Ако пробват да ми вземат детето?

 • 3 351
 • 29
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3
Здравейте.
Януари месец родих. С бащата на детето ми живеехме в една къща с родителите му и баба му като това беше временно решение … бяхме си купили апартамент на зелено и сега изчаквахме до края на годината да се завърши и да можем да заживеем там. Нямаме брак. В моите очи много се обичаме и си създаваме едно прекрасно семейство. Доверих се! И след една изключително тежка бременност, която мислех, че ще ни сближи още повече, се започна с едно наистина ужасно отношение точно след моето раждане. Когато казвах, че нещо не ми харесва по отношение на детето, се започваше с повишаването на тон, с обидите. Започна се със супер жестоките думи срещу мен от рода на  “вече с дете никой няма да те вземе”, “детето можем да го гледаме и без теб не ни трябваш”, “ти не можеш да се справяш без мен в този живот” . Аз започнах супер много да се напрягам в тази обстановка. Една вечер супер много се ядосах на това как баща му, тоест дядото на детето ми, дойде и от нищо започна да дърпа детето от ръцете ми с думите: “дай аз ще я взема да си починеш”. За мен не беше проблема, че иска да я вземе, а че бебе, което все още няма 2 месеца, започна да се дърпа по такъв груб начин. Както и да е, детето го дадох, но вечерта казах на бащата на детето ми, че не искам да допуска повече такова отношение и че очаквам да защитава както мен, така и доброто на детето. След това последваха от негова страна думите “докато живееш тук ще търпиш, ако не си събираш багажа и се разкарай”. След тези думи аз вече не издържах - събрах колкото се може багаж на мен и на детето и отидох при моите родители. След всичко това аз си казах, ако започне да се бори за нас, ще му дам шанс. След седмица седнахме и поговорихме какво ще правим. Аз казах, че ще дам шанс да пробваме пак, но този път да не бъдем в къщата на родителите му. Казах, че искам или в къщата на моите родители или квартира … просто да намерим вариант и да бъдем заедно. Уж каза, че ще помисли кое ще бъде най-добре, но вечерта ми звънна с думите “до петък, ако не се върнете в нас, всичко приключва”. Аз със сигурност не искам детето ми да отрасне в онази среда, в която жената не се уважава. Но сега големите ми притеснения са да не се опита да ми отнеме детето по един или друг начин. Ако се стигне до съд, какво предстои? Не искам само детето ми да страда !!
Моля ви, ако някой е бил в такава ситуация, кажете ми за какво да бъда подготвена и какво мога да направя.

# 1
 • Мнения: 3 990
Така, като чета вие сте тази, която трябва да започне дело в съда за родителски права по отношение на детето. Той няма шанс да го спечели. На такъв му бия дузпата и ще намеря начин да се оправям и без него. Глупак!

# 2
 • Мнения: 5 098
И как точно ще го вземе детето? Кой съд ще отдели новородено бебе от майка му, без да има каквито и да е сигнали за застрашаване на живота и здравето му?

Опитайте да съберете доколкото можете доказателства за лошо отношение, чатове, разговори, свидетели. Говорете с адвокат, една консултация не е толкова скъпа. Щом ви притеснява - съдът може да постанови режим на виждане, издръжка (едва ли ще е голяма) и нищо извън съдебното решение не сте длъжна да му давате и да спазвате.

На чие име е бъдещият апартамент? Имате ли общи кредити, банкови сметки?

И никакви втори и трети шансове. Няма да се оправи.

# 3
 • INFJ
 • Мнения: 9 985
Няма как да ти вземе детето.
Аз не бих се върнала в такава обстановка за нищо на света. Нито пък ще тръгна по квартири с такъв човек. Достатъчно простотии е наговорил вече, показал е неуважение. Не те обича.

# 4
 • София
 • Мнения: 4 446
Ще вземат бебе на два месеца?
Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха…!

Не се връщай при никакви, ама при никакви обстоятелства!


/color]

# 5
 • Melmak
 • Мнения: 3 760
Никой няма да вземе бебе от майка му.

Явно мъжът е под голямо влияние от родителите си и те са го настроили и обработили доста добре! Такъв екземпляр не ти трябва!

Мен ако ме питаш не се връщай изобщо. Какви са тия заплахи и ултиматуми??

Завеждай дело за родителски права, мисли какво да правите с апартамента и как да оправите собствеността.

