Добре дошли в родени, АВГУСТовски бебета 2014!

• 38 848
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
  • Точно където трябва
Ами говоря за режим на хранене, на спане. Единственото засега е, че сутрин доста си поспива, с малки събуждания  си спи до към обед. Пак е относително де, ама такава е тенденцията. Следобед, ако е на кеф спи, ако не - не. И си цоква по малко през малко. Примерно на час, на 30 минути. Ама щото мрънка и аз все така и затапвам устата, а пък тя се нерви. И вечер след баня започва едно цокане и будуване и нервничене до около 12ч. Та това ако е режим...Ама човече е, мое си е и си го обичкам. Каквото му се иска, това ще е.
А щом ще има чорапогащници работата е лесна с обличането и трудна с преобличането, ама няма начин. Че аз също много ги обичам и се чудех как ще я оставя нея по панталонче зимата. Ама как реве на всяко преобличане и все по-често се храни полугола. Вчера едва закачих едната лепенка на памперса, другата остана да виси, но като се засиня гушнах я с една пеленка и я закачих на цица.
А за спането не ни се получава да сме завити отделно, тя ме ползва за биберон. Днес установих, че и истинският понякога върши работа, но проблемът е, че заспивам преди нея и ме е страх да и го оставя в устата.
Пипи 2013, какв се случва с храненето?

# 616
elliee , и аз се чудех защо реве толкова това мое бебе, уж тъкмо сукал, преобут, наспал се и т.н и плаче..и точно като теб решавах,че не е сукал добре и пак бутах цица. И така се заформи един порочен кръг. Затова по пример на една книга"РЪководство за недоспали родители " направих му режим - вече седмица сме на него, следя да суче добре, след което 2,5 -3 часа не му давам да суче, той си заспива, ако не заспи, го слагам в шезлонга, ако реве, не го вземам на ръце, само съм до него и го галя по коремчето ,говоря му и т.н На следващото кърмене той яде отново ефективно, тоест виждам ,че добре е огладнял.А преди това като бяхме на поискване , при всяко мрънкване , давах цица и той цоква малко и заспива, дъвче ми зърното и така ...Установих, че му се натоварва коремчето повече по този начин и плаче от колики. Та мисълта ми беше, че ако бебето плаче ,не означава че е гладно, просто това е единственият му начин да комуникира - понякога просто може да му е скучно,да има нужда от общуване и т.н ОСвен това 1800 гр е наддала твоята бебка - ако на това викаш гладуващо бебе, не знам!
За пъпчето- и на Тео му е изхвръкнало, сега от 2 седмици сме го залепили с лепенка, дано има ефект.

# 617
  • София
А какъв е проблема да заспи с биберон  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78? Моя редовно си спи с биберона. Когато заспи истински дълбоко го изтърва лека по лека от устата, много е смешен. А понякога си спи с него и е много смешен как от време на време си го поцоква, спре и после пак Simple Smile Иначе бях прочела да не се оставя да спи с него май, но обяснение защо не видях, а аз нощем му го набутам като промрънка и си легна и той заспива. Абсурд да чакам да заспи пък да му го махна, защото има голяма вероятност да се събуди, ако не е заспал много дълбоко, а то именно като нервничи не спи дълбоко и биберона ме спасява.

# 618
За реването - сега чета една книга на д-р Карп, "Най- щастливото бебе". Има интересни идеи и обяснения, поне на мен ми помага да разбера алогичното поведение на бебето, да се въоръжа с търпение и да не се изнервям излишно. Иначе методите на успокояване са добре забравеното старо.
Режим не бих казала, че имаме. Стремя се разходката и къпането да са горе долу в едни часове, а другото си е кърмене на поискване. Направи ли киселата физиономия и давам цица, щото изнерви ли се, започва да реве и да се самонавива, та даже не иска да засуче. Сутрин започнах да я вземям при мен в леглото, че иначе не заспива и иска постоянно да суче. Така поне към 10ч се събужда доволна, нахранена и нагушена и започва да раздава усмивки ( а и аз успявам малко да дремна). За през нощта си спи в леглото.... с изключение на тази нощ - събуди се в 2ч ( обикновено към 3.30ч се събужда), кърмене, заспа ми в ръцете, но като я оставя в леглото и започва да се върти, пъшка и накрая като се размрънка - айде пак на цицата - и така цяла нощ  #Crazy Сутринта вече се предадох и я сложих на спалнята за да дремна и аз. Дали пък не и беше студено  newsm78 или се разбуждаше от студеното креватче?

