"Цветовете, булката и кармата" ~ Индийски сериали ~ Тема 4

• 68 084
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
  • Индия/България
Добра ви вечер на всички  Simple Smile

Джолева, те момичетата правилно са обяснили за назоваването по име, но аз да изясня детайлите.  Независимо в село или град, принципно  традицията е омъжената жена да не изрича името на мъжа  ( в знак на респект). Не само на съпруга си, но по принцип на който и да е мъж. Познатите се назовават с роднинската връзка или с "байя", а непознатите с "бхай/бхайсааб".  Това обаче пак зависи от родовите традиции. Жените в консервативните семейства не си позволяват никакви имена, особено пред родата. В по-модерните наистина се случва, но не прекалено често и никога пред гости или твърде възрастни роднини.
Те жените даже не изричат "съпруже", макар че ви го превеждат така, а използват глагола "суние, ...." ( слушай, ..еди какво си). Това е най-използванста форма в градовете.

Хакси, не ти ли е правило впечзтление, че на туниките без ръкав, отвътре винаги има зашити пар4ета плат за къс ръкав. Чудя се и досега това защо го правят..не могат ли да си ги ушият с ръкавите направо..Много се нервя постоянно да пришивам ръкави...Или пък са се светнали и сс решили да дадат възможност за избор на девойките- кат' им писне без ръкав, да си го добавят Simple Smile

Бубулина, и при мен не се отваря радиото.  Явно линкът е повреден..Тук има страшно много модерни станции, в които има специални предавания за стари песни, но изцяло ретро Боливуд има само още едно радио, което за жалост няма онлайн опция. А относно песента, ако наистина ти се иска да имаш превод- прати ми на лични заглавието,  ще изнамеря текста да ти го преведа.

Като стана дума за Сидарт Шукла (Шив) - първият му филм наистина излезе вече. Явно му върви на булки-  "Булката на Хъмпти Шарма" се казва, но не съм ходила да го гледам. Ще си го 4акам по ТЖто. Отзивите бяха средно положение към добри...

Лорка - за тъмната кожа, не вярвам да има някой, който да не се съгласи с мнението ти. Мен обче друго ме гложди..Богът им Кришна и Шива също винаги ги изобразяват с много тъмен тен, даже синкав направо. Е, това отричане от тъмната кожа не е ли отричане и оскърбяване на боговете им..И това е само при момичетата. Същото отношение твърде рядко е валидно при двама братя с тъмна и светла кожа съответно. Пълен абсурдистан..!!

# 511
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Бандитче, мерси за инфото...  bouquet  bouquet  bouquet

Аз пък ще изчакам да пуснат филма по нашите торенти...дано да го преведат Laughing

# 512

На Калиани с любов
Скрит текст:
Калиани  си мери кръвното при местния знахар.
– Много ви играе кръвното – казва й той

– От снахите е! Младата снаха го вдига, голямата го смъква.

-----------
Калиани.– Много хубаво, снахо Гена, радвам се, че ме поздравяваш. Но защо всеки път, независимо дали е сутрин, обед или вечер, ми казваш " Добър вечер, майко!"?
Гена – Ами защото като те видя, ми причернява...

-------------------
Сумитра получава подарък от Калиани
 – две сарита. За да й достави удоволствие,  веднага си слага едното. Калиани я изглежда накриво и казва:
– Другото май не ти хареса, а?

# 513

На Калиани с любов
Скрит текст:
Калиани  си мери кръвното при местния знахар.
– Много ви играе кръвното – казва й той

– От снахите е! Младата снаха го вдига, голямата го смъква.

-----------
Калиани.– Много хубаво, снахо Гена, радвам се, че ме поздравяваш. Но защо всеки път, независимо дали е сутрин, обед или вечер, ми казваш " Добър вечер, майко!"?
Гена – Ами защото като те видя, ми причернява...

