Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 505
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Ивайло пък не се вълнува изобщо от активната гимнастика. Погледа, попипне играчките и на третата минута му е скучно и иска да става. Признава само разходка на ръце, нищо друго. Докато го държа полулегнал да го храня, така се свива, че чак сяда в мен, не иска изобщо в легнало положение. Както и да го натискам все е полуседнал. Ще вземе да се изкриви, направо ми вади акъла така....

Таня, добре дошла   bouquet

# 571
Добре дошла на Таня.
Лаленце, а като беше на маникюр, къде беше Елица? На мен така ми се ходи, ама няма кой да гледа беборана.
Ние не сме купили активна гимнастика още и се чудя да купувам ли. И на люлката, и на шезлонга има висящи животинки и им се радва, и ги гледа, говори им, гука им. Дали да купувам, не зная. Единствено си мисля, че ще е полезна, защото там ще може и по корем да стои. До сега съм я слагала по корем 2-3 пъти, но хич не и харесва. Да не стане като с кенгуруто Laughing
И ние не сме на разходка, заради времето. Вчера не бяхме, защото на два пъти имахме гости /едни след други/. Всичко това днес води до криво настроение.

# 572
Здравейте и от нас, на новите попълнения добре дошли  Hug
Мойта госпожица не иска да спи вътре, изведох я днес два пъти на две крачки близо, заспа за 10 минути и толкова, иначе спи по два часа в парка. Вътре само си мрънка, а  мен ме гони жестока хрема - отново. Бих я извела и по-надалече, ама  с този ми течащ нос ще си докарам нещо по-голямо. Как ще я караме, не змам. То не е шезлонг, въртележка, носене на ръце, пеене и т.н. Само като кихна по-силно и се разплаква  #Crazy
Ние сме си изцяло на кърма, все ми се струва, че яде малко или че не й достига, ама тя като се нахрани започва едно връщане и оригване по няколко пъти. Пък и ми остава кърма. Преди малко задряма в количката за има няма 10 минути, и ето я, маха вече с ръчички, дори не можах да си допиша излиянията спокойно  ooooh! Пък и тези колики уж да отшумяват, ама нъц.
За маникюр какво да кажа, къси нокти още от бременността, а сега за да не я драскам, че само я подхвърлям на ръце. Активна гимнастика нямам, ако някой ми подари ще е ОК, иначе ще импровизираме нещо. Масажирам я когато даде, също по корем рядко, но тя си държи главичката вече изправена, непрекъснато рита с крака и маха с ръце, като регулировчик е  Laughing. А сега ме вика, до скоро.

# 573
Ох и ние имаме проблеми със спането вътре,навън издържа по-дълго без ядене и си спазва режима,а вътре е много нетърпелив докато му дам яденето,понякога направо в истерия изпада.И аз давам 6 хранения по 120 мл,понякога реве като му свърши млякото,но лекарката засега не дава повече.Качил е кило тоя месец.Днес ходихме на консултация и трябваше да му бият ваксина,но споменах,че таткото има много алергии и тя реши да се застрахова и ни изписа противоалергични капки и петъка ни вика пак.Засега само за хепатит ще му бие.Нещо е голям хаос с тия ваксини.Аз досега съм го извеждала на всякакво време,но днес я попитах и каза,че на студа като е облечен добре няма проблем,но на влага и вятър не било препоръчително.

# 574
  • Телиш/Плевен
tara 2, майка ми я гледа. Hug

блускай, аз никога не съм имала дълги нокти и надали ще имам някога (особено пък сега не е удачен момент за това Laughing ), но въпреки това видях, че правят много красиви неща и за къси нокти, та реших да се поглезя. Crazy Още повече, че никога не съм ходила на такова нещо, та дето се вика, поне да добия представа. Laughing А то взе, че ми хареса много. Blush

# 575
Една приятелка само ми казва да имам време само за мен, но като мръдна нанякъде все ми е в акъла какво ли прави бебето, реве ли, спи ли, гладно ли е, т.е. и това време е за беба  Crazy Лаленце, това с ноктите е супер, малко глезотийки не са излишни.
При вас как е след бременността, на мен много ми се сгъсти косата, пък е и дълга и само ми се завират кичури в очите и носа, започва чак да ме дразни. Кожата също ми е все още добре, килограмите около 5 ще свалям след като престана да кърмя, сега ям всичко и от нищо не се лишавам, паднало ми е, иначе се ограничавах от това-онова, въпреки че съм слаба.
Става ми много смешно как в парка като си разхождаме количките майките се гледаме коя каква количка има, как в облечено бебето, какви играчки са закачени и т.н. Другите майчета оглеждат нас, пък аз заглеждам тях, хи-хи, интересно ми е ...

