"Цветовете, булката и кармата" ~ Индийски сериали ~ Тема 4

• 68 324
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
Roxis, моля те не се отказвай да пишеш и да публикуваш снимки и новини за любимите ни актьори. Мисля, че има много хора в тая тема, които се радват на твоите коментари. Лично за мен именно твоите постове са единствения източник, от който научавам новини за любимците ми Ангад и Сара, за което много ти благодаря.   
Bandit Queen, благодаря и на теб за интересната информация за живота и обичаите в Индия, която ни предоставяш.

Много ти благодаря за хубавите думи и за подкрепата - страхотна си!  smile3525 newsm76 Two Hearts

И на мен ми е приятно да пускам снимки и инфо, но не всички реагират като теб. На много хора това им харесва, но за другите е излишно. Човек се чувства неприятно влизайки в темата и прочитайки, че едва ли не нещата, които се е старал да пусне натоварват другите. Аз не искам това. Peace

Хубаво е да има консенсус по въпроса. По-добре е за момента да спра и да помисля за друг вариант - такъв при който всички да са доволни.
newsm10

Roxis, не беше адресирано само към теб, не смятам, че трябва да казвам на някого дали и как да пише, но и преди срещнах такива мнения, че малко оплитат нещата. И вече коментарите за другите сериали съвсем ги няма...Не знам да има някъде другаде теми за тези сериали, затова чета и пиша само тук и някак си ми липсва това, което съм чела в тема 2 и в началото на тема 3...

Харесват ми снимките от реалния живот на актьорите, но не мога да кажа, че личният им живот представлява някакъв интерес за мен... далеч не толкова, колкото сюжетът и образите на героите...

Вълнуват ме най-много и тези коментари, които засягат това какво се случва във филма, а сега не ги виждам много-много, това е. Simple Smile

Bandit Queen, винаги са ти интересни постовете и ги очаквам с нетърпение!  Grinning

Разбирам, но все пак в тази тема сме събрани най-различни хора! Някои се вълнуват от личния живот на актьорите, други не. Поне до колкото аз виждам продължава разпалено да се обсъждат и трите сериала. Разбира се определено се набляга повече на Цветовете, но това е нормално като се има в предвид последните събития. Пък и сериала е най-гледания от трите - поне до колкото аз забелязвам. Освен това е летния сезон - доста от хората пишещи в темата са на почивка и е нормално да има разлика ...  newsm10

До колкото знам няма други теми за тези сериали тук! Тази е чудесна и идеално подредена. Все пак темата са индийските сериали - затова дори си позволих да ви кажа за индийския игрален филм, който БТВ излъчи. Това е тяхната култура. На повечето хора в темата всичко това им е интересно ...  Peace

Аз лично нямам нищо против, когато някой пуска снимки или клипове от който и да е сериал. Не смятам, че трябва да го крие в скрит текст като че е нещо нередно. Дори да не гледаш дадения сериал ще видиш хубави и интересни снимки на актьорите. Имат забавни клипове - интервюта, танци и т.н. В тази връзка - и аз благодаря за снимките от Моята Карма. Макар, че не го следя снимките ми харесаха много ...  smile3525

Освен това за да гледаме толкова хубави сериали трябва да благодарим именно на тези прекрасни актьори, които с играта си до такава степен ни пленяват, че не можем да отлепим поглед от екрана. Затова лично мен ме интересува и какво правят те в момента - какъв е личния им живот и т.н. Това разбира се е въпрос на вкус, а всеки човек е различен. Няма лошо в това ...
  bouquet

# 151
Линди, здравей Smile,  днес е неделя и всеки гледа да релаксира навън. Предполагам затова форумът не е така активен, както сме го свикнали, а и май през уикенда не излъчват сериалите..Не се натъжавай, ще се раздвижи.
Аз също искам да се извиня за дългите си постове. Понеже нямам много време, а гледам да обхвана почти всички важни дискусии, се получават фермани и отново искам да благодаря на момичртата, които отделят от времето си да ме кирилицират!

