С песен и игри се захранват ФЕВРУАРЧЕТАТА ни! - 5 тема

• 28 285
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Момичета, мерси за съветите за месото  Hug
Аз дадох сутринта 1/2 бурканче (60 гр.) заешко със зеленчуци на Гербер. Прие се ... уж Simple Smile

Ние имаме от 2 седмици супер странно хранене:
4 - 100 мл. АМ
7 - 100 мл. АМ
9 - 60 гр. пюре (редувам 1 ден зеленчуково, 1 ден плодово - като отворя бурканче от 190 гр. и го давам цялото в рамките на 3 пъти през деня)
10,30 - 100 мл. АМ
12-12,30 - 60 гр. пюре
13,30 - 100 мл. АМ
16,30 - 100 мл. АМ
17,30 - 60 гр. пюре
20,30 - 100 мл. АМ

Ха, кажете - има ли още някой толкова наопаки в храненето и като брой, и като грамажи?

# 301
  • NE
Безобидна Може, може. Хубаво, че не го знам колко яде кърма, че съвсем ще изперкам. Е днес яде 80 гр., а вчера и 10 гр. не изяде от пуйката. През деня яде малко, а вечер е само отгоре ми и го кърмя сигурно 10 пъти за 8-9 часа, тоест на всеки час е гладен. Crazy

# 302
Здравейте,отново
да ви кажа,ако искате вярвайте,но ми расте зъъб:))И то не мъдрец,а нормален между два зъба ,чак излезнал отдтрани на венеца от вътрешната страна,хаха:))Покрай малкия,много го мъчат зъбите,та и аз съм солидарна с него.

Лека от нас!

# 303
Ани, да ти е честита новата придобивка Joy
Все съм чувала, а и от опит знам, че майките изживяват всички болки на децата си, ама ти си прекалила Joy

# 304
Добър вечер, момичета  Hug
Лелееее Безобидничка  Heart Eyes вЕрно често си хапвате, но щом така се харесва  Peace само да сте здравички, другото не е важно  Hug
Днес съм като парцал, нещо ми е отпаднало, а сега и кръста ме метна  ooooh!
Лягам, та дано да ме отпусне.
Лека вечер и спокойни  Sleeping сънища на вас и вашите   babyuu съкровища
 newsm46

# 305
  • София
здравейте,
и ние днес не си искахме пюрето Sad. Взех му от този новия бял морков и пак се пробвах с пуйката, омешах ги и дадох, но нещо не го иска. Вчера уж хапна , но днес не го иска.

Flower Fairy и безобидничка май трите сме с най злоядите деца Sad. Дано се отприщат в един момент, че не си е работа така.
Моя също цока много, но не му стига и е гладен през 2-3 часа. Нощем ме буди също през 3 часа. Абе направо си се храним като кърмаче  ooooh!
Безобидна ти не даваше ли и каши?
Моя поне каши яде ,няколко вида само, но поне ги яде де. Днес даже успях да пробутам малко пюре от банан. Сложих в кашата и я изяде. Иначе не мога да го накарам да хапне плодово пюре.
Освен да взема и зеленчуковите пюрета да си слагам в кашата на Ганчев  Joy.

Ани какво да кажа  Grinning, нямам думи Simple Smile. Да ти е честита новото зъбче. Купи си нещо беличко , че това си е чудо твоето май  Joy

Между другото тук майките купуват плодови пюрета от LIDL и днес пробвах едно с ягодка и много ми хареса. Майките са много доволни от пюретата им- евтини са и са хубави, а и бурканчетата стават за 2ра употреба Simple Smile. Аз мисля да мина да взема, а ако малкия и тех откаже ще си ги ям аз и това е Simple Smile.

Хайде лека от мен  Hug

# 306
  • Varna
Момичета- аз не знам какво да правя. Малкото човече тотално си обърка храненията следобяд. Като си изяде пюрето към 11.30, към 12.30 заспива и с леки пробуждания откарва до 16. И аз тогава какво да дам да яде- два дни давам малко АМ, а после в 18 плодово пюре с каша или кисел /защото няма кога плод/ и към 20.30 заспива с около 40мл Ам. Ама с тях няма да изкара до другата сутрин до 8 за закуската. И аз към 21 както си спи му давам да си изпие АМ. Ама не си е работа така и направо съм в чуденка какво да правя?  newsm78 Кога какво да яде- вярно, че гладен няма да остане, ама аз съм шантава майка и си искам някакъв режим, а той от 2-3 дни ми направи системата на пух и прах.
Изв, оплаках ви се, обаче - не знам...
guerry, в пюретата на Лидл има захар- само за инфо, ако не искаш още да даваш неща със захар.
ani243, честито ти зъбче!!!
Лека нощ на мами и бебоци!

