Няма радост по-голяма, през АПРИЛ ще ставам мама!

• 25 764
  • 718
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте вчера бях на преглед и  всичко с бебето е наред. По мой изчисления термина трябваше да е на 13 а сега излиза седмица по късно, докторката каза че на вероятно съм имала по  късна овулация и че другия път ще засечем. Знам, че няма значение дали ще се роди седмица по рано или по късно просто се учудих.

# 691
Момичета, откога чакам да се похваля и аз  Flutter
Вчера най-после мина вторият преглед. Видяхме бебочко и си отдъхнах. Всичко изглежда ок, голям е цели 17, 3 мм  Grinning и си отговаря на седмиците, че и с три дни отгоре, макар че незнам доколко такива подробни изчисления имат смисъл на този етап.

Докторът не ми пусна изследвания, каза че ще ги пусне като отида за ФМ в 11 седмица, това добре ли е?

Аз съм по принцип анемична и ми се искаше да си видя показателите сега, но ще чакам...
Предписа ми витамини за бременни, чудя се да ги почвам ли.

Харесва ми този доктор, но малко се разколебах, обясни ми че не изражда и след 34-тата седмица трябва да ме прехвърли на колега, това как ви се струва, много ли е непрепоръчително докторът, който следи бременността да не е в екипа при раждането?  newsm78 В чуденка съм, но ми се иска да си стоя при него, защото чух и че е много добър ехографист, той ще ми прави ФМ и т.н.

Прегръдки на всички  Hug

# 692
  • София
PoisonDaisy хаха нямаме тестер на игри но е задължително всеки ден да играем с цел да сме запознати с играта и да разбираме играчите, даже мен ми се накараха че не играя достатъчно и сега цъкам яко.

Не търсите ли хора, да пратя ММ при вас =)
Май ще му е доста по приятно от меринджей да стане професионален геймър (той се занимава с quality и одити, може и да ви е полезен).

Хубаво е, когато се занимаваш с нещо, което ти доставя удоволствие!

Аз бързах да се похваля, че отново имам апетит и вечерта пак ми стана лошо. Явно вечер ще ме преследва гаденето.
Сега се чудя с каков да поддържам форма, че съм се обездвижила жестоко.
Довечера ще ходя на танци, без да подскачам и ще видим как ще ми се отрази.

# 693
  • София
arlena според мен си намери лекар който изражда и който е към някоя добра и реномирана болница. Аз писах и в предишната тема че е много важно това нещо, ти си преценяваш, можеш при него да си ходиш на ФМ

Po3u хаха взимам го почасово  Wink ти в коя седмица си? Вземи накичи се с една лентичка че така се бъркам  Sunglasses

# 694
Момичета , едвам ви догоних  Whistling
 Добре дошли на новите момичета Hug Hug Hug
Относно но шпа , аз съм с много ниско кръвно и като пийнах едно хапче неможах да се вдигно и помръдна от леглото....  newsm78
А за главоболието на мен ми казаха Парацетамол или Аналгин  ....
Незнам за вас, но аз пия ОГЕСТАН - фолиева киселина , исках ФК с витамини в аптеката още преди да разбера, че съм бременна и ми дадоха Pregnacare original , но от тях 5 дена бях като дрогирана и ми беше ужасно лошо 😐 Sick

Искам и да ви питам- вие започнахте ли да се мажете с нещо и какво ще ми препоръчате за коремчето  Blush и абе като цяло за тялото . Crazy  
 На всички мамчета с първокласничета честито !

# 695
  • София
arlena -голяма част от лекарите водещи ЖК не израждат, така че не е проблем това, после ще си намериш лекар при който да раждаш.

Момичета, да ви питам - кървят ли ви венците? Моите от няколко дена много кървят, при което и имам доста гаден вкус в устата, което доста влошава гаденето и след миене с паста се влошава, защото тогава кървят повече. Нещо можем ли да взимаме срещу това кървене, някой знае ли?

# 696
А...май само аз имам проблем с газовете Embarassed никво ядрено оръжие не трябва на света, аз съм достатъчна ви казвам Confused
Тия дни бях толкова зле и със запека...
Може би пробиотици биха подобрили положението? Разбира се, след консултация с лекаря ти.