Аси, ширин,  привет и на вас - и тук не се чува нищо съществено за Парул, освен жълтини. Бяха я забъркали в някакъв скандал- съперничество с една друга известна тв актриса (Хина Кан), но така и не се разбра кой какво и защо..
Последното и участие беше миналата година във втория сезон  на сериала Пънар Вива. Тогава се говореше усилено, че Сара и Ангад също се присъединяват към него, само че се оказа поредната клюка. Парул де факто дойде впоследствие като замени главната актриса. По тоя повод имаше едно нейно интервю и там Парул разказваше колко несигурна е индийската тв индустрия и че всеки един актьор, независимо колко талантлив е,  може да бъде заменен за 1 нощ с друг, дори без адекватно обяснение. Казваше, че както тя е заменила някои, така и самата тя може да се окаже "извън играта" по осмотрение на продуцентите и затова вече е станала много по-внимателна и прецизна при избора си на сериали и продуценти.
 Незнам дали знаете, че Парул направи дебют в Боливуд преди около 2години с филма "Миохо". Той обаче нямаше кой знае какъв зрителски успех,( вероятно защото не беше комерсиален),  макар че критиката го оцени много добре. Тогава след излизането на филма, Парул загатна, че има още 2 интересни сценария от Боливуд, които смята да приеме, но щяло да отнеме време до реализирането им.
Колкото до новия сериал на 4-мата  от Бидааи, нямам идея дали е истина. Тук не се говори подобно нещо, а ако снимките му са действително ноември, би трябвало да има репортажи и интервюта. Някак не ми се вярва да го подминат.. Ако науча нещо, ще сигнализирам

Скрит текст:
Чай-чай, благодаря за окуражителните думи Smile Аз май вече съм приела Индия като призвание, сигурно затова не усещам толкова сътресенията и парадоксите.. За разводите, мисля, не сме коментирали. Интересен въпрос е. Общо взето думата развод тук не е на почит, тъй като хиндуизмът категорично го отрича. Не само при брака е така, за индийците всяка една  връзка/отношение е завинаги. Точно затова, тук независимо от семейните драми и скандали, все си прощават сякаш нищо не е било.
 На оригинален хинди дори няма дума за развод. Индийците я използват на урду диалект (пакистанския хинди)-  "талък". За жените тук е изключително трудно да получат развод, дори при случаи на домашно насилие. Единственият случаи, в който може да и се даде развод без твърде много разтакаване, е ако мъжът официално се е оженил за друга- както става с Ананди след като Ягадиш и Гори се женят.
 За мъжете обаче е достатъчно само да кажат, че жената не може да има деца и всичко става много по-бързо и лесно.
Но това са грубите щрихи. Обикновено никoй от фамилията не допуска дори да се дискутира подобен вариант, камо ли да се стига до съда. Започва една луда намеса отвсякъде- лели, чичовци, стринки, баби, роднини на снахата прииждат от другия край на Индия да вразумяват младите- независимо кой е виновен, двамата се притискат да си траят и някак си да се нагодят, за да не се развали престижа на семейството пред обществото. Снахата естествено трябва да се примири, понеже родителите ясно и дават да разбере, че в бащиния дом няма място за нея. Познавам много случаи, в които жената живее с ежедневните изневери на мъжа си и е принудена да търпи, само защото знае, че няма къде да отиде. В съда обикновено не гледат сериозно на женските молби за развод. Ако се късае за малтретиране, излизат с аргумента, че това са вътрешносемейни отношения и трябва да се решават еднолично, без външна намеса. Дори снахата да има доказателства и шанс да спечели, свекървата и останалите от семейството започват да я заплашват и изнудват с детето, за да изтегли иска. И тя в повечето случаи отстъпва. Ако пък се късае за чиста несъвместимост в характерите след аранжиран брак- никoй дори не обръща внимание. Подобна причина не се приема за достатъчно сериозен довод при искане на развод и съответно няма шанс да се отървеш..Да не говорим, че самата бракоразводна система и закон не са доизпипани и всичко е една голяма "пунта мара", дето има една приказка..

Еми, много хубави снимки. Тази с Тина и Сара е от рождения ден на Тина преди 2-3години. Помня, че имаше голямо парти, организирано от Колорс Тв, почти цялата тв индустрия се беше събрала, тогава и Кармата беше в апогея си..

