"Цветовете, булката и кармата" ~ Индийски сериали ~ Тема 4

• 68 278
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Приятели намерих един много готин репортаж с Ангад, Сара, Киншук и Парул зад кадър от снимките на Цветовете. Това е момента след пожара, когато Садна излезе от болницата и направиха тържество за годишнината на Индраджит и Васу. Тогава Алек пя на Садна - толкова сладък момент ...  smile3525 newsm76 Two Hearts Two Hearts hug

Спомняте ли си, че тогава дискутирахме, че Сара е по бледа и аз ви обясних, че в този момент тя е била със истинска счупена ръка. Станал е инцидент докато Сара и Ангад са репетирали романтичен танц. Затова са сложили това в сюжета ...  newsm10

В този клип може да се убедите, че думите ми са истина! Има кадри на Сара зад кадър - милата лежи с превързана ръка. Личи си, че я боли. Дори така дава интервю. И въпреки всичко се забавлява с Ангад - той дори се разписва и рисува картина на гипса/превързаната й ръка. А Ангад как й завира микрофона в устата. Страхотни са ...  
txtloves Flushed Heart Eyes

https://www.youtube.com/watch?v=7Ufi3Yd1UEY

# 196
Алек беше в голям шок след смъртта на Садна. Не знам дали правилно си спомням, но когато беше малък леля му не го ли караше да се чувства виновен за смъртта на дядо му. Може би и сега е така. Загубил се е в един нереален свят, където съществува Садна.

Можем само да гадаем каква е причината  Peace

# 197
Алек беше в голям шок след смъртта на Садна. Не знам дали правилно си спомням, но когато беше малък леля му не го ли караше да се чувства виновен за смъртта на дядо му. Може би и сега е така. Загубил се е в един нереален свят, където съществува Садна.

Можем само да гадаем каква е причината  Peace

Тогава леля му внушаваше на Алек разни неща, но обвиняваше Васу за смъртта на дядо му. Затова Алек мразеше майка си. Подсъзнателно мислеше, че тя е виновна и се плашеше от нея. Пък и след като е видял леля си да убива дядо му Алек е преживял огромен шок - тогава е паднал по стълбите и си е ударил главата. Амбика се е възползвала от случая и е започнала да му промива мозъка. Тук случая е различен. Според мен Алек полудя от загубата на Садна. Толкова много я обича, че не може да се примири със смъртта й. Сега е в своя свят, където макар и луд - вярва, че Садна е жива и ще се върне ...  newsm10

Разбира се всеки изказва своите предположения!
  Hug  Hug Hug

# 198
  • Варна
"Цветовете"
Цялата ситуация в дома на Раджванш ми се струва,някак ... шантава ... сюрреалистична! ... След такава голяма любов,каквато имаха с Ранвир,Рагини се омъжва за човек,с когото няма никаква връзка ... защо?!...за да превъзмогне скръбта си,представете си!! smile3544 и/или,защото Ранвир бил заръчал така!... Една от най-големите глупости,които съм чула напоследък!... И защо пък,след като е решила така,трябва да продължи да живее с бившите си свекър и свекърва?! ... Като какви представят Васундра и Индраджит на Тамана,при положение,че крият от нея,че Ранвир и е баща?!...Може би,просто като ... приятели?!...Както Куши,май смята Алек,за приятел?...май не е наясно,че й е баща?  Thinking ... Въобще,домът им прилича на психодиспансер-всеки с номера си...за да се поддържа картината на слънчева и безметежна идилия...но с цената на преглътнатите сълзи...
А пък за представянето на Анмол (нали така се казва заместникът на Ранвир?) ...нямам думи!...Подигравка със зрителите...за кой ли път?! ... Все едно,плюят в лицата им (с извинение за израза!)  #Cussing out ... Кой болен мозък е могъл да измисли,появата на Анмол да повтаря сцената на първоначалната поява на Ранвир?! ... На всичкото отгоре,според мен,той имитира усмивката на Ранвир! (кадрите с долната половина на лицето му,когато говореше по телефона с Куши)  Shocked
Изобщо,много съм възмутена и ме е яд...най-много на мен,дето продължавам да гледам   Banghead ...от някакво болно любопитство,докъде ще стигнат!

