На море в Гърция 2014 - X

• 60 787
  • 778
  •   1
Отговори
# 45
ще се запиша и аз тук, само седмица до нашето отпътуване

# 46
Торони е по-малко село, много предпочитано във форума и доста е писано за него. Аз лично не го харесвам, по-скоро не харесвам плажа му. Peace
Тъкмо си мислех преди няколко дни, че тази година почти никой от темата не се е разписвал в Торони Simple Smile Но и за Сарти си права, че сякаш няма много българи на фона на сърбите и другите народи. Мен там ме дразни, че духа. Разбира се, не е постоянно, но като духа, не се шегува. Иначе плажът е по-добър и повече прилича на курортче от типа на нашите, преди да ги развалят. Торони си е пасторална идилия, няма дразнители, няма шум. Плажът е дълбок. Но наоколо има страхотни също - Каламици, Тристиника, Тристиникуда.

# 47
  • София...........
Дивна,
ами излиза повече, защото джипът се таксува по-скъпо от лека кола, а вие добавяте и 3-ти възрастен пасажер, което е също 20-25е в посока. Но и с кола си е цифра.

Параход, знам , че бройката хора и размера на колата вдигат цената, но в моите "сметки без кръчмар" (преди да потърся цени) си представях , че ще е около 200-те Е. Мислех го за нещо късно септемврийско кратичко, но явно ще остане за следващата година поне за седмица или в някаква комбинация ....  Wink

# 48
  • София
Имам някакви спомени, че билетите до Скиатос на ANES бяха по-евтини от тези на Hellenic Seaways.
divna, ето в АNES излиза 242,40 евро http://anes.forth-crs.gr/english/npgres.exe?PM=BP
 1. VOLOS-SKIATHOS    01-09-2014, 08:15    01-09-2014 , 10:55    E/G-O/G PROTEUS    4    1
2. SKIATHOS-VOLOS    07-09-2014, 20:00    07-09-2014 , 22:40    E/G-O/G PROTEUS    4    1
Change Selection

Itinerary Pricing Analysis
Outbound trip (VOLOS - SKIATHOS)
Passengers    Accommodation Class    Price
Male - Adult    ECONOMY    19,80 €
Male - Child    ECONOMY    9,90 €
123    Car > 4.25m    62,00 €
Sub Total: 131,30 €
Inbound trip (SKIATHOS - VOLOS)
Passengers    Accommodation Class    Price
Male - Adult    ECONOMY    17,20 €
Male - Child    ECONOMY    9,90 €
123    Car > 4.25m    49,60 €
Sub Total: 111,10 €
Total Price:  242,40 €

Последна редакция: чт, 21 авг 2014, 13:16 от dechy

# 49
А за Никити какво ви е мнението? Забавления за деца има ли? Как са плажовете? Пазаруването и кръчмите как са?

# 50
В Никити плажът е значително по-тесен от тези в Сарти и Торони, и премесен с камъчета, но пък е много плитък.
Наоколо до 5 км има няколко прекрасни плажа, коментирани многократно в темата.
Забавления за деца - има нещо като детски център с батути и пр. глупости.
В Никити са големите магазини на полуострова - Лидъл и Масутис, на другите места са минимаркети, но добре заредени в повечето случаи.
Кръчмите не бих казала, че са по-добри от тези в Сарти и Торони, даже според мен са по-калпави.
Виж, бийч-барове чудесни има Simple Smile

# 51
  • София
Аз май към Никити съм се ориентирала..набелязала съм около 3-4 плажа, препоръчани в предните теми - Лагомандра, Агиос Йоанис, Ковиу, Калогрия.

Това че има Лидъл и Масутис е предимство, за през деня може да се взима нещо оттам а вечерите ще хапваме по кръчмите  Simple Smile

Mr. Green

# 52
  • София
evhen, за еднодневно пътуване от Волос до Скиатос след 09.09. ли искаш? Може да стане само във вторник. Има сутринта в 9:00 фери от Волос и пристига в 11:50ч., а след обед тръгва от Скиатос в 16:55ч. и пристига в 19:45ч. Обаче 5-6ч. ще отидат в път. На острова ще ви останат по-малко от 5 часа за разглеждане.

Последна редакция: чт, 21 авг 2014, 14:25 от dechy

# 53
  • София...........
dechy , Благодаря  Hug  bouquet

# 54
  • София
И аз тук да не пропусна нещо! Иначе ще чакам още  за нашето гръцко моренце.

# 55
  • София
запис и в очакване на септември Simple Smile Бебка ще е на 7 месеца, живот и здраве, и ще повтори Гръцкото моренце  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 56
Аз да попитам от къде проверявате по-дългосрочна прогноза за определено място в Гърция, да речем за месец напред. Искам например да видя за Наксос от 20.09 до 30.09. Нещо по тези сайтове дето са в  темата не мога да се справя.  Embarassed

# 57
  • някъде ... тук ...
...
- плаж Mylos освен моторна лодка такси от Агиос Никитас имало и някаква пътека от селото ? Тази пътека само пешеходна ли е и какво е разстоянието и трудността на терена ?
Само по това питане мога да помогна донякъде. Има пътека, с питане в селото я намерихме. В началото е стръмна, после по-лесна и накрая като се изкачиш на високото и пред теб се отваря гледка към плажа. На долу са стръмни стълбички. Ние стигнахме до гледането от високо. Обаче щом на връщане срещнахме в посока плажа един татко с 1-2годишно на ръце, не е толкова страшно Simple Smile

# 58
  • София
dalina, aз ползвам тези http://www.accuweather.com/en/gr/naxos/182878/september-weather/ … 78?monyr=9/1/2014, http://www.gismeteo.com/month/72001/ и http://www.holiday-weather.com/naxos/forecast/?days=25 Но дългосрочната прогноза не е много точна, променят я през определено време.

# 59
  • София
Eха Wink)) Имаме си нова тема ,да ни е честита! Благодаря,Параход  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт