ПАРИЖ 9

• 57 423
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
Julian22, кой е хотела ви до гара Норд, ако не е тайна?  Аз също ще търся хотел в този район,  че ще ползваме влаковете Thalys...Но нещо евтино, 2-3 звезди...
Момичета, харесах една организирана екскурзия с посещение на Айфеловата кула. Това в случай, че не мога да взема онлайн билети за там.. Та екскурзията включва обиколка около 1 час на по-важните забележителности на града с автобус, 1 час круиз по Сена и качване на Айфеловата кула до 2ниво. Това е нивото до което се ходи със стълбите,  нали? Не е до най-високата точка, така ли е?  Цената беше около 55 евро за възрастен и 33 евро за дете... Общо 5часа е екскурзията... Как ви се струва като цена?
Това би ме устроило за последния ден сутринта преди отпътуването ни от Париж... Peace

# 286
А, не. Само отвън да ги гледам, не мерси. Мислех си, ако има нещо за гледане вътре или да се покатериш на върха на някой от билдингите, като например на The Shard в Лондон (то не че е кой знае какво преживяване, де). Нещо по-така..., някаква атракция, някаква тръпка. Но явно няма. Ще се задоволим с Айфеловата кула. Laughing Тя винаги много ме е "кефила". Не мога да спра да и се възхищавам и не минавам през Париж без да се покатеря до някъде по нея. А пък сега с тези стъглени парчета под на първия етаж... Чакам с нетърперие да ги видя  Grinning

# 287
Julian22, кой е хотела ви до гара Норд, ако не е тайна?  Аз също ще търся хотел в този район,  че ще ползваме влаковете Thalys...Но нещо евтино, 2-3 звезди...
Момичета, харесах една организирана екскурзия с посещение на Айфеловата кула. Това в случай, че не мога да взема онлайн билети за там.. Та екскурзията включва обиколка около 1 час на по-важните забележителности на града с автобус, 1 час круиз по Сена и качване на Айфеловата кула до 2ниво. Това е нивото до което се ходи със стълбите,  нали? Не е до най-високата точка, така ли е?  Цената беше около 55 евро за възрастен и 33 евро за дете... Общо 5часа е екскурзията... Как ви се струва като цена?
Това би ме устроило за последния ден сутринта преди отпътуването ни от Париж... Peace

Нашият хотел се казва Riviera  и е на Rue Turgot, 3 звезди.
Ето така изглежда:
https://www.google.nl/maps/place/Hotel+Riviera/@48.8802342,2.345 … 47h,106.59t/data=!3m4!1e1!3m2!1scIF3JuM51xBdHQR5APzaVg!2e0!4m2!3m1!1s0x47e66e41e9bff76d:0x53db88bb94fd8aa8!6m1!1e1

Да ти кажа, намерих го през Гугъл мапса. Просто потърсих хотел близо да гарата, защото ми е омръзнало да се занимавам с различни шатъли от и до летища и гари. Сега поне като гарата е в града, реших че ще си спестя тази мъка.

И ние пристигаме с Thalys Simple Smile Голямо удобство е, нали? Направо все едно с градския транспорт стигаш до Париж   hahaha

Последна редакция: нд, 12 окт 2014, 23:46 от julian22

# 288
  • Sofia
Карнет си купихме от гише в метрото на Porte Malliot - там, където спират автобусите от Бове. Работеше в 22 и нещо, когато пристигнахме.
Defance ще посетим утре преди полета, така че тогава ще мога да кажа как е. Мен определено ме интересува.
Днес бях на кулата и не успях да видя стъкления под, а доста го търсих, не знам защо така...

# 289
Карнет си купихме от гише в метрото на Porte Malliot - там, където спират автобусите от Бове. Работеше в 22 и нещо, когато пристигнахме.
Defance ще посетим утре преди полета, така че тогава ще мога да кажа как е. Мен определено ме интересува.
Днес бях на кулата и не успях да видя стъкления под, а доста го търсих, не знам защо така...

Е, как бе! Виж тука:

http://www.youtube.com/watch?v=F6rlmo7mHnQ

Вижда ми се голяма тръпка Laughing

# 290
  • Варна
Вчера разгледах подробно стрийт вю-то на Париж и също съм на мнение, че повечето време ще я караме пеша. Хотелът ни е на 10 мин пеш от Гара Север в посока към Сакър Кьор, т.е. ще сме в зона 9. Мисля, че до центъра ще ни отнеме около 30 минути пеша. 
Не знам дали си заслужава да се отиде до Голямата (новата) арка? Преди време беше много интересно да се види това голямо архитектурно постижение, но вече на доста неща по света се нагледахме и не знам дали ще ме впечатли толкова. Там ими ли нещо да се гледа или мястото е само за бизнес?

Sled като разгледате Сакре Кьор , Пигал , Монмартър , Мулен Руж , там са и магазините Татти с много , различни , но има и качествени китайски стоки и пазара в сряда под метрото, вместо да тепате пеша по безинтересен маршрут и да се морите излишно хванете линия 4 на метрото за 5-6 спирки до центъра.Района Дефанс около  Голямата (новата) арка е привлекателен и за шопинг в доста големия мол.Поради отдалеченоста от центъра има доста намаления , а е много лесно достъпен с метро линия 1.Друг мол с доста намаления поради отдалеченоста от центъра е в Иври сюр Сен с еруер С.Дебитна еврова Виза действа безотказно.С карне билети могат да се качат 10 души едновременно.

# 291
    julian22     ,може ли да попитам какъв е този влак Thalys, от къде може да се вземе и докъде съответно? Вие явно няма да пътувате от БГ за Париж?
  И въобще има ли начин от БГ с влак до Франция? Питала съм се много пъти, май няма такова чудо?

# 292
valya_bl, ние ще пътуваме от Bruxel до Париж с Thalys, само 1.5 часа е... От БГ - няма...

julian22, благодаря, ще погледна хотела, аз също искам да е до гарата, хвърляме багажа в хотела и тръгваме по обиколки, а и два дни имаме да гоним РЕР до Дисни и Версай...  
Никой не ми писа 2-ро ниво на Айфеловата кула е до там със стълбите, нали? newsm78

PS... To там наблизо са два хотела с това име, но и двата са готини и за датите, които искам не са скъпи.. Peace Този Riviera ме устройва, ще го видя в booking и otel kakва е цената... Ти директно с хотела ли резервира?

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 13:21 от lunna pateka

# 293
Ауч, имам проблем.. Купих си онлайн билети за шатъла, но после Уиз Еър промениха датите .. Има ли начин да сменя датата за билетите за шатъла? Аз платих и разпечатах билети за датите 22-24 октомври, а сега ще пътуваме 17-19... Изгорях ли 63 евро? Sad
Видях на сайта им, че билетът важи за 3 месеца след датата на предполагаемия полет (има въпрос ако пътуваш няколко дни по-късно), но няма отговор за въпрос ако пътуването е няколко дни по-рано.... (закупила съм билетите на 1 септември...)

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 14:15 от Змимка

# 294
  • Варна
Съдейки по това , че билета купен на място няма ни ден ни час би трябвало да нямате проблеми.
Купуването на билети предварително онлайн точно за там е безмислено.Цената е същата , гишето е до автобуса , опашката е малка и вие дори да имате билет и час чакате да се напълни автобуса.Билетите не свършват - т.е. като се напълни автобуса тръгва и идва нов докато свършат всички пътници.Ако  закъснее полет те му осигуряват автобуси.

# 295
    julian22     ,може ли да попитам какъв е този влак Thalys, от къде може да се вземе и докъде съответно? Вие явно няма да пътувате от БГ за Париж?
  И въобще има ли начин от БГ с влак до Франция? Питала съм се много пъти, май няма такова чудо?

Thalys е скоростен влак от Амстердам през Брюксел до Париж. Движи се по специално трасе със  скорост 300 км/час. От Амстердам до Париж е точно 3 часа. Можеше и по-кратко да е, но тъй като централна Холандия е много гъсто населена, влакът просто няма къде да мине и пресича много населени места, поради което не може да развие максимална скорост. До границата с Белгия си се клатиме с около 100-на км/час. От врата на нашата  къща до вратата на хотела в Париж ще ми отнеме по-малко от 4 часа часа- бързо и удобно. Много по-удобно отколкото със самолет, където трябва да излезна от къщи поне 2 часа по-рано, после чекинги по летището, опашки, разправии, и накрая шатъли от летището до хотела. А и цените са по-ниски- отиване и връщане от Амстердам е 120-130 евро, но ако се направи няколко месеца по-рано, може и да падне под 100 евро.

# 296
  • IT
Аз написах, че до пода се стига само, ако се слезне пеша от втория етаж надолу. Пада се нещо като първи етаж.

# 297

Никой не ми писа 2-ро ниво на Айфеловата кула е до там със стълбите, нали? newsm78

Да

# 298
Здравейте,

Тепърва започвам да изучавам темите подробно, но не остава много време - вече имам резервиран полет за периода 24-28 ноември с Wizz Air. Тъй като съм с дете /за първи път пътуващо с мен/- търся хотел близо Porte Maillot. Доколкото видях метростанциятата  Saint Ouen е съвсем близо по същата жълта линия - линия С. В тази връзка предвиждам резервация в ibis budget Paris Porte De Montmartre/ 45 rue du Docteur Babinski, 18.Сакре Кьор - Монмартър, 75018 Париж, Франция /
Някой само да ме успокои, че съм видяла правилно преди да направя резервацията на хотела - благодаря много предварително Praynig
Други въпроси ще питам след като се запозная в подробности с темите и си организирам нещата, но нямам време, а трябва да резервирам и хотела!
Искрено благодаря отново- ако някои може да сподели и лични впечатления от хотела- ще е чудесно!

# 299
  • Sofia
Аз написах, че до пода се стига само, ако се слезне пеша от втория етаж надолу. Пада се нещо като първи етаж.

Пеша се качихме и пеша слязохме и пак не ги видях...
Нищо, нека остане какво да се види и другия път!

Снощи късно се прибрахме, готова съм да отговарям на въпроси, докато ми е още свежо всичко!

Общи условия

Активация на акаунт