# 199
БУЛКАТА
"...Въпросът ми е следния: Защо Калиани се кара и не дава на жените в семейството да пеят, танцуват.. да се забавляват, докато в Цветовете много често се разиграваха сценки с песни и танци, че дори така минаваха цели епизоди? И преди като съм гледала индийски филми е имало песни и танци.. но не разбирам поведението на Калиани..  newsm78 .. но като се замисля - тя всичко забранява и не дава ;D....."

Калияни се отнася пренебрежително към веселието поначало.Според мен защото го смята за лековато,несериозно и излагащо пред хората.А тя е сурова жена и песни и танци хич не са и по вкуса.И Бейрон като малък е свирел на инструмент,но по късно явно под давление на майка си се е отказал/или тя го е спряла по точно.
Сценаристите вкараха още един герой ,който предвещава драматизъм...Девера на Калияни ще и размъти водата и ще и създаде доста главоболия....А и тя се страхува да не се разкрие тайната и за Васант,която толкова старателно крие до сега.
Интересно ми е как една млада жена с две деца на ръце и без никакви роднини е успяла да спечели такова състояние и положение в обществото.И Маавир Сингх също изрази учуда как е успяла на съвсем непознато място и близки хора да се утвърди и замогне,имайки в предвид какво е отношението на обществото към вдовиците и жените въобще....

В тая серия Шам показа още един път любовта си към Сугна-дано и тя го оцени....Ама как си ходят боси-няма обувки ,нито поне сандали.Пляскат си така и това е и краката им целите в рани и тръни.Особенно когато мина през отровните треви за да заведе Сугна по-бързо до болницата.
Майката на Пратап-коравосърдечно и ненормално същество,не пропусна отново да обиди Сугна и то за път към храма.Заради нея пребиха с пръти Шам и после даже не спряха колата ,когато той ги молеше за помощ.Но вероятно случката ще ги сближи двамата още повече.

Надявам се Бейрон най-сетне да се върне от Калкута....

Последна редакция: пн, 01 сеп 2014, 23:11 от zhani

# 200
Цитат
А пък за представянето на Анмол (нали така се казва заместникът на Ранвир?) ...нямам думи!..

Добре, че знаех, че не е Ранвир! Ами тези, които са мислели, че е той.. голяма гавра е това! Аз ли само имам чувството, но Анмол не се ли преструва на брат на Алек пред Таманна. Поне по начина на поведение така ми се струва. А малката казва на Васу баба. А Куши знае, че Алек ѝ е баща, като говори за него казва, че е татко.

Наистина тези епизоди не са така интересни като предишните, няма интрига, напрежение.. нещо, което да те държи в очакване на това, което ще стане. Това беше интересното на филма, а сега само мъка по Садна и Ранвир.

# 201
  • Истанбул
Сценарият на Цветовете доста *забуксува*.Появата на новия герой е станала малко насила.

# 202
  • Варна
Сценарият,не просто забуксува...Изсмукали са го от пръстите си...при това,много бездарно...Аз щях да напиша сто пъти по-хубав сценарий!  Crossing Arms

# 203
"Цветовете"
Цялата ситуация в дома на Раджванш ми се струва,някак ... шантава ... сюрреалистична! ... След такава голяма любов,каквато имаха с Ранвир,Рагини се омъжва за човек,с когото няма никаква връзка ... защо?!...за да превъзмогне скръбта си,представете си!! smile3544 и/или,защото Ранвир бил заръчал така!... Една от най-големите глупости,които съм чула напоследък!... И защо пък,след като е решила така,трябва да продължи да живее с бившите си свекър и свекърва?! ... Като какви представят Васундра и Индраджит на Тамана,при положение,че крият от нея,че Ранвир и е баща?!...Може би,просто като ... приятели?!...Както Куши,май смята Алек,за приятел?...май не е наясно,че й е баща?  Thinking ... Въобще,домът им прилича на психодиспансер-всеки с номера си...за да се поддържа картината на слънчева и безметежна идилия...но с цената на преглътнатите сълзи...
А пък за представянето на Анмол (нали така се казва заместникът на Ранвир?) ...нямам думи!...Подигравка със зрителите...за кой ли път?! ... Все едно,плюят в лицата им (с извинение за израза!)  #Cussing out ... Кой болен мозък е могъл да измисли,появата на Анмол да повтаря сцената на първоначалната поява на Ранвир?! ... На всичкото отгоре,според мен,той имитира усмивката на Ранвир! (кадрите с долната половина на лицето му,когато говореше по телефона с Куши)  Shocked
Изобщо,много съм възмутена и ме е яд...най-много на мен,дето продължавам да гледам   Banghead ...от някакво болно любопитство,докъде ще стигнат!

