Бремеоност септум

• 382
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте момичета-днеска бях на преглед за бебчето 14.г.с и ми откриха септум  в матката.Питах опасно ли е и ми казаха че не било опасно,но все пак се притеснявам дали може да има проблем при износването на плода.Има ли мами който са имали същото нещо септум-и дали е притеснително,дава ли усложнения?Има ли риск за беба?
Преди тази бременност имам един аборт-дали има нещо общо с това?

# 1
За съжаление мога да кажа моя горчив опит изключитено скорошен. На мен ми беше открит септум около 16-17 г.с. също ми беше казано, че не е проблем за детето. От там се почна скъсяване на шийката и в 21 седмица накрая ми изтекоха водите и резутата беше мъртво раждане. Не ви плаша или нещо просто иска изкъсо проследяване. Имам и предходна бременност тогава никой нищо не ми каза за септум, но го дължа и до някъде на не особенно добрата апаратура на тогавашния ми аг и факта че беше ковид и доста от прегледите се претупваха, а може би и бях по-млада. Раждането ми тогавя отново беше преждевременно 33 г.с., но слава Бого успешно и се радвам на 6г господин, който е моята упора в момента. До колкото ми беше обяснено сега много жени износват здрави деца със септум, но до някъде е й късмет къде се е закрепил плода. В моя случай сега бебето беше закрепено по-ниско.

Общи условия

Активация на акаунт