Професионални серии за коса - тема 68

• 49 376
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
тъй като не съм много наясно затова искам да ви попитам как мога да разбера кога косата има нужда от хидратация и кога от протеини. не мога много да преценя от какво има нужда моята коса.
затова ще се радвам да ми го разясните е вече ще ми изпуши харда  Grinning
Този въпрос е обсъждан много пъти, но явно не ти се занимава да търсиш по ключови думи из по-старите теми.
Ето нещо кратко и насочващо от друга тема:
Скрит текст:
Как да разбера, дали косата ми има нужда от протеин?
Ето един лесен тест, за да разберете дали косата ви изпитва недостиг на протеин. Намокрете косата си, хванете няколко сантиметра от един косъм между пръстите си. В зависимост от това как реагира косата ви опъване, може да определите дали тя има нужда от хидратация или протеин.
Косата ви има нужда от хидратация, ако:
- не се разтегля и се къса лесно
- или косъмът е грапав и чуплив.
Косата ви има нужда от протеини, ако:
- се разтегля много преди да се скъса;
- има мек и отпуснат вид, приличащ на гума.
Косата ви е добре балансирана, ако при опъване се разтегля малко и след това се връща към първоначалната си дължина. Тогава количеството протеини и влага в косата ви са балансирани.

# 631
На мен косата ми винаги скърца след второ нанасяне на ш-н, дори от хидратиращите (дълбокохидр. Афожди, Митик Ойл-а). Явно не е само до премиване на косъма.

# 632
  • София
Здравейте,
досега не съм използвала професионална козметика за коса, но напоследък косата ми се омазнява ужасно в корените, краищата са сухи и за капак ме мъчи и досаден косопад. Ще трябва да спасявам положението, дори маслото на Икаров като че ли само омазнява допълнително.
Прочетох цялата тема /само последната, признавам си  Embarassed/и мисля на първо време да заложа на дълбоко почистване на скалпа, примерно за месец, след което с нещо против косопад. Разбира се, през това време ще се опитвам да влияя на краищата. По принцип косата ми е що-годе нормална, нито много суха, нито мазна...доскоро почти не цъфтеше.
Насочила съм се към някой от тези шампоани и се надявам да ми помогнете в избора:
http://www.zlatnaribka.com/shampoani/shampoani-za-mazni-koreni-p … e-resource-250-ml
http://www.zlatnaribka.com/shampoani/napura/za-mazna-kosa/napura … -na-skalpa-200-ml
http://www.zlatnaribka.com/shampoani/label-m/shampoan-za-dalboko … -cleansing-300-ml
или
http://www.zlatnaribka.com/matrix/matrix-biolage-scalptherapie-% … D0%BB%D0%BF%D0%B0
Шампоанът ше е в комбинация с
http://www.zlatnaribka.com/napura/za-mazna-kosa/napura-t%7C1-pur … kalpa-1-br-h-8-ml
или
http://www.zlatnaribka.com/alfaparf/hair-power-nano-tech-solutio … r-hair-loss-10-ml
Като че ли съм се насочила към Напура и за двете неща, но ще се радвам да чуя и вашето мнение.
Благодаря!

# 633
  • София
Ей, значи за пореден път се надявах, че евентуално ще усетя как косата става твърда от прекалено напротеинчване, но уви!
Пробвах зеления концентрат на Керастаз с оранжев бустер. Измих се с Денсифик, подсуших добре с кърпа и нанесох микса. Липсваше ми пръскалка определено. Ползвах го с пръст отгоре, все едно е бутилка с оцет без накрайник  Joy
Изразходих половината количество, определено го усещах на косата и реших, че е достатъчно. Имах опасения, че като дойде време за миене ще осъзная, че не ми е било достатъчно количеството, но не стана така. Постоях близо 2 часа и изплакнах, усещаше се продукта, и... косата хидратирана, хлъзгава, въобще нищо общо с очакванията ми.
Блясък имам много определено, обем страхотен, въобще Денсифик е ракошен за тази цел, косата е витална и приятна на допир, стои пищно.

Доволна съм, но другия път без бустер ще пробвам само зелен концентрат. Направи ми впечатление, че концентрата ухае много приятно, но като го смесих с бустера имаше нещо, което ми навяваше асоциации за амоняк. Но на косата се усеща само приятния аромат. Гадничкото е в шишенцето  Joy

Сега имам питане, колко време може да издържи останалото ми половин шишенце. Затворих го с капачката на бустера. Седмица, две, месец?

# 634
  • в 1001-та нощ
Jubiri  Peace тези финиши аз бих ползвала самостоятелно, а преди преса бих добавила и спрей за защита от топлината. Ако решиш да не купуваш такъв, по-добре с термо крема  Peace

Спомням си, че като излезе про кератин рефил серията - беше оплюта, че прави мръсен ефект на косата  Blush Така и не я пробвах даже  Blush Сега съм изненадана, че се харесва  Peace

По-нататък ще пробвам и нея и дисциплините, но сега имам още за изразходване  Blush

Мацата, ако реша да впръсквам течни ампули - ползвам шишенце за наливен парфюм. Изсипвам съдържанието на продукта в празното флаконче и действам  Peace

# 635
a.l.e.n.a, мисля, че всички очаквахме като е Про-кератин да се усеща добре кератина, но не. Интересна смес е  Mr. Green Някак си е тежичка серията. Аз съм я ползвала в момент, когато косата ми беше изтощена и и се отрази супер серията. Скоро от Арленбг ми бяха пратили мостри- косъмът ми стоеше мазнеещ. Термо крема от серията не е лош, но се слага наистина много малко, иначе клечосва. За една силно изтощена, суха коса мисля, че цялата серия е ок. За не толкова изтощена коса със сигурност няма да се хареса.

