Счупена пломба на водомер

• 4 779
  • 2
  •   1
Отговори
  • Тра-ла-ла
Кучето ми е лудетина и е изгризало и скъсало пломбата на водомера за студената вода. Знаете ли как се процедира в такъв случай? То е ясно, че ще се наложи да звънна на Софийска вода. Обаче дали ще се размина само с подменяне на пломбата или ще сметнат, че съм пипала водомера и ще поискат да го вземат за проверка?! С просто око се вижда, че не са пипани гайките на тръбата, потреблението на водата се движи в едни и същи рамки от години, запазила съм и нагризаната пломба...ама знам ли. Дали ще ме санкционират от Соф. вода или да ми начисляват допълнително вода?

Има ли други фирми, които да пломбират легално?

Необходимо ли е всички тези неща да се извършват от собственика на апартамента или аз в качеството си на наемател мога задвижа някакви процедури?

Последна редакция: ср, 20 авг 2014, 01:32 от Джулая

# 1
  • София
Мисля, че можеш и като наемател да задвижиш нещата. Има голяма вероятност да преизчислят на база със стара дата - например до последното отчитане или нещо такова.
Моят свекър преди години беше обърнал водомера след някаква проверка на водомера, "умниците" от Софийска вода, които пломбираха водомера не били видяли (?!) и когато откриха грешката преизчисляваха някакви сметки и платихме една доста голяма сума, която моите свекъри дори не се опитаха да обжалват (аз лично бих обжалвала).

# 2
  • Тра-ла-ла
Последното отчитане беше в събота, но си оставих данните на вратата. Не съм пускала проверяващите вътре.

При едни приятели с такъв проблем нещата са се случили много лесно - звъннали, казали са, че заради авария се е наложило да махнат пломбата и от Соф. вода са дошли само да я сменят за дребна сума до 10лв. Нито са начислявали кубици, нито са взимали водомера за проверка. Ха сега...явно всеки път действат различно Tired

Общи условия

Активация на акаунт