Джолева, те момичетата правилно са обяснили за назоваването по име, но аз да изясня детайлите. Независимо в село или град, принципно традицията е омъжената жена да не изрича името на мъжа ( в знак на респект). Не само на съпруга си, но по принцип на който и да е мъж. Познатите се назовават с роднинската връзка или с "байя", а непознатите с "бхай/бхайсааб". Това обаче пак зависи от родовите традиции. Жените в консервативните семейства не си позволяват никакви имена, особено пред родата. В по-модерните наистина се случва, но не прекалено често и никога пред гости или твърде възрастни роднини.
Те жените даже не изричат "съпруже", макар че ви го превеждат така, а използват глагола "суние, ...." ( слушай, ..еди какво си). Това е най-използванста форма в градовете.
Хакси, не ти ли е правило впечзтление, че на туниките без ръкав, отвътре винаги има зашити пар4ета плат за къс ръкав. Чудя се и досега това защо го правят..не могат ли да си ги ушият с ръкавите направо..Много се нервя постоянно да пришивам ръкави...Или пък са се светнали и сс решили да дадат възможност за избор на девойките- кат' им писне без ръкав, да си го добавят

Бубулина, и при мен не се отваря радиото. Явно линкът е повреден..Тук има страшно много модерни станции, в които има специални предавания за стари песни, но изцяло ретро Боливуд има само още едно радио, което за жалост няма онлайн опция. А относно песента, ако наистина ти се иска да имаш превод- прати ми на лични заглавието, ще изнамеря текста да ти го преведа.
Като стана дума за Сидарт Шукла (Шив) - първият му филм наистина излезе вече. Явно му върви на булки- "Булката на Хъмпти Шарма" се казва, но не съм ходила да го гледам. Ще си го 4акам по ТЖто. Отзивите бяха средно положение към добри...
Лорка - за тъмната кожа, не вярвам да има някой, който да не се съгласи с мнението ти. Мен обче друго ме гложди..Богът им Кришна и Шива също винаги ги изобразяват с много тъмен тен, даже синкав направо. Е, това отричане от тъмната кожа не е ли отричане и оскърбяване на боговете им..И това е само при момичетата. Същото отношение твърде рядко е валидно при двама братя с тъмна и светла кожа съответно. Пълен абсурдистан..!!