Харесва ми този доктор, но малко се разколебах, обясни ми че не изражда и след 34-тата седмица трябва да ме прехвърли на колега, това как ви се струва, много ли е непрепоръчително докторът, който следи бременността да не е в екипа при раждането?  newsm78 В чуденка съм, но ми се иска да си стоя при него, защото чух и че е много добър ехографист, той ще ми прави ФМ и т.н.
По въпроса дали трябва да те следи лекарят, при който ще раждаш, има различни мнения. От една страна е добре да е същият, защото на раждането вече ще се познавате и ще му имаш доверие, или пък още по време на бременността ще установите, че имате разлика във вижданията и ще имаш време да потърсиш друг вариант. От друга страна тепърва имаш време да се информираш за раждането и да прецениш какво искаш точно, в коя болница биха се опитали да го удовлетворят, да подбереш и лекар, който би се съобразил доколкото е възможно със желанията ти. Лекарите, които се занимават и с раждания, може да се наложи да ти отложат или да ти закъснеят за часа, ако по това време започне раждане на друга пациентка.  Така че еднозначен отговор няма.

Аз лично с предната бременност се следях първо при един лекар, после при втори. Родих при трета лекарка, при която ходих през последния месец. Останах доволна от нея и сега ще ходя при нея от самото начало. При всички положения препоръчвам първо следящият лекар да си дава телефон, на който може да му позвъните при нужда. Първият лекар, при който се следих нямаше такава практика. Съответно при кофти изследване се оказа, че не мога да се свържа с него, а трябва да си запиша час за след 3 седмици. Накрая все пак успях да го издиря по телефона в кабинета му, а той ми се тросна и без да пита нито коя бременна съм (и в коя г.с.), нито какви точно са резултатите от изследването, ми изписа лекарство по телефона, което се оказа противопоказно за първи триместър, в който бях, тъй като може да предизвика аборт. Не приех лекарството и не стъпих повече при този "лекар", но нещата можеше да се развият много по-зле.

Вторият лекар си даваше телефона и като цяло беше адекватен за повечето неща, но имаше малко странно чувство за хумор и най-вече генерално се разминавахме във вижданията си за раждането, поради което в девети месец намерих друга лекарка. С нея вече си допаднахме и се чувствах сигурна и спокойна по време на раждането. Всичко приключи с бързо и леко раждане, макар че синът ми беше над 4кг Simple Smile

Та при всички положения съветът ми към всички, е: бъдете готови да проверявате информация и да отстоявате здравето си и това на бъдещото ви дете. Задавайте въпроси и преценете как ви реагират, дали лекарят ви предизвиква доверие у вас и т.н. И при всички положения се информирайте и решете какво искате, за да можете да обсъдите с лекаря и да прецените дали е възможно във вашия конкретен случай.

# 697
  • София
Po3u хаха взимам го почасово  Wink ти в коя седмица си? Вземи накичи се с една лентичка че така се бъркам  Sunglasses

В 9 съм вече, от вчера, но ще си направя лентичка като ми мине прегледа при лекарката в петък =)

Никол, аз след като изкупих де що има от магазините против стрии, се върнах на старите си боди лосиони. Реших тях да изхабя. Все пак идеята е да ти е мазничко на кожата, така че...
Последното което си купих така хубаво миришеше, но в момента в който облека някоя дреха - коренно различно. И така си унищожих една рокля, онзи ден я прах, облякох я и явно като се бяха смесили миризмата на лосиона, омекотителя и праха, да не ви казвам как смърдеше. Доповръща ми се на мига, още ми е останал "спомена" за миризмата и ми става гадно само като си помисля.

В този ред на мисли - чувствителни ли сте към аромати, вече?

Сладоледче - според мен се мий с лакалут, или се плакни с такава вода.

# 698
  • София
Sladoledche с предната бременност имах такива проблеми. Тогава бях събрала и зъбен камък и като ми го изчистиха спряха да кървят. По принцип знам, че доста бременни страдат от това, но все пак не трябва да се приема несериозно и трябва консултация със зъболекар. Аз така направих предния път.
ada_smiles  202uu
Довечера съм на ЖК и ще видим бебчо/бебка Simple Smile нямам търпение!
Много интересни заглавия на новата тема Simple Smile

# 699
Здравейте,
идвам само да кажа, че в четвъртък постъпих в болница с повръщане и прекарах няколко ужасни дни, но сега съм малко по-добре. Сега чакам сина ми да се събуди и хубаво да го нацелувам, когато имам време ще се върна назад, за да видя как са всички.
Хубав ден!