-------------------
Сумитра получава подарък от Калиани
 – две сарита. За да й достави удоволствие,  веднага си слага едното. Калиани я изглежда накриво и казва:
– Другото май не ти хареса, а?
rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao

# 514
Намери ли са кокаин в кръвта й...цялото семейство са шаш и паника. Даже май и тоя дет снабдява невестулката с дрогата не иска да й дава повече. За сега семейството я разбира и се чуди какво става. Като излезе резюмето ще разбера повече.

Ако не се разбере истината, най много да я обвинят, че е наркоманка и съпругът и да я напусне. Ама как ги правят тези филми, Ананди ще стане голяма жена, а Бабата още ще е жива, още малко и до пра пра внуци ще доживее
Той, че няма да я напусне..няма...ама има лошия навик да се сърди...то рано или късно ще се разбере и да натирят тая дърта невестулка, че голема гад тая... #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Най-добре да земе да се наръга с нож и после да се самозастреля 7-пъти в гърба, пък за по-сигурно може да се метне в Ганг...да не е да оцелее случайно...  Mr. Green
Най много накрая и Ананди да умре, ама ако разбера понече няма да гледам,  то пък банално стана главния герой да умира

# 515
https://www.youtube.com/watch?v=1gukvtH_a3I

dancing dancing dancing dancing dancing dancing newsm19 newsm19 newsm19 newsm19 newsm19 newsm19 newsm19 newsm19 newsm19

# 516
Нещо не мога да ви разбера... Rolling Eyes Ше срутите мазето от народ, пък не си комуникирате... Thinking Thinking Thinking

Само си висите...много интересен момент... Crazy Crazy Crazy Crazy

Айде, аз се самоизритвам, че нещо монолога не ми върви...верно, че съм луда, ама не чак толкова. Mr. Green

# 517

Интересно изпълнение

Зизу, защо ще се ходиш...Мама Калиани да не те е повикала да и почетеш newsm78 ...

Bandit Queen, благодаря за разясненията!

# 518

Интересно изпълнение

Зизу, защо ще се ходиш...Мама Калиани да не те е повикала да и почетеш newsm78 ...

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha hahaha Славено ма... Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Ми никой не пише...кво да правя тука...няма динамика... Mr. Green

Тази песен е от Булчето...много я харесвам... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 519
Здравейте. И аз съм от тези, които се интересуват какво се случва в сериите все още неизлъчени у нас. Видях в серията, в която Ананди се сгодява да се появява един мъж, вероятно Джагдиш, не съм сигурна кой кой е от новите актьори, и като я вижда се разплаква. Какви всъщност са техните отношения след неговия и след нейния нов брак и имат ли някакви чувства един към друг? И май никой от двамата все още няма деца или бъркам?

# 520
  • Истанбул
Един поздрав с пожелание за слънчев и усмихнат ден!
https://www.youtube.com/watch?v=cfc9d4LA1eE

# 521
Здравейте. И аз съм от тези, които се интересуват какво се случва в сериите все още неизлъчени у нас. Видях в серията, в която Ананди се сгодява да се появява един мъж, вероятно Джагдиш, не съм сигурна кой кой е от новите актьори, и като я вижда се разплаква. Какви всъщност са техните отношения след неговия и след нейния нов брак и имат ли някакви чувства един към друг? И май никой от двамата все още няма деца или бъркам?
На годежа й се появи Джагдиш. Да, беше разочарован, защото тъкмо беше отишъл да си я върне, пък тя се сгодява за друг. След това направи опит да развали годежа, но безуспешен. Тежко изживяваше нещата, но поддържат нормални отношения. После той се ожени и му се роди дете. Ананди още няма собствено дете, но със съпруга й осиновиха едно детенце от сиропиталището което беше инвалид.
Чакаме я все пак да си роди и едно собствено, че не се споменава да има проблеми. Peace

