Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 469
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Привет Simple Smile

Таня, добре дошла сред нас Simple Smile

Активна гимнастика давам, откакто бебо стана на 2 месеца. Обожава я. По цял ден може да си седи там. Между другото и ортопедът, при който бяхме(Драганов) ни препоръча активна гимнастика да вземем. В момента даже ВИктор е вътре и дърпа еедна мишка за краката и й се хили  Laughing

Моите промени, откакто кърмя са - як косопад и опъпчване. Засега овладях пъпките с едно нещо, с което се мажа, но косопадът си е на лице. Гррр

За захранването: Мисля сокчета да давам сравнително късно. Към 6ти месец мисля да почна да захранвам със зеленчуци. За първо време с картоф, например.

Ухх навън голям студ..направо ужас. Вчера не го изведох, но днес вече сме навън. Само се чудя как да го облека. Май трябва да му търся пашпчица, че си няма. Ще го изведа с качулка за днес и ще търсим шапка.

И един малко тъп въпрос - Някой от София може ли да ми каже от къде мога да купя шапчица за бебето и ръкавички? По възможност някъде в центъра/широк център.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2014, 11:12 от Monik@

# 586
Добро мами Hug
Ние вчера си бяхме навън на клинча Laughing Лейди в слинга, аз со шлиферо вече и така. И днеска пак
Monik@ , зъбките са свързани с слюноотделяне, разбирай лигавене до пъпа, неспокойство, тъпкане на ръцете в устата и ако погледнеш или пипнеш, венецът е удебелен. По правило първо никнат двата долни. Има играчки с изстудяваш гел. Аз съм давала да джвака кора сух хляб, ама Лео беше на 6 месеца, твоят Виктор можеш да го чешеш с пръст
desssska, съветвам те да се обадиш на ЛЛЛ, в нета потърси националния телефон. Това прилича на кърмаческа стачка. И ей така на примависта те съветвам да не цедиш, а да слагаш на гърда. Другото е че може да е от колики и бебето като яде да му се образуват газове и да го боли повече и то за това да не ще.
активна гимнастика имам на бертони и лейди не я харесва и сър разчастила грифовете и ги кчач на други места, примерно на шезлонга
swetpie, и аз така щях да се прецакам, ама да знаеш че има един сайт бебенаем.ком, от който можеш да ги наемеш тия неща за тестов период. На мен примерно наема за тази люлка на фишърпрайс ми излезе 14 лв за 14 дена и за 12 лева ми я донесоха в нас и си я взеха. Та и на моята кукла не и хареса грам вътре , но поне не се овътрих
За захранването, ще бъде около 6-ти месец, както и предния път със зеленчуково пюре- морков, картоф, тиква. И аз като Елфита абсолютно не съм поддръжник на плодови сокове, още по-малко толкова рано. аз лично ще опитам с педагогическо захранване водено от бебето, пък да видим кой кого ще води Laughing
После пак ще пиша че поста от 09 часа съм го почнала ooooh!
В бенетон на Витошка 100 % ще има ръкавици, както и в НМ в мола

# 587
Monik@ аз взех шапка от бенетон, виж и в ХМ, с какво мажеш лицето си, че аз също съм се опъпчила страшно, аз имам бензоил пероксиден крем, но той е противопоказен при бременност и кърмене  Sad Аз също ще търся ръкавички и обувки, в бенетона не видях да има, а в ХМ не съм ходила скоро. Трябва и нещо за вкъщи да взема, суитшърт и панталонки или гащеризонче, нещо по-дебело.
Аз днес също излизам на разходка, но в квартала  Rolling Eyes Утре съм в Борисовата на езерото с лилиите, както ни е уговорката, ако някоя реши да заповяда. Дават го слънчево за утре.

