Добре дошли в родени, АВГУСТовски бебета 2014!

• 38 877
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
  • Кюстендил
Аз също купих от това чайче, дето една чаена лъжичка се разтваря в 50 мл вода, и пробвах едното нощно хранене - в 3 часа, да го заменя с него. Едната нощ стана - изпи 20- 30мл и заспа, та чак до сутринта в 6. Но не винаги ми минава номера, понякога блъска  шишето, плюе и си иска неговото. Просто са още много малки, мисля, че като пораснат още малко нещата ще се наредят.

# 271
Моята мома яде на 3 часа, вечер не я будя в 12, чакам я тя да си поиска.Става по различно време, понякога в 12.30ч, понякога в 1.30ч, понякога в 3ч.Хапва си и после в 6 сутринта.
Кога трябва да се отиде на АГ, на мен още не ми е дошъл МЦ.

# 272
  • София
Като ви чета как ви стават бебетата, си викам - па моята още не се е обърнала и не седи седнала  Joy

Ходихме днес при педиатърката, че се съмнявах за хрема с това хъркане след събуждане. Даже влажно не било гърлото, доволна съм, но да капя по 1 капка вит С в нослето. Капя от днес. Даде ми и направление за специалист, че пъпчето е малко изскочило...

6-валентни ваксини нямало да има - ново 20. Връщат 4-валентните, но и тях още ги нямало...

# 273
Здравейте
Аз още не съм ходила на АГ-има ли срок .То аз до вчера имах и лохии .Ако знаете до кога мога да отида споделете .Предполагам че в болнищата където съм раждала
Защо толкова бързате да махнете нощното хранене, защото мъниците са ви на АМ.Смятам че моята мацка  няма скоро да го махне.Въобще пресз деня даже се кърмим на определен час, дотолкова имаме режим но вечер-някой път яде в 23 часа и после в 4 и после към 7,30-8.Друг път пропуска яденето в 23-24 часа и спи яде в 20 часа и после към 1-1,30 и пак в 4 часа.Друг път спи от 24,00 до 6-7 въобще няма закон при нас.Баткото на 20 ден спеше по цяла нощ.Така че сами ще се откажат, рано или късно.
Честити ви месечинки.Дза са ви живи и здрави мъниците
Прекрасен ден ви пожелавам

# 274

6-валентни ваксини нямало да има - ново 20. Връщат 4-валентните, но и тях още ги нямало...

И нашия педи каза  същото.. такъв бил слуха поне. Явно ще се окаже истина!

# 275
  • София
Ами на АМ не е като на кърма и се препоръчва да почива коремчето повече т.к. се смила по-бавно от кърмата. Макар че сега като давам със шише 100 мл кърма не виждам да огладнява по-бързо. Виж това да пробвам да му дам чай вместо АМ не съм се сещала. Може да питам педиатърката, като отидем....към 15 трябва да уговоря консултация да видим как наддава.
Моята АГ ми каза месец след изписването да отида на преглед при нея. Мисля точно около дните за погачата да го организирам, че мъжо ще вземе някой друг ден отпуска, а и нашите ще са тук. Трябва заедно с прегледа при нея и при уролога да мина.....трябва да взема почерпка и за него, че с това моето изписване и сумати разговори след това и консултации Simple Smile Направо трън в гащите съм Simple Smile

# 276
Привет! Не съм писала няколко дни.
Честита месечинка на празнуващите!  Hug
Организираме кръщене дистанционно  Crazy,, баткото подготвям за училище между другото, болничния трябва да взимам от ЛЛ, мина молитвата за 40 ден и питката, сдобих се и с месечен цикъл  Crazy
Така като ви чета ние си имаме най- големия таралеж, не само в прическата  Mr. Green Заспива само на ръце, спи върху корем на мама или тате, или на спалнята м/у нас  Wink, кърмя на половин час, 40 мин, час, два, рядко на 3  Whistling Зверски реве от колики и през деня , но по-рядко, вечер към 7-8 минимум час-два, в които е и и гладна, но се дърпа и буйства на гърда, въпреки, че не спирам да опитвам около 20 пъти да я сложа, като се успокои и заспи, дебна да се поразбуди и тогава кърмя.  Blush.По нощите пак колики и рев и се повтаря, носене, многократни неуспешни опити да я накърмя, носене, задрямване , неколкократни опити да я сложим да спи, кокорене, пак носене.........снощи от 2 до 4 и половина нито спа, нито яде. Общо взето е все на ръце или рамо гушната. Не мисля, че "така се научавали" или "свиквали". Те са си свикнали още в утробата, не случайно се говори и пише за четвърти триместър, имат си нужда от топлина, близост и сигурност.
Поне и харесват къпането , масажът и гимнастиката. Както казва педито - ще става спортистка  Joy Joy Joy
На ортопед ще ходим тези дни, хубаво е най- късно 6та седмица, най- добре веднага след раждането, изписването.
При АГ ходих на 28 ден, даже искаше на 20 ден, но после беше на почивка, та стана на 28 мия. След първия цикъл каза пак преглед и цитонамазка , та може и да е скоро  Party

