На море в Гърция 2014 - X

• 60 787
  • 778
  •   1
Отговори
# 75
А превод на английски или гръцки? Легализация трябва ли или само при нотариус стига?

# 76
  • София
Не знам, честно казано. В една друга дискусия се изказа адекватно мнение, че българският е официален език в ЕС и не би следвало да се изисква превод. Но ако те спре гръцки катаджия, ходи му обясни какво пише на този лист хартия  Laughing Мин. година майка ми ползва нашата кола в Гърция само с нотариално заверено пълномощно, но тази година ме помоли и да й го преведа, за да й е по-спокойно  Peace

# 77
  • Варна
А превод на английски или гръцки? Легализация трябва ли или само при нотариус стига?

Не ти трябва превод.Членове сме на ЕС и българския е официален език.

# 78
  • София
Теди, благодаря   bouquet

Гърците превеждат ли си документите когато пътуват извън страната? Щото и тяхната азбука е също толкова неразбираема за другите, колкото и нашата кирилица.

# 79
Момичета, утре тръгваме отново към Гърция и вече нямам търпение.  Simple Smile

# 80
  • София
Нашето пълномощно за фирмена кола, мъжът ми сам си го преведе на английски, (не във фирма за преводи) и е нотариално заверено. Между другото предишните 2 год. пътувахме в Гърция със същата кола без пълномощно и никой нищо не ни каза на границата.

# 81
нашият автомобил е лизингов, трябва да си взема документ от банката, че ми разрешават да напусна страната с него
трябва ли да имам пълномощно?

# 82
Точно по темата да се включа и аз с въпрос. Колата, с която ще ходим е на съпруга ми, придобита преди брак. Аз ще мога ли да карам на гръцка територия, с негово присъствие в купето, разбира се, или се налага да ми прави пълномощно?
Медицински застраховки къде си правите? Важат ли при преглед при лекар? Изобщо, как стои въпросът с тях? От ТА ни казаха, че в хотела има лекарски кабинет, но мисля за собствено успокоение да си направим.
Между другото, ще пътуваме на първоначалната ни дата. Огромни благодарности за отзивчивостта на ТА, ще им взимаме подарък от Гърция Simple Smile.

# 83
Точно по темата да се включа и аз с въпрос. Колата, с която ще ходим е на съпруга ми, придобита преди брак. Аз ще мога ли да карам на гръцка територия, с негово присъствие в купето, разбира се, или се налага да ми прави пълномощно?
Медицински застраховки къде си правите? Важат ли при преглед при лекар? Изобщо, как стои въпросът с тях? От ТА ни казаха, че в хотела има лекарски кабинет, но мисля за собствено успокоение да си направим.
Между другото, ще пътуваме на първоначалната ни дата. Огромни благодарности за отзивчивостта на ТА, ще им взимаме подарък от Гърция Simple Smile.
За пълномощното, не се притеснявай, след като собственика на автомобила е с теб.
Относно затраховките - ние си правим в офисите на SDI като цената е много ниска - около 7-8 лв за 7 дни. Препоръчвам ти да си избереш Булстрад като застраховател.

# 84
  • София
Ние се застраховаме в Алианц, последните 3 пъти.
Преди това при други, но не сме доволни.

# 85
Салекс, благодаря за бързия отговор. Свекърите ще се успокоят, че няма да имам пълномощно за колата Wink, иначе, моя мн близка приятелка има верига застрахователни офиси и знам, че застраховката не е скъпа. Утре ще пратя ММ да ни направи.
Таис, благодаря и на теб Hug.

# 86
Ние се застраховаме в Алианц, последните 3 пъти.
Преди това при други, но не сме доволни.
Моля те за малко информация, от кои застрахователи и какво не сте доволни, защото на нас до момента не ни се е налагало да опираме до ползване на застраховките, но трябва да сме подготвени.
Благодаря предварително.

# 87
  • София
Ами аз съм писала. Бяхме при Виктория, веднъж се наложи да им ползваме асистанс-а, и сто часа не можехме да убедим девойката по телефона, че не ни трябва лекар в Мармарис, Турция, а в Неос Мармарас, Гърция. Мъжът ми побесня, аз също. Действието се развиваше прз нощта, а по време на дългите ни безсмислени разговори с тях, детето ми беше с адски висока температура, кашляше и се задушаваше.

Разгеле, накрая всичко се оправи, но ни костваше много нерви и бели коси.

Това е моят опит, и понеже веднъж не съм останала доволна, вече не бих застраховала при тях. Но ето например Петър също полват Виктория и са страшно доволни. Та, еднозначен отговор няма.

Най-добре е на никой тук да не му се налага да звъни на асистанс  Peace

# 88
Здравейте и от мен в новата тема. Може ли мнение за Сикиа . Ще почиваме от 18 до 22 септември, но не знам къдевсе още. Там ни предлагат някаква къщичка за 3ма човека за 35 евро на плажа.. С детенце на 1 г. Сме и ми се иска да е на плажа. Може и да препоръчате нещо. Държа и плажа да е с пясък, а не каменист.

# 89
  • София
Ако духа, ще ви отвее.
Ако не духа и ветровете не са ''изяли'' брега, ще ви хареса  Simple Smile
Когато бяхме ние, беше много зле. Иначе плажът е голям и пясъчен.

Малко е забутано Сикя, и от гледна точка на магазини не е особено добре.
Но това не пречи на всички.

Общи условия

Активация на акаунт