Акушер-гинеколози Варна - 7

• 184 830
  • 795
  •   1
Отговори
# 210
г-ца Магнетична благодаря за отговора Simple Smile

Kira мисля, че ме успокои Simple Smile Благодаря за което. Hug Успех и лека бременност и на теб! Simple Smile

При мен така се получи, че не ми обясниха какво включват тия 300 лв. и аз се панирах...  Rolling Eyes
И преди съм ходила при нея за цитонамазка и всичко е било ОК, просто явно много слушам хората и се шашкам допълнително.

Не ми се свидят паричките за бебчо, просто не знам кое е правилно и кое не е и съответно не знам как да постъпя. Аз като ходих последния път само питах разни неща, които ме интересуват и тя накрая ми каза, че тя е лекаря и че тя ще каже какво, кога и т.н., аз да не се притеснявам и да гледам да съм добре, за да е добре и бебчо... Поне ако ми бяха обяснили за изследванията и прегледите едва ли щях да разпитвам по форумите за съвети...  Rolling Eyes Все пак искам да съм информирана какво става... Благодаря още веднъж!  Grinning

# 211
Спокойно, Кукуту Simple Smile Те и на мен като ми казаха, че включвали допълнителни изследвания бях толкова отнесена (точно след втората "среща" с бебока), че въобще не възприех. После мъжа ми ме пита "За какво е това доплащане?", а аз се чеша по главата и викам "Ми... не съм сигурна. За някакви допълнителни неща" Mr. Green Много ми се смя милия Simple Smile Ама на следващия ден, като се посъвзех, вече взеха да ми се навързват нещата от разговора. И съм убедена, че нещо съм пропуснала и ще съм изумена, че го прави Grinning
Иначе е права - твоята работа е да си спокойна, за да може и бебо и ти да сте добре. Затова има лекари. Ако има нещо, което трябва да знаеш тя ще ти го каже. Колкото повече четеш, питаш и се интересуваш от някакви неща, толкова по-голяма е вероятността да се вкараш в някакъв напълно нерален филм, който да те побърка Simple Smile

# 212
Има и лекари при които не се заплаща нищо допълнително, освен БХС и ФМ, които е по - добре да се правят при добър специалист.
Някои взимат тези пакети за допълнителни ехографски прегледи, а други лекари си гледат на ехограф без да искат нищо отгоре.

# 213
Съгласна съм Сиси, но трябва първо да се издирят тези лекари и после да намериш кой от тях ти допада на теб. Аз предпочетох да се доверя на лекар, който познавам и познава мен, вместо да си тровя нервите обикаляйки по други лекари. 300лева не са малко, но като си помисля какво ми спестяват... Според мен си заслужава. Всеки преценява за себе си разбира се.  Peace

# 214
Естествено, ако човек се чувства сигурен в лекаря си, тогава едни 300лв. не са определящи. Peace

# 215
Аз бях пред същата дилема - дали да остана при д-р Христова или да избера друг. Предпочетох да ида на друго място, защото не мисля, че е редно да доплащам на лекар, който работи по ЗК. Записах се на ЖК при друг лекар, който ме гледаше всеки месец и не съм плащала нищо. Друг е въпросът колко съм доволна от цялостното представяне на докторката, която ме преглеждаше и не бих я препоръчала на никого. Ходих на частно всеки месец, при специалист с последно поколение техника. Като ще се дават някакви луди пари допълнително поне чувах и второ мнение (което никак не ми беше излишно, защото карах много тежка бременност и два пъти влизах в болница на системи). Друго, което ме отказа от д-р Христова беше, че за всички години, през които й бях пациентка не ми пусна хормонални изследвания, а директно ми изписваше лечение, а аз бях 7 години с нефункциониращи яйчници.
Сега след раждането отново се чудя при кого да ида. Вероятно ще е при нея, защото вече нещата са наместени, а и се надявам да нямам нужда от лечение. Но във всеки случай винаги се намира за какво да се доплаща, въпреки направлението.
Иначе е добър специалист, познавам жени, които са оперирани при нея преди години и всичките са много доволни.
Дано и ти да останеш доволна от нея   bouquet
И друг път съм казвала, че от всеки лекар има доволни и недоволни. Наистина се надявам д-р Христова да е твоят лекар  Hug

# 216
Някой знае ли в кои дни приема Доктор Добрин Николов в кабинета? Аз и нямам представа къде е кабинета му  newsm78 Прочетох положителни неща за него и реших да ходя при него на частен преглед всеки месец и после да ми направи той секцио. Първо дете родих секцио в окръжна и не искам да стъпвам там.

# 217
  • Щастлива мама на 3 слънца
Някой знае ли в кои дни приема Доктор Добрин Николов в кабинета? Аз и нямам представа къде е кабинета му  newsm78 Прочетох положителни неща за него и реших да ходя при него на частен преглед всеки месец и после да ми направи той секцио. Първо дете родих секцио в окръжна и не искам да стъпвам там.
Има телефон в сайта негов. Обади му се разберете се. Знай, че мн се чака предишния път чаках 1 час. Поредния 2 часа. Мен ме гледа долу

# 218
Здравейте! Предстои ми преглед с направление, затова моля, препоръчайте ми добър диагностик гинеколог в района на центъра, в Окръжна болница или АГ, който да преглежда по ЗК Praynig.

# 219
Съгласна съм Сиси, но трябва първо да се издирят тези лекари и после да намериш кой от тях ти допада на теб. Аз предпочетох да се доверя на лекар, който познавам и познава мен, вместо да си тровя нервите обикаляйки по други лекари. 300лева не са малко, но като си помисля какво ми спестяват... Според мен си заслужава. Всеки преценява за себе си разбира се.  Peace

нищо против д-р Христова и аз съм пациент, но за ФМ която е много важна тя няма нужната квалификация пък ако ще да ви прави ехограф по два пъти на месец. Особено като знаем за ранния скриининг колко е информативен  като го прави специалист.  Всички  сме наясно че най-добрите за Фм са имена като Балев, Цонев, Яков. Плаща им се за тези ФМ но пък те са високо-квалифицирани а за квалификация/опит и знания трябва да се плаща .

така че тук позицията ви е малко необективна. Не говорим за нерви както вие искате да го представите , а говорим за съзнателна информираност  и поемане на рискове. Вие поемате риск да се доверите на една мила жена и да сте спокойна. с 300 лева вие си плащате спокойствието но и си поемате риска да нямате пълна информираност, която сега е достъпна а бих казала и наложителна .

Проблем е че който ви чете и не е наясно а материята си казва- верно бе- плащам един абонамент и пей сърце. обаче не е така. абонамента си е абонамент и той не ти спестява много от другите наложителни стъпки по време на бременност.

# 220
Съгласна съм Сиси, но трябва първо да се издирят тези лекари и после да намериш кой от тях ти допада на теб. Аз предпочетох да се доверя на лекар, който познавам и познава мен, вместо да си тровя нервите обикаляйки по други лекари. 300лева не са малко, но като си помисля какво ми спестяват... Според мен си заслужава. Всеки преценява за себе си разбира се.  Peace

нищо против д-р Христова и аз съм пациент, но за ФМ която е много важна тя няма нужната квалификация пък ако ще да ви прави ехограф по два пъти на месец. Особено като знаем за ранния скриининг колко е информативен  като го прави специалист.  Всички  сме наясно че най-добрите за Фм са имена като Балев, Цонев, Яков. Плаща им се за тези ФМ но пък те са високо-квалифицирани а за квалификация/опит и знания трябва да се плаща .

така че тук позицията ви е малко необективна. Не говорим за нерви както вие искате да го представите , а говорим за съзнателна информираност  и поемане на рискове. Вие поемате риск да се доверите на една мила жена и да сте спокойна. с 300 лева вие си плащате спокойствието но и си поемате риска да нямате пълна информираност, която сега е достъпна а бих казала и наложителна .

Проблем е че който ви чете и не е наясно а материята си казва- верно бе- плащам един абонамент и пей сърце. обаче не е така. абонамента си е абонамент и той не ти спестява много от другите наложителни стъпки по време на бременност.

_re_ge, май написах в първия си пост, че има специалисти и който не е склонен да се довери на своето АГ или да пропусне това изследване може да ги посети. Ако не съм се извинявам. Категорично не се опитвам да налагам мнението си на никой и не се опитвам да взимам решения вместо хората. Смятам, че всеки достатъчно голям и разумен, за да има дете би трябвало да си направи нужните проучвания за всички изследвания и рискове и да не се всушва сляпо в съветите давани по форумите Peace
Аз така направих и си взех решението за себе си. Не смятам, че е особено сложно да се направи първата ФМ - все пак тя е само измерване размерите на плода. Аз не спадам в рисковата група и така или иначе се чудех дали да я правя. Христова просто не ми остави избор - направи измерванията, попълни ми бланката за БХС и ме изпрати в терапията. После няколко дни се чудех дали да си запиша час и за второ мнение (след като така и така са ми я направили), но рисковете ми излязоха толкова ниски, че го сметнах за ненужно. За втората ФМ, която от самото начало бях решила, че ще правя, ще ходя при Балев (и това съм написала), защото смятам, че обследването органите на плода е по-сложно и наистина трябва да бъде направено от специалист.
В крайна сметка, как ще си следи бременността си е решение на майката. Една мед.сестра например, още в началото на бременността ми каза "За какво си се разбързала да ходиш на лекар? Аз и с трите отидох за първи път в 6-ти месец". Има и такива майки, както има и майки, които прекаляват с изследванията и треперението и тичат при АГ при всяко бодване или притреперване на корема. Аз съм някъде по средата. Може би има хора, които не го разбират, но пък и аз не разбирам тях, така че няма проблем Simple Smile

# 221
някой знае ли къде е най-евтино да си пусна изследване за токсоплазмоза. Досега знам,че в Санита е 30лв,а МЦ Петинка е 35лв.

# 222
  • На брега на морето
Виж ценоразписа и на Кандиларов, доста от манипулациите им са по-евтини отколкото в другите лаборатории.

# 223
някой знае ли къде е най-евтино да си пусна изследване за токсоплазмоза. Досега знам,че в Санита е 30лв,а МЦ Петинка е 35лв.
Преди 3-4 год. се поемаше от ЗК,

# 224
Не ходете при д-р Бойка Терзиева в медицински център Младост! Не останах доволна!!!

Общи условия

Активация на акаунт