Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 570
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Добро утро   bouquet

# 241
  • Burgas
 Simple Smile Добро утро!

# 242
Добро утро! Дребият още спи, а аз успях да си измия чиниите, да изчистя, да подредя и да закусвам.  Party 
Вчера ни се размина разходката, май и днес ще е така. Живеем на 11ет и имаме 2 асансьора, с едно общо копче за тях. Обаче...единият се е развалил и е спрял на партера. А другия не може да дойде там, тъй като другия е там. Ох, дано ме разбрахте. Иначе съм сама, даже никой от блока не познавам, тъй като скоро се нанесохме. Да видим до кога ще продължи това и как ще изкарам и днес тук, и как ще е малкия. В общи линии той свикна да е навън и като не излизаме почва да нервничи. Sad
Имам питане за 3тия болничен-вчера ММ е ходил да го вземе и ЛЛ ми е написала, че е за 55дни?! Може ли така-на няколко пъти да ми издава болничен. Кофтито е, че така ще трябва на няколко пъти да се разкарваме до работата ми, а тя не е никак близо, а с бебо ще е просто.... ooooh!
Това от мен за сега. Поста стана дълъг, но го пиша вече час, тъй като и бебо си иска своето. Отивам да си правя кола маска. Да видим колко време ще ми отнеме и тя. Laughing

# 243
  • Пловдив
Имам питане за 3тия болничен-вчера ММ е ходил да го вземе и ЛЛ ми е написала, че е за 55дни?! Може ли така-на няколко пъти да ми издава болничен. Кофтито е, че така ще трябва на няколко пъти да се разкарваме до работата ми, а тя не е никак близо, а с бебо ще е просто.... ooooh!

Моя болничен беше за 52 или 53 дни ...защо няколко пъти да се разкарваш ? Доколкото разбрах третият е последен болничен и след това се подава молба или декларация, не съм сигурна за отпуска за отглеждане на детето newsm78

# 244

Моя болничен беше за 52 или 53 дни ...защо няколко пъти да се разкарваш ? Доколкото разбрах третият е последен болничен и след това се подава молба или декларация, не съм сигурна за отпуска за отглеждане на детето newsm78
Ау....ето това не го знаех. Надявам се да се включи Елфита, за да даде повече разяснения.

# 245

Ау....ето това не го знаех. Надявам се да се включи Елфита, за да даде повече разяснения.

Моя трети болничен е 46 дни, ве че са ми превели втория, имаше грешка в името ми, дано сега всичко да е наред

# 246
  • Варна
Момичета, третият болничен от ЛЛ на детето е изравнителен до определени дни (забравих колко). Затова на всяка е различен, тъй като сме родили на различни дати. След тези дни се пуска молба за отпуск по майчинство, придружена с една декларация.

# 247
Хелоу  wavey
Моя дребен сега заспа в люлката, баща му и той спи а аз избирам скрин за дрешките че нямаме. Ходих във Вис Виталис да видя детските ама те много малки и само един модел, за това реших да отида в магазин за мебели и от там. Няма да е детски Simple Smile
Да питам за млечницата Миналия ден на мм братовчедката го видя и каза че имал млечница и го било боляло езичето. Като бяхме на консултация сестрата на лекарката каза че му е ок езичето пък той и тогава си имаше беличко. Аз си мислех че е от млякото. Следващата консултация е чак на 18ти. Ако чакам да тогава може ли нещо да му навреди тая млечница ако изобщо има такава.
За колики не знам вече дали има (по скоро не) ама със акането е голям зор. Много се напъва. Днес пак игра термометъра. От вчера давам Абоколикен. Братовчедка ми каза че от него нейното бебе ака на всяко ядене и аз исках да постигна този ефект ама за сега май не се получава. Дали трябва да мине малко време  newsm78 Има ли някакви чайчета да речем с разхлабващо действие? Много се зори хайванчето  Cry цяла нощ пъшка насън и се напъва.

