Предупредителни знаци в поведението на жените

• 43 819
  • 710
  •   1
Отговори
# 195
  • Ямбол
Едно е да не знаеш коя столицата на Франция, съвсем друго - на Канада или Бразилия. Но въображаемият приятел на Лора така и няма да се появи да ни обясни, защо толкова държи на формалната канадска столица.

Защо да е съвсем друго? Столиците се наизустяват още в прогимназията, поне при мен така беше.  Simple Smile
С географията не се затруднявамо собено, както да речем с историята.  Crazy

Защото Отава не е главен град на Канада, а само административен център и седалище на правителството. Торонто или Монреал са много повече "столица". Същото се отнася и за Швейцария, примерно, и особено за Бразилия.

Така е. Същото се отнася и до Сидни, Истанбул... и мн. други. Въпросът е друг, нека не изместваме темата. Peace

# 196
  • София
Аз, примерно, не мога да наизустявам неща - имах проблем с ученето на стихотворения наизуст, с географията, с историята - всичко, което изискваше подобно умение. За сметка на това, се справях безпроблемно с математика, физика, химия...
Не смятам, обаче, че това ме прави тъпа или по-малко стойностен човек от някой, който, примерно, може да назове без да се замисли столицата на Таджикистан, ако го попитат.

# 197
Ерудицията е нещо, което винаги прави добро впечатление, без значение дали става въпрос за мъж или жена. Ясно е, че човек не може да знае всичко. Въпросът е как незнаенето на нещо се приема от отсрещната страна. В този случай е било болезнено. И несправедливо, по моему.

# 198
  • Ямбол
Ерудицията е нещо, което винаги прави добро впечатление, без значение дали става въпрос за мъж или жена. Ясно е, че човек не може да знае всичко. Въпросът е как незнаенето на нещо се приема от отсрещната страна. В този случай е било болезнено. И несправедливо, по моему.

Точно защото знанието/незнанието е субективно, като понятие, така и твоят 'приятел' може и да не знае коя е столицата на Буркина Фасо, примерно.  Wink Понякога доста ерудирани персони, не знаят елемантарни неща.

# 199
Еднакво тъпо е да не знаеш столицата на Кандата или тази на Франция.
И двете са достатъчно популярни и големи (особено едната), че да ги е чувал човек и не само.
Няма никакво значение какъв център е Отава. По подобен начин много хора бъркат столицата на Австралия със Сидни. Което е приемливо, но само до тийнейджърска възраст.
Съсвем друго е да те питат нещо за Кашмир или Бутан.  Crazy
Аз се дразня също на хора, които са с големи претенции, но общата им култура и елементарни неща като това, бързо ги издават.
Не харесвам обаче и обратния вариант - да показваш колко си начетен и колко знаеш. Знания се придобиват, стига да има желание.

# 200
Франция е далеч по-популярна дестинация сред българите от колкото Канада.

# 201
За мен е напълно ок да не знаеш столицата на някоя държава,  пък била тя и най-голямата,  популярната,  посещаваната и най-административният център сред административните центрове.  Ще отвориш атласа,  ще провериш.
Но да претеглиш този факт като решаващ за стойността на човек и качествата му като партньор е не само неприемливо,  но и ясен знак,  че човек не е наясно кой е умен и кой е отличен запаметителна факти.