# 576
  • Телиш/Плевен
Да, аз съм същата по отношение на бебето и въпреки че имам много свободно време покрай нея, не ми се иска да се отделям. Blush Даже днес до последно се чудех дали да ходя на маникюр, ама се бях уговорила вече с момичето, а тя ми е и съученичка, та щеше да стане гадно така в последния момент да се откажа. А и две седмици точа лиги да ходя и като дойде моментът, ме хвана шубето. Laughing Отделно, че и майка бях ангажирала. Ама ако не бяха така нещата, почти сигурно щях да отменя часа. Blush И после пак да точа лиги цял месец, пак да си запиша час... И така. Жените не знаят какво искат - съвсем на място са си го казали хората. Laughing
След бременността на мен ми се върна косопада, който си имам открай време и с който съм спряла да се боря вече. Кожата ми никога не е била проблемна, сега също не е. Ноктите и те са си наред, но аз тях освен да ги режа, друго не съм ги правила кажи-речи. Е, до днес. Mr. Green Килограми имам близо 10 да свалям докато стигна това, което искам. Ще ги сваля...някога. Whistling

# 577
При мен няма промени с косата,ноктите и кожата нито по време на бременността,нито след нея или поне не съм забелязала.Кила ми останаха 4 от общо 15.Аз от време на време оставям малкия при майка ми,но и на мен ми е леко неспокойно и все за него си мисля,даже тия дни го оставих с преспиване за първи път с идеята с мъжа ми да излезем,да си обърнем малко повече внимание и евентуално да се наспя една нощ.Хубаво си изкарахме,но някакси не можех да си отпусна съзнанието,дори не спах спокойно.Въпреки това,да ви кажа честно,се опитвам да не съм вманиачена и изцяло съсредоточена върху детето,гледам да водя и социален живот и на мъжа да обръщам внимание,особено след като изцяло ми спря кърмата мога да си го позволя.Някакси според мен е хубаво да има баланс,защото имам приятелки,които след като родиха изцяло влязоха в образа на майка и до там и то месеци наред и това първо им се отрази върху психическото състояние,изнервеност,депресия,занемареност,а второ и върху отношенията с половинките им.Разбира се,всеки си знае,но на мен още преди да родя ми втълпяваха какви ли не неща,едва ли не все едно някакъв ад ми предстои,но аз си казах,че ще ми се случи най хубавото нещо и гледах да се настроя положително и наистина ми харесва майчинството и му се наслаждавам,независимо от трудностите,но определено от време на време глътка въздух ми се отразява добре,а пък и мисля,че когато майката е добре и се чувства спокойна и за бебчето е по-добре

# 578
И аз се чудя за тази активна гимнастика, че взех 2в1 люлка и шезлонг и не иска да седи в тях, изобщо не им се кефи, едни 150лв. на вятъра  ooooh!
По корем я слагам, изправя се хубаво, но се уморява след минута-две. Когато е по корем слагам огледалото пред нея и тя като истинска жена си умира да се гледа, и едни усмивки си хвърля, и си гука. Огледалото е новата ни любима играчка. Иначе намерих активна гимнастика в продавалника с черно-бели играчки за 50 кинта на Брайт Старс. Ако взимам ще е тази, че веднъж вече се минах с шезлонга.
Излязох днес за малко, Лили си беше ок, но на мен ми беше студено, стояхме 20 мин. и обратно вкъщи. И тя спи по-добре когато сме навън, вкъщи по час време най-много. Когато бодърства иска постоянно внимание и най-вече да си говорим  Laughing много е бъбрива.
Масаж правя след баня, взех си бебешко олио на Тьопфер, много е хубаво, и с него масажирам на влажна кожа. Тя като цяло не спира да движи крачета и ръчички, когато е будна, всички чорапки са и протрити на петичките и темето и се протри от въртене, изобщо не стои мирна. Появи ни се пърхот и подозирам, че виновник е шампоана на Мустела, нещо тази козметика не ме изкефи, вече ще взимам на Тьопфер. Сега се чудя как да се отърва от този пърхот, четох че трябва час преди баня да се втрие бебешко олио и след баня да се разреши. Взех четка с естесвен косъм и гребенче на Чико, много са хубави. В петък сме на консултация, нямам търпение.
За мен не ми остава много време  Sad имам вълчи апетит, при това за вредна храна, не свалям килограми, даже съм качила 2 след болницата, почна да ми пада косата, лицето ми се изпъпчи нечовешки от хормоните, ноктите и зъбите са ок, само се чудя тази лине негра кога ще се махне от корема ми. Дайте предложения, какво мога да тренирам вкъщи, някаква йога или нещо от сорта, че фитнес ми е невъзможно на този етап, докато кърмя.

# 579
да ви попитам кога мислите да започнете да захранвате бебоците с лъжичка сок?Аз мисля сега като направи 3 месеца да опитам да му дам да видим ще го хареса ли.Това да чакам до 5-ти месец ми се вижда глупаво,но нмали е така по новара схема на педиатрите

# 580
  • Пловдив
да ви попитам кога мислите да започнете да захранвате бебоците с лъжичка сок?

Сок към годинката.Сега е ужасно рано и безмислено.Рискувате да си върнете коликите.
Прочети материали за късното захранване и защо точно се препоръчва.Може да си направиш и нещо средно между късното и ранното захранване.
Най-щадящо за бебешкото стомахче е да се започне с пюре или каша,а не сок.Аз предпочитам зеленчуковите пюрета като първо нещо след 5  месец.Че като надушат сладкото става страшно  Laughing

Целият плод е за препоръчване пред сока от същия плод.Съдържа всичко полезно от плода.Аз предпочитам да давам плодове

# 581
  • Русе
И аз мисля да започна със зеленчуково пюре към 5-6 месеца. С каката ( по съвет на педиатъра) започнахме с плодово пюре и после не искаше и да чуе за зеленчук. Само ако присъства тиква, така ядеше зеленчуковите. А соковете по-добре да ги отложа максимално късно.  Peace
А за активната гимнастика - колежките я подариха за 40-те дни, но я прибрах за по-натам. Струва ми се малка.

# 582
да ви попитам кога мислите да започнете да захранвате бебоците с лъжичка сок?Аз мисля сега като направи 3 месеца да опитам да му дам да видим ще го хареса ли.Това да чакам до 5-ти месец ми се вижда глупаво,но нмали е така по новара схема на педиатрите
Аз започнах с морков и ябълка редувам ги,  за сега предпочита ябълката но и моркова пие.
Във ФБ групата една мама каза да го разреждам с вода 1:1, утре ще пробвам.Едно време майка ми ме е кърмила само до 3 месец и е давала сокчета мога да кажа че нямам нито алергии, нито гастрит ....
Но да уточня че и морковите и ябълките са си наше производство!

# 583
Таня добре дошла.
Любито не може ли да се цедиш и да му даваш,ако нещо го мързи да суче.
1905vv
егати режима имате,за завиждане сте сериозно.Иначе ме успокои за дозата,ама вие пък имате яка пауза.Аз от 2 дни давам по 150.Първия месец бавничко качихме 850гр,аз докато се осъзная и измъча с това кърмене и дохранване,може би му е било малко.Дръпна на височина 6см.Втория месец,вече е +1300 ,6кг е и още 6 см...63 см.Отваря устата с рев за храна преди да отвори очите,след храна пак  ooooh! питах педито каза може на тази доза макс за 3 месец.
Ако искате ме замервайте с камъни,но аз виждам,че детето ми се чувства добре и се надявам все пак да не греша някъде.
Иначе майката(позната) и  майка й вчера ми казаха,да внимавам(което си е вярно) за да не ни сложат на диета  Rolling Eyes ,че трябва да яде на 4 часа и последното ядене да е в 21ч(ако реведа го разнасям  ooooh!) и дозата да е 130.
Знам ,че всяко дете си е индивидуално,но че и има някакви норми,но аз така го чувствам,а и детето ми не е дебело.той си е висок,не е от онези бебета с дебелите крачета и ръчички и цялото в бузи.
Снощи обаче се омота нещо в режима и непропусна,а и с баща си какво ми забъркаха  Sick Joy утре ще споделя  Mr. Green
Дне с пътувахме около час в колата с кошницата и детето яко се изнерви,егати неудобното  #2gunfire #Cussing out

# 584
Здравейте!
Дребния омуцка току що млякото и сега май ще заспи. А дано, че да мога да хапна и аз.

Звезда, ама защо  слушаш разни шматки! Я се води по детето! Колкото иска да яде, защо да се ограничаваш в грамажи и да го изнервяш допълнително. Аз така за малко се бях отплеснала с баткото, той реве, аз гледам грамажа. ММ взе нещата в свои ръце, даде му на хайвана да яде колкото иска и вече имахме най-спокойното дете на света. И сега така процедирам - колкото изяде, толкова. Само да споделя, че почти в 90% вечер в 18-18,30 изяжда само 50-60 гр. и с това кара до сутринта. Така че, бебоците си знаят най-добре.

Снощи бяхме на кръчма. Нахраних дребния в 18,40, т.е. 10 минути след прословутия му режим - еййй, цялото заведение чу, че Ивайло е гладен. Изяде си 60 гр и заспа. Прехвърляхме го после в колата, разнасяхме по стълбища, вятър го вя - нъц, спи като пън. Прехвърлих го в леглото и изкара така до 4,40 ч. Ама тогава изяде 160 гр. Сега смуче бибката и стои мирен. Наперил е перчема и заспива - има много смешно голяма коса на върха на главата си и е като Лукчо  Joy

Общи условия

Активация на акаунт