# 307
  • София
ta4i74 знам че имат захар , винаги ги чета преди да дам на детето, но почти всички са със захар. Не искам да давам, но ми е трудно да я избегна, защото в кашите дето само тях яде също има захар Sad.

# 308
Гери,аз давам от лидълските пюрета,- наистина са много хубави,бурканчетата ги ползвам после а и цената е добра.Но има само 4 вида:(
Аз да ви се оплача от сутринта:(Малката май и тя се разболява, ( само тя остана здравичка вкъщи)Цяла нощ не е спаЛа,през минути се събужда.Мисля че има хрема,но виждам суполки,само като киха.А инъче диша шумно-все едно има.Кажете нещо ефикасно за хрема,Моля Ви...Помагайте

# 309
Здравейте,
Чак днес успях да намеря време за писане! Чета ви редовна Simple Smile!
При нас за 2дни ни избиха цели 2 зъба!! Сравнително спокойно само с леко мрънкане :р... Дано всички избиват така!!!
Искам до се похваля, че на 10.09.2014г. Се роди моята племенница Дария!! Та моето мече вече е кака!!!
Желая на всички прекрасен уикенд, със здрави бебета!!

# 310
Здравейте мамчета и бебоци Hug

Гери, аз пробвах лидълските пюрета, но плодовите, че зеленчуковите имат зеленчуци, които не сме пробвали още, а и месо не ядем за сега. Иначе плодовите Вики си ги яде с кеф, но тя май не е критерий, защото не ми отказва нищо, което се яде с лъжица Laughing Едно единствено пюре ми е отказала до сега на овко, но то беше мнооого гъсто, направо с нож да го режеш. Разреждах го с кърма, с вода...но тя не го прие и това си е.

Стели, много сте мънички още и по-добре звънни да педи Hug Иначе ако е на годинка-две бих те посъветвала да мажеш мед в нослето и за 1-2 дни ще мине хремата Peace Сега освен физиологичен разтвор, нищо друго не знам да може да се слага, сигурно има де newsm78
бързо да се оправяте и дано следващото ти включване е с цел да споделиш, че всичко е наред Hug

Ксиела, да е жива и здрава малката Дария, да расте здрава и щастлива за радост на мама и тате (и леля) Hug  bouquet Между другото това е страхотно, че ще са на една възраст Peace

# 311
  • София
добро утро,
Стели 81 аз като имаме сополки слагам физиологичен разтвор (има един Стеримар дето е много удобен за пръскане) и после дърпам с помпата. Ако са много воднисти и прозрачни може да пробваш да дадеш и Allium cepa - това са едни хомеопатични дето добре спират такива воднисти сополки.

ksiela  честита ти племенничка   bouquet. Жива и здрава и много да ви радва .

# 312
Здравейте!  Grinning
Стели,освен физиологичен разтвор на нас ни помагат хомеопатичните хапченца Коризалия-стривам ги с лъжичка и ги разреждам с мъничко вода!  Peace

Малката много не харесва оризовата каша с АМ-май ще трябва да сложа и някакъв плод за да я прилъжа...  newsm78

# 313
Здравейте, момичета  Hug
Стели 81 Heart Eyes - аз впръсквам ф.р. 3 пъти дневно, ако усетя сополки и ги издърпвам след 10на-15 минутки. Само веднъж имахме по-настоятелна хрема и ходихме при педи, а тя ни изписа едни капки, които се приготвят в аптека с витамин ц - всичко приключи много бързо. Дано бързичко да минават Hug
ksiela Heart Eyes - Честита да ви е Дария   bouquet и аз имам племенница Дария /племенница на мъжа ми/

Момичета, аз имам въпрос към тези, които приготвят кисел-а.
Днес купих 2 пакетчета ябълков кисел /с плодово брашно и овесени ядки
ето това http://radikom-bg.com/bg/Продукти/Retail/Сладкарство/Нишестета-и … /831-КИСЕЛ-ЯБЪЛКА
Интересува ме има ли майка, която го е давала и мога ли да го дам на Мони? Купих го от бебешки магазин, но в съдържанието виждам лимонена киселина и няколко Е-та.
Интересува ме и колко време ще издържи това, което остане. Понеже ще стане за поне 4-5 купички.
В рамките на колко дни трябва да го изконсумираме или само на момента? newsm78
Благодаря ви

# 314
  • София
кръстева още не давам кисел, но аз бих се въздържала да давам на детето нещо с Е-та. Това са доста вредни химий. Мисля че някой беше писал как се прави кисел с компот и без тези готовите с тези химий. Ако никой не даде рецептата ще питам тук майките при нас и ще ти дам рецепта.
Достатъчно е че вече захар им даваме, нека поне от тези химий ги позапазим. Вие незнам как сте, но аз маргарин и аспартам много избягвам, че са си жива отрова с тия менделееви таблици в състава им.

Общи условия

Активация на акаунт