КАНАДскА - училищно-есенна - тема 57

• 62 284
  • 711
  •   1
Отговори
# 360
Еха, Вери Hug много добра новина. Мерси за бързото включване.

# 361
По принцип матернел е продължение на детската градина, но в училищна среда. Първи клас е много по-интензивен спрямо матернела.
Специално за Ясен - щеше да му е много трудно и стресово, ако го бях пуснала от първи клас с прескачане на матернел. Още повече, че не е ходил на градина и вкъщи се говори на български. Знаеше само няколко френски думи. А и предпочитам д'акьой в матернел отколкото в първи клас. И въпреки това веднъж седмично той с други дечица ходи в отделна група - лингвистично усъвършенстване.
Всъщност от друга гл. т. самото ходене на училище също не е задължително (от първи клас натам), но пък неходенето е малко "трики". Водят го, че лишаваш детето от правото му на обучение. Дори и да го оставиш вкъщи (домашно обучение) накрая на годината полага изпити. Доколкото схавнах, когато любопитствах по въпроса, няма такава опция тук в Канада (Квебек) unschooling.

# 362
  • Под кленовите дървета
Аз съм страшно доволна от матернел 4 годишните. Много бързо проговори езика, за няма и два месеца. Учителката е перфектна, всичко, което съм търсила в една учителка в Бг и не намерих, освен в лицето на младо момиче, усвоило нови техники за обулчение. А Ники е влюбен в ходенето на училище. Което не значи, че не проявява магарии...но с мярка. Явно и от сервиз дьо гарда се успокоиха, че не го бием на почивки, защото сме източно европейци и са много мили с нас Simple Smile

# 363
Привет момичета, аз съвсем съм ви изгубила из темите. Нова тема даже имало че и стр. 20+ стигнала  ooooh!

Аз тъкмо надписвам картичките за момичетата от домакинската тема И роднините в България и се чудех защо никой не пише тук и дали ще си разменяме картички тази година? Извинявам се ,че нахлувам с въпрос ,но изведнъж се сетих ,че има още хора ,които искам да поздравя . Ще се състои ли картичко-обмена ?
  bouquet

# 364
  • Vaudreuil Canada
Доколкото схавнах, когато любопитствах по въпроса, няма такава опция тук в Канада (Квебек) unschooling.

С уговорката, че не съм съвсем наясно с процедурата и наименованията - запознах се с една майка българка - живее близо до нас демек в Квебек - която каза, че нейните деца са на домашно обучение (не съм сигурна дали не е форма по-скоро на дистанционно / задочно обучение) - за съжаление нямам координатите и, а ми беше много интересно да науча повече по този въпрос. Има си и плюсовете и минусите такова обучение та затова е хубаво да си по-наясно с опциите.

Ще се състои ли картичко-обмена ?

Да - до 5 декември събирам адресите на желаещите - до тук сме 5 Simple Smile

# 365
Благодаря Шемет ,писах ти на лични   bouquet

# 366
Доколкото схавнах, когато любопитствах по въпроса, няма такава опция тук в Канада (Квебек) unschooling.
Има си и плюсовете и минусите такова обучение та затова е хубаво да си по-наясно с опциите.
Така е. Simple Smile

По едно време се вълнувах около идеята, искаше ми се, но то не става само с искане. Засега моите ходят на училище.

# 367
  • Под кленовите дървета
Аз забравих да се похваля, че ми мина втория ултрасаунд и чакаме девойка:)   толкова сме радостни, че място не си намираме Simple Smile  и за дя се поукротя сякаш пак се разболях Sad а Мм вчера помагаше на близки приятели да се пренесат и на едно кръстовище ги е натресла странично друга кола, минала на червено. Живи и здрави са всички, страничните греди и еър беговете са ги спасили. Колата им е за скраб, усукана била. Ще ходим да палим свещ днес в църквата.
Да ви питам нещо. В Бг спрягат едно Биозин мама за да се приема през зимния сезон да не се разболяват бременните, някакъв аналог дали има тук?

# 368
  • Canada
Вени, честита ви радост! Биозинът е страхотна добавка. От 2-3 години пиех всяка година за предпазване от вируси, вдигна ми имунитета много и съм му голяма фенка. Биозин мама не съм пила, но предполагам, че също е добър продукт. Лошото е, че тук търся от 2-3 месеца аналог и няма. Можеш да го купиш онлайн от щатите: http://www.natural-herbsmarket.com/product_info.php?products_id=476

# 369
  • Под кленовите дървета
Благодаря ти:) ще поръчам Simple Smile

# 370
jasmin_veni  изобщо не се лъжи да поръчваш от тази компания. Аз съм много недоволна, имах големи неприятности с тях. Компанията е Българска не е Американска имат си телефон за обработка на плащанията с номер в САЩ, но като звъннеш те препраща във Великобритания, а компанията там обработва плащанията няма нищо общо с поръчките. Аз си бях поръчала Линекс бейби и Гастрокинд за запек на малкия. След 2 дни след като поръчах получих имейл, че плащането е обработено и ще задвижат поръчката, след още 4 дни ми изпращат баркод уж за проследяване завъшващ на Бг. Тръгвам да си проследявам пратката излиза ми на Бг пост за проследяване на пратки такъв код не съществува, един ден два дни все същата работа а ми излиза че уж изпратена.Писала съм им 3 имейла и накрая след 8 дена ми изпращат друг баркод за проследяване вече верния и след 12 дни си получих пратката. Отварям да видя изратили ли са ми Линекс бейби 4 кутии, но не и Гастрокинд, за който заплатих около 12 долара. Така и не си получих парите обратно, нито стоката ми беше изпратена.И междудругото компанията се оказа рекламна агенция, която явно върши и нещо странично.През този период на чакане то беше звънене, то карах братовчед ми да ходи на място според адреса който имат посочен в София.Пак че получих част от нещата.

# 371
  • Под кленовите дървета
Добре, че ме предупреди Simple Smile

Някакъв аналог на имуностимулант тогава? Готова съм на всичко, без сурови яйца, че с тези вируси...аз съм си кекава и без това Sad

# 372
Аз като бях бременна миналата година пиех Pregvit,Similac mom и Centrum for women.Да ти кажа от второто много се дигат килата. Аз го пиех понеже все повръщах и бях започнала да отслабвам.То е много приятно като сокче е.Pregvit е да не стане нещо с бебето а другото има много витамини и е страхотно. Незнам дали от него, но изобщо не съм боледувала по време на бремеността,

# 373
  • Canada
Уау, извинявай Вени, изобщо не знаех, че компанията е българска и т.н. Просто е единствения на външен вид американски сайт, в който открих биозин. Даже аз се чудех дали да поръчам от там, или да помоля роднините от БГ да ми пратят в някой от коледните колети...
TanyaAlex, и аз благодаря, че сподели.  Hug

# 374
  • Под кленовите дървета
TanyaAlex благодаря Simple Smile с килат вървя яко напред и затова май центрума изглежда ок.

Общи условия

Активация на акаунт