Агенция закрила на детето

• 3 862
  • 33
  •   1
Отговори
Здравейте! Бременна съм в осми месец. С бащата на детето имаме много разногласия и постоянно се караме. Снощи пак ме заплаши, че ако не живея с него ще ми викне социални и агенция за закрила на детето, също така, че щял да ме изпрати на психиатър. Знаете ли какви са изискванията на агенцията? Какво би могъл да направи, за да ме отдели от детето? Благодаря ви!

# 1
  • София
Не се връзвай на такива заплахи.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 09:53 от milenaka

# 2
Аз бих се свързала с ОЗД и бих ги информирала относно заплахите му, както и за цялостното му отношение. Те имат опция да ви наставят в звено "Майка и бебе" за шест месеца, ако нямате при кого да отидете и могат и да го укротят малко. Също така и в полицията можеш да подадеш жалба за системен тормоз и заплаха от страна на съжителстващия.

# 3
Аз бих се свързала с ОЗД и бих ги информирала относно заплахите му, както и за цялостното му отношение. Те имат опция да ви наставят в звено "Майка и бебе" за шест месеца, ако нямате при кого да отидете и могат и да го укротят малко. Също така и в полицията можеш да подадеш жалба за системен тормоз и заплаха от страна на съжителстващия.

Така ще имаш и документирано какво се случва още от сега. Казаното излита, написаното остава..

# 4
Ами аз ще бъда при родителите си, къща на два етажа. Той изтъква, че един вид моите родители са пияници, защото вечер след работа сядат на масата със салата и чашка ракия, което според хората, с които съм разговаряла е напълно нормално, сяда семейството на масата да си отдъхне от работния ден, да си кажат мъките и радостите. Освен това ме притеснява, че бащата на детето работи в съда като охрана, тоест се познава с доста лица, а баща му е прокурор, което означава, че имат доста връзки.
[/quote]

# 5
Звено майка и бебе май не е вариант.

# 6
Освен това ме притеснява, че бащата на детето работи в съда като охрана, тоест се познава с доста лица, а баща му е прокурор, което означава, че имат доста връзки.
....

Точно заради това не трябва да се страхуваш, а да се защитиш и действаш.
В случая "под внимание" и от значение е неговото поведение към теб. Не сканиране на роднините.
Намери си добра адвокатка да те съветва.

# 7
  • Сф
Обмисли варианта като родиш да запишеш детето с баща неизвестен- т.е. да не е припознато, но така ще си спестиш хиляди нерви и разправии и ограничения от страна на бащата. Ти ще имаш всички права над детето, няма да зависиш от неговото разрешение, ще можеш да му извадиш паспорт. Ако той иска да припознае детето, ще трябва да води дела, т.е. може и да се откаже. Като те слушам май това ще е добро решение.

# 8
  • Далечният изток
Не го оставяй да те манипулира. В момента използва най-лесната манипулация като играе на тънката струна и там, където знае, че най-много ще те заболи - детето. Аз бих потърсила всички възможни варианти за закрила - Закрила на детето, съд, полиция. Разбира се на първо време адвокат. Впрочем има и добри мъже адвокати (това в рамките на шегата разбира се) Simple Smile

# 9
Ни-що. Абсолютно нищо неможе да направи! Майка от новородено не се отделя лесно, трябва или да си наркоманка, или да си психичноболна- доказала се. Това са елементарните манипулации на един насилник, които явно действат щом пишеш. Не трябва да те е страх, няма страшно. Напърво време спри всякъкъв контакт с него, после пусни жалба. Какво като е прокурор? Ти го заплаши, че ще извикаш медиите. И не показвай размисъл или страх, нищо неможе да ти направи, освен да те пребие... да и това ще стане ако му се вържеш да се върнеш.

# 10
Обмисли варианта като родиш да запишеш детето с баща неизвестен- т.е. да не е припознато, но така ще си спестиш хиляди нерви и разправии и ограничения от страна на бащата. Ти ще имаш всички права над детето, няма да зависиш от неговото разрешение, ще можеш да му извадиш паспорт. Ако той иска да припознае детето, ще трябва да води дела, т.е. може и да се откаже. Като те слушам май това ще е добро решение.

Мисля, че нейният баща има право да даде бащино име на детето, в случай че не е припознато. Трябва да попълни декларация за съгласие.
Така се спестява неудобство, ако нейното име е твърде.......женско.
Авторке, като жена, преминала през подобна форма на тормоз по време на бременността, те съветвам - бягай!
И сезирай всички институции.
Нещата между вас са непоправимо отровени.

# 11
Принципно една чашка и салатка вечер не са алкохолизъм, но трудно се доказва, че е само чашка. Той на това разчита - да ги обвини в битов алкохолизъм, нея заплашва, че ще я вкара в психиатрия за освидетелстване, за съжаление с подходящите връзки не е невъзможно да го постигне, вероятно не става въпрос за София. Може би е по-добре да се посъветва с адвокати на ОЗД и някоя организация от типа на "Анимус" - трябва да имат юридическа помощ и могат да й помогнат да се установи в друг град. Няма да е лесно, но ако се страхува от него може би е добре  да изчезне преди да роди и да е уведомила институциите за ситуацията. Защо не и в някоя съседна държава?
Мръсна игра е започнал, трудно ще се откопчи.

# 12
От човек, който тормози и заплашва бременната си жена, не може да се очаква нищо хубаво и в послесвтие. Ако не си наясно какво се случва с жени, които търпят с години, пусни си телевизора и виж статистиките. Всички тези жени са си казвали "на мен точно това няма да ми се случи".

Ако нямате брак, правилно са те посъветвали да не даваш негово име на детето. Махни се незабавно от общото жилище и по никакъв начин не се връщай обратно независимо какво ти говори. В началото ще ти бъде малко по-трудно, но за година-две-три ще си стъпиш на краката, ако желаеш, разбира се. Върнеш ли се при него - може да откарате и още 10 години в скандали, разправии и още по-кофти варианти за развитие.

# 13
...
Снощи пак ме заплаши, че ако не живея с него ще ми викне социални и агенция за закрила на детето, също така, че щял да ме изпрати на психиатър.

Никой не може да застави друг да живее с него, а това че иска да ви прати в психиатрия е още една заплаха.
Не губете време след като сте в 8-я месец. Потърсете организация за защита на жени, над които се упражнява домашно насилие. Те ще ви помогнат за  настаняване в структура, където ще живеете, без той да знае къде сте.
Има такива за майки с деца (съответно и за бременни). Като се обадите, кажете им най-напред това, че сте в 8-я месец.

Започнал е мръсна игра, така е. Затова действайте, за да не му дадете преднина.
За всичко те ще ви помогнат и съдействат.

# 14
  • София
Подкрепям, че това са празни приказки. Сигурно ще се постарае да ти вгорчи живота, но детето не може да ти отнеме. В момента е ядосан, че обмисляш да го напуснеш и се опитва всячески да те контролира. Не поддавай.
Нека да ти прати психиатър. Ти нали си с всичкия си? Какво толкова те притесняват социални и психиатър, ако си годна да си майка.

Общи условия

Активация на акаунт