"Цветовете, булката и кармата" ~ Индийски сериали ~ Тема 4

• 67 981
  • 756
  •   1
Отговори
# 735
Не мисля, че трябва да се стига до каквито и да е спорове! Това дали някой гледа само един от сериал или гледа и трите няма значение. Темата е за всички индийски сериали, които се излъчват в България. Следователно тук всеки обсъжда това, което гледа. Всеки е добре дошъл - стига да пише по темата. Аз примерно следя само Цветовете и си пиша за него. Вие гледате трите сериала - пишете. За мен не е проблем. Понякога дори ви чета и ми е интересно, но което не е така важно просто може да се пропусне. newsm10

Рокси,  Hug не е лошо да се пусне тема. Не знам, но ми се струва, че темата ще се изпише днес. Не можеш ли да я копираш и да я пуснеш само с линк към новата?
По този начин ще има къде да се пише и няма да бъде променяна титулната страница на Тереза.
Тя като дойде ще си пусне нейната подготвена като следваща.

Аз имах в предвид, че ще пусна тема за Ангад, Сара, Киншук и Парул. Отделно правя още 2 теми но не са за индийски сериали. Мисълта ми е, че ще ми е трудно да пусна и тази тема. Въобще не е ставало дума аз да го правя. Освен това гледам само един от сериалите ...  Peace

Виждам обаче, че темата почти се изписа! 100 % това ще стане днес. В такъв случай ако някой иска може да пусне новата, а ако няма кой - аз ще го направя, но ще копирам нещата на Тереза, като ще добавя линка за темите, пък тя като се върне живот и здраве ще продължи да си прави новите теми ...  newsm10

Все пак ако някои желае - нека пусне темата ...
Hug

# 736
Силви, аз писах за емотиконите, това не беше към теб.

# 737
Права е Дари, ако някак си се разберем помежду си, ще е ОК, аз това и имах предвид, но както и да е. Спирам да се обяснявам, че ей така се прави  spam2 Както гласи една римска поговорка - "Господ ни е дал две уши и една уста, за да слушаме повече и по-малко да говорим."
Ама ни е дал и 10 пръста, жалко е да не ги използваме  Joy

# 738
  • Индия/България
Рокси- Хасиджа е - с "дж".
При Парул - комбинацията "ау" се чете като "о" - тоест "Чохан" ( х също се изговаря).
Киншук го пиши Махаджан, а Сара- Кхан ( и така са правилни),   за да не им звучи на останалите странно.

Ани,  тачат си старите актьри. И Радж Капур, и Наргис. Мадубала също, Дев Ананд и другите легенди от онова време. Тези, които са живи все още, ги канят винаги по различните церемонии и ги награждават за цялостен принос. Преди 4-5 години помня, че наградиха Дев Ананд и Виджайтимала- двамата си бяха приготвили много трогателни речи и публиката ги аплодира на крак почти 10минути. По Тв-то има и специализирани предавания в чест на старите актьори/актриси, където излъчват стари филми, стари интервюта и спомени за тях на други техни близки и хора от киноиндустрията. Даже последно имаше такова предаване за Раджеш Кана, който почина някъде преди година и половина. Специално за династията Капур пък съм гледала сума документални филми- като почнеш от Радж Капур и стигнеш до най-младите му внуци и правнуци. Разказвали са ми, че филмовите студия в Мумбай държат на почетно място портрета му. Дори за любовната му история с Наргис са излъчвали документалбо предаване. А Мадубала е просто класика. За нея и песни се пишат. В нейна чест и в чест на 100години Боливуд ( юбилеят беше миналата година) продуцираха  и сериала "Мадубала". Индийците, дори по-младите знаят кои са легендите им и ги уважават, а старото поколение няма начин да ги забрави..те са закърмени с филмите им. И да ти кажа напоследък от  цялата истерия и бълване на млади новобранци в Боливуд, едва броени наистина си заслужават. Така че едва ли биха могли на сегашния етап с това си качество да засенчат класиката.

Хакси, вярно бе, на пакора много ходи чат масала Simple Smile Тук обичат да ги ядат по дъждовно време, незнам защо.. Чай, пакораи зелено чатни- класика за дъжд..С царевично брашно и яйце за панировката не става ли? Сега се сещам една приятелка в БГ тръгнала да прави пакора и като не намерила нахутено брашно, купила умницата 1кг печен нахут ,  смляла го и го забъркала с подправките. После ми се обади да ми се жалва 2х как нищо не и се получило Simple Smile

# 739
Рокси пускаше много снимки, но една дама й направи забележка и тя спря. След това и Бандитка докладваха за латиницата... Thinking
Оспамихме яко. Давайте новата тема.

Така е! Доста неща станаха - но да се надяваме в бъдеще всичко да е ОК! Трябва някой да пусне тема ...  smile3525 newsm76 Two Hearts

Добре де, посочете ми къде написах нещо за емотиконите и картинките. И снимките пускани в темата ми харесват, Рокси мисля че намираше най-актуалните, и песните съм пускала и външната информация съм чела. Спирам със спама, ако имам нещо за филмите ще пиша. Приятно гледане на всички.

Благодаря ти за милите думи! Да стараех се - сега ще гледам да пускам всичко ново около Сара, Ангад, Киншук и Парул в темата за тях. Всеки, който ги харесва е добре дошъл ...  Two Hearts ppp    Hands Clap

Иначе не мисля, че трябва да се продължава със споровете. Няма смисъл ...  
 Peace

# 740
Grinning Е явно по времето, когато се е родила мъдростта, пръстите са имали по-малко функции. Stuck Out Tongue

Добре, че е Куини, да се включи по темата.  Hug

# 741
Bandit Queen и другите момичета, извинявам се ако е коментирано и аз съм пропуснала- Има ли в България индийски ресторанти. Май бях чувала за един в София, но не знам съществува ли. Искам да пробвам всичко.