# 619
  • Точно където трябва
Shaktigirl, не, около 1400гр е наддала тоя месец Laughing, ама не е малко, не се оплаквам. Някакъв страх имам все да не е гладна, не знам защо. Sad И аз от ден два се мъча да отложа сукането, та ако ще и за 10мин да е-биберон, гушкане, разнасяне, шезлонг. Ще пробвам твоя начин, само на рев не издържам. И сестра ми все ми казва, че не е правилно, че я натоварвам, че преяжда, а аз все "гладна е!" И все се чудя как да увелича кърмата, да има, сакън ще поискаq и цедя, та ако ме изсмуче да имам запас...абе за освидетелстване съм!
За биберона пак проблема е в мен. Жал ми става, че я лъжем. Иначе ме е страх да не се нарани нещо.

# 620
Оф написах цял ферман и го затрих.

Не ми се пише пак, че и още работа ме чака.

Дребен беше на консултация сутрнта- 5070гр./60,5см. Незадоволителен резултат за мен, но доки каза, че е ОК.
Има някакви сополи, от няколко дни ги вадя с аспиратора и все излизат едни огромни количества. За ваксината добре,ч е питах иначе нямаше да каже нищо доки. До няколко дни да идем да му я сложи хепатитната. За другата каза, че още нямало никакви ваксини, сега пък бил чул пак да се говори за 5- валентната. Абе вика не знам, има време ще го мислим като му дойде ред.
Та сега се надявам да оправя сополите, че да можем да бием ваксината.
Хайде бягам, че готвене ме чака и като се събуди дреб - разходка.

П.С. Ние вчера се престрашихме и изкарахме 2 часа навън в ужасното време. С дъждобрана беше повече от добре. Вече няма да го мисля толкова, времето по - хубаво няма да става / освен днес де Simple Smile /.

# 621
  • София
Ох аз се чудя за разходка сега....вчера не излязохме, но пък събота ще ни е погачата и имам много работа из вкъщи. Днес успях да измия банята и тоалетната, но имам да гладя много, пуснах и още една пералня. Искам и аз да се вкарам в ред, малко епилация това онова Simple Smile. Трябва да запазя час за ортопед, за профилактичен гинекологичен и при уролога. Направо не знам как да ги наглася нещата. Та наистина се чудя сега кога да излезем, че да мога и работата в нас да свърша.
Иначе за вашите бебета не знам, но моя е много по-жилав от колкото съм очаквала. Мислех, че ще е толкова лесно да го нараня или да се нарани сам и как ще му треперя. Истината е, че той си е едно жилаво хлапе, вдига си главата и се набира на ръчички още от болницата. Въобще не го е грижа на къде ще го сложа да легне (нали трябва да му редуваме посоката за формата на главичката), той си я мести на където реши. Когато се задави си се изкашля съвсем добре и въобще не е толкова крехък. Мислех, че едва едва ще го обличам от страх да не му счупя пръст или ръка, но сега го дърпам яко и нищо му няма Simple Smile Нито ми се струва, че може да се задуши със завивката. Понякога като го държа така шава и се мятка, че ме е страх да не го изтърва. Понякога сериозно ме рита, като го преобувам, а стана на месец преди 3 дни.  Единственото което ме плаши е да не му е студено, защото като се гушнем заедно в леглото и така хубаво се загряваме един друг и не виждам признаци да му е некомфортно или прекалено топло, а в неговото легло не е така и ръчичките са му ледени.

# 622
Връщаме се от педи, сложи ни лепенка на стърчащия пъп, но пак си стърчи, не е изцяло прибран.Ще редуваме 6 дена с лепенка, 2 дена без.И точно сега, когато не трябва да реве, той се къса от рев.Моето през деня само в количката спи, вчера и аз набрах смелост и излязохме в дъжда, даже напазарихме в Карфур заедно.
Сега принца суче, и пак излизаме навън.
Похвалвам се Simple Smile , ходя на водна гимнастика и на антицелулитни процедури, не знам как сварвам  bowuu.

# 623
Здравейте

За спането......ами мен лично ме е страх да я оставям да спи при нас през нощта все си мисля, че ще я затиснем..през нощта си спи в креватчето...от време на време през деня я оставям на спалнята, но честно казано избягвам нека си знае къде се спи и къде се играе......