# 588
Добър ден и от нас, та за студа - у нас е студено, малката обикновено е със студени ръчички, но тази сутрин бяха ледени. Метнах още едно одеалце в 5.30, ама пак същата история към 8.00. Нали ръчичките им са отвън. Хайде и климатик за малко сутринта, сега се живее. Терлици и аз мислех по-късно, ама й е добре с тях. Ще излизаме, имам едно меко като палтенце с качулка, но челцето не е защитено, а са първите сблъсъци на мъниците ни със студа. Кихаше нещо, двама вкъщи сме хремясали та от кое ли е. Хем не искам да я пренавличам, хем ме е шубе да не я простина принцесата, защото не се движи и няма как да образува топлинка  Thinking Ще експериментирам, нама как, има и по-дебели и по-тънки връхни дрешки (да са живи и здрави тези, които ми ги дадоха  Grinning)
Сменихме номера на памперса на 3 от 4-9 кг, голями са й и остават следи отластиците, кожичката й се набръчква, на Пуфис са. Ще пробвам на Памперс. А сега отиваме да простираме и марш на вън  Peace

# 589
Бих искала да помоля за съвет относно бебешката кал , как да се справя с нея, появи му се някъде от седмица

# 590
Здравейте! Не мога да се ориентирам - това ли е последната ни тема?

# 591
  • Варна
Привет и от нас!
Борим се и ние с хрема за пореден път. Вече ми писна! Имам чувството, че стана хронтична тази хрема.

Също продължаваме да имаме проблеми с храненето - на почти всяко хранене като изпие малко мляко и започва див рев. Довечера имаме час за детски гастроентеролог, че на педи хич не й дреме. Случайно попаднах на един материал за киселинен рефлукс при бебетата и имаме доста от симптомите.
От вчера проблемът се задълбочи и бебка плаче доста често неутешимо и на няколко пъти огказва изобщо да яде. Не знам дали е от коремчето, от хремата или е криза на растежа, че според периодиката им в момента се пада да имаме такава.

За захранването - мисля да се водя по съвременнитге препоръки и да започна на 5.5 - 6 месеца със зеленчукови пюрета, а сокчета към 10-ти месец.

Да ви кажа вчера каква глупост сътворих. Като рязах ноктите на бебка, на единия палец се улях, отрязах го навътре, потече кръв и имаше рев. Още се чувствам. отвратително заради това. А най-гадното е, че днес още й е зачервено пръстчето и я боли, защото реших да го мина със спирт за всеки случай и тя пак много плака..  Sad

# 592
  • Телиш/Плевен
Здравейте! Не мога да се ориентирам - това ли е последната ни тема?
Да. Flutter

# 593
Марбела, и при нас е проблем с храненето, гърчи се и докато не се изака реве. Дйвам каквото давам и чакам. Сподели за прегледа после и от кого взимаш направление.

# 594
уговорката за Борисовата не беше ли за понеделник и сряда newsm78
Щото ако не е такам сега ми се изяснява защо 2 поредни среди сме аз и гълъбите само Joy

# 595
Момичета за сокчетата - аз с голямата, поради мрънкането на майка ми към 2-3 месец се опитах да й давам сок с лъжичка (веднъж) тя го плю и аз се отказах. После така и не пропи сокове, но не мисля, че е изгубила:)
За захранването: колкото и да е смешно с каката започнах тогава, когато можеше да стои седнала (т.е. към 5,5-6 месец). Мисля и сега така да процедирам. С тиква, картоф и после чак плодовите.
Мами на момичета някакви специални хигиенни грижи полагате ли за слабините?