# 742
Рокси- Хасиджа е - с "дж".
При Парул - комбинацията "ау" се чете като "о" - тоест "Чохан" ( х също се изговаря).
Киншук го пиши Махаджан, а Сара- Кхан ( и така са правилни),   за да не им звучи на останалите странно.

ОК вече разбрах! Благодаря ти много - за Сара всеки си я пише Кан - така, че може и така нея да си я оставя. Май е най-правилно ...  newsm10

# 743
Силви, ето един, в който съм ходила:
Скрит текст:
tajmahal.bg
Малко е побългарен, в смисъл, че май е по-малко люто, но е супер вкусно! Simple Smile

# 744
Силви- най-добре в Индия да дегустираш кухнята! Grinning Пожелавам ти го, ако искаш. Peace И на всички желаещи, аз не съм от тях. Като си представя че трябва да се вися по влаковете им, лошо ми става. Mr. Green

# 745
Дари, мой приятел трябваше да бъде на 3месечно обучение в Индия. На първия месец беше много отслабнал, и не ядеше почти нищо, тъй като е с гатрит. Лепнал отнякъде вирусна инфекция, и от нея и от отслабването на организма мускулите му започнали да атрофират. След като бил няколко дни с температура, която не се овладявала с лекарствата, го приели в болница. Но тъй като било почивен ден и не могли да му потвърдят застраховката изкарал 24 часа на пода в коридора. Прибраха го с правителствен самолет, 6 месеца беше в болница, като първите 2 месеца дори не можеше да си държи телефона. за щастие за 3 години се възстанови почти напълно.
Но и това не е в състояние да ме откаже да мечтая да отида там.
Сега се сещам, че в някой от филмите имаше сцена, когато на Рагини и беше лошо, и каза на лекарката, че не е пила вода и не е яла нищо навън.

# 746
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Божееее, не мога да повярвам, че продължавате да наричате постове по темата спам. ooooh!
Спам беше въпроса за ресторанта...ако трябва да сме точни Mr. Green...да си кажа, че нали имам десет пръста. Grinning

Отказвам се...в такава тема не бях попадала и за щастие на дамата която не може да понесе присъствието ми тук...смятам да се самоизритам.
В края на крайщата ще си мина и без инфото което се поства.

Хайде сега си останете със здраве   bouquet... и някой може да почерпи Mr. Green
Дано вече в душите ви цари мир и спокойствие.

# 747
  • Истанбул
Сега се сещам една приятелка в БГ тръгнала да прави пакора и като не намерила нахутено брашно, купила умницата 1кг печен нахут ,  смляла го и го забъркала с подправките. После ми се обади да ми се жалва 2х как нищо не и се получило Smile

И тя кат моя милост,аз смелих леблебия за нохутено брашно ,за да го използвам за ониън баджи -ама не съм се жалвала,тихо-мълком го изхвърлих.Ще те послушам за царевично брашно Hug

Дари ,не се страхувай HugВ класа С те гощават около 5 пъти! Mr. Green Heart Eyes

# 748
Скрит текст:
Зиз, не е нужно да търсиш под вола теле, само за да отговориш - темата е за сериалите, но и за традициите в Индия, а кухнята им е сред тях, нали до вчера обсъждахме рецепти. Стига вече сме се заяждали, може да сме по-толерантни един с друг, а не "фръц" и да отпрашим...
И аз знам, че в Индия може да бъде и много "страшно" по отношение на храненето и въобще на хигиената. Но пък и на мен ми е мечта да отида. Което от своя страна не значи, че не може да се пробва храната и в БГ, мен лично ми хареса много, със сигурност се справят по-добре от мен например, ако седна вкъщи да ги упражнявам рецептите им. Grinning

# 749
bubulina-212, според мен твоят отговор на публикацията  беше доста по-груб от нея самата. Все пак, доколкото разбрах, момичето пише за първи път, с такова посрещане да не стане последен... Не мисля, че някой от нас има интерес да има дрязги. И без това темата така и така свършва, нека не ѝ помагаме по тоя начин.  Laughing
Аз вчера си казах мнението също, но беше прието като заяждане.
В интерес на истината, Зиз е права, че няма ограничения за броя на постовете. Пиша в една тема за натурална козметика и там авторката си е казала, че толерира постове само и единствено по същество, а не емотикони, възклицания и пр. Това наистина е товар и за модераторите. Но след като в тази тема няма такива "вътрешни правила", да ги наречем, то е очевидно, че всеки действа според своите разбирания за коректност.

Не е грубо, просто не ми стана приятно от начин, по който се изрази. Ако ви кажа на мен колко ми е трудно да прескачам постове, а да не говорим затова, че когато има скрит текст аз няма как да го покажа, в следствие на което няма как да разбера какво е написал някой. Как тогава да научавам предстоящото? Въпреки това да сте ме чули някога да рева, не съм карала никой да не си крие текстовете заради мен, докато не започна Нарцис да пише с открит текст. Лошото е, че каквото и да се направи, на който си реши да не му е угодно няма да му се угоди. Аз също с това приключвам споровете по темата, защото така или иначе гледам, че вече тонът е станал по добър, но нямаше как да подмина упрека.

Общи условия

Активация на акаунт