Режим и ние също нямаме въпреки, че е на АМ вечер къпането горе долу е по едно и също време от три дни насам след баня/ 21.30/  яде и заспива събужда се чак в 6 сутринта... през деня горе долу се храни на 4 часа ама зави от настроението и

За бибата заспива понякога с нея и когато се унесе дълбоко си я плюва

Момичета вие към колко часа къпете бебоците? И как ги обличате......аз вече се чудя дали не я навличам боди с къс ръкав чорапки ританки и блузка  newsm78

# 624
В нашата спалня е 24С. Бебчо спи само по боди с дълъг ръкав и ританки с чорапи и нали е завит все пак. Ама вие си знаете (или ще разберете) как й е комфортно на вашата принцеса.
Аз забелязах, че ако го къпя на по-хладка вода нервничи, а в по-топла е доволен. И на разходка, като го завия и се затопли, веднага се отпуска и заспива, но студено ли му е, е голям нервак.

# 625
MiraBu, направо ти завидях!
Astined, и аз искам да ида на контролен при лекарката ми, но не знам кога ще стане, децата и каката на ортопед, аз на очен..... Аз едва ще успея днес да отида при личната за третия болничен, че счетоводителките ми се скараха вече.

Здравните осигуровки имат ли нещо общо с нашите болнични преди майчинството? Университетът ми врътна номер преди две години и си вися с една дупка от невнесени осигуровки. Със счетоводителката решихме да не ги внасям, да чакам да минат давност, че аз и без това не ползвам нищо по ЗК. Обаче личната ми казва, че нямало да ми изплатят болничните. Рових, четох, че нямат общо, но пак ме гризе съмнение.

Някой ползва ли тези таблетки? Ако да, то има ли наблюдения дали действат с натрупване. Според указанието се прилагат при необходимост. Обаче наблюдавам, че в дните с много колики и когато давам повече дози, то на следващия ден положението е мирно и тихо.

Чорапогащници съм ползвала с дъщеря ми още от самото начало. Сега на калпазаните слагам ританки или гащеризони под дебелите дрехи за излизане.

Закачих едни грифове от активна гимнастика над леглата. На тях сложих висящи играчки. Загледат се. Заглеждат се по светлина също, аз им говоря, усмихват се, при гъделичкане по стъпалцата също се смеят. Определено ме търсят с поглед. Онази вечер ги сложих да спят и гладя в хола, като периодично нося дрехи и поставям в шкафа. Макс обикновено се изживява като нощна птица и зяпа в нощната лампа дълго след като брат му заспи, та той ме следеше стриктно при всяко влизане до шкафа. Като се забавя повече примрънка. Застанах до вратата и го наблюдавам. Въртя се, ритка, вече че промрънка и си изплю бибероната, след което замрънка по-силно. Като му я сложих в устата пак се ококоли срещу мен да ме зяпа. Ели, моите си заспиват с биберони, като по някое време им изпадат от устата или като заспят съвсем им ги издърпвам леко за стерилизация, че успявам да го правя само по 1 на денонощие на нощното спане.

eli70o0, вчера даже рових назад по темата, която та и не изчетох ,да проверя да не би да има причина да лисваш.  Grinning

Режимът ни е иновационен,
Скрит текст:
нарича се ХАОС  Mr. Green Дори два пъти ми се е случвало да нахраня едно и също бебе два пъти, вместо другото. Като не знам и аз за какво мрънкат давам да ядат. Обаче гърдите ми понякога са изцедени и ме болят направо, та ми се случи днес да напълня по едно шише с изцедена кърма от снощи. Иначе нощно време наистина си заформихме някакъв режим. Към 8-10 в зависимост как се събудят ги къпя/или мия, че не им мия косата всеки ден/ , пускам сешоар да ги изсуша, на който много се радват. Даже на струята си натоплям ръката с кремчетата и като ги мажа с топло им харесва. Обличам, храня, оригват се и слагам да спят в техните легла. Обикновено ми се налага да ходя няколкопъти да подавам биберона на някой от тях(обикновено на Макс). Заспиват бързо, ако не са спали особено през деня, ако не за 30-40 минути. След това се будят към 2-4 часа. Или ги нося на спалнята и ли ги храня в тяхната стая и прилягам до тях на диванчето. Сгушени триимата изкарваме още две хранения до към 8-9. Тогава обикновено им мия дупетата и лицето, преобличам и пакслагам в техните легла. През деня, ако сме у дома,  вече прекарват повечето време в хола- в количката или в столчетата, или на дивана- зависи дали реват или не. Пускам бейби тв да говори за фон и така. Това в кротките дни, имаме и някои по-критични в които настава тотален хаос, че даже не помня после какво сме правили.