Куини - ти си страхотна! Аз лично ти благодаря от сърце за дългите постове и за всичко, което ни разказваш всеки ден. На мен ми е супер интересно да научавам повече за Индия и традициите там. Така, че въобще не се извинявай за нищо ... smile3525 newsm76  love001

Информацията за браковете и разводите в Индия е доста интересна! Чета, чета и се чудя как е възможно. Да не ти позволяват сам да взимаш решение с кого да бъдеш - понякога да те задължават да се жениш, а друг път въобще да не ти дават да се разведеш, ако нещата не потръгнат. Ужас ...  newsm78

Разбира се има и изключения и някои успяват да се разведат - както Сара в случая. Но някъде бях чела, че тогава родителите й се противопоставили. Затова после се отказали от нея и спрели да я подкрепят. Много тъжно ако това е вярно ...  no cry newsm12

Сега ми става ясно, че в повечето случаи дори човек да не иска да е с този, когото са му определили - няма много опции да се противопостави. Затова търси други алтернативи да бъде щастлив с този към когото изпитва любов и чувства. Като гледам снимките на Сара с Ангад имам чувството, че ситуацията е идентична. Те са с Параш и Пари, но имат и чувства един към друг и използват всеки един момент, за да бъдат заедно. Дали имат връзка или са просто "приятели" незнам, но на мен ми се струва, че има нещо повече - очите, погледите, прегръдките не лъжат. Това разбира се са си мои разсъждения ...  Mr. Green  Kissing Heart txtloves

Благодаря и за инфото относно Парул! Смятам, че тя е права - явно човек може да очаква всичко от индийските продуценти и сценаристи. Хрумне им нещо и хоп сменят актьора с друг - убиват главните си актьори, променят сюжетите си на 180 градуса и т.н. Нали виждаме какво стана в Цветовете!  newsm10

Парул е страхотна актриса и й пожелавам много много успехи. До колкото знам тя не е омъжена - дори твърди, че й е още рано - макар че си има приятел ...  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

И на мен ми е странно, че не се чува нищо за този сериал в който се говори, че ще участват Сара, Ангад, Киншук и Парул - може и да се окаже поредния слух, но все се надявам да е истина и да ни изненадат приятно с нещо ...
Praynig Praynig Praynig

# 152
Бях подготвила още един интересен клип, както и няколко снимки и съобщения, но мисля за сега да ви ги спестя. Опитвам се да се поставя на мястото и на тези, които не се интересуват от Цветовете и актьорите - за тях постовете ми са досадни.  Peace

Мисля за комромисен вариант, но почти не ми хрумва нищо ...  newsm78

Чудя се дали не би било по-хубаво да направя тема за Цветовете и по специално за актьорите от сериала - Ангад, Сара, Киншук и Парул. И там да се обсъждат подобни снимки и клипове. Също и епизодите без ограничения. Там всеки, който се вълнува от това ще може да изказва мнение и т.н.  newsm12

А тук нека си остане тема за трите сериала и те да продължават да се обсъждат както до сега. Толкова красиво е оформено всичко. Няма да има монолог от моя страна, както и толкова снимки и клипове, които са излишни за другите. Пък аз ще продължа да ви чета и да пиша от време на време ...  newsm10

Извинявайте - разсъждавам си на глас. Просто ми стана кофти, че има хора, които се чувстват некомфортно тук заради мен. Пък и аз дойдох по-късно в темата. Не искам да товаря никога - имам чувството, че пишейки по толкова много в темата вместо да е интересно, става натрапчиво. Не мислете, че се сърдя на някого - напротив. Опитвам се да разбера мотивите и думите на всички ...  Peace

Вие пишете страхотни неща. Изключително ми е приятна вашата компания и няма да се лиша от нея. Благодаря много на Куини и на другите за подкрепата и хубавите постове.  smile3525

Предполагам, че след края на Цветовете към темата ще се прибави новият сериал, който ще го замени. Тогава една тема за актьорите от Цветовете би дошла добре, за да не товарим другите. А иначе тук ще продължаваме да си обсъждаме Индия и сериалите, които излъчват ...  Peace

Дано след Цветовете да започне новият сериал на Сара и Ангад - той поне завършва щастливо за тях, макар че се появяват по-късно. Сериала е много интересен ...  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Кажете и вие какво мислите по въпроса! Ако смятате, че постовете ми прекалено товарят хората, които не са фенове на Цветовете - може би този вариант е по-приемлив, ако пък мислите, че така е добре ще си пишем както до сега. Аз просто опитвам да дам идея, за да са доволни всички - за мен няма проблем. Хубава вечер на всички ...
smile3525 newsm76 Two Hearts

