобще си няма идея какво ти причинява в момента. Леко бременеене Simple Smile

# 739
Щом е по 1-2 пъти на ден е абсолютно нормално Simple Smile Но пий течности. Няма не мога или не искам! Важно е за теб и бебето

# 740
Привет момичета,в 23 г.с съм и ми се налага да се подложа на хирургическа интервенция с местна упойка!Специалист АГ ме прегледа този следобед и решихме да се подложа.На някоя от вас налагало ли й се е да ползва местна упойка ,освен при зъболекар и има ли опасност за бебешока от нея ???? Thinking

# 741
Някъде четох,че не трябва да се яде сирене и яйца,а аз ям ?!Защо?

# 742
Някъде четох,че не трябва да се яде сирене и яйца,а аз ям ?!Защо?

Защо ядеш сирене и яйца или защо някъде пише, че не трябва? Малко не ти се разбира въпроса  newsm78

Хубаво е да ядеш яйца, много са полезни - стига да са добре сготвени(не рохки)
Сиренето пък е още по-полезно според мен - има калций. Не трябва да се яде прясно сирене, т.е не до там усолено, понеже може да съдържа бактерии опасни за теб и бебето. Също така ако си с високо кръвно по-добре сиренето да се накисва във вода(т.е да се обезсоли)

# 743
Привет момичета,в 23 г.с съм и ми се налага да се подложа на хирургическа интервенция с местна упойка!Специалист АГ ме прегледа този следобед и решихме да се подложа.На някоя от вас налагало ли й се е да ползва местна упойка ,освен при зъболекар и има ли опасност за бебешока от нея ???? Thinking
След като АГ специалист е казал, че ок, значи е безопасно.

# 744
Защо не трябва да се ядат яйца и сирене? Simple Smile

# 745
  • София
Трябва да се ядат, просто трябва да се внимава.Яйцата да си ги готвиш вкъщи и да са пресни.Не по заведения.
Сиренето също трябва да се яде, но без синьото и всякакво такова с плесени.Може да си ядеш кашкавал, обикновено саламурено. Трябва да са от пастьоризирано мляко.

# 746
Трябва да се ядат, просто трябва да се внимава.Яйцата да си ги готвиш вкъщи и да са пресни.Не по заведения.
Сиренето също трябва да се яде, но без синьото и всякакво такова с плесени.Може да си ядеш кашкавал, обикновено саламурено. Трябва да са от пастьоризирано мляко.
Може да се яде сирене с плесени, но ако е от пастьоризирано мляко.

И няма "трябва да се яде сирене", нито "трябва да се ядат яйца". Има милиони жени вегани, износват,  раждат и кърмят здрави деца.

# 747
  • Плевен
Здравейте.Бременна съм в 6 г.с.Ужасно много ми се гади и повръщам,да не говорим,че вкъщи не мога да свърша нищо,защото както стана от леглото почва да ми се вие свят,нямам никакви сили.Притеснявам се дали от напъните няма да му стане нещо на бебчо?  Cry Това ми е първа бременност,извинявам се ,ако въпроса ми е глупав?В Понеделник съм на лекар,но до тогава има многооо време. smile3518

Ако повръщаш повече от 6 пъти на ден си за болница, понеже се обезводняваш. Нормално е за тази седмица да почне гаденето. ОБади се на доктора за всеки случай

Аз си повръщах по цял ден не съм броила, но със сигурност е било повече от 6 пъти до вечерта имало е и дни в които не съм могла да задържа нито храна, нито течности изписаха ми капки за повръщането от които пък още повече ми се гадеше, но постепенно си спря а когато знаех, че няма да мога да задуржа храна си препичах една филийка със сирене и от там нататък съм си яла спокойно Simple Smile

# 748
Сега предимно съм на плодове,но все пак мисля,че пия много малко течности.Опитвам се да приемам повече ,но ми става лошо Sad

# 749
Сега предимно съм на плодове,но все пак мисля,че пия много малко течности.Опитвам се да приемам повече ,но ми става лошо Sad

пий на глътки Peace не се наливай, аз си вземах шише от 2л до мен и през 10мин пиех по една глътка защото аз по принцип пък не обичам да пия много, но тогава си бях наложила 2л вода на ден и така не ги усещах.

Общи условия

Активация на акаунт