# 596
Здравейте на всички Simple Smile Да се отчета и аз набързо. Елица е добре, спокойна е, но не иска да спи това дете и туй то. Трябва само да и се говори , ако усети,че съм в стаята и не и обръщам внимание( например съм с лаптопа), започва да гука и после яко рев - когато надникна в кошарата и ми се ухилва. Просто ме е викала..Simple Smile
За яденето ние сме вече твърдо на 4 часа, тя сама си го направи този режим - 7 сутринта, 11, 15, 19, 23, като ние я къпем около 22.30, и после си заспива и спи без проблем до сутринта, даже има сутрини аз я будя за да яде. Количествата и се увеличиха - вече сме по 130 - 140 мл, знам,че аз нали се цадя и давам кърма с биберон, да знам добре колко яде. На 06.10 сме на консултация и ще видим какво сме наддали.
Аз активна гимнастика нямам, но в шезлонга доста и харесва и се заиграва с играчките, даже забелязах, че се зазяпва и в телевизора, в играчките над кошарата и  - иска да ги стигне ама не може и се сърди Simple Smile
Много е зиморничево това дете, то и аз съм , ама тя ме бие - все и е студено, пооблека ли я малко повече и мирясва , стоплила се е Simple Smile
За захранването, не съм мислила, ама ще отложа докогато мога - стига да си имам кърма де !
Специални грижи за слабините на малката не полагам. КОжата и много чиста, без една пъпчица или петънце, нямаме и зачервяване...вечер само я мажа с бебешко мляко и после крем за дупето, това е Naughty
Изчезвам,че не може мама да си пише и да не и обръща внимание.
Спокойна вечер на всички Simple Smile

# 597
  • Телиш/Плевен
За интимната грижа - нищо по-специално не правя. При всяка смяна на памперс почиствам с мокри кърпички (Бочко). Беше се подсекла само веднъж и тогава мазах с крем, иначе превантивно не мажа. Измивам я само с вода (иначе телцето - с шампоан или сапун). Това е май. baby_neutral

За захранването - понеже засега имам достатъчно кърма, ми се ще да почакам поне до шестия месец. Peace

# 598
  • София
Хм, среща ли ще има? Може ли повече подробности, ако нямате против дас е присъединим и ние.

От днес имам слинг - шал от Лана. Излязохме навън за около 2 часа и на мен ми беше много комфортно, но беб към края нещо се изнерви и плака. Не знам неудобно ли му стана, какво ли. Може и аз да не съм го поставила правилно. Иначе голям рахат за гърба и кръста ми, нищо общо с кенгуруто. Ще го ползвам, най-малкото като водим и взимаме каката от градина, няма да излизаме с количката, че ми е като танк.

Активна гинмастика няма да купувам, дъщеря ми не я харесваше много. Кошарата му е окичена с играчки, та мисля че действа по същия начин.

Ще захранвам след шестия месец. Със зеленчуково пюре, тази схема ми е позната Simple Smile Сокове по-нататък, не съм фен.

# 599
Хм, среща ли ще има? Може ли повече подробности, ако нямате против дас е присъединим и ние.

Иначе голям рахат за гърба и кръста ми, нищо общо с кенгуруто. Ще го ползвам, най-малкото като водим и взимаме каката от градина, няма да излизаме с количката, че ми е като танк.

нали, нали, казах аз bowuu Laughing
Срещата е уговорена във ФБ групата и е фиксирана в Борисовата всеки понеделник и сряда/четвъртък. Нека пайчето се включи с коректно инфо, че аз май нещо съм се успала Laughing

За дамската хигиена и на мен ми беше въпросителна, защото досега с пишка съм се занимавала, та аз почиствам хубавичката от вътрешната страна на срамните устни, защото съм чувала че не трябва да има секрет. Почиствам с мокра кърпичка, защото добре виждам какво правя и после изплаквам на течаща вода. Ма
Мйка ми ме посъветва с преварена вода и клечка за уши да чистя ако има недостъпен секрет
Да ви се оплача.
Днеска се шматках по Витошка именно със слинга и всички ме зяпаха като полезно изкопаемо. Имах даже право на "Ама булче, не му ли е много тясно там вътре бре?" (умрем си някой да ми вика булче или малка женичка #2gunfire) и имах усещане че погледите на всички минувачи казваха " Горкото момиче няма си пари за кенгуро и го е увило в тоя парцал". Пък една от боята гледаше тъжно и коментираше по мой адрес клатейки глава " ей всекви ги има вече" и това придружено с плюене на люспи от печен слънчоглед в радиус от 1 метър около нея ( който току що явно бе почистила собственоръчно)

Общи условия

Активация на акаунт