Ето го СЕПТЕМВРИ свеж! Започва есенен бебевалеж - Тема 9

• 39 300
  • 509
  •   1
Отговори
# 300
  • ул. "Мечтание"
Малко "мрън-мрън!" от мен!  Confused Днес се чувствам като парцал.  Tired
Снощи заспах на стола в 8 часа, такава ужасна дрямка ме налегна, ММ ме побутва да съм си легнела, аз не можех да помръдна.
Днес много ми се спи, главата ми се мотае, ужасно ми е студено (вкъщи е към 25 градуса) - обула съм си чорапи, облякла съм си връхна дреха... иначе продължавам да се потя ужасно. Гади ми се... Това джуркане на хормоните ме побърква вече. Sad Дано състоянието ми в момента е знак, че раждането ще стартира активно в близките 24 часа...
Мислех да изляза да се разходя малко, но май по-скоро ще се гмурна в леглото.

Иначе не усещам никакви контракции, не ме боли нищо, Зелката е спокойна, нищо не ми тече...

Купона е пълен! Simple Smile Само се надявам като съм сънувала, че бебето ще се роди на 28-ми август да не съм се объркала и да е било 28-ми септември.  hahaha Joy На сватба съм тогава, Зелке мила, тъй че не си прави такива планове!  Mr. Green

# 301
  • В къщурката на хълма на феите
Щъркел! Щъркел! Щъркел! Имаме си бебее! Снощи в 23:45 се е родил Светлин на мама *Teddy* с перфектните мерки 3400гр. и 51см. newsm68 newsm44

# 302
  • София
На моята пъпчето падна още в болницата - на 5тия ден. За изкарването навън педито каза да не бързаме, че сме мънинки и съответно по-нежни. Но днес я изкарахме за малко на терасата и мисля и идните дни по малко да я изкарваме, че на 20тия ден ни викат в поликлиниката да ни мерят. Аз пия чай с анасон, копър и други щуротии (специален за кърмачки) и на него пише да се пие на гладно по 2-4 пъти на ден.

А някоя от мамите знае ли от къде и как се взима еднократната помощ при раждане?

svet_23, честита рожба!
. Честито на мама Теди - да са живи и здрави двамата и много късмет да имат.
Еднократната помощ се взима от социалното по постоянен адрес. Трябва ти акта за раждане на детето, удостоверение за други родени деца ако имаш и банкова сметка. Взимат ти оригинала на акта за раждане, така ,чежси го снимай преди това, че ще ти трябва и за личния лекар. Връщат ти акта след две седмици. Може ММ да подаде документите, но ти лично трябва да си вземеш акта после.

# 303
  • Монреал, Канада
Добре дошли на новите бебчета   bouquet party006 Да растат здрави, щастливи и безгрижни.

За позицията на бебето, моята госпожица се мести постоянно, изобщо не се спира. Обаче обикновено се намества в позиция отляво. Като ме стегне корема и дупето се очертава  Grinning поне на това ми прилича.
Елч ако знаеш как добре те разбирам за "подбутването", и при нас положението е същото  Simple Smile Не че с моя голям корем ще си намерим удобна позиция, ама не е като да нямам желание.
Нощни искрено ти съчувствам, дано това са наистина симптоми за скорошно раждане

На мен от 2 седмици моя лекар ми казва, че скоро ще родя, въпреки че термина ми е края на месеца, но още си чакам. Вече 5 дни се влача с менструални болки, които ту се засилват, ту отслабват, обаче нямам още разкритие. Да ви кажа какво ми се случи - купила съм си помпа за цедене на кърма и понеже нямам представа дали чашката ще пасне на малките ми гърди и викам онзи ден само ще наложа да пробвам. Прочетох че има позиция първо от едната страна се натиска, което имитира сукането на бебето. И аз викам ще пробвам 2-3 пъти да натисна ръчката, нищо няма да ми стане. Е да, ама се появи една капчица и аз се стъписах. Викам бебето още не се е родило, ама иначе млякото е готово  Simple Smile

# 304
Може би много често питам, но няма към кого освен към вас да се обърна.
Имам няколко въпроса.
Вчера бях на доктор и ми каза, че бебето се е наместило в таза и не ми паднала тапата. Като се върнах от там обаче освен обичайното течение което по принцип ми е жълто сега имам едно розово-кафяво като желе. Може ли да е тапата? Да ходя ли пак на лекар или да изчакам?
Също така имам и болки като при менструални, но малко по болезнени. Това ли са парвоначалните болки при раждане?
Благодаря предварително   bouquet

# 305
Beiza, може да е тапата, а може да е от проверката за разкритие. менструалните болки също може да са от това (поне при мен е така).

# 306
  • Монреал, Канада
Beiza може това да е тапата, щом казваш че е като желе. За болките и на мен ми е трудно да ги различа, обаче до преди седмица при мен бяха по-скоро като една по-постоянна болка, без да мога да различа начало и край. Сега имам болки които са си отчетливи през 20-30 мин и точно като менструалните, подозирам че са си контракции. Аз обаче няма да бързам, защото знам че докато не станат поне на 5 мин. е рано, а и ако водите не са изтекли, възможно е контракциите да спрат по някое време.
Бях гледала нещо като графика с нарисувано човече през различните фази на контракциите. На първите картинки човечето има лека усмивка, после физиономията става малко кисела, после още по-кисела и накрая, като видиш че съвсем е една такава неблагоприятна, значи е време за раждане  Laughing

# 307
  • Монреал, Канада
Момичета, стискайте палци, май ще се ражда днес  Praynig От 7 ч. сутринта ми започнаха контракции и малко се обърквам защото започнаха на 30 мин, после няколко контракции през 10 мин, после пак 20 мин и сега на около 9 мин. Поносими са и затова се разхождам из къщи и чакам.

# 308
la_cherie, палци стиснати!

# 309
  • ул. "Мечтание"
Чери, късмет!  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 310
Леко раждане стискам палци.

# 311
Чери късмет и всичко да мине много леко и безпроблемно и съвсемм скоро да гушкаш мъничето Simple Smile
Честито на всички, които вече са родили.

Аз тези дни бях на преглед. Според доки девойката е вече 3.5кг. Термина ми е на 25-ти и всеки ден се моля, това да е денят. Вчера бях с много високо кръвно и много висок пулс. Днес всичко е наред и реших да си направя една дълга разхода, току виж вземе да се усети, че е време да излиза. Та повече от 1час и половина обикалях квартала, после ММ ме взе от вкъщи и пак около час разходка в парка. И нищо Sad
Доста често обаче имам подготвителни контракции и даже се страхувам, да не взема да изпусна момента Simple Smile

Искам да попитам някоя от вече родилите дали има някоя, която е била в Токуда и как е минало там.

# 312
Нощни, успя ли да се наспиш или още ти е смарангясано?  Hug

Да е честит малкият Светлин на мама Теди  Hug

la_cherie, леко раждане, да мине бързо и скоро да гушнеш малкото си съкровище  Hug

Agness, със сигурност няма как да пропуснеш момента  Wink

Нощни, днес малката ми е по-кисела, забелязах, че се събужда по-често от обикновено и суче доста по-дълго от обикновено. Възможно ли е да ми е намаляла кърмата или да не ѝ стига или всичко си е в рамките на нормалното? На четвъртият ден от раждането ми се препълниха гърдите и имах доста бучки. Консултантката по кърмене ме изцеди н ръка, че аз не се справям и отпуши всичко. След това 2-3 дни след кърмене цедях с помпата при нужда, само ако имам някоя бучица и малката не я е изсукала. Сега вече гърдите са ми меки и го няма това напрежение. Въпросът ми  е , да взема ли да цедя малко след кърмене, за да стимулирам повече кърма или няма нужда? Иначе като започне да суче от едната гърда и от другата спонтанно си тече мляко, така че все си мисля, че ми е достатъчно, ама знам ли newsm78

# 313
  • ул. "Мечтание"
Уики, все така ми е смарангясано. Sad Не мога и да спя. Цял ден съм лежала, но въпреки че много ми се спи не мога да заспя. Мъжете са си вече всички по леглата та ще си постоя още на тихичко и спокойно. Чух се и с боуен терапевтката ми, ще ми направи една дистанционна процедура за отпускане. Надявам се утре да съм добре.

Иначе за питането ти... малко съм неадекватна в момента и не мога да мисля. Извини ме. Ако искаш утре можеш да се обадиш на националния телефон на ЛЛЛ - 0888 555 385. Ще стане най-бързо да получиш отговор. Звънни някъде след 9-9:30 часа. Ако не ти вдигнат, прозвъни пак по-късно докато вдигне някой.  Peace

# 314
  • Пазарджик

Iskambebche, това с навличането бая ще изнежи бебчето, не можеш ли да се пребориш с майка ти по въпроса? Аз моята я изгоних на втория ден  Blush .

Браво на теб! И на мен ми е по-трудно с помощници в къщи. Голяма какафония настава. Един отваря прозорец, друг затваря и ред други битовизми. Сама се организирам по-добре.

Чери, леко раждане, стискам палци!
Нощни, и на теб стискам палци за скорошно раждане и другата седмица да си на сватба и да виеш хора и ръченици!

Честит Светлин на мама Теди!   bouquet Да е здрав, щастлив, усмихнат!

Леко раждане и на всички, на които предстои!

Давате ли Вигантол на бебчетата, на нас ни изписаха и почнах по 2 капки сутрин на гладно.
На нас снощи ни беще първото будуване през нощта - от 3 до 4 и половина ми се усмихва и се кокори и не искаше да заспи, и каката правеше понякога така. И вечер преди да заспи нощен сън е кисела от 8 до 10 и не заспива, мрънка, суче, върти се, но не мога да го нарека колики това, просто настроение преди сън, при вас така ли е?

Общи условия

Активация на акаунт