Добре, че знаех, че не е Ранвир! Ами тези, които са мислели, че е той.. голяма гавра е това! Аз ли само имам чувството, но Анмол не се ли преструва на брат на Алек пред Таманна. Поне по начина на поведение така ми се струва. А малката казва на Васу баба. А Куши знае, че Алек ѝ е баща, като говори за него казва, че е татко.

Наистина тези епизоди не са така интересни като предишните, няма интрига, напрежение.. нещо, което да те държи в очакване на това, което ще стане. Това беше интересното на филма, а сега само мъка по Садна и Ранвир.

Съгласна съм с вас!  newsm10

Вече нищо не е същото! Усеща се липсата на Садна и Ранвир. Каквото и да правят, дори и чрез моментите с децата няма как да привлекат вниманието на зрителите по същия начин.   Naughty

Сценаристите са измислили глупост след глупост. Всичко е като съшито с бели конци - просто нямам думи ...  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Хриси е права! До колкото и аз разбрах Куши със сигурност знае, че Алек й е баща. Просто разбира, че явно не е добре заради загубата на Садна. Тя добре знае, че и Садна й е майка. Това поне е добре.   bouquet

При Ранвир - Рагини - Анмол и Тамана нещата не стоят така. Но до колкото аз разбрах Анмол го представят пред Тамана като брат на Алек и син на Индраджит и Васу. Май така е искал Ранвир - искал е и Рагини да се омъжи за Анмол. Затова тя се е омъжила и са останали в дома на Васу. Двамата са женени вече 6 години - явно Ранвир е умрял малко след Садна - без коментар ...
  no no no

# 204
те са станали братя чак в последните серии, в първите - нямаше такова родство ... Когато Рани се удави, Казан по никакъв начин не показа, че му е мъчно... явно сценаристите нещо се посбрицали ...
Както и в едната от серии, ... Байрон й каза, че баща им преди да почине, каза му да се грижи за майка им, именно на него, защото Васант, независимо от това, че е по-голям, но е много подвластен на майка им и не вижда подалече от носа на Калиани. А пък сега се вижда, че когато мъжът на Калиани умря, Байрон е бил съвсем малък и нямало как баща да му даде такава заръка
но, карай да върви
Аз не мисля, че Казан и мъжът на Кришна са братя. По скоро според мен това е някакво тяхно обръщение едни към други, защото и в другите филми ми е правило такова впечатление, че се наричат брат и сестра, например Индраджит също е казвал на Пракаш братко
И на мен ми направи впечатление това  Simple Smile А струва ми се (въпреки че в момента не се сещам за конкретен пример),че и в "Цветовете" имаше подобни гафчета  Wink ... Ами,не е трудно,когато имаш много герои и ги проследяваш в течение на по-дълги периоди,да допуснеш грешки...Ама си има начини за избягването им! ... Когато е пишел "Война и мир",Толстой е водел цяла картотека с героите си и в "досието" на всеки е отбелязвал,не само,кой-кой е,а и основните неща,случващи се с него...за да избегне,някой,който е паднал мъртъв в еди-кое си сражение,изведнъж да цъфне в превъзходно разположение на духа,на някой бал,стотина страници,по-нататък  Mr. Green Тези грешки ги излагат,според мен  Naughty Също така,резките,бих казала,пълни промени в характера на героите,никак не са ми убедителни и смятам,не говорят за изпипан сценарий...Такава промяна претърпя Кушалия,но още по-фрапантна и необоснована ми се видя промяната на Дивия (от "Кармата") ... Сега като се замисля,при Кушалия беше след операцията на главата,а при Дивия пък,след като падна на главата си...Сигурно искат да ни кажат,че понякога травмите на главата носят и неочаквани ползи?!  Wink Mr. Green
Кушалия в по следващите епизоди на цветовете пак ще започне с егуизма си, но този пък ще е към детето на Садна. Пак ще започне да недоволства, защо винаги дъщерята на Рагини е пренебрегната. Не мога да го напиша в скрит текст, но пък който не го интересува да не го чете.

# 205
"Цветовете"
Всъщност Анмол като цяло е заел мястото на Равмир, той направо се представя като син на Васу и Индраджит, даже до колкото разбирам ползва и тяхната фамилия, поне от последващите епизоди така се подразбира. На мен друго ми е любопитно и интересно, като са го направили така, Алек като е луд как не пита къде е Равмир? Защо въобще не го споменава? На него няма как да му кажат да крие истината, защото не е с разсъдъка си. Би трябвало поне той да задава въпроси, да пита за брат си, та той нали все пак знае, че Рагини и Равмир са били семейство, нали и преди, когато не беше с ума си пак им помагаше да се оженят?

# 206
Всъщност Анмол като цяло е заел мястото на Равмир, той направо се представя като син на Васу и Индраджит, даже до колкото разбирам ползва и тяхната фамилия, поне от последващите епизоди така се подразбира. На мен друго ми е любопитно и интересно, като са го направили така, Алек като е луд как не пита къде е Равмир? Защо въобще не го споменава? На него няма как да му кажат да крие истината, защото не е с разсъдъка си. Би трябвало поне той да задава въпроси, да пита за брат си, та той нали все пак знае, че Рагини и Равмир са били семейство, нали и преди, когато не беше с ума си пак им помагаше да се оженят?

Кушалия в по следващите епизоди на цветовете пак ще започне с егуизма си, но този пък ще е към детето на Садна. Пак ще започне да недоволства, защо винаги дъщерята на Рагини е пренебрегната. Не мога да го напиша в скрит текст, но пък който не го интересува да не го чете.

Благодаря ти за всичко, както и за подробната информация. Явно се опитват да ни убедят, че Алек е толкова луд, че не помни и брат си. За него и без това съществува само Садна. Той живее в собствен свят. Когато се е случило това с Ранвир - той вече не е бил добре. Нали загуби разсъдъка си след смъртта на Садна. Но толкова пък да не попита за брат си. Странно е - но явно го оправдават с лудостта му. Това е поредната щуротия на сценаристите ...  newsm78

Днес ми направи впечатление, че Алек каза - скрих се от бащата на Тамана. Не ме видя, така че може да се качим да пуснем хвърчилото и да пратя писмо на Садна ...  Peace

Колкото до Кушалия - ужас! Сценаристите явно са решили да повтарят истории. От къде толкова мозък за нещо ново - нямам думи ...
Naughty

# 207
Дано само не им е хрумнала шантавата идея на сценаристите да представят нещата така - да са накарали Алек да си мисли, че Анмол му е брат и няма друг брат и затова да не говори за Ранвир.

# 208
Дано само не им е хрумнала шантавата идея на сценаристите да представят нещата така - да са накарали Алек да си мисли, че Анмол му е брат и няма друг брат и затова да не говори за Ранвир.
Не мисля, че така са направили, защото ако беше така, Алек щеше да го нарича брат, а той винаги казва таткото на Тамана. Ако ще да са го изкарали толкова луд, че да не помни брат си, тогава как помни всички и всичко минало? Някак не се връзват нещата, аз винаги съм се чудила как ако съм аз ще ми хрумнат много по добри идеи, а един сценарист, който се занимава именно с това да прави сценарий да измисля такива глупости. Куши знае, че Алек и е баща, даже се чувства гадно за дето той не я прегръщал както таткото на Тамана. Сега Анмол прави някаква изцепка, но си мисля, че е пак нещо планирано. Накара Алек и Рагини да му подпишат генерално пълномощно. Алек не разсъждава, но Рагини пък не поиска да прочете, защото му имала доверие. После някой от службата се обади на Васу, че Анмол е прехвърлил голям процент от състоянието им но свое име, както и записал Тамана на свое име. Така свърши последния епизод, ще видим по нататък. Едва ли е умишлено, струва ми се, че се крие нещо друго зад това, но ще видим.

