Бях ги писала и не си спомням дали пък не е било в някоя точно от тези теми, затова ще ги напиша пак.
Ще е малко дълго, простете.
Първото странно нещо, което помня беше когато бях малка. Около 5-6 годишна. Бях на гости в баба ми и трябваше да закусвам. Никога не съм яла хубаво, а закуската винаги ми е била кошмар.

Второто странно беше преди няколко години. Седнала съм на компютъра, а той е на такова място, че като погледна в дясно и виждам коридора и кухнята. Сама съм и е тъмно. Котката се качва на бюрото до мен и се взира в кухнята. Тя адски често се взира в нищото и винаги ме побиват тръпки като го прави. Почвам да й говоря тя продължава да гледа. Цялата се е наострила, мустачките й са наперени, въобще не ме отразява. Хващам й главата, бутам я настрани, въртя й я, тя обаче така е приковала поглед натам, че е като в транс. И изведнъж чувам трясък, ама така силен и толкова се изплашвам, че дори не мога и да извикам. Седя и искам да рева, ама не мога, трябва да съм "мъжко момиче" и отивам да проверя...като всеки страшен филм, само дето по бельо не бях.

Третото и последното странно нещо, което ми се е случвало беше преди една-две години. Излизах от метрото и бях застанала на спирката да чакам трамвай. Докато го чаках имаше към 4-5 човека. Гледам си аз моите неща, търся си запалка в чантата и ровя като главама. Пооглеждам се дали хората ме гледат колко съм неподредена и забелязвам, че една жена ме гледа. Не много възрастна, не мога да кажа, че беше на повече от 55 години, седи такава и ми се усмихва супер широко, даже главата си беше малко наклонила. И аз й се усмихвам, защото....ами не исках да съм груба. В момента, в който й се усмихвам, тя се опулва насреща и ми казва "ама ти виждаш ли ме? Виждаш ли ме?". Първото нещо, което си помислих е "тази жена, горката, нещо е луда" и й кимвам и се обръщам с гръб, защото от опит знам, че разговори с такива рандом хора са меко казано странни. Бях с гръб към нея няма и две секунди, защото не се почувствах сигурна и реших, че ако седя с лице по нея е по-добре. Като се обърнах я нямаше. Огледах спирката, нямаше я, другите 4-5 човека си бяха там, има само един път ако няма да се хваща трамвай от тази спирка и там я нямаше. Просто все едно беше изчезнала. А после бях малко като в транс, едно такова хубаво ми беше, усмихнато, даже минаха няколко дни преди да се замисля, че цялата история беше малко странна.
А относно врачките, не вярвам. Но имаше една жена, която ми каза точно тези думи: Ще срещнеш момче, голяма любов ще бъде, уж е българин, ама не е. Висок и с очила, тъмен, музикант. С Т ще е. Буквата Т много ясно я виждам. Няма да продължи повече от три години и ти много ще страдаш, а той не. Ще ти се успокои душата и ще видиш нещата отстрани докато не сте разделени наполовината на колкото сте и ходели.
И аз си казах "пффф...окей" Няма и година по-късно и тръгнах с едно момче, българин, но майка му виетнамка. Висок, с очила, тъмен. Той вярно, че беше като празен, неамбициозен и мека казано посредствен, но пък свиреше на китара...това правеше постоянно. А пък името му с А, започваше, но аз в продължение на точно трите години, в които ходихме нито един път не му го казах, все Тамагочи му виках. След като скъсахме не можех да дишам, а сега се чудя как въобще не съм виждала какъв персонаж е.