Електронни четци - XV

• 121 194
  • 823
  •   3
Отговори
# 90
  • София
Твърдението "щом си с Киндъл, то се налага да конвертираш" не е вярно. Това не е мнение, а факт.

# 91
  • София
Във всички български он-лайн книжарници, които продават и електронни книги винаги съм попадала на раздел, в който е обяснено как се чете и какво се прави, ако устройството не поддържа формата, който продават. Именно за това говорехме одеве, че човек, който си е купил Киндъл, се предполага, че е добре осведомен за какво си дава парите и сам е направил избор и преценка.

# 92
Момичета, спора взе да става грозен, в така хубавата ни темичка   bouquet. Много моля да го прекратим и всеки да си хване четеца и да попрочете по една глава за успокоение  Mr. Green.

Нека на тези, които им предстои покупка на четец, да не остават с грешни впечатление за даден модел, само защото лично ние не се справяме с него по някакъв начин, или поради някаква причина.
Това Калибре ни изпокара като махленските баби  Laughing, а истината е, че се ползва 1-2 в месеца за по 3-4 минути да си качиш новосвалените книжки. Едва ли някой качва през ден по 20-30 книги, че да е чак такъв проблем и да му отнема кой знае колко време. На мен честно казано, ми е по-досадно после да ги редя по папките качените книги, отколкото самото им качване. Ако има лесен начин, сега е момента да го споделите   bouquet

# 93
Твърдението "щом си с Киндъл, то се налага да конвертираш"  е вярно ако си купуваш книги на български. Това че е обяснено в бг книжарнците какво да правиш, не го прави по-малко досадно. И да, информирала съм се, и знаех какво да очаквам когато си купух киндъла, но истината е, че нещата са съвсем различни когато го използваш известно време.
И не е въпроса колко книги качваш на ден, месец или година, нито искам да "подпалвам" някакъв грозен спор. Просто мисля, че трябва да толерираме мнението на останалите, колкото и да не ни харесва на нас.
Това че някой е споделил нещо което е проблем за него, но не и за останалите не означава, че той дава грешна информация. Просто това е проблем за него, който е споделил. Както е възможно това да е проблем и за друг, който само ще мине през темата.
В крайна сметка това е тема в която обсъждаме електорнните четни, а не събираме суперлативи за един модел/марка.

# 94
  • София
Твърдението "щом си с Киндъл, то се налага да конвертираш"  е вярно ако си купуваш книги на български.
Скрит текст:
Това че е обяснено в бг книжарнците какво да правиш, не го прави по-малко досадно. И да, информирала съм се, и знаех какво да очаквам когато си купух киндъла, но истината е, че нещата са съвсем различни когато го използваш известно време.
И не е въпроса колко книги качваш на ден, месец или година, нито искам да "подпалвам" някакъв грозен спор. Просто мисля, че трябва да толерираме мнението на останалите, колкото и да не ни харесва на нас.
Това че някой е споделил нещо което е проблем за него, но не и за останалите не означава, че той дава грешна информация. Просто това е проблем за него, който е споделил. Както е възможно това да е проблем и за друг, който само ще мине през темата.
В крайна сметка това е тема в която обсъждаме електорнните четни, а не събираме суперлативи за един модел/марка.

Именно! Много важно условие - да си купуваш ел. книги на български от книжарниците, които предлагат такива. Това твърдение не е вярно когато: сваляш книги от Читанка, МБ или от някой от останалите сайтове; когато четеш на друг език. Само че penelopy никъде не го написа това, нали? Написа половинчата, което е равносилно на подвеждаща, информация.

# 95
  • Ямбол
Фактът, че 60 % от всички в темата сме с Киндъл трябва да говори много, че въпреки прехвърлянето на формати, си заслужава.

# 96
Леле, още ли се дърляте. Simple Smile Двама се карат, трети печели - купувайте си Нук и всички изброени проблеми отпадат. Simple Smile

# 97
  • София
нук си има свои минуси Simple Smile пирфектни неща няма.

# 98
  • София
Мир Laughing!
Сиела ще имат някаква промоция в сряда, на 31-ви. Пише, че ще могат да се закупят три електронни книги на половин цена.

# 99
  • София
Това със сигурност не за киндъл потребителите Simple Smile

# 100
  • София
Чета ви от доста време и въпроси съм задвала чат пат Simple Smile и последно се спрях на Киндъл Пепърлайт, гледам ,че има някакъв нов 2014 с 2500 книги, ама докато се натуткам да си го взема или милУто да ми го купи ще излезне сигурно 2015 с 4000 книги  Mr. Green, ама пусто сега трябва да си платя последната такса за семстъра и после живи и здрави ще е Киндълчето  Hug
Само да не излиза нещо ново, че пак ще го мисля  ooooh!

# 101
  • София
Това със сигурност не за киндъл потребителите Simple Smile
Mr. Green
Ааа, аз от толкова мъки с конвертирането  Mr. Green, съм се убедила, че не е мозъчна операция да махнеш DRM защитата и чакам да видя кои са заглавията - може да ми допадне нещо. Въпреки че сега чета книга на Сиела и има отвратителни грешки  ooooh!.

kimbolina, четеца не е с 2500 книги. Сигурно става въпрос, че може да побере 2500 книги.

# 102
  • Стара Загора
kimbolina, спокойно, есента изкарват новите модели на Киндъл Simple Smile

# 103
  • София
Аз забравих да кажа най-важното: Колибри вече пускат всичките си ел. книги съвместими и с Киндъл-форматите, имат си и секция в Kindle Store. Дано повече издателства последват примера им.

# 104
Cassy, явно не си прочела добре писанията на penelopy (не съм търсила изтрити ли са или не), но тя не ползва Киндъл, съответно няма лични впечатления, както ти мислиш. Въпреки това изказа предположение, че четенето, конвертирането за Киндъл е нещо много сложно! Това мнение искахме да опровергаем конкретно! За защита въобще дори не е ставало въпрос, но както казва Вени*** и това не е особена пречка и не е никак трудно да свалиш DRM защитата, това обаче е съвсем друга тема.

Вени***, чудесно! А може и Амазон някой ден да се сетят за нас като цяло, след като има вече кирилизация чрез руския, няма да е толкова трудно. Макар на мен самата да не ми липсва българско меню, но нали и това се счита като липса при Киндъл спрямо някои други марки.

kimbolina, съмнявам се някой от четящите тук да е използвал някога цялата памет на четеца си. Wink

Зори,  Hug Heart Eyes На мен ми е много удобно да си държа книгите, които искам да прочета, или просто харесам за бъдещо четене направо в Калибре, независимо от формата, и дори не усещам при изпращането на книгата към четеца, че се е конвертирала, ако е било нужно (без pdf, разбира се). Лесно ги намирам и като файлове, папки, ако трябва да препратя на някого. Но кажи ти всъщност какво точно имаш предвид под - редене по папки, че може да не съм разбрала.. Thinking

Последна редакция: пн, 29 дек 2014, 21:54 от Сиси ♥♥

Общи условия

Активация на акаунт