# 153
  • Варна
Roxis,лично на мен,твоите постове не ми създават никакви проблеми и неудобства...Но от друга страна,наистина,отделна тема,посветена само на Сара,Киншук,Ангад и Парул,ще бъде съвсем уместна.Те имат много почитатели (и аз съм сред тях! ),така че темата ще се радва на интерес,много след края на "Цветовете"...Това няма да бъде прецедент-гледам,че след края на почти всеки турски сериал са останали и си вървят теми за любимите актьори...С две думи: ако се захванеш да направиш такава тема,ще участвам с удоволствие!  Peace

# 154
Roxis,лично на мен,твоите постове не ми създават никакви проблеми и неудобства...Но от друга страна,наистина,отделна тема,посветена само на Сара,Киншук,Ангад и Парул,ще бъде съвсем уместна.Те имат много почитатели (и аз съм сред тях! ),така че темата ще се радва на интерес,много след края на "Цветовете"...Това няма да бъде прецедент-гледам,че след края на почти всеки турски сериал са останали и си вървят теми за любимите актьори...С две думи: ако се захванеш да направиш такава тема,ще участвам с удоволствие!  Peace

Благодаря ти за хубавите думи! Съгласна съм с теб - без съмнение такава тема би била необходима и след края на Цветовете. Сара, Ангад, Киншук и Парул имат много фенове. Радвам се, че ако направя и ти ще се включиш. Нека видим какво мислят и другите. Пък ако не сега - по-натам ...  smile3525 newsm76 Two Hearts

# 155
Разбира се, че трябва да има тема за тях. Много ще се радвам.

# 156
  • София
     Roxis и аз смятам, че една тема за Сара, Ангад, Киншук и Парул е много хубава идея и бих се включила с голямо желание. Аз не я харесвам много Сарита, но информацията, която споделяш е интересна и ни разкрива доста от личния живот, не само на нея и семейството и, а и на индийците като цяло.

Тази темичка тук ще си остане за сериалите, какво се е случило, какво има да се случва и т.н, както си е и досега. Надявам се хората, гледащи ги, да се увеличават и информацията, която се споделя  да става все по-разнообразна.

Също така искам да приветствам всички, които публикуват снимки, клибчета, песни, статии, дори и да не са съвсем за сериалите... С такава информация всичко става по-пъстро, по-цветно. Не може без тези неща. Те много обогатяват една тема и предполагам всеки един от нас в тях намира по нещо, което го е заинтересувало.   

Не искам да обидя никой и следващите ми дума не са насочени към никой конкретно. За да има информация и да има какво да се коментира и чете, трябва и да се пише. Искрено ще се зарадвам да се появят и други хора като Roxis, но за другите сериали. За "Моята карма"   я някой напише 2 поста в седмицата, я не. Лично аз го гледам от дъжд на вятър и сама не мога да измисля нищо, но бих се включила в интересна дискусия. Дори когато търсех информация за началната страница ми беше адски трудно, защото не знам всички действащи лица и надявам се някъде да не съм объркала.

Тъжно е, че и с "Малката булка" нещата стоят почти по-същия начин. Всеки който има информация, който е гледал епизодите напред, нека споделя. Начинът, по който Roxis описва какво се е случило в епизодите на "Цветовете на любовта" или поне в по-интересните от тях е много удобен за хора, които нямат възможност да гледат всеки епизод, но искат да следят какво се случва. Това за един може да е ненужно, но за друг е ценно. Събрали сме се хора на различни възрасти, с различни професии и интереси и обединяващото ни е "Индийските сериали", нека не го разрушаваме. Нека всеки чете това, което му харесва и лично аз моля това, което не е интересно на някой, просто да го подминава. Това е отворен форум и всеки има право да пише каквото си иска, по начин, по който на него му е удобно, стига да не нарушава правилата на форума.    Hug  Hug  Hug  Hug

Сега са сериалите. За разлика от друг понеделник, днес не очаквам нищо от тях. Не ми се гледа Алек отново луд да се катери по покривите и отново да е заключван като животно. Не знам защо тези хора 7 години не му потърсиха адекватно лечение, особено след напредъка, който имаше. Не ми се гледа смъртта на Ранвир и идеята да оставиш жената и детето си на друг, без дори да му споменаваш кой е родния му баща и какъв прекрасен и достоен човек е бил.

Не ми се гледа една изгонена Ананди и глупостите, които натвориха родителите и.

Не ми се гледа и как Дамини с цялото си желание да промени съдбата на Ичха, я направи слуга на Тапася.