На баткото задната хрема се появи преди 20 ден, но не помня точно кога, че беше преди 9год, но помня, че на 20 ден влезнахме в болница. Освен, че хриптеше и хъркаше, спеше с отворена уста.

Пампитата на дм и пуфис много повече ми харесват от памперс-а, каквито бях решила този път да не използвам и съжалявам, че се излъгах да купя. Между другото са супер тънки а сега в началото е по- добре с по- дебели, плътни , за да разкрачват повече крачетата.

# 277
Привет, момичета, изпратих баткото за трети ден на ясла и имам малко време да попиша и аз Wink При нас с бебе Андрей няма кой знае какви новини - все още се мъча с маймунското му дупе (ей много претенциозни задни части си има и това е!), уж има някакво подобрение, но още е далеч от излекуване, уви Confused

Coming, и Андрей има млечница - батко му също имаше, така че не ме изненада. На баткото обаче педката му беше изписала Дактарин гел, така че аз мажа с него - много е ефикасен, но е и по-скъп от Фунгостатина. При малката има ли подобрение на гъбичките? С Дактарина още на първото мазане изчезват.

Иначе не знам защо се опитвате да махнете нощни хранения, момичета - струва ми се обречено занимание, а и не мисля, че е полезно за бебетата. Те си имат добре развит все още естествен апетит и когато са наистина гладни ни вода ще ги залъже, ни нищо. Не че няма ентусиасти като Иван Лечев от ФСБ, който беше отучил 2-месечния си син да плаче за храна нощем като просто го оставил да реве нощи поред, но кому е нужно това - според мен е адски тъпо. След като бебето се буди и очевидно е гладно, значи това му е нужно на този етап - между другото, на моята кутия с АМ (ползвам Babylove 1 на DM - много е хубаво), пише, че в периода до 8-та седмица бебетата ядат средно по 7-8 пъти по 100 мл на хранене, така че със сигурност имат поне 1-2 нощни хранения, това си е нормално предвид малките им стомахчета. Моят хубостник понякога се буди и на 2 часа, смятам го за напълно нормално и ще следвам неговия естествен режим. Друг е въпросът, че ако е като батко си, ще се буди нощем за храна поне до 1,5 години, но това е положението и съм се подготвила психически Wink
Понеже споделяте какви са режимите при вас, да споделя и аз - нямаме никакъв режим общо взето. Храня го на поискване (смесено), много е лаком, яде по много пъти през деня (не мога да определя точно колко пъти с това дохранване), спинка през деня на 2 пъти по-продължително, а вечер започва отново маратона по ядене Simple Smile Нощем спи сравнително спокойно (е, понякога видимо го боли коремчето и се присвива, но определено няма колики) и се буди на 2-3 пъти като още преди да ревне от глад ме буди от лакомо мляскане на ръчичките Laughing На разходки излизаме чат-пат, основно спи и му е кеф, буди се само набързо за ядене и гушкане. Това е общо взето при нас - струва ми се относително спокойно бебе, приблизително като батко си, който дори беше още по-кротък през първите месеци - затова пък след това с порастването ми разказа играта Mr. Green

За прегледа при гинеколог - аз не съм била още, иначе АГ-то ми каза да отида след 30-40-тия ден, т.е. днес ми е 40-тия и тия дни трябва да се организирам да ида. Добре е да са спрели напълно лохиите, преди да се направи прегледа, доколкото знам.

