Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 438
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Въпрос към ЛЛЛ.

Здравейте! На 56 дни сме и само на кърма. Бебчо според мен мина през криза на растежа- необяснима нервност, рев и постоянен глад?! Кърмихме се два дни нон-стоп и според мен вече имам достатъчно кърма, а май и преди с редуване трябваше да му стига. Днес е пак многоо нервен след кърмене си се оригва, връща малко и почва едно лигавене на ръчичките. Исках да ви питам дали не се лъжа, че му стига кърмата или идея на какво може да се дължи това? Оня ден след сърцераздирателните ревове му дадох адаптирано мляко. Готова съм и много искам да си останем на кърма, но в такива момента се чудя къде се крие заека?
Благодаря за отговора!

# 406
На мен ми харесва да си кърмя бебчето ,но той едвам издържа втория час ,а аз чакам с нетърпение да почнем на 3 часа .За да ми стига повече времето и по спокойно да излизаме на вън на разходка .Сега докато излезем и бързаме да се прибираме .Не съм привърженичка на кърменето на вън .А и така не може да се на спи добре ,докато успее да заспи ,то пак станало време за сукане и му е криво и мрънка .Вече даже не иска да го приспивам на ръце ,а в кошарата да си мрънка на спокойствие ,на стикерите на стената и така да заспи .Вечер почнах да го къпя в 7 часа понеже едвам издържа и му се спи.

# 407
Аз бях решена да кърмя, прочетох книга, гледах клипове и се информирах, не се цедя, нито веднъж, защото няма нужда, нямам помпа и не ми и трябва. Изобщо не ми е досадно кърменето, нито представлява трудност. За мен е много по-досадно храненето с шише, независимо с какво е пълно. Както каза Бебе2 всичко, което ми трябва е в сутиена ми Simple Smile кърмя си навсякъде и по всяко време и ми дреме на хурката.
В този ред на мисли днес изкарахме навън от 09:30 до 17, Лили спа почти през цялото време като се събуди да я кърмя в 14 и да я преобуя. Спи като пор, когато е навън и с топ не можеш да я събудиш. В понеделник или сряда съм на линия за разходки, както се разберем с другите мами в групата.

# 408
Ние сме на кърма и за мен е истинско удоволствие да се кърмим,, не ми пречат обществените местта и си храна детето, ако ми се наложи да излизам оставям в шише, колкото мога ще кърмя, усещането е несравнимо за мен.

Искам да попитам вашите бебета бърккат ли си постоянно в устата с ръка, моят син плюе биберона и лапа юмрук и не е само когато е гладен..........

# 409
И моята девойка се опитва да си пъхне юмрука заедно с бибата, в редките случаи, когато я давам. В този контекст, вие по колко пъти на ден давате залъгалка и по колко дълго? Аз я давам, само когато реве в колата, докато и сменам пелените и рядко докато заспи, като заспи я плюва, а не спи с нея.

# 410
  • Пловдив
Бибата я давам,ако й се спи,а нещо не може да се отпусне и да заспи.Като заспи плюе бибата.Колко често е трудно да се каже.Примерно днес я дадох за първи път в 19 часа

# 411
  • Варна
Заформили сте една дискусия, чак предусещам как ще хвръкнат искри... Дано не съм права.
Кърмила съм баткото 1г.11м. Имало е много моменти, в които си признавам, че кърменето ми е тежало - притеснявала съм се дали се е наял, чудила съм се защо след като преди час сука пак търси, свикна да заспива само на гърда, не приемаше шише и не ядеше изцедена кърма, съответно бяхме 24/7 заедно. Обаче колкото повече растеше и му виждах доволната муцунка преди или след кърмене, толкова повече си казвах, че си заслужава. Ето вече не сучи, от цяла една година.  Mr. Green Видя му се края.  Mr. Green
Друга ми беше идеята - моите затруднения с кърменето предния път бяха, че той можеше да суче и на всеки час. Друго не признаваше. Сега пък май нямам трудности съвсем никакви. НО трудностите могат да бъдат далеч повече, та тогава именно някой мами не издържат на напрежението и се отказват, въпреки че са информирани и наясно какво и защо и как и т.н. Нормално е и не бива да виним себе си или някой друг. Просто не всеки е склонен на такава саможертва, такова себеотдаване, не всеки намира нужните сили, мотивация или пък смисъл, ако щеш. Та с или без кърма, с или без АМ важното е и мама и бебе да са спокойни и щастливи.  Peace

Днес не мога да си позная принцесата  Shocked Самички сме - бати и тати ги няма, та едно, че аз съм по-спокойна и тя го усеща и второ, че никой не и вдига шум и спииииии. Сутринта стана в 7.20ч поиграхме, оправихме се, нахранихме се и 8.30ч заспа. Аз изчистих, изкъпах се, епилирах се, починах си чакам да се събуди, да се нахраним и да излезем и ми се изчака чакането до 13ч.  Shocked Това с баткото у дома никога не се е случвало и струва ми се няма шанс да се случи.

Искам да попитам вашите бебета бърккат ли си постоянно в устата с ръка, моят син плюе биберона и лапа юмрук и не е само когато е гладен..........

Опознава си ръцете. След месец два ще започне и краката.  Mr. Green Heart Eyes

Биба давам и хич не се притеснявам. Предния път много се притеснявах, че това ще ни попречи на успешно кърмене. Давам когато мрънка, поради някакво неразположение - я колики, я друго, когато и се спи, когато се е наяла, ама и се сучи, че тя и такива номера прави - спира да преглъща, ама си цока и висииии там.

# 412
Биберона го давам още от родилния дом като се кисели. Понякога и аз играя биберон (даже по-често). Като му омръзне сам го плюе.
От няколко дни не само си ближем юмручето, но се мъчим да го напъхаме в устата. Даже днес имахме биберон и палец налапани, ама то такива сладки пръстчета и на мен ми иде да си ги кризна  Embarassed Rolling Eyes

# 413
  • София, св. Троица
Въпрос към ЛЛЛ:
Владислав вече 5 дни не се е изаквал, на ден сменяме по 4-5 доста добре намокрени памперса, , хранисе на 2, 5-3h като не суче повече от 10 минути, но пък през това време е доста активен в сукането, изпуска доста газове, даже от няколко дни са придружени и с миризма, къркоренето е слабо на коремчето, пробвох и със сапун и с мушкато, но освен да разрева детето си до захлас друго не постигнах, незнам какво да правя вече, в сряда сме на междинна консултацияб, вече се притеснявам дали детенцето е нахранено , коремчето не му е твърдо, освен когато се напъва или пък плаче, моля за съвет

Здравей yulianka,
От поста ти до сега е минало доста време Blush До колкото разбирам, сега нещата при вас са наред  Hug По отношение на изхождането при бебетата, може би тази статия ще представлява интерес за теб http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=16599.msg312466#msg312466

За дамите от София - ако имате въпроси, искате да споделите опит или да обсъдите нещо по-конкретно с консултант по кърмене, можете да посетите някои от следващите събития на Ла Лече Лига в София:

Всички събития на Ла Лече Лига са безплатни и всички бебета са добре дошли.

Следващите 2 събития в София са:
24 септември, сряда, 11.00 "Play Park" - мястото за забавление на цялото семейство! Bulgaria Mall, Бул. България 69, етаж 3
Ла Лече Лига среща, тема: "Подготовка за кърмене, първи дни с новото бебе"

25 септември, четвъртък, 11:00 ч., Мандала – център за цялостна трансформация, бул. Кн. Мария Луиза 58, ет. 5 (сградата с Карфур) - достъпно за детски колички
Ла Лече Лига среща , тема: „Захранване на бебето и хранене на семейството“

За повече информация можете да следите страницата ни във ФБ https://www.facebook.com/lllsf/timeline

За Момичетата от другите градове, можете да следите програмата ни тук http://lllbg.org/meetings/

bouquet

# 414
БЛАГОДАРЯ ЛЛЛ

# 415
  • Телиш/Плевен
Елица също започна да си "опитва" ръцете, но аз зорко я наблюдавам и като започне да го прави, набутвам биберона. Flutter Иначе и тя се увлича и уж от едно пръстче, а се опитва да налапа целия юмрук. Laughing За биберона съм казвала вече, че давам още от родилното, успокоява се с него, а понякога и заспива, защото започна да хитрее и да не заспива след като се накърми, а да продължава да ме дъвче и обикновено тогава й го пробутвам. За честота не мога да кажа, има дни, в които не се налага да й го давам, има и такива, в които давам след почти всяко кърмене. Различно е. Peace