# 636
  • София
Аленка  Heart Eyes

Забравих да спомена, че след като отмих концентрата на Керастаз ползвах само Цимент термик преди да се изсуша.

А между другото се научих да си правя стахотен обем в корените при сушене. Научи ме мацката от магазина на Златна рибка на Черковна като купувах четката на Лейбъл М,, който вече затвори за мое огромно съжаление. Дала ми е страшно много съвети, правилно преценяваше нуждите ми, разубедила ме е за много излишни за мен продукти. Фризьор е по професия и ми е много мъчно, че вече няма да е в София.

# 637
a.l.e.n.a, мисля, че всички очаквахме като е Про-кератин да се усеща добре кератина, но не. Интересна смес е  Mr. Green Някак си е тежичка серията. Аз съм я ползвала в момент, когато косата ми беше изтощена и и се отрази супер серията. Скоро от Арленбг ми бяха пратили мостри- косъмът ми стоеше мазнеещ. Термо крема от серията не е лош, но се слага наистина много малко, иначе клечосва. За една силно изтощена, суха коса мисля, че цялата серия е ок. За не толкова изтощена коса със сигурност няма да се хареса.
Абсолютно съгласна  Peace ,при мен беше с много хубав ефект върху косата ми.Почти изхабих една маска от 200 мл,след което от размяна ( Hug ) се запасих с голяма опаковка от маската.Обаче един път не съм я ползвала,чакам да дойде протеинов глад  Mr. Green и тогава ще я извадя.Точно за това не си взимам и новата серия Липидиум,пробвах мостра и много ми хареса преди време,но сега си мисля,че няма да ме впечатли изобщо...
Термо крема Про-кератин наистина ужасно силно омазнява ако се прекали,уцелиш ли обаче точното количество,резултата е много добър  Flutter

Скрит текст:
Маци,извън темата,но наскоро в пловдивската Златна рибка търсиха хора и приятеля ми ме юркаше да отивам,имала съм достатъчно познания в "материята"...та много е хубаво,когато в магазина можеш да се довериш на консултанта  Peace

# 638
Аз от известно време се чудя какъв финиш да си закупя. Имам термо мляко и термо спрей, доста серуми размених, някои са към края си и усещам как ще ги подаря  Laughing
В момента косата ми обича леки хидратиращи финиши  Thinking

# 639
Аз от известно време се чудя какъв финиш да си закупя. Имам термо мляко и термо спрей, доста серуми размених, някои са към края си и усещам как ще ги подаря  Laughing
В момента косата ми обича леки хидратиращи финиши  Thinking

Руса-Мамма, ползвала ли си това http://www.lookfantastic.com/paul-mitchell-awapuhi-moisture-mist … 0ml/10303802.html

За мен този спрей е много лек, приятени рудно може да се прекали с количеството.

# 640
  • София
Jubiri  Peace тези финиши аз бих ползвала самостоятелно, а преди преса бих добавила и спрей за защита от топлината. Ако решиш да не купуваш такъв, по-добре с термо крема  Peace

Спомням си, че като излезе про кератин рефил серията - беше оплюта, че прави мръсен ефект на косата  Blush Така и не я пробвах даже  Blush Сега съм изненадана, че се харесва  Peace

По-нататък ще пробвам и нея и дисциплините, но сега имам още за изразходване  Blush

Мацата, ако реша да впръсквам течни ампули - ползвам шишенце за наливен парфюм. Изсипвам съдържанието на продукта в празното флаконче и действам  Peace
кой спрей преди преса би посъветвала? преди малко ми пристигна шампоанахи термо крема на про кератина и днес ще ги пробвам. надявам се да ми допаднат и да се отразят добре на косата ми. избрах ги защотохв описанието дават че уплътнява косат. дано не ми я направи много мека   Simple Smile

# 641
  • София
Аз харесвам Про Кератин серията на Лореал, ползвам шампоан и маската.
Косата се чувства уплътнена, но не твърда и суха.
Имам и термокрема, но понеже не се суша, не съм го ползвала  Blush и не мога да споделя впечатления.

# 642
  • София
споделям мнението на mihaela_z за про кератина. косата е плътна но не е твърда. сега ще сложа абсолют рипеъра запечатващ двоен серум и ще изправя с пресата

# 643
Като стана въпрос за финиши - според вас възможно ли е финиша Еликсир Ултим да клечкоса косата? Позната каза, че при нея ефекта бих точно такъв. Аз съответно бях така  Shocked Shocked. Пробвах го и аз, но нямах наблюдения да става по-твърда в краищата.

# 644
  • София
много съм доволна от продуктите,които си взех. косата ми стана много хубава точно такава каквато я исках. значи измих се с шампоана на про керетан после сложих за 3 мин маската на фиберсеутика. това под душа. след това на подсушена с кърпа коса напръскаш с реконструктора с кератин и зелен чай на афоджи и изсуших със сешоар. после на суха коса преди пресата сложих запечатващия двоен серум на абсолют рипеър.
следващия път ще пробвам термо крема за изсушавне със сешоар на про кератин

Общи условия

Активация на акаунт