Ето го СЕПТЕМВРИ свеж! Започва есенен бебевалеж - Тема 9

• 39 297
  • 509
  •   1
Отговори
# 315
чери, стискам палци!

агнес, все още никоя от мацките в токуда не е родила, имаме само една, която лежи там в момента Simple Smile иначе аз съм ржадала там преди 3,5 г., ако мога да ти бъда полезна питай.

# 316
  • Монреал, Канада
 Момичета, влизам набързо да се похваля че на 19-ти станах мама на моята сладка София, толкова е кротичка  Simple Smile Роди се 3.200кг, нормално раждане, с няколко вътрешни шева. Чувстваме се прекрасно.

# 317
  • ул. "Мечтание"
Чери, честита ти СофияHug  bouquet Да ви е жива и здрава!

*
Днес съм друг човек. Simple Smile Направо не ми се вярва вчера колко ми беше зле, днес все едно нищо не е било.  newsm78  Crazy
И времето е супер разкошно, изкарахме почти целия ден навън на двора на слънце.  Nature Sunny Дано и следващите дни да е така.

Вече съвсем сериозно започвам да си мисля, че Зелката ще се роди Везна, а не Дева.  Mr. Green Ама ей го де е 23-ти.  Whistling hahaha Joy Ако калкулатора, който гледах е верен, някъде след 5 сутринта очаквам да ни се яви в цялата си прелест.  Heart Eyes

# 318
  • София
Чери, Честита София! Много здрава и щастлива да расте! Hug
Нощни, какъв калкулатор ползваш?

# 319
  • ул. "Мечтание"
Този гледах, не знам колко е верен: http://www.beinsadouno.com/old/astro/my_ascendant.php

Астролога ми до понеделник е "извън обхват" и не мога да го питам за точен час. А другаде инфо конкретно не намерих (не че съм се убила да търся де  Whistling).

Как са при теб нещата? Бебчето ти още ли е седалищно?

# 320
La_cherie, честито бебе! Много положително звучиш!

Аз направо вече се надявам моето бебе да излезе везни, че ми е много притеснено с тази настинка - ако тръгне, как ще се раждаме в такова състояние и най-вече дали няма да съм опасна за малкото и за другите пациенти в болницата, дали ще ми го дадат веднага, вкл. да го кърмя и т.н. Та в резюме, нека си постои още малко. И без това ми се струва, че не се е разбързало...

# 321
  • София
Не се е помръднал въобще. Седи си с глава нагоре и въобще не му пука:) А на мен ми писна да вися с главата надолу Laughing
Обмислям следващи стъпки, а в болницата, където мисля да раждам и ходя на тонове нищо не са забелязали още и мисля да ги ставя в неведение засега, че ще се паникьосат и ще хукнат да ми планират спешно секцио:)
Надявам се всичко да е наред, защото последните два пъти на ЖК ми беше малко високо кръвното и са ми отекли малко краката и пръстите на ръцете. Дано не е преекламсия. Докторът ми от консултацията излиза в отпуска пък и ме е отписал, защото смята че ще ме оперират другата седмица и нямам друг час записан при него.
Не знам дали постъпвам правилно, но не ми се струва честно да го вадят детето преди да му е дошъл момента...Все пак нма реална причина засега, освен че те са некадърни и искат да вземат повече пари от касата.

# 322
  • ул. "Мечтание"
Хехе, Йоани, добре ще ги наредиш!  Mr. Green Колко ти е било кръвното и следиш ли си го вкъщи? (при нормално за мен кръвно 110/70 на консултация съм вдигала и 160  Rolling Eyes) Пуснаха ли ти албумин?

mayshi, прегръдки! Дано скоро мине! Не се паникьосвай, не си опасна за никого.  Hug Няма причина да не ти дадат бебето или да ти забранят да кърмиш, ако си все още болна, когато родиш. Даже за бебето е в пъти по-добре да е при теб и чрез кърмата да му даваш антитела, които го пазят. Така дори да е заразено (ако въобще си заразна разбира се) ще се справи по-бързо и лесно, в сравнение ако не е при теб и не го кърмиш.  Peace
Накратко - ако нещо се запънат или си направят устата, че няма да ти дадат бебето защото си болна, тропни им с крак... минимум. Whistling

Последна редакция: сб, 20 сеп 2014, 20:13 от Нощни очи

# 323
Чери, честито бебче. Да те радва много и да расте здраво Simple Smile

Елч, нямам някакви особени въпроси, по скоро как е е минало. Че аз от раждането и от болките не ме е страх толкова, отколкото до това дали всичко ще е наред, как ще се отнесат лекарите и т.н. По принцип не съм капризна, но ми е първо раждане и ми се иска екипа, който е с мен да е спокоен и да не ми викат и да ми се карат. Моята докторка е в отпуска до 23-ти и за това ми е малко по притеснено Simple Smile

# 324
  • София
Хехе, Йоани, добре ще ги наредиш!  Mr. Green Колко ти е било кръвното и следиш ли си го вкъщи? (при нормално за мен кръвно 110/70 на консултация съм вдигала и 160  Rolling Eyes) Пуснаха ли ти албумин?
Нормално ми е 120/80. Тези последни пъти беше 135/80 и 150/90. Вкъщи не съм го мерила, защото нямам апарат. Нищо не ми пусна, той смята че ще ходя да раждам секцио тия дни и вече ме е отписал като негова грижа...

# 325
  • ул. "Мечтание"
 ooooh! ooooh! ooooh! нЕам думи! Направо пращи от загриженост.  Confused
Нямаш ли някоя баба съседка да я помолиш да ти услужи с апарат за кръвно? Simple Smile Да си го проследиш за няколко дни, поне това да ти отпадне като тревога.

# 326
  • София
Ето ни и нас, докато се разпишааа и то стана работата  baby
На 12.09 през нощта започна да ме наболява корема и почти не се спеше, през около час - два болеше. На 13.09 си търпях болките с едно наум и след обяд на дамската ми превръзка потече доста голямо количество течност с нещо розавко. Отидох до болницата в спешния кабинет и там ми казаха, че била тапата и няма страшно, понеже съм планово секцио за 15.09 и трябва да ме приемат да ме подготвят на 14.09. Прибрах се и през нощта като започна да боли още по- силно ниско долу корема , а таза все едно някой ми го режеше от единия край до другия. Контракциите бяха на около 40-50 мин и реших да стискам до сутринта. В 6ч отидох до тоалетна и имаше кръв като при началото на цикъл. но реших да изчакам още малко да не притеснявам докторката по телефона и легнах. В 7ч пак отидох до тоалетна и пак кръв и тогава вече се уплаших и събудих мъжа ми, детето и с багажа към болницата. Там пак в спешното двама доктори ме прегледаха и звъннаха на докторката ми да идва. Оказа се, че малкия юнак тръгнал, с 1см разкритие бях 30% скъсена шийка и контракции, а бебето е седалищно и съм с тесен таз  #Crazy Така за около час ме подготвиха и в 9.45 се появи прекрасния Даниел 2750кг. 49см.  newsm32 Оказа се, че са ми изтекли водите и бебо стоеше на сухо  Shocked затова и се наложи аз да съм на антибиотик по време на престоя ми в болницата.
Така вместо за първия учебен ден детето си избра на Кръстовден да се роди  Flutter
И така от 18.09 вече сме си у дома и си се гушкаме и гледаме, само броя дните кога може да излезем навън, че започва да ми става сдухано от затворената обстановка  Rolling Eyes

# 327
1Честито на всички с нови бебчета Simple Smile Да са ви живи и здрави и да растат щастливи и усмихнати Simple Smile
На останалите още малко кураж и търпение Simple Smile
Аз съм мн доволна тия дни чак не смея да се похваля. Вчера само веднъж давах адаптирано мляко в допълнение към кърмата, и то защото не можах да измъкна нищо от гърдите. В смисъл те бяха напрегнати, подути, болезнени, а нищо не излиза. Налагах с топли компреси после половин час, дърпах с помпата  пак компреси, след  тази борба слава Богу тръгна. Изцедих си 90 мл мн бях доволна. Обаче днес пак така. Какво да правя с тия гърди да се изпразват по-лесно...

# 328
iskambebche, трябва да се изцедят хубаво, защото явно много яко си се запушила. Най-добро изцеждане се получава на ръка. Аз имах същият проблем с едната гърда. Но не можех да се изцедя на ръка и викнах консултантка по кърмене, та тя ме изцеди и от тогава нямам проблем. Ето ти клипче за цедене на ръка, дано успееш да се справиш с запушванията  Peace

http://ammehjelpen.no/handmelking?id=907 . Първо си направи топъл компрес да отпушиш малко. После лек масаж на гърдите с цяла длан от горе към зърното, все едно  лекичко се галиш (има го на клипчето) след това започваш да цедиш. Движението е специфично, с притискане тръгваш от зърното нагоре и след това рязко връщаш към зърното. Прилагаш го постепенно по цялата гърда, навсякъде, където има бучки или е напрегнато. Успех!

# 329
агнес, от първото си раждане  втокуда имам само прекрасни спомени като отношение и грижи. никой не те навиква, не ти се кара и не ти образува стрес. и за мен това беше много важно, защото аз съм си бая чувствителна и това беше една от причините да избера частна болница, колкото и глезено да звучи Simple Smile мисли положително и всичко ще е наред. ти при евтимова ли беше? аз от утре тръгвам всеки ден на тонове, че днес ми е терминът Simple Smile

ла шери, честито ти преминало изпитание! и успех оттук нататък! Simple Smile))

нощни, да, към 5 ч. на 23-ти се сменят зодиите. и аз започвам да си мисля, че след като плюх, плюх по девите накрая ще родя везни Simple Smile))))

Общи условия

Активация на акаунт