Сещам се за онзи епизод на Шерлок (новия),  в който обсъждаха въртенето на Земята околото слънцето :
Скрит текст:
Sherlock: Flattered? "Sherlock sees through everything and everyone in seconds. What's incredible, though, is how spectacularly ignorant he is about some things."
John: Now hang on a minute, I didn't mean that—
Sherlock: [sarcastic] Oh, you meant "spectacularly ignorant" in a nice way! Look, it doesn't matter to me who's Prime Minister, or who's sleeping with whom—
John: [somewhat bitterly] Or that the earth goes around the sun.
Sherlock: Oh God, that again! It's not important!
John: Not important? It's primary school stuff! How can you not know that?
Sherlock: Well, if I ever did, I've deleted it.
John: "Deleted it"?
Sherlock: Listen: [points to his head] This is my hard-drive, and it only makes sense to put things in there that are useful. Really useful. Ordinary people fill their heads with all kinds of rubbish, and that makes it hard to get at the stuff that matters! Do you see?
John: [brief silence; looks at Sherlock incredulously] But it's the solar system!
Sherlock: [extremely irritated] Oh, hell! What does that matter?! So we go around the sun! If we went around the moon or round and round the garden like a teddy bear, it wouldn't make any difference! All that matters to me is the work! Without that, my brain rots. Put that in your blog—or better still, stop inflicting your opinions on the world!/spoiler]

# 202
  • n/a
Прекрасен откъс, от любимите е.
Обич,  Hug

# 203
Лоана,    Hug и на мен.
Ами съчувствам му на момичето,  тръгнало на среща,  а се оказало на матура по литература и география.

# 204
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Доста столици не знам, все пак има стотици безинтересни за мен държави. Умея обаче да интегрирам и поназнайвам това-онова от статистическата термодинамика- дали ще мина първи кръг на конкурса за гадже на Съвършения?

# 205
Доста столици не знам, все пак има стотици безинтересни за мен държави. Умея обаче да интегрирам и поназнайвам това-онова от статистическата термодинамика- дали ще мина първи кръг на конкурса за гадже на Съвършения?

Ще го питам.

# 206
Ще чакам със затаен дъх и се надявам да помагаш във втори кръг- все пак трябва да съобразя дали да съм обикновена или секс-бомба, че току-виж тъкмо минала сложното, и съм се издънила на лекото Laughing.

# 207
Махнете го този с географията, онзи втория от колегите ми, дето го заряза кифлата, днес реве, че имал билети за топла дестинация, а нямало с кой да иде, казах му че ще предложа офертата може да има желаещи:))))
За столици няма да пита гаранция, кандидатката трябва да е под 165 см, че той въз нисичък идва, да има големи гърди и да обича секса, друго не ще човека:) Е, и той си има кусури редно е да ги спомена, обича да пийва, но не носи, на второто заспива, дамата е добре да е спортна натура да може да го изнесе, не е тежък няма 70 кила:) До преди година обичаше да пудри нослето, сега бил спрял, това не знам дали е така. Иначе е много ларж и добряк, икономист е, но не сухар, обича хубави ресторанти, дрехи и може би е един от най- хигиеничните и добре облечени мъже, които познавам. Иска силна жена да го откаже от пороците, че той не е волева натура. Ами това е, който го иска да подаде кандидатура:))))))
Джойче, теб не те давам на него, твърде си умна:)

# 208
Джойче, теб не те давам на него, твърде си умна:)
Дискриминация! Но нищо де, аз така или иначе не се класирам по показател цици Joy.

# 209
Скрит текст:
Махнете го този с географията, онзи втория от колегите ми, дето го заряза кифлата, днес реве, че имал билети за топла дестинация, а нямало с кой да иде, казах му че ще предложа офертата може да има желаещи:))))
За столици няма да пита гаранция, кандидатката трябва да е под 165 см, че той въз нисичък идва, да има големи гърди и да обича секса, друго не ще човека:) Е, и той си има кусури редно е да ги спомена, обича да пийва, но не носи, на второто заспива, дамата е добре да е спортна натура да може да го изнесе, не е тежък няма 70 кила:) До преди година обичаше да пудри нослето, сега бил спрял, това не знам дали е така. Иначе е много ларж и добряк, икономист е, но не сухар, обича хубави ресторанти, дрехи и може би е един от най- хигиеничните и добре облечени мъже, които познавам. Иска силна жена да го откаже от пороците, че той не е волева натура. Ами това е, който го иска да подаде кандидатура:))))))
Джойче, теб
не те давам на него, твърде си умна:)

Ти пък.  Joy Коя ще си признае, че е глупава.

Общи условия

Активация на акаунт