Есента пристига вече, а мама знае пола на Януарското човече ..7

• 35 143
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
Любомира това с интуицията наистина е така.Много пъти тя ме е водила.
Както с първата бременност имах интуиция ,че ще е момиче,така сега имах,че ще е момче,макар и да не исках момче.Даже преди да ми каже какъв е пола докторката и казах,че е момче и тя вика ти от къде знаеш.И аз и казах,че ако каже ,че е момиче няма да е права,вътрешно усещане.Е,бях права.  Grinning

# 631
  • Разпиляна във въображението
Miriel    bouquet
A мнение за Авис Медика и св.Марина или по точно коя от двете клиники е по добра от към специалисти и отношение ?

Наистина не мога да ти помогна. И в двете съм ходила инцидентно. В Авис-Медика, при Славов, за ранен и късен скрининг. В Св.Марина, когато се бях ошашкала дали всичко ми е наред е не исках отново да ходя при Василева, защото сигурно щях да я #Crazy, а и исках да стане веднага на следващия ден сутринта. И двете имат положителни примери, и отрицателни такива. Ако искаш попитай в плевенската ни тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=768498.msg29096002#new Там може би ще има жени, които имат по-непосредствени наблюдения от мен.

# 632
  • София
Мацки, здравейте! Радвам се за тези, които се чувстват добре. И стискам палци на всички, които имат проблеми. Горе главите, всичко ще се нареди!

Аз имам ужасни болки в гърба и ребрата отпред. Няма удобна поза, освен права, ама то така седи ли се цял ден и цяла нощ. И кожата между тумбака и гърдите така ми се опъва, че имам чувството че ще се сцепи всеки момент. ММ ми вика да не се прегърбвам, ама как да стане като не мога да се изправя като хората. И като се сетя, че всичко тепърва започва. Отвсякъде ме подпират и ме ръгат малките пакостници. Един път да излязат от убежището се, ще видят от къде изгрява слънцето Simple Smile

На тези, които не са купили нищо, и аз не съм. Сега водим спорове с ММ. Аз го карам да вземем някакъв апартамент, при все че сестра ми ще ни уреди кредит (по принцип няма банка в света, която да ни даде пари при нашите официални доходи). А той не, на квартира да бил живеел. На всичкото отгоре по-голямата част от ипотеката ще се покрива от наема на другото ми жилище. Сега ме чакат огледи, избиране, сложна работа. Ама трябва да се действа. И живот и здраве скоро да изберем и да се пренесем, ще започна и с покупките за бебешорите.

Увлякох се доста, ама ми е голяма болка това и само се ядосвам.

Хубава вечер Simple Smile

# 633
Мамчета, искам да Ви попитам кога за пръв път усетихте ритничета от бебчетата и по сериозни помръдвания.

# 634
Иве, извинявай ако е лично, но при положение, че имаш свое жилище защо искаш да купувате или пък да сте на квартира?
За имената какво решихте?
Неприятно е усещането, като ти е за 1ви път, но аз такива неразположения имах чак в 9тия месец с 1вата си бременност... Не можех да се наместя в никаква поза.... Не можеш ли да си полегнеш?
Например настрани с възглавница под коремчето, че да не падат и малчовците на долу....?
Илияна, горе долу около твоите седмици започна по отчетливо да се усеща!

# 635
  • София
Любе, не е лично. Просто жилището ми се състои от една стая, а съвсем скоро ще сме четирима. Преди няколко години имах средства за това и го купих. Но вече ми е тясно и трябва да се ориентираме. И те искам това, което ще ми идва от наем, да давам на чужд човек ей така. При положение, че ипотеката ще е на същата стойност като да вземем квартира. Ама моя не разбира. Много се тормозя. За имената още нямаме консенсус Sad Изчаквам, но май с рев ще се решава всичко при нас. Тежък характер е моя убавец, ама ще я видим тая работа.

# 636
Добре дошли на новите мами! Hug

За ритането  - от 18г.с. горе-долу, но може и по-късно да го усетиш, до към 20 г.с. е нормално, така че не се шашкай!

За местенето - нали ви казах, че сме в основен ремонт...то причината е, че и ние сме на квартира /до края на м.октомври/ , която е едностайна и просто се налага да се изнесем в по-голямо жилище. Така му обясни на твоя - "Скъпи, много съжалявам, но се НАЛАГА, защото идва бебе, положението не зависи от личните ти предпочитания!" Laughing Или му кажи "Ми ако аз ти кажа сега, че няма да раждам, защото не искам ? newsm78hahaha

Искам да знаеш, че аз примерно си представях нещата така: взимаме парите, купуваме апартамент и  се нанасяме. Но, стана така - огледи 1 месец, стигане до сделка + изнасяне на старите собственици - 1 месец, ремонт на жилището - 1,5 месеца, нанасяне - 2 седмици = 4 месеца. Така, че се подготви с търпение, от мен - успех! Hug

# 637
Иве, съгласна съм с теб! Хиляди пъти е по-добре да изплащате ваше си жилище, отколкото да хрантутите наглите софиянски пенсии, получили обществени панелки на времето. А и кога после ще се местите с толкова много багаж и 2 деца? Ако сте сигурни, че ще оставате в БГ, действайте  Wink

На 2ра ФЕ мисля да не ходя. Каквото видял - видял.

Момичета, днес цял ден усещам нещо странно, но не знам какво  Confused Някакви маточни пулсации много ниско под корема, даже под яйчниците, някъде в средата. Като постоянно гъделичкане. А нагоре няма. Взех но шпа, взех и магнезиево прахче, но си продължават. Дали са някакви бебешки движения според вас? Прекалено ниско е...

# 638
  • София
Евгения, според мен са бебетата. И аз моите ги усещам навсякъде - от ниско долу до под гърдите едва ли не. Даже в момента едното ръга над пъпа, а другото - горе долу при бикините.
За медикаментите. Спрях с но-шпато. Реших, че щом не ме боли няма смисъл. Магнерота го забравям постоянно. Пия го през 2-3 дни. Доки каза, че последните изследвания са идеални. След месец пак ще ме дупчат и тогава ще видим дали ще пия желязо. Иначе си гълтам Пренатала редовно Simple Smile

# 639
Добро утро!
Иве, ще го убедиш, сигурна съм в женските ти способности  Laughing
И според мен са бебетата, Жени Wink

# 640
Здравейте,
eucalyptus, и аз мисля, че това, което ти се случва ниско долу е творение на някое бебе. И моето си слиза долу, и ми е дразнещо, че ме гъделичка по пикочния мехур,  ама моята акушерка ме научи да го качавам с ръце по коремчето нагоре. Трябва да му говоря, да му описвам как съм му направила люлка с пух в желаната част на коремчето и че го чакам в тази така пухкава люлка. Абе щуротии, ама при мен помага...Те са любопитни същества и се качват...ама при теб са две и ако едното е горе, другото сигурно няма къде да отиде, не знам newsm78

Иве, офф и при нас е една... #Crazy тези мъже хич не си предстяват реално нещата. ММ е "тежък" като твоя, настоя да продаде апартамента и намери купувач на хубава цена при това. Сега си търсим къща; това ни е мечтата, аз вече съм споделяла тук, ама едни цени пък за смотани имоти, едно чудо...а аз компромиси не искам да правя с къща за цял живот, та ми е трудно и притеснено. Кога ще намерим, кога ще се нанасяме, как ще става, акълът ми не го побира...Днес сме на оглед на две къщи да видим..
И аз се прегърбвах от тежината на тумбака, но пак да кажа...акушерката ми ме намества, и следващите два три дни се чувствам перфектно. И кинезитерапевтите помагали в такива случаи

# 641
  • Плевен
koricimu, добре дошла.
Решила съм да раждам в Плевен . Видях , че тук има 2 бъдещи мами от там и ще се радвам ако споделят къде са раждали и къде се следят в момента .
Раждах в Родилно отделение към УМБАЛ-Плевен, т.е. държавно. Доволна съм.
Следя се при д-р Василева, Второ ДКЦ, доволна съм, но не бих препоръчала. Не че е лош лекар, обаче мноооого хора и чакане. При мен е навик от предишните две бременности. Познаваме се вече и мога да й кажа и най-големия си страх и опасение.
Първият път и аз раждах в държавното родилно отделение при доц. Стойков. Сега много сериозно съм се замислила и почти съм решила да е в св. Марина.

Относно движенията, моята девойка е много буйна. Не мога да си обясня какво прави вътре  Laughing

# 642
Здравейте и от мен, много писане  Laughing Да се отчета от вчерашната консултация : девойката е добре тежи 1,064 кг и се развива чудесно според доктора,само проблем имам със скъсяването на шийката,  даде болничен и ми каза вече вкъщи да полежавам повече.  Sad

# 643
  • София
Miriel , нади миши Благодаря ви.  Hug

# 644
Здравейте мили мами. Току що се присъединих към групата. Чакам момиченце  Grinning днес бях за първи път на йога за бременни (беше много хубаво - надявам се да минат болките в кръста ) , а утре ще ходя на тези безплатни лекции организ. от списание 9 месеца .
И сега към проблема .. От няколко дни (8-9) се чувствам страшно депресирана постоянно плача , всичко / всички ме дразнят , вчера много се ядосах и вдигнах кръвно 160/100 после падна до 130/80 , но не помръдва повече . днес пак съм със 130/80 и се притеснявам за беба . а съм чак в понеделник на док и идват събота и неделя и не знам. #Crazy Извинете ме за фермана

Общи условия

Активация на акаунт