Предупредителни знаци в поведението на жените

• 43 085
  • 710
  •   1
Отговори
# 555
  • Galaxy 13197853088
Глупости.

# 556
Ти вече ни се показа; както е казал Бен Джонсън, "Language most shows a man, speak that I may see thee".

Така и не разбрах каква ти е целта...

# 557
  • n/a
Добра мисъл.

# 558
Бен Джонсън за предупредителните знаци:

I do not love thee, Dr. Fell.
The reason why I cannot tell,
But this I know and know full well:
I do not love thee, Dr. Fell.

Скрит текст:
Това е превод на стих на латински, извършен за 5 мин. Условието било, че ако не може да преведе стиха пододящо, ще го изключат за някаква студентска простотия. Та ректорът, Dr. Fell, му дал да преведе:

Non amo te, Sabidi,
Nec possum dicere- quare,
Hoc tantum posso dicere,
Non amo te.

Абе какви студенти е имало едно време...

Между другото доста мъже смятат за много лош предупредителен знак, ако жената си отвори устата и покаже нек'ъв интеуект.

# 559
Е това е истината! Grinning

# 560

Между другото доста мъже смятат за много лош предупредителен знак, ако жената си отвори устата и покаже нек'ъв интеуект.
Не съм забелязала такова нещо.
Колкото и да е умна една жена, мъжът винаги ще се мисли за по-умен от нея.  Mr. Green
Когато не само си го мисли, но наистина е така, е много готино. Умните мъже не демонстрират превъзходство, то си личи в тяхната галантност.  Wink

# 561

Не съм забелязала такова нещо.
Колкото и да е умна една жена, мъжът винаги ще се мисли за по-умен от нея.  Mr. Green
Когато не само си го мисли, но наистина е така, е много готино. Умните мъже не демонстрират превъзходство, то си личи в тяхната галантност.  Wink

Да, ама работата е там, че и жените вече се мислят за умни, че и по-умни даже от мъжете, а и се опитват да демонстрират превъзходство чрез гражданските закони. Дали да ги смятаме за по-нежни, или за галантни, правейки се на мъже.

# 562
  • София

Съгласна съм с тебе, един умен мъж винаги знае как да се отнася към една жена, така че тя да се почуства ценена, уважавана и обичана (в случай, че има връзка между тях).

Херкулес, колкото и да ти е тъжно, наистина има някои жени, които са по-умни от някои мъже. Не казвам, че всички жени са по-умни от всички мъже, но съм далеч и от мисълта за обратното. Ние просто сме различни, всички сме умни по своему, независимо дали става въпрос за мъже или жени. И точно защото сме различни, не виждам смисъл да се сравняваме кой е по-по-най. Всеки си има своите предимства в дадена насока, независимо от пола.

# 563

Съгласна съм с тебе, един умен мъж винаги знае как да се отнася към една жена, така че тя да се почуства ценена, уважавана и обичана (в случай, че има връзка между тях).

Херкулес, колкото и да ти е тъжно, наистина има някои жени, които са по-умни от някои мъже. Не казвам, че всички жени са по-умни от всички мъже, но съм далеч и от мисълта за обратното. Ние просто сме различни, всички сме умни по своему, независимо дали става въпрос за мъже или жени. И точно защото сме различни, не виждам смисъл да се сравняваме кой е по-по-най. Всеки си има своите предимства в дадена насока, независимо от пола.

Правилно го казваш! Някои жени ПО-умни от някои мъже. Това е и балансът (сравнението) между най умните жени и най-глупавите мъже, но като говорим общо за половете. Защото един мъж, колкото и да е "глупав" (стига да е физически здрав) е по-полезен от "по-умна" от него жена. В днешно време жените имат претенции за равнопоставеност навсякъде. Напълно съм съгласен, че всеки пол си има своите предимства (мъжете не могат да раждат, а жените да се самооплождат) и за това съм против разменените роли, защото съм сигурен, че на това се дължи разложението на днешното общество, което ще доведе до крах на християнския свят.

# 564
  • София
Това е и балансът (сравнението) между най умните жени и най-глупавите мъже, но като говорим общо за половете.
Това ми звучи като най-умните жени могат да бъдат по-умни само от най-глупавите мъже, което хич не звучи добре и вярно...
Иначе съм съгласна, че физически мъжът може да бъде по-полезен от една жена, за чисто физически дейности, като вдигане на тежести и други подобни. Това не зависи от умствените способности.
Колкото до краха на християнския свят... едва ли причините са единствено в равнопоставеността между мъжете и жените, но както и да е  Simple Smile

# 565
Това е и балансът (сравнението) между най умните жени и най-глупавите мъже, но като говорим общо за половете.
Това ми звучи като най-умните жени могат да бъдат по-умни само от най-глупавите мъже, което хич не звучи добре и вярно...
Иначе съм съгласна, че физически мъжът може да бъде по-полезен от една жена, за чисто физически дейности, като вдигане на тежести и други подобни. Това не зависи от умствените способности.
Колкото до краха на християнския свят... едва ли причините са единствено в равнопоставеността между мъжете и жените, но както и да е  Simple Smile

Колкото и невероятно да ти се вижда, има голяма доза истина в това, и не иронизирам цитата ти в момента. А, физически възможности, съчетани с умствен потенциал са винаги за предпочитане, от колкото привидно натрупан интелект без покритие, но ти добре знаеш, кой от двата пола ги притежава повече. Еманципацията на жените не е единствената причина, за краха на християнския свят, но е една от основните.

# 566
Уф, глупав и физически здрав човек пък може да е не само безполезен, но и вреден...

# 567
Уф, глупав и физически здрав човек пък може да е не само безполезен, но и вреден...

Е, то слабият физически, винаги се мисли за по-умен от колкото е в същност, завиждайки на здравия и по-силния. Май "по добре здрав и глупав, от колкото умен и болен".

# 568
  • София
Колкото и невероятно да ти се вижда, има голяма доза истина в това, и не иронизирам цитата ти в момента. А, физически възможности, съчетани с умствен потенциал са винаги за предпочитане, от колкото привидно натрупан интелект без покритие, но ти добре знаеш, кой от двата пола ги притежава повече. Еманципацията на жените не е единствената причина, за краха на християнския свят, но е една от основните.

Това за привидно натрупания интелект без покритие може да важи с пълна сила и за двата пола. За физическите възможности ми е ясно кой ги притежава повече (това си е природа в крайна сметка), но за умствения потенциал хич не е толкова ясно  Simple Smile Хората са толкова различни, че наистина няма смисъл да ги сравняваме (било то мъже или жени). Не те иронизирам и аз, казвам си просто каквото мисля.

Аз по-горе казах, че мъжете и жените са различни и че едните са добри в едно, другите в друго (това е най-общо казано), но това не важи само за физическите разлики (за раждането от страна на жените и оплождането от страна на мъжете), както казваш ти за предимствата.

# 569

Да, ама работата е там, че и жените вече се мислят за умни, че и по-умни даже от мъжете, а и се опитват да демонстрират превъзходство чрез гражданските закони. Дали да ги смятаме за по-нежни, или за галантни, правейки се на мъже.
Истински превъзхождащите мъже не се страхуват от жените. И не се правят на мъже, защото са мъже. Мъжество е да се държиш подобаващо с по-слабия пол.  Simple Smile Да бъдеш кавалер.

Общи условия

Активация на акаунт