# 209
Lele, kakyv haos e nastanal v Cvetovete...Kato vi 4eta, vse pove4e mi se struva, 4e scenaristite sa deistvali nqkak si priprqno, sqkash sa bili  "pritisnati" da izmislqt neshto i sa nqmali vreme da go doizkusurqt...znam li....Tova izobshto ne mi prili4a na predvaritelno zamislen i plavno razvivasht se sujet.. Haide, smyrtta na Sadna da predpolojim, 4e e bila planirana, no smyrtta na Ranvir- edva li. Moje bi napuskaneto na Kinshuk e izigralo po-syshtestvena rolq za cqlata byrkotiq, nastypila sled tova...
Anmol go bqh mernala iz epizodte nqkyde- mnogo "vdyrveno" mi  sedi..absoljutno naglaseno..nerealisti4no...V Indiq e po4ti nevyzmojno sled smyrtta da ne se sloji fotos na po4inaliq blizyk i da ne mu se otdava po4it. Tova e ravnosilno na grqh. Snimkite se slagat vinagi  na vidno mqsto v kyshtata. Ima si specialni molitvi i rituali,  koito trqbva periodi4no da se izvyrshvat za myrtviq, taka 4e  za men podobna frivolnost e napylno neadekvatna. Kakto spomena i Nansi, za edna  maika tuk e izklu4itelno tejko i neprostimo da se syglasi na podobno neshto, dori v imeto na vnucite si...Neznam otkyde im e hrumnala podobna divotiq, osven ako ne sa iskali da nakajat Vasu kato q nakarat da strada po tozi na4in...
A tova za povtornata ludost na Alek napravo me dovyrshi..

Така е Куини! Хаусът, който настана в Цветовете в момента е просто ужасен. Според мен смъртта на Садна е била предварително замислена именно от сценаристите. Около нея всичко бяха измислили няколко епизода под ред. То не бяха прокълнати гривни, сънища на Садна как Рагини умира, то не бяха терористи, бомби и какво ли още не. После и сцените със смъртта на Садна бяха доста силни. После пък няколко епизода дето я оплакваха - дори погребението й дадоха. Голям рев беше. Замисъла явно е да повторят историята й - сирачето Садна, което няма родители и е отгледано от Пракаш, сега дъщерята на Садна и Алек остава сирак и ще я отгледа Рагини. Алек отново полудя - просто глупости на търкалета ...  Peace

Това, което го казваш за снимката на мъртвия го правят и в Цветовете но за Садна. Нейната снимка е сложена на видно място по средата. Обсипват я с венци - молят се за нея, правят ритуали. Има снимка на Садна и в стаята при Алек и при Пракаш, вероятно и при Рагини. Днес правеха помен на Садна и отново всички ходиха там - пак имаше една огромна снимка. Добре, че за нея правят всички ритуали...  newsm10

Не може да се каже същото за Ранвир! Незнам каква е била идеята на сценаристите, но тотално се оляха. Изведнъж дават 7 години напред - Рагини женена за Анмол от 6 години. Ранвир вече умрял - детето му дори не знае, че той е истинския му баща, а нарича друг така. И понеже Ранвир е помолил Рагини да се омъжи за Анмол - тя го е направила. Помолил е и другите да скрият всички негови снимки. Дъщеря му никога да не научава, че той е баща й, просто пълна анархия. В къщата на Раджванш е настъпил хаус. Има една единствена снимка дето Рагини е скътала в гардероба там на стената зад някакви неща. Всичко друго се е скрило. Как може да не могат да почетат паметта на Ранвир. Дори той да го е поискал - те е трябвало да откажат или поне да кажат на детето.  newsm78

Всъщност те дори още не са показали как е умрял Ранвир и какво ги е помолил. Това ще го покажат тези дни вероятно в рамките на 1-2 епизода. Ранвир се жертвал за Анмол и е загубил живота си. И въобще кога се е появил Анмол, та двамата с Ранвир са станали такива големи приятели, че чак го е помолил да се ожени за съпругата му. И сега представят Анмол като син на Раджванш и брат на Алек - кое от кое по-голямо безумие ...  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Анмол е добър, но няма как да замени Ранвир!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт