Добре дошли в родени, АВГУСТовски бебета 2014!

• 38 835
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
Добро утро!
Пампите на дребен са винаги пълни, много пишка и от началото до сега я има 5 памперса да са били само напикани я няма. Винаги са осрани - малко, но от съце Simple Smile. Та като сменям почти на всяко хранене имаме по 10-тина наакани на ден. Ама аз много ги сменям, защото той наистина пишка здраво. Всичките са на пълни на бомбичка.  И от цялата работа миризмата на ако така ми е влязла в носа, че постоянно я усещам. Иначе той не се напъва кой знае колко, но се изаква доста шумно и го хващам веднага ако не съм в другата стая. Освен това вече му знам графика  - човека си върши голямата работа по време на събуждане /по това го разбирам, че е буден Simple Smile / или след/по време на хранене. И последно по темата - неговото ако беше златно, но от доста време вече е зеленикаво, аз обачче не съм се впрегнала.

За очите - тези при които има шанс да са светли как са в момента? Дребен доста време изкара със затворени очи и от скоро си ги отваря изцяло. Цветът съввсем изсветля и са много ясно светло сини. За каката много се надявах да останат сини /така и стана/, но за него не го бях мислила изобщо, някак бях решила, че просто ще са кафяви. Та сега съм леко обнадеждена, въпреки че съм наясно, че е рано да се каже. Simple Smile

# 571
ЛЛЛ има сърбеж, болка не, само като захапе някой от пъпчиците и боли. От Лансиноха се възпалява и спрях да се мажа с него. сега се мажа с дефламол не ми щипе от него, но сякаш няма и някакъв ефект. Иначе той си суче, няма млечница и няма бели петна по устата. От кърмата ми щипе като изтича и затова гледам да се мия с вода постоянно. Чак вторник ще отида на лекар, че досега се ослушвах... антибиотик никой не е пил

Последна редакция: нд, 21 сеп 2014, 12:35 от silver_f

# 572
  • София, св. Троица
Здравей gretalinka,

bouquet

Здравейте ЛЛЛ,
много благодаря за всичко, което написахте. Страшно много ми помогнахме и ми олекна, че с бебето се справяме добре, защото като майка първескиня имах много въпроси и не бях сигурна дали се справяме добре.
Оставих Дани да си суче, когато пожелае през ноща. Не съм го спирала...надявам се самичак да спре нощното хранене, но без да ми спира кърмата, разбира се:) Всяка нощ ни е различна,  в зависимост от поребностите  на бебето.
Когато имам други въпроси ще пиша отново. За сега смятам да продължавам да се изцеждам след ядене, но не на всяко, а през едно и без нощем, защото мен продължава да си ме  е страх от намаляване на лактацията:)
Хубав ден..

Здравей gretalinka,
Благодаря за милите думи   bouquet
Чудесно е, че вече се чувстваш по-уверена в себе си и в Дани. Решила си да следваш потребностите на бебето си  - наистина много майки споделят, че това е по-лесния и приятен начин за гледане на бебе. Peace
Желая ви безметежно и изпълнено с хубави емоции кърмене. Hug

bouquet

# 573
  • София
Момичета, някой да има актуална информация за имунизациите? Дори ако ще сме с 4-валентна ваксина, не трябва ли преди нея да ни сложат една... противохепатитна ли беше?

Утре ставаме на 2 месеца и освен в болницата, друга ваксина не сме получавали. Вдругиден трябва да звъня на докторката ни, но все ми се струва разсеяна напоследък и не знам дали правилно ме разбира като й я питам и като ми отговаря съответно, че сме щели да слагаме ваксина като навърши 2 месеца бебата...

Да не направим някоя грешка...

# 574
Coming Същото нещо се чудя и аз. Нашият педиатър каза,че ще слагаме ваксина на 2 месеца, ама дали ще има друга преди многовалентната не знам.  Дребен прави 1 месец след няколко дни и ще го заведа на консултация, та ще се разберем как ще се случват нещата. Иначе той сега така и така е хремав, та ваксина дори и да има на първия месец ще я отложим докато се оправи.

Аз да попитам за т. нар. скок в растежа Възможно ли е да се случи по-рано от 6-та седмица? понеже за тогава съм ви чела да споменавате. Имам някакво усещане, че може би ни се случва в момента и се чудя  newsm78

# 575
Coming, на 1 навършен месец се слага втория прием на противохепатитната, да. На Андрей вече му я сложиха преди няколко дни. На втория навършен месец се слага вече 4-валентната, доколкото знам. Така че питай си педиатърката, едва ли е проблем да се забави слагането на ваксини, много родители ги влачат с месеци, но все пак питай - ако нямате някакъв проблем, можете вече да я слагате и поне да минава Peace

# 576
  • София
Егати, можехме да я сложим преди поне 2 седмици!!!

# 577
Да, и на нас ни сложиха противохепатитната на един месец.
Да ви кажа, малко му се чудим на този биберон - ту го смуче, ту го плюе, но определено си върши работата на шумогълтач  Joy  Изкарва си нервите на него.

# 578
И на нас тази седмица ни сложиха ваксината за хепатит, преди да сме навършили 2 месеца.
Трябваше точно когато навършва двата месеца,но я изместиха. Не знам защо. На 06.10 ще ни бият другите две задължителни ваксини и няма да имаме 3 месеца пълни.
Май всеки си бие как си иска. Аз и казах, че малкия кашля,но уви..каза че му няма нищо и му би ваксината.

# 579
  • София
Ние днес ставаме на един месец Simple Smile. Уви и днес не е акал, но ще чакам. Не е запек защото вчера не е анализ твърдо, не е нормално от 5/6 ваканция да почне да не така и вчера ако не бях помогнала не знам кога щеше да се разтовари. Сега искам да почакам и тази вечер. Пробвам казахме, не помага за сега.
 Иначе аз разбрах, че на 2-ри ще ни слагат ваксина т.е. На месец и нещо и сякаш разбрах за четиривалентната, но може и да е първо тази за която говорите. Ще видим.

# 580
  • София
Ние днес ставаме на един месец Simple Smile. Уви и днес не е акал, но ще чакам. Не е запек защото вчера не е анализ твърдо, не е нормално от 5/6 ваканция да почне да не така и вчера ако не бях помогнала не знам кога щеше да се разтовари. Сега искам да почакам и тази вечер. Пробвам казахме, не помага за сега.

Астиии, какво искаш да кажешшшшш?

# 581
  • София
Ох пиша от тела, че детето е в мен и не знам как е станало толкова объркано  #Crazy исках да кажа че правя масаж на корема, но за сега без ефект. Много ми е трудно да пиша от телефон Blushявно някакъв редактор действа и преправя не книжовни думи и става какафония

# 582
Здравейте момичета
Ние два дни бяхме селяни добре ми дойде и на мен и на дребната  Sunglasses

Благодаря ви за отговорите относно акито   bouquet при нас нещата се регулираха от АМ и то доста добре на цвят консистенция и мирис  го докара  Mr. Green

Coming на нас точно на един месец ни удариха ваксина за хепатит т.е до сега сме с три две в болницата и една от личния....доколкото разбрах от ЛЛ сега на 13.10 /ще сме направили 2 месеца/ пак ще има бонус боцкане.......

# 583
  • София

Привет!
Малко спешен въпрос - преди малко хапнах   гъби сърнели и чак след това се сетих,че може да е проблем за бебетата. Имате ли представа колко време трябва да изчакам, преди да мога да ги кърмя отновово и изцедената кърма да я хвърлям, или да я запазя и ако нямам неразположения  да я дам по-късно? Доста идиотски въпрос и ситуация, ама още свиквам с това,че не ввсичко е позволено при кърмене и имам пропуски понякога. Благодаря предварително!

# 584
  • София
Имам въпрос към ЛЛЛ
Т.к. трябва да започна да събирам около 120-150 ml кърма, но незнам как ще е най - удачно. Дали след всяко кърмене да изцеждам по 20 - 30  мл или между храненията да изцеждам максимално много но така да не оставя бебчо гладен) ? Разбрах, че кърмата може да се съхранява 24 часа в хладилник, но неразбрах дали може в един и същи контейнер или всяка доза в отделно контейнерче? И дали може помпата да я ползвам едно денонощие или след всяко цедене да я стерилизирам?

Колко време имаш, за да събереш това количество мляко? Редовно ли ще ти е нужно или става въпрос за инцидентно предлагане? В момента от едната гърда ли кърмиш или от двете?
 Ако кърмиш от едната гърда, можеш да изцеждаш само другата ( а на следващо хранене кърмиш от втората, изцеждаш първата). А ако кърмиш и от двете гърди, тогава изцеждане и на двете след кърмене. Ако има момент в денонощието, когато бебето прави голяма пауза, би могла да опиташ изцеждане и в тази пауза. Зависи с какво време разполагаш, колко мляко ти е нужно и как върви изцеждането. А можем да помислим и за варианти да се избегне прекъсване на кърменето, ако това е възможно.

Ако кърмата е охладена веднага след изцеждането, в хладилник може да издържи повече от седмица (ако е на задната стена, където са охлаждащите елементи, а не на вратата и ако е съхранена в чисти затворени съдове). 24 часа издържа кърма, която преди това е била замразена( и след пълното ѝ размразяване може да се съхранява до 24 часа в хладилник).

Прясно изцедената кърма може да се прибавя директно към охладената от предишно изцеждане, като за годността на цялото количество мляко се следи спрямо най-старото мляко.

Много майки намират за ненужно стерилизирането на помпата след всяко изцеждане, а само измиват с топла вода и/или препарат.

ЛЛЛ има сърбеж, болка не, само като захапе някой от пъпчиците и боли. От Лансиноха се възпалява и спрях да се мажа с него. сега се мажа с дефламол не ми щипе от него, но сякаш няма и някакъв ефект. Иначе той си суче, няма млечница и няма бели петна по устата. От кърмата ми щипе като изтича и затова гледам да се мия с вода постоянно. Чак вторник ще отида на лекар, че досега се ослушвах... антибиотик никой не е пил

Възможно е да има инфекция или възпалението да налага лечение. При гъбична инфекция бебето може да няма симптоми, но то се лекува заедно с майката. Най-добре да се изкаже специалист.
 Бързо възстановяване  Hug а при нужда от информация за съвместимост на медикаменти с кърменето или идеи за съвместяване на лечение с кърмене, сме насреща  Peace

Последна редакция: пн, 22 сеп 2014, 02:39 от skrech

Общи условия

Активация на акаунт