Аз пускам печка в тяхната стая, а като ги взема в спалнята пускам климатик. Увити са в техни одеялца, както каза мама ирина- като сладолед. Когато са до мен ги завивам и с моята завивка, като тях ги слагам една глава над мен, за да е на едно ниво завивката. Нещо много ми е студено на мен и май ги държа на по-топло децата. А и с това по-ранно раждане и каквото четох в нета да си кажа честно ме е страх и нямам куража да ги държа по-леко облечени както правех с дъщеря ми. Определено промених доста от методите си за гледане на дете, дори отчитам, че понякога съм била доста неразумна с каката.

# 626
И ние сме наддало доста - за 35 дни 2 кг! Лекарката ми се кара още 1 път като го прегледа. Освен това и пъпчето му е изхвръкнало от преяждането и ползваме лепенка за пъп. Няма режим и това е. Насила как да го откажа да яде? Като ревне и сърцето ме боли, не мога да слушам бебо да плаче. Снощи яде на често и по малко, не иска да спи ако не съм в стаята. Нямам лично пространство. Как може едномесечно бебе да ме върти на пръста си? Или е на ръце или на гърда, няма средно положение. Яде, повръща, не понася влажен памперс, а дори и най-добрите памперси (сивите на Памперс) за час-два са препълнени.
Теглих музика за бебета, бял шум, класическа, отначало се заслушва, после пак рев..не е от колики, от инат си е Joy Иска си гушкане човека и това е.
Опитва се да пълзи - избутва се с крачета и за няколко минути  се е избутал по леглото, вече ме е страх да го оставям къде да е, много е жилав. Обича по корем да лежи, вдига вратле и гледа нанякъде..дали вижда?
Сега спи по корем върху корема на ММ. Много сладка гледка, пък аз не мога да мигна през деня - съседите ремонтират..
В четвъртък ще ходите ли на лекции в Мола?

# 627
Здравейте момичета,
днес бяхме на профилактичен и получихме направление за ортопед. Моля препоръчайте ми някой в София.
Преди години водихме баткото при д-р Драганов във ВМА, но не знам дали още работи там. Та ако вече сте минали такъв преглед моля да споделите къде и дали сте доволни. Благодаря.

# 628
Ох, и аз не понасям бебешки рев, и по тази причина дъщеря ми като беше бебе, на всяко прореваване я вземах на ръце и така я свикнах, че до година и два месеца заспиваше само на ръце , и то обиколки из стаята , не можех да седна изобщо.Излишно е да казвам как ме болеше кръста и гърба.
Сега просто реших ,че няма да правя тази грешка, освен това и да искам, не успявам да не го оставям да реве,защото трябва да се погрижа и за каката и за къщата....няма начин.

Да ви питам за лепенката за пъп- как успявате да я махнете?!! Пробвах няколко пъти, ами голям зор, имам чувството,че ще му откъсна кожата, той явно го заболява и започва да плаче, зачервява се кожата и така я махам само до половината и се отказвам.Вече от две седмици е с тази лепенка, педито каза,че не е проблем , ама ми се иска да го оставя малко и без лепенка. Уж от водата щяла да се разлепи, киснах го сума ти време във ваничката му  и не стана пак ....

# 629
Poly и моята педиатърка ми беше препоръчала Драганов, значи работи още. Аз обаче ходих на ортопед в др град.
Оф момичета, моя не иска да спи през деня и това е. Някакъв ужас. Иска постоянно внимание. Слагам биба, че с нея само заспива ама няма файда. Не знам дали е нормално на два месеца и през деня да не спи. Спи само навън, а то време ужасно-как да излизаме.

На някоя от вас бебето случайно да е с едно оче по - отворено? Дали е нормално едното да е по-голямо от другото при бебетата, защото го заглеждам и са различни по големина?

Нашият пъп беше залепен,но...като махнаме лепенката пак си беше изпъкнал. Не знам какъв е смисъла на нея.

Общи условия

Активация на акаунт