Ха, сега здравейте Hug Hug Hug

# 522
здравейте и от мен! времето е много калпаво днес, вали та се къса... Няма коментар за вчерашната серия, Калиани пак седна на своето конче, но си остана самотна там, дори Васант не я подкрепи, и дори не се опита да я защити от освирипела Сумитра, която ми направи добро впечатление с този свой порив...  и с това, че недовоството й беше направено не само към Калиани, но и към ревящото й изчадие, айде Ананди поне момиче, и пак е много дразнещо, че се реве и се тръшка, а тук голямо момче, с глас да реве. Те изобщо ги дават, като бавноразвиващи се - чуйте само коментара на Джагдиш относно филма. Обикновено селските деца по-наясно с птичките и пчеличките, а тез двамцата... направо нямам думи ... се едно не на село, а в оранжерия са гледани... и като ревнат с глас... големички са вече с глас да реват...
майката на Ананди пак продължава да я пази да не преработи случайно, - Седни да почетеш, ние ще работим, аз ще сготвя, аз ще направя. Момичето е голямо, колкото майка си, а с нея се държат като със бебе... - Добре, че поживя 1 година при Калиани, та я понаучиха на туй-онуй... Като става въпрос за бебе - забелязахте ли, като показаха спомени на Багвати за малката Ананди, тя имаше на челото си едно петно тъмно, в епизодите напред и бебето на Гена, а после и на Сугна също имат такива петна от лявата страна на челото... Нарочно ли ги цапотят с нещо, срещу уроки ли?
И друго исках да питам знаещите, като става въпрос за Кришна, едните се молят като на бог, а другите, Шам например, го наричат богиньо - та, бог или богиня? или не го превеждат правилно?

# 523
И аз с въпрос. В Кармата чух, че поздравяват с Намасте(дано правилно го пиша). Това какво точно означава? Стана ми интересно след като чух, че и в един български сериал го използваха.

# 524
здравейте и от мен! времето е много калпаво днес, вали та се къса... Няма коментар за вчерашната серия, Калиани пак седна на своето конче, но си остана самотна там, дори Васант не я подкрепи, и дори не се опита да я защити от освирипела Сумитра, която ми направи добро впечатление с този свой порив...  и с това, че недовоството й беше направено не само към Калиани, но и към ревящото й изчадие, айде Ананди поне момиче, и пак е много дразнещо, че се реве и се тръшка, а тук голямо момче, с глас да реве. Те изобщо ги дават, като бавноразвиващи се - чуйте само коментара на Джагдиш относно филма. Обикновено селските деца по-наясно с птичките и пчеличките, а тез двамцата... направо нямам думи ... се едно не на село, а в оранжерия са гледани... и като ревнат с глас... големички са вече с глас да реват...
майката на Ананди пак продължава да я пази да не преработи случайно, - Седни да почетеш, ние ще работим, аз ще сготвя, аз ще направя. Момичето е голямо, колкото майка си, а с нея се държат като със бебе... - Добре, че поживя 1 година при Калиани, та я понаучиха на туй-онуй... Като става въпрос за бебе - забелязахте ли, като показаха спомени на Багвати за малката Ананди, тя имаше на челото си едно петно тъмно, в епизодите напред и бебето на Гена, а после и на Сугна също имат такива петна от лявата страна на челото... Нарочно ли ги цапотят с нещо, срещу уроки ли?
И друго исках да питам знаещите, като става въпрос за Кришна, едните се молят като на бог, а другите, Шам например, го наричат богиньо - та, бог или богиня? или не го превеждат правилно?
Hug Мило, забелязала съм и аз, че ги слагат на бебетата тия точки, ама не знам защо.  Shocked
Например на Нанду му я слагаха къде ли не по лицето.
Кришна май е мъж, ама не съм сигурна...Калиани пък натам май наричаше Кришна ''богиня - майка'' ама така ли е...нямам идея.

Другото което ми направи впечатление е, че в този сериал има страшен култ към боговете, на моменти даже е смешно и наивно. Излиза, че винаги когато се помолиш на някой бог, желанието ти се изпълнява Shocked Shocked Shocked

И аз с въпрос. В Кармата чух, че поздравяват с Намасте(дано правилно го пиша). Това какво точно означава? Стана ми интересно след като чух, че и в един български сериал го използваха.
Hug Така е...намасте...май е поздрав, нещо като за здраве, ама не мога да го формулирам.

Общи условия

Активация на акаунт