Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 872
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте момичета и аз си имам едно мъжко юлче. По време на цялата си бременност четях и съпреживявах всичко с вас, а сега с дребосъка не минава и ден без да вляза да видя как вървят нещата при вас. Надявам се да ме приемете в групата  newsm51
Момченцето  ми се роди естествено, на кърма е през около 3 часа и по цял ден на ръце......тези колики са направо кошмар, преди обед е постоянно напъване от което се буди, а следобед вече си се свива от болка, то не са сешоари, прахосмукачки, аспиратори. Дори в момента пак спи на рамото ми, но пък сега ми е паднало да го гушкам и целувам и аз си се възползвам, чак прекалявам, ама е такъв сладък пухчо  newsm76.
Относно водата, моят мъник пие около 120-150мл на ден и педито каза че е ок, но знам, че ако има нужда детето ще пие, ако не да не го насилваме. За секса.....направо ви завиждам, нас ни прекъсва с рев малкия и незнам кога ще ни се усмихне късмета, освен през нощта по някое време ама то след това мъкнене на 6,5 кг по цял ден може и да го проспа преживяването. Иначе няма никаква болка или придърпване, супер е, а аз бях с много вътрешни и външни шевове и епизиотомия. Според мен всичко си е до организъм. По въпроса с ваксините засега му биха хепатит Б и пневмококи, другия месец останалото, но е много гадно, той миличкия толкова плака и после гледаше едно депресирано, а като си помисля че това го чака всеки месец....ужас. За готвенето съм на принципа да живеят бързите манджи – бъркани яйца, пържоли на тиган – фурна - скара със салати, баница, талиатели, задушени картофки, гювечета с каквото намеря в хладилника и даже от време на време мусака или пълнени чушки.....но всичко се прави на части и с прекъсвания. Аз съм малко луда на тема чистене и всяка свободна минута чистя, гладя, пускам още перални и изобщо не почивам, та да видим кога и на къде ще избие това. Забравих да кажа че ми дадоха един чай от марката на DM, който е за увеличаване на кърмата и от него направо преливам, та даже не го и пия, незнам дали на друг ще подейства като на мен, аз по принцип си имам достатъчно кърма, но ако някой иска може да пробва. Извинявайте за дългия пост, лек, спокоен и слънчев ден на всички  newsm53

# 526
Blaire- можи ли снимка на чая?
За водята- някои пъти пиюва по окола.80-100 мл на ден,друг път нищо. Зависи колко е жаден.
Момичета, не пиша много че пиша от телефона. Заминахме на море така че ще пиша по-натам.

# 527
  • Телиш/Плевен
Ехааа, Моника, браво, да си изкарате супер! Hug
Ох, на мен малко ми се бъгна лаптопа, той всъщност е на сестра ми, де. Не зарежда страниците понякога, май има вирус. Засега ще ви следя от таблета, малко е зор писането, ама тъкмо да свикна. Mr. Green Във Фейсбук станах по-активна заради тая история...

# 528
Мога ли и аз да се присъединя към групата във ФБ ? И ако да как да ви намеря ? Там определено ще ми е по лесно. Относно пиенето на вода, моето мъниче категорично отказва, което малко ме притесняв, защото от самото раждане тя е изцяло на  АМ(поради ред причини).

# 529
  • Пловдив
bebe2 не го запича шипката,но и мен ме е страх от това и затова давам през ден вода с шипка вътре Simple Smile
Няколко дни ми намаля кърмата от вчера пак се нормализира,и то защото ми казаха да пия бира и наистина подейства,а до сега какво ли не пих сега по 2 чаши бира на обяд и вечерта Simple Smile

# 530
А чая за лактацията какъв е,аз пих някакъв,ама май файда нямаше.И аз си пийвам биричка всеки ден,и боза обичам,...повече от 120-130 кърма не изцеждам,това е  Crossing Arms

# 531
  • Пловдив
А чая за лактацията какъв е,аз пих някакъв,ама май файда нямаше.И аз си пийвам биричка всеки ден,и боза обичам,...повече от 120-130 кърма не изцеждам,това е  Crossing Arms
Чай Лактогенен и Сминдух пих също нищо не става и аз изцеждам по толкова 120-130,но няколко дни нямах и толкова,а се опитвам поне през деня да храня с кърма а вечер с АМ.

# 532
Blaire- можи ли снимка на чая?
За водята- някои пъти пиюва по окола.80-100 мл на ден,друг път нищо. Зависи колко е жаден.
Момичета, не пиша много че пиша от телефона. Заминахме на море така че ще пиша по-натам.

Момичета как се качва тази снимка newsm78, Моник ако искаш пиши ми на лични един имейл, да ти пусна снимката,че съм малко индианец  Blush

# 533
Ето го чая, малко със закъснение се сетих да го потърся в нета Blush Бременността ми изпи акъла, но след раждането положението е направо трагично  ooooh! пак че горе долу навреме се усетих, дано чая помогне на някой

# 534
# 535
Blaire,  благодаря ти!

# 536
Чай Лактогенен и Сминдух пих също нищо не става и аз изцеждам по толкова 120-130,но няколко дни нямах и толкова,а се опитвам поне през деня да храня с кърма а вечер с АМ.
На мен това ми е максимума,понякога едва по 50-60.когато пропусна цедене се вдига количеството,ама докато отпуше е зор.Ми колкото толкова все пак е нещо,дано устискаме до 5-6 м,макар,че на моменти ми писва  ooooh!
Вие правите ли гимнастика на децата,а по корем слагте ли ги за укрепване на главичката.мен нещо ме е страх как да му поставя ръчичките  Close

# 537
  • Пловдив
Добро утро   bouquet
Blaire благодаря за чая ще пробвам и аз Simple Smile
ZVEZDA * и аз съм като теб пропускам цедене и повече изцеждам,иначе сутрин е голямо количество,защото вечер не се цедя.След обяд почва да намаля,а вечер почти нямам,някои каза че вечер има по голямо количество пробвала съм да цедя,е аз нямам,и затова давам АМ 3 пъти за едно денонощие,но това ми струва много усилия и цедене никъде не мога да отида  Laughing ,но пък и аз като теб се надявам да устискам поне до 6-ти месец,ако не АМ и това е какво да направим като няма,имаме желание,но няма това е.
Аз правя гимнастика на бебето сестра ми ми показа и педи също,слагам го по корем всяка вечер след баня като го мажа с олио и го масажирам,понякога го слагам по корем преди ядене да изкара газовете.Показаха ми как да масажирам дланите отвътре,за да не си държи ръцете постоянно свити в юмрук и наистина от 1 седмица го масажирам и ръчичките вече ги държи отворени  Simple Smile Било много важно да се прави този масаж на ръчичките.
При нас вали  Sad днес ще си стоим вътре освен ако не намалее малко и го извеждам навън.
Пожелавам ви лек и спокоен ден и послушни бебоци Simple Smile

# 538
Аз вода не давам. На нея не и харесва, а и аз не държа да пие.
Да се похваля - имаме си първата голяма нощна пауза - от 23ч до 06ч. В шест часа се събудих стресната какво става с това дете Laughing.
За лактогенния чай - взех на Хип още в началото, но не го пия, че голямо преливане се получава. Поне на мен така ми действа.
За упражненията - правя по малко на ръцете и краката, но много не и харесват. Слагам от време на време и по корем, но също не всеки ден, защото и това не и харесва.
Иванела я сподели повече за този масаж на ръцете, че моята дама все стиснати юмруци държи, все едно ще бие някой Grinning

# 539
  • Пловдив
Иванела я сподели повече за този масаж на ръцете, че моята дама все стиснати юмруци държи, все едно ще бие някой Grinning
Масажираш с палец дланта отвътре.От външната страна към палеца на бебчето лесно е и двете ръце едновременно се масажират.

Общи условия

Активация на акаунт