Бандитке, страхотна информация си ни поднесла за пореден път. Твоите постове, колкото и дълги да са, са приятно четиво за кафето сутрин и ни отвеждат по един магически начин до свят, който е доста непознат и различен. Я сега да те потормозя малко. След като обсъдихме здравеоразване, обучение, сватби и разводи, ще те помоля, ако имаш време да ни разкажеш за културния живот на индиеца - само в фестивали и танцови надпревали ли се изразява?  Има ли театър, балет, опера, изложби - изкуства, които вълнуват западната цивилизация. Как индиеца в града си прекарва свободното време - вкъщи пред телевизора или ........?

# 157
Куини, твоите постове ги чакаме с нетърпение.  Mr. Green И тъй като ти не пишеш всеки ден по 100 пъти, е нормално постовете ти да са дълги. Все пак се опитваш да отговориш на всички въпроси, а и да споделиш нещо, което те е развалнувало или разтърсило от живота в Индия. Продължавай в същия дух!

На мен лично постовете на Роксис не ми пречат. Когато искам ги чета, когато искам ги подминавам.  Wink

Съгласна съм с Тереза, че малко външни материали относно сериалите, актьорите и Индия по-принцип биха разчупили темата. За това смело напред поствайте интересни неща, които също ще обсъждаме измежду сериалите!  Wink

Аз пък днес чакам сериите на Цветовете, не с нетърпение, но с интерес. Искам да видя на къде са поели сценаристите.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2014, 09:51 от kirionka

# 158
здравейте! не успях да се сдържа и се включвам. Аз гледам само малката булка, Кармата ми е много досадна, а Цветовете, не ги хванах на времето и после не успях да ги загледам. Но булката я гледам от първия епизод.
И мен най-много ме дразни майката на Ананди, и то не само в последните серии, но и по принцип, както, в същност, ме дразни и самата Ананди. Да , тя е ученолюбива, добродушна и честна, но същевременно е много досадна и сякаш бавноразвиваща се. И за това са виновни родителите й, и в особеност майка й. Добре, оженили са я на 8-9 годинки, но гауната й е била след 2-3 години, пак нейната умна майчица, драпа да я предаде на свекрите й. Та не можа ли тази проста жена да научи дъщеря си за тези години на важните неща - да готви, да слуша възрастните и да не се бърка навсякъде. Нали такива са им традициите - жените отиват като снахи в къщите на сватовете и тя много добре знае, какво очаква нейната дъщеря в чуждата къща. Как не я научи на другите неща - когато набута на едната от вдовиците шарените гривни (момичето се отказваше, но ананди сякаш нищо не чува и насила й набута, а пък и на онова му се искаше и благичко да опита и шаренко да види) Съгласна съм, че тази традиция е ужасна, както и много други, но при положение, че Ананди живее там, среди тези традиции, закърмена е с тях, би трябвало да е наясно. След това последвало наказание, дето орева всичко, че е била гладна и жадна - но Джагдиш й донесе и храната и водата.. но нейсе. Тази случка научи ли я на нещо? след време като отиде при нейните почна да бръщолеви същите глупости и на нейната приятелка Пули - също вдовица, и дори й донесе гривни...
и в повечето случаи нейното държание е много дразнещо, само реве и се тръшка, па нали не трябва да показва емоциите си... и все се разправя, как тя върши всичките неща, та освен нея в къщата има и други снахи... Затова не я оправдавам Калиани, но я разбирам донякъде, че това момиче я дразни супер много, първо защото не е научена абсолютно на нищо в дома на родителите й, второ че е за всяка манджа мерудия и по този начин донася неприятностите в къщи... Да тя е несправедлива много често с нея, но и това човешко, Джагдиш й е внук, момче, продължител на рода и тя ревностно го пази от всички. Та нима ние самите не сме такива, в спора на нашето дете и друго, чия страна ще вземем (имам предвид между нашия син и снахата, или пък между дъщеря ни и зетя)... Много ясно, първо-сигнално защитаваш твоето дете...
но освен Калиани, тук в дома на свекрите, всички обичат Ананди и й угаждат, тя командори Джагдиш, сигурно по примера на майка й и Кришна, която стана причината сестра на мъжа й да се самоубие - тези двама мъже направо, не под чехъла , а вътре в чехъла на жена си се навряха.
И последната случка, когато Калиани не издържа и изгони Ананди, всеки от тях е забелязал, че нещо е станало, тя направо вцепени, като се чу името на Маавир, но всеки продължи да дудне и да й досажда и да не разбира, какво толкова ще й стане, още повече, нали преди да чуе името на девера си, тя се съгласи да им помогне... Нямат ли сигнални лампички в главите ... А пък да не говоря за майката на Ананди, дето се развихри, че няма да прости на Калиани и я обвиняваше във всички грехове, единствения който е виновен за всичко е мъжа й, не са длъжни сватовете ти все да ти бършат ....
аз не мисля, че Калиани целеше да направи болно или да унизи когото и да било този път, не че не го правеше и то с удоволствие, но в този случай, просто й било невъзможно да постъпи иначе, защото това глезено дете нямаше да миряса, тя ще ще да продължи да циври и да се тръшка и да се моли, и постоянно да й напомня за Маавир, но то кутията на пандора вече е отворена ...
и с това оправдание че тя е още дете, да, за нашата култура е дете, но при тях, щом след сватбата е минало 2-3 години, тя дойде в тяхната къща на 10-12 години и живя там една година, нормално е да й дойде и цикъла... 13 годишно момиче, да стои ни лук яло, ни лук мирисало, от нищо не пробира, не знам... някак си не се връзва.
това е от мен, извинете, че много дълго се получи и сигурно е разбъркано, но у дома никой не го гледа и няма с кой да споделя възмущението си ... blush: ако има грешки, предварително ви моля да не ме съдите строго

