С трепет в ПЪРВИ клас! (тема 6)

• 36 065
  • 744
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Dive, ще проверя в Кауфланд.
vela, тия дни аз може да мина през Жаба, ще пиша пак.

# 31
Вместо запис - да се оплача. Днес се разбра, че в нашето училище заради намален брой деца в паралелките разформироват един клас от начален курс. И за мой късмет този  клас е на свекърва ми, която прехвърлят за класна на някой от първите класове. Възможност за избор на учител при нас няма. Разпределят  ги малко безумно - според местоживеене, защото града е с доста разпокъсани квартали, и да можело да се комбинират родителите за водене/вземане, но в крайна сметка директорката има думата. Та какво да правя, моля дайте съвет. Да се правя ли на важна да ходя да говоря с директорката детето в никакъв случай да не е при баба си, или да изчакам?

п.с. Свекърва ми също е на мнение, че детето не трябва да е при нея. А, и майка ми също е учителка в нашето училище, ама нея ще я мисля в по-горните класове.

# 32
Dive, ще проверя в Кауфланд.
vela, тия дни аз може да мина през Жаба, ще пиша пак.

Мерси, че ако трябва да прекося цяла София   и да не купя нищо, не знам. Моята иска кецове, но всичките модели които е пробвала я стягат в пръстите. С широк крак и висок свод е , ужасна комбинация. Tired

# 33
  • Sofia
Сиси, ето въпросните етикети от Кауфланд. Търси при шивашките материали, накрая, към касите. Купувах ги миналата година, та дали има сега, не знам. Дано!

И да ви предложа една книжка, която вчера четох на Гушкан и двете много я харсеаме.  Grinning

Скрит текст:

БОБИ ГЛАВАТА / Братя Мормареви

"Илюстрована приказка за деца от предучилищна възраст. Едно осемгодишно дете вместо да расте се смалява не само на височина, но и на години, докато се превръща в бебе. И тогава отново започва да расте. Конгресът от учени, събрал се да разгадае загадката, бива също заразен от тази странна болест. За щастие на цялото човечество вирусът й е открит - това е вирусът на лъжата."

Много забавна и поучителна! Препоръчвам!  Grinning

# 34
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...

Мерси, че ако трябва да прекося цяла София   и да не купя нищо, не знам. Моята иска кецове, но всичките модели които е пробвала я стягат в пръстите. С широк крак и висок свод е , ужасна комбинация. Tired

Confused говори ми  Confused

подарих три чифта чисто нови гуменки, само защото са тесни. има и два чифта обувки за продаване/подаряване. а и тези които купих за 15.09 също са тесни   Tired

# 35
# 36
  • София
Сиси, ето въпросните етикети от Кауфланд. Търси при шивашките материали, накрая, към касите. Купувах ги миналата година, та дали има сега, не знам. Дано!

Благодаря ви много!   bouquet Всички сте много отзивчиви!  Hug

# 37
Привет!
80 лв за материали, много, малко, колкото толкова.
Диве сподели моля те за школата - кога, къде и колко. Аз мисля да си го спестя първи клас нои бих искала да знам какви са условията.

# 38
  • София
Maryse, благодаря за новата темичка!

Аз още не съм измислила подарък, а то не остана време. Исках нещо, което да символизира по някакъв начин започването на нов етап в живота. Мислех часовник, но харесвам тези на Swatch и не съм сигурна дали 80 лв. ми се дават за нещо, което я го носи, я не. Пък и плуване, физическо, може да й пречи, а след някоя година да не го харесва. Книги купуваме по принцип доста. Та съм в голяма чуденка.  newsm78

За пантофите в училището, аз съм взела едни обувки балеринки тънички, мислех с тях да е, но са й големи, след това търсех пантофи с дишаща подметка (едни полски са, които носи от няколко години и съм много доволна), но нямаше нейния номер. Колежка, чието дете е в същото училище, каза че синът й ходи с Crocs и му е много удобно, друга пък казва, че нейната дъщеря е с леки маратонки и направо с тях ходи и на физическо, което ми се струва по-лесно. В крайна сметка купих едни гуменки от спортсдайрект като балеринки, които стават и за физическо. Ще го мисля в движение после, ако не й е удобно.  ooooh!

Дара е доста притеснена от училището, защото няма да има нито едно познато дете, защото си мисли дали ще се справя отлично. Не знам защо тя си мисли, че като отиде там и всичко трябва да може и знае от първия ден - в смисъл да пише красиво, да чете гладко. Колкото и да обяснявам, че всъщност училището е мястото, където ще се научи да прави тези неща, тя се безпокои. Притеснявам се и защото, когато не направи нещо перфектно, се ядосва, реве, драска, къса. С математиката и всякакви логически задачи се справя много добре, но четенето й е трудно. Но и ние сме се занимавали с нея със задачи от типа Азбука на мисленето, а и математиката за мен е най-важната наука. Simple Smile

Докато писах бяха публикувани 11 нови отговора!  Joy

# 39
  • у дома

"Малки стъпки в голямата математика на Рухова" - от къде от София да си го закупя? Прегледах току що в ел книжарници - не ми излиза.

Няма го-продава се само в книжарницата на МГ-Варна.Даже когато голямото ми момче беше първи клас беше изобщо изчерпан и поради тази причина приятелка ми сканира техния и затова го имам сканиран  Peace

# 40
  • София
Боже,човек не може да смогне да ви прочете Crazy
Гуменки и аз взех като показаните по-горе.Лилави за 15лв,съсвсем случайно ги видях в Метро.
За извънкласните занимания засега съм се спряла на народни танци.Кака й ходи вече 8 години и малката има голям мерак.
Вече имаме всичко за училище,само едни обувчици за първия учебен ден трябва да вземем.Класната каза,че в първи клас ще пишат само с моливи,като даже им ограничава/ако не и забранява в определени моменти/гумите.По правило,дете,което изпише една цяла тетрадка красиво, минава на химикал.
Накрая за капак да ви се оплача.Утре сутрин отиваме до морето.Добре,че няма да ни е за първи път тази година.Толкова ме е яд,че е такова гадно времето,че направо....

# 41
За подарък аз съм приготвила часовник. Купих го още зимата, мисля и тук показвах линк към марката в амазон.

За училището, притеснява се, също няма да има познати деца в класа (тези, които познава ще са в други класове).
Чете, но все още срича разни думи (по-простите, учудващо как по-сложните и дълги ги чете добре). С математиката ще видим как ще се справя, не е много запалена от нея.

# 42
...

Confused говори ми  Confused

подарих три чифта чисто нови гуменки, само защото са тесни. има и два чифта обувки за продаване/подаряване. а и тези които купих за 15.09 също са тесни   Tired

Аз без нея не купувам. То не че с нея има смисъл. Последните два чифта гуменки- едните/ тип балеринки/ обувани три пъти и всеки път и правят зверски мазоли, с чорап са и тесни. Другите са чисто нови ще ги пусна в продавалника.Като дойде време да и купувам обувки на всеки 3-4 месеца и се изприщвам.

# 43
  • София
Няма го-продава се само в книжарницата на МГ-Варна.Даже когато голямото ми момче беше първи клас беше изобщо изчерпан и поради тази причина приятелка ми сканира техния и затова го имам сканиран  Peace

Благодаря за сборника, точно го прегледах, определено ще му допадне на ученика.

# 44
Олеле, аз за подарък не съм мислила. Но часовник е добра идея.

Maryse, силно приветствам идеята за шишето. Тук, в България дали ги има? Ако не, за колко време става доставката? А филтри?

Общи условия

Активация на акаунт