Това от мен за сега. Поста стана дълъг, но го пиша вече час, тъй като и бебо си иска своето. Отивам да си правя кола маска. Да видим колко време ще ми отнеме и тя. Laughing
Моя също е за 55 дни. Родила си седмица по рано нали?

# 248
Моя също е за 55 дни. Родила си седмица по рано нали?
Дам, терминът беше 29.07, но родих на 22.07. Simple Smile

# 249
  • Телиш/Плевен
Днес Елица става на два месеца. Рано сутринта си получи "подаръка" - пневмококовата ваксина. Много плака, едва не се разплаках и аз с нея, а думите на докторката, че ваксината била болезнена не знам с каква цел бяха, но още повече ми се сви сърцето. Откакто се прибрахме спинка, даже не съм я вадила от портбебето, с което я занесох до поликлиниката. Исках да й направя по-хубава снимка, но едва ли ще успея. То и за тази съм благодарна, че успях да я хвана докато си държеше отворени очичките. Здрава е и се развива добре иначе. Вече е 56,5 см. и тежи 5050 гр.

Едит: Не знам защо не излиза снимката, но се надявам скоро да се покаже. Пробвах от различни сайтове и все не излиза...

# 250
Днес Елица става на два месеца. Рано сутринта си получи "подаръка" - пневмококовата ваксина. Много плака, едва не се разплаках и аз с нея, а думите на докторката, че ваксината била болезнена не знам с каква цел бяха, но още повече ми се сви сърцето. Откакто се прибрахме спинка, даже не съм я вадила от портбебето, с което я занесох до поликлиниката. Исках да й направя по-хубава снимка, но едва ли ще успея. То и за тази съм благодарна, че успях да я хвана докато си държеше отворени очичките. Здрава е и се развива добре иначе. Вече е 56,5 см. и тежи 5050 гр.

Едит: Не знам защо не излиза снимката, но се надявам скоро да се покаже. Пробвах от различни сайтове и все не излиза...
Лаленце, това четири или петвалетната е? Да знам какво да очаквам и аз.

# 251
  • Варна
Авенсис, ние имаме млечница. Налепът е гъст и бял, стои някак по-релефен. Ако имаш съмнения за млечница е най-добре да не чакаш до 18-ти, защото това си е гъбична инфекция и се разраства много бързо. За бебето е голям дискомфорт и може и ранички да му станат и няма да може да се храни. От опит знам, че е ужасно да те боли езикът. Също докторката каза, че ако несе лвескуват гъбичките може да се пренесат надолу и да избият чак на дупето като ситен червен обрив, който много сърбял.

Ние вчера почти цял ден спахме, но днес ни е хванала кривотията - спи само гушната в мен и в момента, в който опитам да я преместя в кошарата започва да реве - ужас просто  ooooh!

Да питам - вашите бебета лапат ли си ръцете? Моята не проявява никакъм интерес към тя и даже спряда ги лапа, за да покаже, че е гладна.

# 252
  • Телиш/Плевен
Хич не ги разбирам аз тия валентности. newsm78 Embarassed
Synflorix е ваксината, пневмококова, в книжката пише, че има 4 приема. Peace

# 253
Авенсис и ние имаме лека форма на млечница, започнах да давам водичка почти след всяко кърмене и по един път на ден с марличка и преварена вода до остържа колкото е възможно езичето. Гледам има ефект и налепа е намалял. Относно акането нашата бебка ходи на по 4-5-6 дена, хем давам биогайа всяка сутрин и преди всяко кърмене абоколикен, но файда йок  Sad Гледам да не бърникам много с термометъра да не ни стане навик. Да кажа и аз ще ставам студентка хихи Laughing

# 254
  • Варна
Хич не ги разбирам аз тия валентности. newsm78 Embarassed
Synflorix е ваксината, пневмококова, в книжката пише, че има 4 приема. Peace

Товапе съвсем друга ваксина, следващата по календара. Води се моноваксина, защото е само за една болест - пневмококи. Шествалентната ваксина е за шест различни болести.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт