Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 535
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
храня изцяло  АМ. Приготвям 120мл + 4 лъжички шест пъти на денонощие.

Същото и ние

ZVEZDA,какво ти наговориха

# 556
  • Пловдив
Добро утро Simple Smile
ZVEZDA аз от миналата седмица след консултацията му давам 130 мл. много е гладен яде на 3 часа,но след обяд започва и на 2 часа да иска,но аз го държа поне още половин час.
Мислех да питам педи дали да му вдигам грамажа ама забравих пък и тя имаше работа.Наддал е 1300 кг за 1 месец.Много е гладен изнервя се като не му давам на момента,водата не признава и залъгалка не помага,рев голям е понякога.
След обяд като започне да яде на 2 часа и не смогвам да се цедя иначе сме на смесено хранене през деня на кърма вечер на АМ,просто е толкова лаком,че няма как на кърма не стига нямам много  Grinning
Лек ден на всички Simple Smile

# 557
  • Пловдив
Наддал е 1300 кг за 1 месец.

Това за втория месец,нали?Педи нещо каза ли.Принципно вече не е хубаво да качват по толкова много.Ние днес сме на ДК и като я гледам мойта шишка-мишка май отива към 6 те кила,което никак,никак не е добре.Все пак днес ще разберем колко е качила за втория месец.
Уточнявам,че за бебенцата на кърма е друго.Но бебенцата на АМ могат да започнат да се помпат яко и трябва да се мисли нещо

# 558
Добро утро!
Много студено, бре! Още от сега, пък зимата... Аз съм много зиморничава, но честно казано, след жегите това лято направо се кефя на хладината.

Ние бяхме за три дни на Пампорово с голяма компания. Дребния спа на хлад, беше облечен с космонавта и две одеала. Баткото върша по къс ръкав и сега сополът е налице. Но съм го натъпкала с витамини и клеева тинктура и се надявам да няма други поражения. Иначе не се притеснявам, че ще зарази Ивайло, нищо, че вечно му е заврян в лицето. До скоро мачкаше един Мечо Пух, който има от раждането си и който вече 7 години му е пръв приятел, залъгалка и футболна топка. Сега мечото е зарязан и аз не знам къде и е заменен от бебето. Чака го с нетърпение да порастне и да го мачка още повече. Сутрин лягат двамата на спалнята и баткото започва с ръчички да прави джучката на Иво на "агу, мяу, бау". Хайванът повтаря и умира от смях.

Масажи и аз не правя. Нито на баткото съм правила. И двамата са толкова подвижни, ритат и ръкомахат, че друг масаж не е нужен. Освен това след баня се отваря едно гласищееее, докато таткото закопчава бодито, аз вече съм мушнала шишето, че глааад. Ко,й братче, ще чака масажи  Joy
Режимът ни твърдо е баня към 18,30 ч, манджа и в 19,00 ч заспиване. Доскоро това се случваше в периода 19,00-20,00, но вече определено е изместен по-рано. Определено си търси банята в 18,30, нервен е и нищо не го успокоява. В 19,00 е заспал нощния си сън и се събужда последните четири дни в 4,00-5,00 ч. Изкарва едно 9-10 часа сън, ама събуди ли се е голям гладник и гълта като мисирче. Забелязвам, че липсва разбуждане и разсънване при Ивайло. Отворят ли се очите, отваря се и устата и се пуска гласище в действие, ако до петата секунда няма манджа.

Иначе за грамажа - яде на два часа, точен като часовник, дори и да е задрямал преди това. От четири дни вдигна милилитрите от 100-120 на 140-150. Но пауза от три часа не може да направи. Спомням си баткото ядеше по това време 160-180 гр но през 3 часа и от 21,00 до 6,00 спеше без храна

# 559
Добро утро!

Ние снощи се върнахме от морето. Беше много хубаво. Даже си поплувахме.
Голяма мъка, обаче с Виктор. От 2 дни рев, рев , рев и нон стоп ядене на ръчичките или каквото му попадне. Дори и в колата по пътя за връщане. А по принцип спи като пън. Опасяваме се, че може и да са зъбки. Някоя по-опитна мама знае ли как мога да разбера дали е от предстоящите зъбки? Сякаш на горните венци(орпред) на пипане е по-твърдо. Аз като бебе моите първи зъбки са почнали да никнат точно на 3 месеца.  newsm78 Леле сигурно ме е наследил  #Crazy
Не знам как да го накарам да не си яде ръчичките. Подавам му едни играчки за венците, но не ги отразява. Биба не иска.

Да се включа и аз по темата с масажите: Аз му правя поне 2 пъти на ден. Педи каза за по-ящни/едри бебета да се правят по 3 пъти на ден и всяко движение да се повтаря по 5 пъти. На мен не ми е проблем, защото Виктор обожава масажчетата и гимнастиката. Особено след баня  Heart Eyes
Обръщане по корем задължително няколко пъти на ден. Много е важно от сега да им укрепва мускулатурата. Една моя приятелка почти не си беше слагала бебчето по корем и не го беше карала да лази и сега двикателната му култура е изостанала и е получило изкривяване. Много ме уплаши това. Та в този ред на мисли не ми се рискува.

Днес какво ужасно време е ! Май а първи път няма да излизаме навън. Не ми се рискува, заради рязката промяна във времето.

Айде ставам, че малкият пищи  Mr. Green

# 560
  • Пловдив
Наддал е 1300 кг за 1 месец.

Това за втория месец,нали?Педи нещо каза ли.Принципно вече не е хубаво да качват по толкова много.Ние днес сме на ДК и като я гледам мойта шишка-мишка май отива към 6 те кила,което никак,никак не е добре.Все пак днес ще разберем колко е качила за втория месец.
Уточнявам,че за бебенцата на кърма е друго.Но бебенцата на АМ могат да започнат да се помпат яко и трябва да се мисли нещо
Да за втория месец.Педи нищо не каза.И аз знам че не е хубаво да качват толкова и не знам,не мога да го огранича откача като дойде време за храна Simple Smile

# 561
здравейте,до сега не съм писала...моето слънце се роди на 02.07.14 3560гр. 50см. със секцио и се казва Светослав Simple Smile надявам се да ме приемете при вас  Heart Eyes

# 562
  • Пловдив
здравейте,до сега не съм писала...моето слънце се роди на 02.07.14 3560гр. 50см. със секцио и се казва Светослав Simple Smile надявам се да ме приемете при вас  Heart Eyes
Добре дошла   bouquet

# 563
# 564
# 565
  • Русе
Здравейте!
Днес няма разходки и за нас. От снощи вали.
Да ви се оплача: Гери днес на два пъти отказа да суче. До сега се беше случвало от време на време, но никога два поредни пъти. Дали не се отбива? Вярно, че е на смесено хранене, но се надявах да продължи малко по-дълго. С каката се случи на четвъртия месец. Какво ще правя ако вече не иска? Трябва да ходя при личната да ми изпише нещо.  Sad Ще изчакам известно време да видя. Освен това мисля, че ми дойде цикълът днес. Лохиите спряха преди около две седмици и днес отново имам кръв на превръзката. Сигурно е това.
Бях питала по-рано за активната гимнастика - вашите бебоци кога започнаха да проявяват интерес и да играят там?

# 566
  • Варна

Много студено, бре! Още от сега, пък зимата... Аз съм много зиморничава, но честно казано, след жегите това лято направо се кефя на хладината.

Честно казано няколко пъти те прочетох - викам чакай чакай, нещо май не чета правилно, ама не бе, истина е. Викаш жеги това лято, пък аз даже съм на мнение, че нямаше лято. Ами така де, то едва една две седмици беше горещо. Но пък при вас може и по-така да е било.
Днес обаче като за първа есен много серт - то нощес буря, сега превалява постоянно и като излизахме гледам термометъра 13- 14 градуса.  cold Аз както се канех тия дни да купувам на бебка тънко якенце, то май направо дебело ще ни трябва.  Whistling

Таня
  welcome

# 567
  • Телиш/Плевен
Таня, добре дошла!  bouquet Прекрасен бебок си имаш! Heart Eyes
ММ също е Светослав и е роден на 2-ри юли. Laughing

Аз нямам с какво да се отчета. Елица си кротува и си спинка, мама скучае от време на време (ММ замина за София за 10 дни, че и там му се отвори малко работа.) Мога да се похваля, че днес за пръв път в живота си ходих на маникюр. Laughing И съм много доволна, ще взема да ходя редовно. Blush

Милички, предлагайте заглавия за новата тема, че то времето си върви... Hug

# 568
Здравейте. Моят бебчо се роди на 6 юли - 2950 кг. , казва се Деян и досега не съм писала , но имам голяма нужда от съвет. Храня го само на карма , но още от самото начало той цокаше по 5 мин. максимум 10 ,а всички казваха около мен че поне по 10-15 мин. от гърда трябва да яде. Бяхме на втората седмица на контролно хранене при педиятърката и за около 15 мин, цокане изяде 100 мл. което се оказа доста за бебе на 2 седмици. Но именно преди около 3 седмици започна нашия проблем. Започна да цока по 1,2 минути на 10 - 15 мин., след което като му дам пак започва един необоздан рев , тръшка се , рита и не иска и не иска да яде.Започнах да го тегля колко яде оказа се че яде около 30 до 50 мл. След няколко такива случки реших да започна да се изцеждам и да му давам да яде от шише на режим от 3 часа, а не както сега на поискване - резултат няма изяжда от 50 мл до 90 максимум. Пробвахме и с АМ (да не би да е от кърмата ми) , но резултата беше същия. И сега за 2 седмици е наддал само 200 гр.Иначе първия месец наддаде 900 гр. както и втория. Не е нормално за бебе на 2 месеца и половина да яде толкова малко. Силно моля ако някоя майка е имала подобен проблем и е намерила решение , да пише. Нито аз , нито педиятърката ми знае какво да прави. Благодаря предварително.

# 569
  • Пловдив
Бях питала по-рано за активната гимнастика - вашите бебоци кога започнаха да проявяват интерес и да играят там?

Аз нашата активна гимнастика я купих преди 3 седмици,горе-долу от 2 седмици се заглежда,а сега и се смее вече,много му е забавно като го сложа Simple Smile Гледам да го слагам на нея два пъти на ден по 20 минути,че ме е страх да не му писне,но засега много се забавлява Simple Smile

Последна редакция: вт, 23 сеп 2014, 14:40 от Иванела83

Общи условия

Активация на акаунт