Япония

• 76 134
  • 591
  •   1
Отговори
# 420
В България йените били на много изгоден курс, от тук си взимат хората. Аз не знаех тогава и тръгнах с евро, май, забравих. Чейнчове са на рядко, доста рядко и мисля, че най- добре е да си вземете йени от тук.

# 421
Относно валутата... как е по изгодно да се тръгне от Бг :с долари или направо с иени  Rolling Eyes
Ние тръгнахме с известна сума в йени, които купихме от Тавекс, защото в банките, които питахме (курсът беше малко по-изгоден) ни отговориха, че няма кой да се занимава да ни доставя йени за сумата, от която ние се интересувахме  Rolling Eyes На всички места, на които приемаха кредитна карта се разплащахме с нея (в хотели, магазини).

На летището наистина, обратно на очакванията ни, всичко беше на нормални цени.
Там видяхме, че курсът йена-евро е по-изгоден от този в България (йена-лев) и си обменихме остатъка от йени преди да си тръгнем. Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 08:25 от Chandni

# 422
На сайта на Tokyo Metro информация за "Tokyo Metro 1-Day Open Ticket", "Common One-day Ticket for Tokyo Metro & Toei Subway", "Tokyo Combination Ticket" и "Tokyo Metro Student 1-Day Open Ticket":

http://www.tokyometro.jp/en/ticket/value/1day/index.html

С JR-паса може да ползвате в Токио и JR Chuo Line, която 'пресича' JR Yamanote Line и е бърза, и удобна за придвижване от единият край на 'града' до другия.

# 423

На летището наистина, обратно на очакванията ни, всичко беше на нормални цени.

За мен беше "културен шок" когато на летище София ми поискаха 5.50 лева за малка бутилка Кола  #Crazy

# 424
За мен беше "културен шок" когато на летище София ми поискаха 5.50 лева за малка бутилка Кола  #Crazy
Малко са ти взели...  Joy Сух сандвич (незнайно кога направен) му искат 8 лв, а мъжът ми още има спомени от кафето Illy, което е пил на Терминал 1 срещу "скромните" 6 лв  #Crazy

# 425
  • The QC to be!!!
...На летището наистина, обратно на очакванията ни, всичко беше на нормални цени....
За това бяхме писали по напред, както и ако кацнете и смените валута на летището, дават белжка, пазете я, и като си тръгнете с тази белжка може да смените останалите йени обратно в същата валута на същия курс.  Peace Без бележка няма стане обаче.

# 426
Ние кацнахме в Токио на Haneda Airport, и излетяхме от Osaka International Airport.

На летище Haneda сменихме евро за йени. На летището в Осака сменихме останалите ни йени за евро, като курса на евро се беше покачил и получихме повече евро. Бележка не са ни искали.

Може би, ако курса не е във ваша полза в момента на отпътуване и искате да продадете йените си по курса на който сте ги закупили, трябва да представите бележка.

# 427
Ние си тръгнахме от Осака, а кацнахме в Токио и бележка за обмяна на йените в евро не са ни искали.

# 428
Аз пък не знам от къде съм си решила ,че с долари трябва да тръгнем   Money
Това за цените на летището е супер  Grinning
Да поделите  някоя търговска улица или лесно достъпен с JR линия или метро мол в Токио (детето иска точно 10подаръка)  Wink

# 429
Да поделите  някоя търговска улица или лесно достъпен с JR линия или метро мол в Токио (детето иска точно 10подаръка)  Wink
В Одайба имаше големи търговски центрове, но до там ходи компютърно управляваната линия Yurikamome,  която не се покрива от JR пас, но пък си струва да седнеш на първа линия и да наблюдаваш как влакчето пълзи към изкуствения остров,  мостът е красив, гледката много ми хареса. Ние се отправихме към Одайба за да разгледаме Тойота Мега Уеб -  най-големия шоурум на Тойота (като горди собственици на автомобил от марката нямаше как да пропуснем да се полюбуваме на новото бижу водородния Мирай). След Мега Уеб влязохме отсреща във Venus Fort- мол, много приятно изглеждащ, наподобяващ европейски град от 18 век:

В Акихабара видяхме голямо разнообразие от всякакви техники и джунджурийки, но по-конкретно не мога да те насоча,  защото не съм обикаляла с цел шопинг и нямам твърде ясна представа Simple Smile

Ето кратко видео от нашето пътуване с компютъризираното влакче Yurikamome.
https://video-vie1-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xaf1/v/t42.1790-2/11097897_841174732616417_800989811_n.mp4?efg=eyJybHIiOjEwODAsInJsYSI6NTEyLCJ2ZW5jb2RlX3RhZyI6InJlc180MjZfY3JmXzIzX21haW5fMy4wX3NkIn0%3D&rl=1080&vabr=600&oh=c91facd2ee0e4e15f56e67fda0e5be6e&oe=55E8E712

P.S. Pisana, очакваме с нетърпение снимки от есенна Япония.  Wink

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 01:21 от Chandni

# 430
На предната страница сложих линк с всичко, което може да се намери по кръговата линия Яманоте, има поне 20 мола.
В Япония чужденците пазаруват определени стоки без ДДС (8%), срещу представяне на паспорт. Това става в определени магазини (повечето големи молове са такива) и важи за определени стоки. Ето малко повече информация:
https://www.laox.co.jp/en/stores/tax/

# 431
В Япония чужденците пазаруват определени стоки без ДДС (8%), срещу представяне на паспорт. Това става в определени магазини (повечето големи молове са такива) и важи за определени стоки.
Да така е. Само да допълня, че освен това има и определен минимум от покупки, който магазинът изисква да направите, за да може да пазарувате без ДДС. В някои сумата беше 5001 йени и нагоре, в други - над 10001 йени - зависи от политиката на магазина.

# 432
Благодаря ви момичета,много помагате  Hug Hug
Chandni ,като чета май нямам да хванем есенните цветове,ние ще сме самото начало на октомври  Sad но пак ще показвам снимки ..живи и здрави  като се завърнем  Party А за Одайба-задължително  Hug

samuraika днес вече започвам да планувам какво,кога,как ще гледаме във самото Токио и ще разгледам линка за Яманоте лайн  newsm10

Да ви питам за един съвет:В Нарита кацаме в понеделник 10:30 по план,докато се настаним и т.н. мислим остатъка от деня да прекараме в Токио.Вторник сме в Никко,сряда и четвъртък в Киото,остава ни петък и събота отново за Токио и се чудим дали да жертваме един ден или петъка примерно до ранния следобяд за да отскочим до Hakone,черните яйца,горещите извори и езерото Аси  newsm78

# 433
Явно не ние  било писано да посетим Овакодани  Cry
На това попаднах днес:

"Important Notice
It is currently not possible to visit Owakudani! Due to increased volcanic activity in the area, a no-entry zone is enforced around Owakudani, resulting in the closure of the ropeway and access road to Owakudani and the closure of hiking trails around Owakudani. Substitute buses operate between Gora and Togendai and between Togendai and Ubako. The rest of Hakone is not affected."

# 434
  • Пловдив
Да вдигна темата с мънички въпросчета, не е супер важно,но ... първия е задължително ли е да имаме резервирани места на влака  до Киото /от токио/ .  Знам,че е безплатно за притежателите на  пас,  ама щото не ми  се чака  много много....  и  втория въпрос  е  същото , ама за Нико? До колкото ми стана ясно, за  Киото май трябва да  резервираме места , а за  Нико може и да пропуснем . Не за друго,ама ще сменяме влака  на  Унсомния или нещо от сорта и не ми  се ще там да  тичам за места . Иначе до Киото ще ми е лесно,  няма да сменям влака. Общата картина  вече ми е ясна,  ама запецвам на  някакви подробности. ooooh! И хем нямам вече много време, хем не  искам да планирам до последния детайл, защото обичам да съм изненадана .... а, сетих се  и още нещо, рибни пазар всеки  ден ли е отворен? Смятам да отидем, но единствената възможност е неделя  сутрин в деня на пристигане , другата е събота сутрин в деня на заминаване. Ще ми  се още първия ден да го направя, че в деня на заминаване да направя друга обиколка, макар че ще имаме цял ден  , самолета излита в 22 часа. Три часа преди полета  да сме на летището ще е достатъчно, надявам се? Че дните в Токио останаха малко,  а искам бая работи  да видя. Най-вероятно и аз ще отрежа някой и друг  токийски храм за сметка на ултрамодерното.  В  Киото и Нико ще се нагледаме на храмове и направо ще ни втръснат. Thinking 
Хайде,весел денннн

Общи условия

Активация на акаунт