# 6
 • Мнения: X
В България жената трябва да е супер пропаднала или мъжът супер връзкар за да стане това нещо. Да познавам една, на която правата са преписани на мъжа и. Не е пропаднала, тайничко е ходела до детската градина да ги вижда. Защо са и отнети може само да гадае, вече са големи а тя е с трето и си го гледа. Странен случай.
 Тука в твоя става въпрос за хора от село(ако не се лъжа) или малко населено място, едва ли имат много акъл,пари и връзки.
 Докато си в чуждия дом ще те правят на нищо, много ясно.
 Самотна майка ще си, няма да си нито първата, нито последната.

# 7
 • София
 • Мнения: 35 365
Няма да ти звемат детето, спокойно.
Не се поддавай на манипулации, а му напиши - до петък да си взел решение по това, което говорихме, ако искаш семейство, иначе ще потърся адвокат за определяне режим на виждане и издръжка.

# 8
 • Варна
 • Мнения: 36 948
Според мен даже вече и шансове не трябва да му дава. Този си е отрязал всички пътища. Тя си е затваряла очите и не е светнала, че я възприемат като жена за разплод, защото няма как да не е имало индикации за това лошо отношение досега. А онзи си е показал истинското лице щом е родила понеже явно наистина вярва, че никой няма да я поиска с дете. Какви шансове, какви пет лева?!?!

# 9
 • Мнения: 13 055
Те че не могат да ти вземат детето, не могат.
Той ще дължи издръжка, ако сте разделени, след като ти задействаш нещата по съдебен ред.
Въпросът е, след изговорените грубости и ако този мъж реши да се съгласи на някой от твоите варианти, ти би ли се съгласила да се съберете отново? В един момент маската му явно е паднала и нищо красиво не се е видяло...
И друго. Финансово нещо участвала ли си в този апартамент, ще изгубиш ли пари от евентуалната раздяла, която най-вероятно предстои?

# 10
 • Мнения: 1 739
Този не заслужава шансове. Консултирай се с адвокат както вече са ти казали и започвай да си нареждаш живота без него. Хубаво е, че детето е много малко и няма да помни нищо от тези грозни сцени.

# 11
 • София
 • Мнения: 39 436
Дишай! Издишай!
Всички заплахи са лъжи.

# 12
 • Deutschland
 • Мнения: 5 681
Такива глупаци не заслужават да бъдат бащи.

# 13
 • Мнения: 8 503
Глупости, щял да вземе детето.
Ако не си пропаднала наркоманка, няма как да се случи.

Пък и най-вероятно след няколко месеца вече няма да размита да гледа пеленаче.
Консултация с адвокат и идеята за втори - трети шанс я забрави.
Рядко давам такива съвети защото знам, че безгрешни хора няма. Както и че най-лесното е едно семейство да се развали и най-трудното да се съгради.
Но мъж който не може да съгради собствен дом за жена си и семейството си (живее при мама и тате), който обижда жена си ((детето можем да го гледаме и без теб не ни трябваш) - тук все пак си мисля, че е с теб защото те обича а не защото си му родила детет, което "ТЕ" да си гледат), който те гони - “докато живееш тук ще търпиш, ако не си събираш багажа и се разкарай” и на когото ти предлагаш вариант, но той няма смелостта са да вземе решение реално не става за семейство, не е дорасал, не се е научил да обича и да уважава. Но това не е твой проблем, мама и тате да си го гледат. Ти се изнасяй от там със сто от место.
Няма да се промени, същото ще бъде и занапред, ама малко по-лошо щото вече ще е наясно,че с детето ще може да те манигулира.
Всеки човек се чувства зле при раздяла, никой не тръгва да живее с някога и да ражда деца с идеята да се разделят. Но живота е кратък и е важно да си щастлива.

# 14
 • Мнения: 409
Така представени нещата не виждам какво изобщо питаш - от опит мога да ти кажа, в ситуацията ако той има повече късмет може и да може да си вижда детето 1-2 пъти в месеца. Няма никаква причина да смислиш, че могат да ти го вземат, по-скоро те трябва да се страхуват от това. Хубаво е, че си дала втори шанс, но той явно не го е оценил. По-интересно ми е какъв бащински потенциал е имал този човек изобщо? При такова поведение от тяхна страна аз не виждам като цяло на какво хубаво ще научат това дете като цяло. Ето затова съм на мнение, че като се завърши гимназия трябва час по-скоро момчето да напусне родителите си, защото става ето това.

Общи условия

Активация на акаунт