Ето го СЕПТЕМВРИ свеж! Започва есенен бебевалеж - Тема 9

• 39 301
  • 509
  •   1
Отговори
# 285
  • ул. "Мечтание"
Искам бебче, браво че намалявате добавката!  Hug
За подсеченето - дръж го по голо дупе възможно най-много. Евентуално да го завиваш с тензухена пелена да не омаже пейзажа и да го държиш върху някаква непромокаема постелка. Simple Smile Мий дупето само с вода при това при нужда само (ако се е наакал). Не използвай мокри кърпички и козметика. Би могла да използваш кокосово масло, то помага на кожата да се възстанови по-бързо.

# 286
iskambebche, супер сте Peace . Скоро хич няма да дохранваш. Като си спокойна и всичко ще се нареди  Hug

Нощни, аз копъра не ѝ го давам, аз го пия  Thinking . Ще я видя после как ще е ... Може и студено да ѝ е станало, то днес си беше зимно Thinking

# 287
Благодаря за съвета и аз виждам, че като му махна памперса и се успокоява дори да нервничи. Мен ме достраша да го изкарвам вчера и днес. Надявам се утре да е по топличко. За зеленото ако при мен май не е имало къде да му стане студено, майка не ми дава и прозореца да отворя за малко голяма борба пада и непрекъснато го завива с някакви дебели одеалца, нищо че в стаята е 25 градуса, та ходя след нея и го завивам с по тънки. Голяма сме картинка, но пък много ми помага не мога да се оплача. Та идеята ми беше, че не вярвам да е настинал, но си ака зеленикаво вече няколко дни. Не знам може ли да е от коликите...

# 288
Мами, да се похваля и тук  Simple Smile
На 12.09 в 03:13 ч. сутринта на бял свят се появи нашият син Пламен 2800 гр., 46 см. Нормално раждане, сравнително бързо (но тогава изобщо не мислех така), с доста разкъсвания и шевове (външни и вътрешни). Вече сме си вкъщи и свикваме един с друг Simple Smile.

# 289
Svet да ти е жив и здрав синът  bouquet
Искам да попитам мамите с бебчета  кога ви падна пъпчето? Ние днес вече сме 11 ден и пъпчето стои.
Също искам да попитам кога смятате да вадите бебетата навън. На мен док ми каза от 10ден да почна с 5 мин тераса и така всеки ден по още 5.мин , и като минем 30 мин , че можем да започнем с раходки с количката за по час. Не че с тези прогнози за времето ще има къде да се разхождаме по дъжда 1 час  Wink

# 290
Честито на всички родили вече и успех на чакащите като мен. Днес е моят термин, а така като гледам...ще го подминем. Притеснява ме обаче факта, че последно бях на консултация на 08.09. АГто дето ме следи няма да бъде на раждането..та дори не е в същата болница. Сега, когато термин минава се чудя какво да правя. По принцип една безпроблемна бременност изкарах и за това мисля, че мога да почакам 2 3 дни и да отида в болницата на преглед пък ще видим какво ще кажат. Или да не чакам,а направо да отивам..какво мислите?

# 291
Соня аз знам, че мине ли ти термина трябва да отидеш в болницата и там ще ти кажат какво да правиш.
Колибри нашият пъп падна на 6 - тия ден

# 292
Значи правилно съм се ориентирала. Днес е термина, утре обаче имам работа в университета...за това ще отида в събота, че тъкмо този 19 толкова си го бях харесала...такова хубаво ЕГН ще се получи.. може малкия да реши да ме изненада Simple Smile

# 293
  • ул. "Мечтание"
Женската консултация трябва да ти прави консултации до 41-ва пълна седмица, тоест до една седмица след термин. От там нататък те поема болницата, в която ще раждаш или ходиш на частно.

# 294
Привет, момичета   bouquet

Връщаме се от педиатър и нямам търпение да ви се похваля. Вече сме 3350гр, качилa e 550гр. за 13 дни  newsm44 . За зелените изпражнения ми каза, че се дължат на коликите. Здравичка е и наддава добре. Жълтеницата вече ѝ е минала, аз не давах никакви води със захар или глюкози, така че не се връзвайте на бабините деветини, че видиш ли, заради жълтеницата, трябва да си тъпчете децата със захар  Wink . Ние имаме и бебешко акне. Ситни пъпчици, приличат на гнойни. Док. каза, че се дължи на моите хормони, които сега още са побъркани. Бебче не го сърбят или болят тези пъпчици и ще минат от само себе си. Препоръча да не я къпем със сапуни и шампоани няколко дни, з да ѝ минат по-бързичко. То аз и без това само с водичка си я къпя.
За излизането, днес за първи път я изведохме и бяхме навън около 2 часа, щяхме и още да седим но ревна, че е гладна, та се прибрахме набързо. Установих, че имам спешна нужда да си купя разни дрехи за кърмачки, че ми е много неудобно с моите, пък и вече не е особено топло времето, не върви да се разгологъзвам прекалено newsm78 . Иначе по терасата всеки ден излизаме да гледаме колите, ама друго си е навън. Малката умря от кеф от смяната на обстановката и малко друг въздух като подиша  Sunglasses

Iskambebche, това с навличането бая ще изнежи бебчето, не можеш ли да се пребориш с майка ти по въпроса? Аз моята я изгоних на втория ден  Blush .

# 295
Ами то по ЖК се ходи в 8 месец на две седмици, а в девети всяка седмица...а моята докторица ме повика на 08.08 и после на 08.09. Няма да я търся нея..и на снимка не искам да я виждам. Така или иначе знам че нищо съществено няма да ми каже. Ще видя какво ще измисля и кой доктор ще търся. Все се надявам малкия до утре да тръгне Simple Smile

# 296
Колибри, на нас пъпчето ни падна на 5-тия ден през нощта.

За излизането - днес ( 6-ти ден) направихме първото излизане на терасата, постоя около 10 минути в количката, но нещо не му хареса. Като заспа, баща му го изнесе за още около 15 минути. На нас педиатърката ни каза щом се оправи времето да го извеждаме веднага.

# 297
На моята пъпчето падна още в болницата - на 5тия ден. За изкарването навън педито каза да не бързаме, че сме мънинки и съответно по-нежни. Но днес я изкарахме за малко на терасата и мисля и идните дни по малко да я изкарваме, че на 20тия ден ни викат в поликлиниката да ни мерят. Аз пия чай с анасон, копър и други щуротии (специален за кърмачки) и на него пише да се пие на гладно по 2-4 пъти на ден.

А някоя от мамите знае ли от къде и как се взима еднократната помощ при раждане?

svet_23, честита рожба!

# 298
уики, мм каза, че такова "подбутване" на раждането не му било по вкуса или ако трябва да цитирам "не, няма начин!" Mr. Green Mr. Green Mr. Green
внимавайте с акнето, яко продължи по-дълго го покажи пак на педиатъра.

соня, след преносване се ходи всеки ден на тонове. не можеш ли фа ходиш в болницата, в която ще раждаш?

# 299
Утре сутрин ще отида в болницата пък ще видим какво ще ми кажат. Дано малкия реши да ме изненада и да ми провали плановете..но се съмнявам.

Общи условия

Активация на акаунт