Какво друго? О, и аз ще правя погача тази събота, а днес мисля ако не до църква, то поне да се отбия до близкия параклис да въведа бебето в християнския живот. Кръщене мислим да му правим на именния му ден (Андреевден) на 30.11. Свещеник ни посъветва още с баткото ако искаме да го кръщаваме като бебе, да е до 8-ия месец и ние го кръстихме, когато беше на 2 месеца и 20 дни, сега Андрейчо ще е на 4 месеца - мисля, че е идеално.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2014, 19:40 от Шехина

# 278
Прегледа след раждането - до 45 дни. После-частно.
На ортопед - май трябва да се ходи. Не съм запозната с лекарите, ще питам ЛЛ, но едва ли ще получа направление Confused

знаете ли как се приспиваме и успокояваме? Забравих да споделя. Моцарт+възглавница на моите крака и леко полюшване-настъпва ангелска тишина Twisted Evil Хванах му цаката. Навън спи безотказно, помрънква след 2 час, но поне не кърмя на 1 Simple Smile  Laughing

Доволна съм от днешната разходка. Купих си памперси Либеро от Елитис, 1-чка, много меки и са с ластик по крачето, малка опаковка от 28 бр. за 10 лв. Не искам голяма, че да не ни омалее и да не знам какво да правя тея пампита Wink
От Алиекспрес каква карта давате за плащане?Нямам им доверие да си напиша номера на кредитната.Аз обичам да пазарувам онлайн, последно си взех от един сайт ботушки 2 чифта за мен и 2 чанти пак за мен. КОга ще ги нося и къде...

# 279

Кръщене мислим да му правим на именния му ден (Андреевден) на 20.11. [/color]

Шехина, Андреевден е на 30.11 Simple Smile

Моят АГ ми каза след 2 месеца да отида да ме види.

Аз предния път цикъл нямах докато кърмих, надявам се и сега да е така.

Мама Ирина добре ме подсети за ДМ-ските пелени. Преди малко слязох долу да купя Либеро, но нямаха номера, та после ще отскоча до ДМ да взема от техните.

Никога не ми е минавало през ум да махам нощно хранене, не съм привърженик въпреки, че си е друго да си поспиш повечко часове. Дъщерята си се будеше да яде докато не я отбих /15 месеца/, от тогава та и до днес се буди просто за да провери дали не е сама Simple Smile.

# 280
  • Точно където трябва
Някой ще сподели ли цени на памперсите на ДМ?

# 281
elliee 1цата Бейбилов бяха 28бр.-9,99лв. Двойка още не съм купувала, че имах подарени Пуфис пакет 94бр, после както писах се излъгах да купя Памперс.
 дм имат и едни еко- в бели пакети, те са по- скъпи.

# 282
  • София
И аз смятам, че е лошо да се мъчим изкуствено да отказваме децата от нощното хранене. Особено за бебета на кърма (поне за такива съм чела) нощното хранене е супер важно за растежът им.

Колкото повече искат нощем, от толкова повече имат нужда. Имаше и нещо общо с хормона на растежа, но не помня подробности - важна е сентенцията.

# 283
  • Варна
И още нещо - нощем нивата на окситоцина и пролактина са по-високи, затова нощното кърмене подпомага лактацията. Peace

# 284
Момичета,благодаря за инфото за прегледите
Моята буба-голямо кокорене по цял ден,даже някой  път не спи между храненията.Не плаче мрънка по скоро,и иска само права и оглежда всичко наоколо.Иначе е спокойна ,долу горе като изключим гърченето понякога.Спи от 8-9 часа сутринта до 21 часа вечерта по не повече от 2-3 часа-като не мога да кажа че има основно спане по скоро дреме по около 0,30 час, рядко спи по повече.Прозява се ,търка очи но не спи много.Вечер спи по 4-5 часа без прекъсване и да кажем  после 3 часа от 4-7, и после до 8-9 часа.И основно вечер .Чудя се дали и пречат светлината и шума.То като си спомня баткоото спеше почти денонощно, то си е друго детето де ама все пак поне се надявам да поспива занапред.
Чоколина, ходи ли да си подадеш документите в университета Hug Hug Hug
Ама каквото такова

Общи условия

Активация на акаунт