# 159
Отново благодарности на Куини за интересния пост.

Roxis това , което правиш е страхотно. Много уважавам постоянството и всеотдайността ти. Постовете ти също ми харесват много. Мисля, че те предизвикват голям интерес. Пробвай с варианта да пускаш информацията за актьорите, личните снимки и т.н. като скрити, за да ги гледа само който го интересуват, въпреки, че ти точно в това си ненадмината  newsm51 newsm51 newsm51. Ако пак има недоволни ще пуснем анкета и ще изберем решение. В крайна сметка тук сме се събрали доброволно и то водени от положителни емоции. Нека не ги разваляме! Peace

Днес за първи път ще гледам порасналите Тапася и Ичха. Довечера ще пиша отзиви и за трите сериала.

# 160
  • Варна
"Булката"
Дарья,добре дошла!  Hug Оставам с впечатление,че дълго време ти се е искало да се включиш в разговора,но нарочно си се възпирала ... Защо?!... Включвай се по-често!  Simple Smile
Чета споделеното от теб...и си мисля,какво огромно значение имат личните симпатии и пристрастия  Grinning ... Съгласна съм с почти всичко,което си споделила,включително и по отношение на Ананди (че повтаря грешки) ... но толкова много ми е сладка,толкова я харесвам,че я оправдавам за всичко!  Grinning ... Както казва Хайтов: "Едно е да искаш ... друго е да можеш ... а трето и четвърто е,да го направиш! "  Simple Smile ... Ананди си е дете ... малко-голямо ... дете!  Simple Smile Много е любопитна...често не може да прецени постъпките си от всички страни...често е импулсивна...Но всичко това е типично за едно дете...Моят хубостник е вече на 18 и още не е надраснал тези белези на детството (особено второто и третото!) ... и не виждам изгледи!  Mr. Green ... Не че не съм говорила...не че не му набивам в канчето (горните,а и много други неща) ... Просто,"израстването" иска време и то,за всекиго-различно... Но пък това,заради което,аз лично,бих простила всичко,на дете като Ананди,е доброто и сърце и чистата й душица!... Затова,даже и да й се ядосам,единствената причина е,че ми се къса сърцето,като я гледам да плаче и ме хваща яд,дето все си навлича бели!  Grinning  