# 700
  • Sofia
Po3u При мен положението с миризмите е страшно.  Sick Почти от всичко ми се гади. Нещо, което преди ми е харесвало, сега не мога да го подуша. Парфюм вече не ползвам  Sad От километри надушвам разни неща, ама то си е нормално. Аз и преди бях с много силно обоняние, а сега пък още по-зле  Grinning

ada_smiles Благодарим ти, че сподели своя опит. Наистина е доста трудно да се избере доктор и аз изпитвам колебания и имам хиляди въпроси.

Sladoledche Наистина по-добре се консултирай със зъболекар. Аз също смятам да посетя моя скоро, защото нещо мъдрец ме мъчи   Sad

didito_ Надявам се вече да си по-добре.

Хубав ден, момичета   bouquet

# 701
Didito, много е неприятно това с болницата, но дано са те закрепили.

Никол, аз също се чудя с какво да се мажа, започвам да накланям към чист зехтин. Две познати са се мазали само с това и резултат - няма стрии. Знам, че зависи от кожата, но все пак питай патило Laughing
Относно миризмите- отдавна премахнах всички ароматизатори в къщи, парфюм не слагам, а милото се пръска отвън като излиза на работа Embarassed

Много оспорвано гласуване... Peace

# 702
Аз си свърших работата, пробвах се да спя, ама не става #Cussing out Май и с тая бременност ще имам проблеми със съня Tired Това да ти се спи, а да не можеш да заспиш е най- отвратителното нещо на света, честно! ooooh!
Момичета, гласувайте, че с това равенство в анкетата.. Mr. Green
Арлена, да, не се притеснявай за изследванията! Peace А аз лично не мога да си представя да раждам при някой, когото не познавам и нямам впечатления от него, така че.. не зная. По- добрият вариант според мен е да те следи лекар, при когото ще раждаш, за да си спокойна, когато настъпи моментът. Но пък, ако ще те прехвърля при друг в 34 г.с. пак ще имаш време да го поопознаеш, та не знам..
За мазането - в момента не се мажа с нищо специално. Все още си използвам моя си лосион Laughing, който използвах и преди бременността. Против стрии ще започна да се мажа скоро. Още не съм решила с какво. Чудя се между маслата на Икаров и Перкуталфа. Ще го измисля.
Към аромати не съм станала по- чувствителна. Преди няколко седмици ми се гадеше от определени миризми, ама мина. Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 сеп 2014, 12:40 от Силки

# 703
  • София
Привет  Hug

didito_ радвам се, че вече си добре Simple Smile

Заглавията за новата тема са супер  Peace  Joy Най-много ми хареса това с гащите Simple Smile

Аз нали ви се оплаках, че се сдобих с гъбички, е слагах си там лекарството три дни и се надявам всичко да е ок, ама прегледа ми е чаааак на 25.09. От вчера обаче се появи някакво бяло течение /слузесто/ и леко се притеснявам. Не е постоянно, а от време на време и се чудя какво да направя. И да се обадя на док, по телефона няма какво да направи... не знам може и да изчакам до прегледа.

За лекарите - аз се следя при лекарка, която изражда. При нея родих първият път, но е в частна болница. Но сега ще видим как ще се развият нещата. Не толкова заради скъпото раждане там, колкото заради това, че много ми се иска да опитам да родя нормално /ако ситуацията го позволява, защото сина ми беше седалищно/, а не знам дали лекарката ще се навие за нормално. Не знам до тогава има много време. Ако всичко е наред до края може да се наложи да си търся друг лекар при който да раждам.

За миризмите - при мен положението е тежко Sad Като хрътка съм, всичко усещам и понякога просто не издържам. Особено в градския транспорт, направо не се живее. Почти всеки ден половината от маршрута до и за работа си го вървя пеша, защото не издържам в рейсовете!  Sick

Относно моята чуденка за ранната ФМ реших да я правя, така и така си записах час за 29.09 ще отида Simple Smile

Пожелавам ви слънчево настроение в този дъждовен ден  Hug

# 704
  • София
Po3u  за сърчице ли ще ходиш? Значи в петък заедно ще треперим, аз съм на ФМ стискайте палци, на някой мина ли ФМ вече да каже как протича?

doly_dog течението прозрачно ли е? ако е прозрачно е нормално   bouquet

Аз нямам проблем с миризмите, но от пастата за зъби понякога повръщам

Общи условия

Активация на акаунт