# 416
  • София
Здравейте, душички! Скоро не съм писала, но да се отчета по последните теми.
СЕБЕОТДАВАНЕ е точната дума за кърменето и за сега и аз го правя, въпреки че на моменти ми е доста трудно. Моля майките с повече опит да кажат след колко време горе-долу нещата влизат в ред, че да знам все пак на какво да се надявам.
При нас все още е сложно, особено следобед, когато Влади е доста изнервен, плаче и иска да суче през час, а междувременно не спи изобщо. Нощем също си се буди по няколко пъти и не разрежда храненията въобще. Просто си мечтая поне веднъж на ден да спи овече от час, но за сега с мечтите си оставам! Единствено след банята вечер, яде от 21 до към 22ч и в най-добрия случай се буди към 3, но това е рядко. В повечето случаи се буди към 1ч. Вече обмислям да давам някакъв чай от тези за сън бебешките, въпреки че не им вярвам много. Вие давате ли такива, имт ли ефект?
БИБА не иска, отказва я и се сърди като му я дам, а аз упорито му я бутам в устата с надежда да млъкне за малко, тъй като не иска да спи по цял ден и постоянно реве. Той обаче си е решил, че не иска и това си е. То хем е по-добре да не свиква, хем искам 5 минути тишина, но уви!
Между другото по въпроса за видовете АМ - в другата ми отчетна тема (октомврийчета 2012) много майки бяха доволни от АМ на ДМ. Аз също съм давала няколко пъти и Ади си го пиеше без проблем. Като качество според мен е добро, а и все пак е немско, тяхна марка и някакси имам доверие. Цената също е доста добра. Една кутия 600 гр (2 пакета по 300 гр) струваше към 13 лв миналата година.Сега не знам точно колко е, но може да се провери. Заслужава си, според мен.
Исках и още да пиша, но заспивам вече......лека нощ!

# 417
Здравейте и от мен. Благодаря за отговорите за това как се съхраняват дрешките. Тъй като съм ги изпрала и изгладила, ще ги изпера отново и ще ги прибера в платнени торбички.
Относно кърменето - много държах на него.Четох книги, гледах клипчета, ходих на училище за родители на три места, за да чуя тази тема. За сега се получава, да чукам на дърво, дано така върви.
Май и при нас има кърмаческа стачка newsm78 Като прочетох симптомите, са налице. Аз си мислех, че се дърпа от гърдата, заради коликите Embarassed. Не бях я чувала тази кърмаческа стачка. Мъжът ми и той като чу, прихна да се смее, реши, че нещо се шегувам.
Да похваля моята гордост. Наложи се да пътуваме вчера близо 600 км. Пътуваше си детето в столчето, спеше, гледаше си. Само малко вечерта се разплака, един час преди да се приберем, предполагам банята и липсваше. Много обича да пътува, на мен се е метнала Heart Eyes
Ръчичките и са все в устата. Аз не знаех, че ги опознават, затова ги махам и пъхам бибата Embarassed Иначе при нас тя е универсално средство. Иска ли да се разплаче - давам; има ли колики - пак; приспиваме ли се - пак. И така...

# 418
Здравейте момичета. Включвам се с въпрос, различен от тези за бебчовците. Променило ли се е отношението на мъжете ви към вас след раждането на детето? Моят мъж откакто се е родил сина ни някак си се държи по - различно към мен. Вече не е същия като преди. Преди все ме целуваше,казваше ми постоянно че ме обича.. Сега постоянно ми нервничи,вика по мен. Все нещо не съм направила както трябва.. Каквото  и да му кажа все с една много тъпа физиономия ме гледа.. Направо не знам това от напрежение ли е или от какво? Дали има шанс след раждането на детето ни да се е отчуждил от мен заради напрежението,заради това че не бяхме правили секс от началото или от какво? Честно ви казвам,чувствам се ужасно пренебрегната и отхвърлена.. Някак си все се опитвам да го заинтригувам с нещо,да му отвлека вниманието но все едно...незнам и аз все едно съм му безразлична,все едно сме женени от 20 години,а ние дори годишнина нямаме от сватбата.. Как да процедирам в такъв случай,моля посъветвайте ме.. Благодаря предварително,тъп въпрос но се надявам да дадете съвети защото се чувствам яко зле от това че не получавам внимание  Thinking

Лека и спокойна вечер  Peace Hug

# 419
Здравейте, момичета! Приемате ли нови попълнения в темата? Аз ви чета, но не ми беше удобно да пиша. Накратко за нас: на 04.07.14г се роди, второто ни детенце Моника с планово секцио.

Общи условия

Активация на акаунт