Последна редакция: пн, 01 сеп 2014, 13:16 от Lora-Di

# 161
БУЛКАТА
Съгласна съм,че Ананди отиде в дома на свекърите абсолютно неподготвена за живота и това какво се очаква от нея-никакви умения в домакинството и познания за реалния живот.Отиде незапозната с порядките в обществото-какво е допустимо и какво не.В следствие на това непрекъснато се получаваха "грешки",при които бе наказвана и мъмрена.Ами да-тук вината е на майка и,че нея е подготвила и научила на нещо полезно.Простовата селска женица,с едно дете над което е треперено доста.Но иначе да я оженат и изпратят в свекърите-голям зор даваше....Ами това дете просто не е за такова ранно женене-идиотски традиции.То е умно и ученолюбиво,бъбриво и все дава акъл....на моменти прекалено и става чак досадно.Ами като е такова-остави го да учи,после го прати в града-дай му шанс да се развива.То има потенциал за това.Ама не-да го оженят на богато място е първа грижа за тях-и вече ще са спокойни,че си е оправила живота.Тя трябва да е наясно,че детето излезе ли от дома и,никой няма да му трепери и да го жали и гали с перце както една майка го прави.При мама и тате може как да е ,но при свекъри -не.Там ще има много задължения,ще я гледат под лупа за всичко и все ще е чужда за тях.Е,тя като майка как го подготви за всичко това-никак.Даже за чисто физиологични неща не я е подготвила.Ама иначе рев,тръшкане и сълзи....Ееей, много реват в тия филми,ама много.Големи драми...
И сега какво стана със земята-загубиха я.Ипотекираха и къщата-твърде възможно и нея да загубят.И после какво ще правят?Големи умници са с мъжа и.
А съседката и Кришна какво и тя се прави на невинна-тя как се държеше със зълва и,която също беше изгонена от свекърите.Много грозно беше нейното отношение-за това и момичето не издържа и се удави....Било им в тежест,хората щяли да ги говорят...,такива момичета били в тежест на семействата си.А то беше толкова мило и скромно.....Хваща ме много яд като ги гледам тия отношения.Идва ми да ги хвана един по един ииии-прости и примитивни хорица. #2gunfire

# 162
  • Варна
Като стана дума за Кришна,ясно ли ви е,какви са помежду си,Казан и мъжът на Кришна (не се сещам името му)? ... Мислех,че са съседи и приятели...обаче непрекъснато ги чувам да се "браткосват" и сякаш на няколко пъти,чух някой да казава на Казан:"брат ти" (за мъжа на Кришна) ... а от друга страна,когато беше жива зълвата на Кришна (дето се удави),изобщо не разбрах,че Казан също й е брат  newsm78

# 163
  • Индия/България
Darq, normalno e da si vyzmutena. Ima mnogo neshta v povedenieto na geroite, koito za nas i prez nashite o4i izglejdat neadekvatni. No spored men povedenieto na Anandi e edin umel zamisyl na scenaristite da vnushat tochno tozi moment - 4e edno dete nikoga ne bi moglo da e dostaty4no gotovo za svatba na takava krehka vyzrast. Zashtoto (kazvam go i kato detski psiholog), kolkoto i da se opitvash da modelirash edno dete, ima opredeleni niva na psihikata i povedenieto, koito otgovarqt na to4no opredelen stadii ot razvitieto mu i te v pove4eto slu4ai ne se poddavat na vliqnie.  Kak da pre4upish ljubopitstvoto mu,kak da go otkysnesh ot sredata mu, da go slojish v ramka i da o4akvash da viree taka, sqkash nishto osobeno ne se e slu4ilo. Dori maika i da q e nau4ila na vsi4ki tezi neshta, tova ne dava garanciq, 4e deteto shte gi izpylnqva, zashtoto detskiqt mozyk  diktuva drugi prioriteti. Rolqta na maikata bezsporno e golqma, no ne edinstvena. Indiiskite tradicii sa tolkova slojni za razbirane i priemane dori ot golqm 4ovek, a kamo li ot edno dete. Mejdudrugoto spored hinduiskite tradicii i sanskari otgovornostta na svekyrvata da vyvede snahata v doma, da q obu4i i predrazpoloji  e to4no tolkova vajna, kolkoto i tazi na maikata, no za jalost  pove4eto svekyrvi si predstavqt kak shte polu4at gotov "paket uslugi" v liceto na snahata i ottuk se polu4ava golemiq sblysyk na o4akvaniqta- kakto tezi na snahata, koqto si misli, 4e vse pak svekyrvata shte i pomogne da se adaptira, taka i na svekyrvata, koqto pyk si misli, 4e vsi4ko shte i se podnese na tepsiq. No taka ne stava i to se vijda qsno ot slu4vashtoto se v doma na Kalqni.

Za men obrazyt na Anandi e syzdaden da byde tochno takyv- nepokoren i  dori dosaden, da dylbae, da rovi, da "pritesnqva" , za da moje da izkarva na preden plan problemi, koito dotogava nikoi ne e imal smelost da diskutira, koeto shte zapo4ne da se slu4va skoro. Ako Anandi se pod4inqvashe i ne se byrkashe navsqkyde, vsi4ki onezi situacii i poslaniq, koito serialyt e iskal da predade, nqmashe da imat syshtiq efekt i zna4imost. Razbira se, taka go vijdam az, moje bi, zashtoto ve4e dobre poznavam naglasata na indiicite , makar 4e v slu4aq nikak ne sym pristrastna.

Roksi, az podkrepqm Tereza, kirionka i Lora, no principno nqmam problem s postovete ti.

Teri, i tearyr ima, i balet, i izlojbi, i opera- vsi4ko ima. Daje  naskoro s haksev i marvela komentirahme kulturniq jivot na indiicite. V Delhi, Mumbai i Kalkuta ima  specialni  kulturni centrove, kydeto ejednevno vyrvqt raznoobrazni programi i izqvi. V Delhi naprimer takyv e Habitat centyr. Tam osven vsi4ko ostanalo se izly4vat dori  bulgarski/ chujdestranni filmi ot razli4ni filmovi festivali ( chesto sme hodili s ekipa na posolstvoto). Misylta mi e, 4e indiicite v golemite gradove ne sa lisheni ot nishto v kulturen aspekt, dori naprotiv- dosta razglezeni sa v tova otnoshenie.  Vyprosyt e, 4e tipi4niqt, tradicionen indiec sqkash nqma  navika da poseshtava podobni kulturni meropriqtiq. Realno poglednato oba4e toi po4ti nqma i svobodno vreme ot vsi4kite festivali i semeini zadyljeniq. I vse pak- ako.nameri takova, to sys sigurnost shte go opolzotvori v kinosalona. Tuk vseki petyk izlizat pone po 2-3novi bolivudski filma i za indieca kinoto prez uikenda e prosto  zadyljitelna tradiciq ot vreme ono. Samo kato zyrnesh ekzaltiranata tylpa pred mola i ti stava qsno, 4e nikakva opera,balet ili izlojba ne moje da zameni udovolstvieto ot svobodnoto vreme,prekarano v kinozalata. Vryzkata na indiicite s Bolivud e nerazrivna i po4ti nishto ne moje da q izmesti ot syrceto im. Te sa zakyrmeni s filmite i pesnite ot tqh. Celiqt im jivot preminava v niz ot istorii, geroi i dialozi,s  koito te samite se olicetvorqvat.
 Dosta ot indiicite oba4e, zabelqzvam, poseshtavat i teatralni postanovki-  predimno komediini. Indiq ima strashno talantlivi komici i poseshtenieto na podobni postanovki poslednite nqkolko godini stana hit. Mnogo ot populqrnite komediini aktiori tuk organizirat i televizionni shou programi ili tok-shouta s izvestni personi, zvezdi, oobshtestveni figuru, koeto syshto e predpo4itana opciq za razvle4enie pri horata ot golemiq grad. Izobshto vsqkakvi podobni TV ili Bolivud iniciativi se privetstvat i poseshtavat s interes.  Jenite specialno dosta 4esto izpolzvat svobodnoto si vreme da hodqt na gotvarski kursove, joga ili aerobika. Podobno e i s fitnesa pri myjete. No kato cqlo svobodnoto vreme tuk se opolzotvorqva familno s decata i tova osnovno zna4i edno: zdrava obikolka na molovete i parkovete Simple Smile) Razhodkata v mola i gledaneto na kino moje da se kaje, 4e dyrjat "palmata na pyrvenstvoto" v tova otnoshenie.

Teri, gledala sym i Karmata, i Bulkata, no nqmam ideq kakvo bi vi bilo interesno da se diskutira. Vsyshtnost interesnoto i v dvata seriala tepyrva predstoi, no kato cqlo Karmata se vyrti okolo edno i syshto godini nared ( govorq za realnoto vreme- 4-5 godini posokata na razvitie taka i ne se promeni) , obrazite sa stati4ni i veroqtno zatova na ostanalite im e sku4no da q komentirat... V Bulkata ima dosta pove4e intere temi i situacii, no i do tqh ima oshte vreme...

# 164
Абе само мен ли ме дразни Ичха колко е смотана?! Може ли постоянно да се мазни на тая Тапася - колко била хубава, как всичко сама си направила... Да каже човек, че е първа Убавица, а то...  smile3515
Браво на дубльорите обаче! Имам чувството, че същите хора дублираха и малките момичета с променени гласове или просто са ги избрали супер подходящо! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт