ПАРИЖ 9

• 57 467
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
  bouquet Мимии, надявам се да нямаме такива навлеци.
Нещо се обърках с транспорта RER какво се явява, явно не е метро newsm78
Трябва да стигна от Porte Maillot до спирка на метро Les Gobelins или с това RER до спирка Port Royal.
Не мога да разбера с кое е по-бързо newsm78
RER е влак/че.
Ето го маршрута с метро(задала съм произволен ден и час):
http://www.ratp.fr/itineraires/en/ratp/resultat-detaille/start/P … _type/plus_rapide

Мисля, че този вариант е по-удобен. Прекачваш на по-малка метростанция и съответно по-малко ще ходиш.  Laughing

# 226
  • София
Момичета и момчета,искам да благодаря на всички,които ми помогнаха със съвети и информация. Както обещах,качвам снимките,които източих снощи. Тези дни ще прехвърля и клиповете ,които направихме с Go Pro-то. Те са от влакчетата в Дисни. Ако някой иска да изживее тръпката предварително. Laughing
 И така нашето пътуване започна миналия петък,летяхме с Wizz. Въпреки,че два пъти ни смениха датите и часовете,това не ни отказа. Билетите бяха наистина доста изгодни-360 лв за трима. Трансфера Буве- Париж и Париж-Буве платих предварително и разпечатах билетите. Летището е малко,събрахме се два полета ,добре че беше хладно времето,защото си представям в големите жеги за какво става въпрос в това тясно пространство. Опашката върви доста бавно,та имахме време да си преговорим трите думи,които предстоеше да използваме най-често/ Бонжур,Мерси и Оревоар/. Пътуването с автобуса ми се видя доста дълго,но все пак достигнахме крайната цел-Porte Maillot. Общо взето бързо се ориентирахме към метрото,купихме билетчета от машините за 13,70 евро карне и потеглихме към хотела,който се намираше на спирка Страсбург. Явно сме се позамотали малко повече,защото в 11 часа вечерта бяхме пред рецепцията. Малко пеприятна изненада ни поднесоха там,оказа се че тройна стая,каквато бях запазила няма и ще бъдем настанени в двойна стая с душ,но без тоалетна. Общо взето нямахме избор,нито време да търсим нов хотел. Обсъдихме семейно и решихме,че за три нощи ще го преживеем. За хотелчето мога да кажа,че е по-скоро хостел. Малки стаи,старичко,поскърцващо и честно казано нямах големи очаквания,така че не успя да ме разочарова. Цената за три нощувки -135 евро. Толкова за него Wink
Нека приключението да започне сега. Първи ден беше предвиден за Дисни. Първото,което направихме е да си купим карти Мобилис. Те приличат на билетчето,помолиха ни само да си напишем имената и датата. Купихме ги,заради Дисни. През останалите дни използвахме карнетите. Отскочихме да разгледаме операта и да пием по едно кафе. Съвет към всички- отваряйте си очите,докато вие снимате и се възхищавате,джебчиите не спят,бутат се в опашките и чакат миг невнимание от ваша страна. Направи ми впечатление,че много късно отварят кафенетата в събота. Към 9 часа все още метяха и не бяха подредили масите,а в метрото от Paul направо ни изгониха,било затворено все още. Тръгнахме към Дисни с RER A червено- пътят е около 30 минути. Слиза се на спирка Marne la Vallee Chessy. Билетите ги взех от френския сайт и ги бях разпечатала-55 евро на човек. Съжалявам,че не си взехме предварително нещо за хапване,защото вътре убих точно 1,15 мин на опашка за обяд. Провериха ни багажа и се насочихме към входа. Опашките за билети са наистина големи,затова ако имате възможност си купете билетите предварително. Ние избрахме да посетим един парк,прецених че няма да ни стигне времето. Прекрасно е вътре,една огромна машина за пари. Лично за мен един ден стига,някак си с тези магазини и заведения се е изгубила магията. Поне аз не почувствах нищо магическо там. Опашки,опашки и пак опашки- за атракциони,за обяд,за вода,за кафе,за тоалетна. Дъщеря ми се забавляваше обаче,каза че това е най-хубавият и ден. На някои от атракциите определено имахме късмет,защото отвориха пред нас,влакчетата наистина са голяма тръпка. Аз виках с цяло гърло. Като изключим тълпите и опашките е чудесно забавление,ако няма какво друго да правите. Аз лично не бих отседнала в някой от хотелите там и не бих отделила цяла седмица на двата парка. Тръгнахме си към 8 вечерта,едва ходейки. Хапнахме в един арабски ресторант близо до хотела-страхотни дюнери,с ужасно много месо. Почерпиха ни с чай с много странен аромат,който не изпихме Simple Smile
Малката ни стая,ни се видя прекрасна- не мисля,че някой помръдна до сутринта. Втори ден- естествено започна с Лувъра. Целият ни квартал се оказва затворен,има маратон 10 км ,хората тичат ,не си играят,ние закусваме кроасани Joy В 10 часа бяхме пред Лувъра. А там опашка,каквато не съм виждала през живота си. Края няма....... Нареждаме се примерно,а охраната ни казва,че няма смисъл да чакаме ,едва ли ще дочакаме ,за да влезем. Явно сме закъсняли,това ме обнадежди,че в този безплатен ден,поне на Айфеловата кула ще успеем да минем бързо. Поснимахме,поседяхме до фонтаните и се пазарихме с продавачите на Айфелови кулички. Продаваха ги по 1 евро бройката. Но ни направиха отстъпка- 3 броя за 2 евро. Аз си мислех,че това е сделката на деня. Да,ама не- малко по надолу в градините бяха разпънали сергиите- 5 броя за 1 евро-златни,сребърни,цветни. За нула време се оказахме с пълна раница сувенири. А мъжът ми доста е пазари за една от големите от25 евро я взехме за 7. Програма нямаше- целта беше да се доберем пеша до Айфеловата кула и по пътя да успеем да разгледаме колкото се може повече неща,да си напълним душите както се казва. И така минавайки през Л'Оранжери се оказа че опашката е незначителна и ще можем да разгледаме. Следващата спирка за снимки беше площад Конкорд-прекрасните фонтани и обелиска. Разхождахме се безгрижно по парижките улици,за мен е наистина вълнуващо да правя това на напълно непознато място. Пред нас се откри музеят на армията-и от далече и от близо мястото е впечатляващо. Седнахме да отдъхнем в катедралата,след което продължихме пешеходната си разходка към Военното училище и желязната дама Wink. Има ремонти в повечето паркове и това пречи на снимките ни. Опашката беше доста приемлива,решихме да използваме асансьора и да се качим до второ ниво. Страхотна гледка,обичам да гледам града от такава височина. Снимахме,гледахме карти,обсъждахме видяното до момента. Хапнахме най-вкусните картофи за 4 евро тук. До сега не съм яла толкова вкусни картофки никъде,дъщеря ми е влюбена в тях Joy През час искаше да и купувам. Запознах се с една аржентинка на опашката. Беше изненадана,че съм от България,защото не беше чувала за нея. Стана ми мъчно,че в областта на туризма нищо не се прави. Колко приходи за Париж носи една Айфелова кула- през 1889,Айфел едва ли е подозирал че това ще бъде един от най-посещаваните монументи в света. На входа имах огромно притеснение,с раница пълна с айфелови кули от всички размери. Все едно сме търговци,с толкова много стока се движихме Joy,но нямаше проблем при проверката,явно не сме били единствените с толкова сувенири.  Продължихме си пеша до Триумфалната арка и след това се спуснахме по Шанз- Елизе. Вече бяхме малко поизнервени,дехидратирани вероятно и имащи нужда от кофеин. Настанихме се в едно приятно кафенце,с вкусни тортички. Трябва да отбележа,че сметката ни беше повече от прилична- за две кафета,два фреша и парче шоколадова торта платихме 18 евро. Лудница голяма,народ,опашки,все едно чантите на Луи Вюитон ги подаряваха Joy. Денят завършихме в мола в Лувъра. Оказа се,че всичко е затворено и набързо се прибрахме към квартала. Там седнахме в KFC за едно наистина бързо хапване и настаняване по леглата. Тук искам само да отбележа,че пробвах за втори път салата. Първият път беше в ресторантите на Дисни. Не знам какво сервират в ресторантите,но тези които аз пробвах,както се изрази мъжът ми каквото е имало в косачката това са сервирали- детелини,цветя,корени,абе доста треволяк в общи линии. Някои цветя за първи път ги виждах. Снощи се шегувахме ,че салатата ми от айсберг е доста постна,да пусне косачката да я обогатим с растителност Joy Няма смисъл да ви казвам,че както легнахме,така се събудихме. Сутринта освободихме хотела,закусихме в пекарната и тръгнахме към Нотр Дам,Латинския квартал и Люксембургските градини. Честно казано,аз обичам градините,планината,местата,където мога да почуствам уединението,затова и градините са ми едни от любимите места. Харесвам столчетата,които са подредили около фонтаните,да седнеш и да се насладиш на гледката. За съжаление нямахме много време и трябваше да бързаме към шатъла за летището. Като цяло,ако трябва да обобщя видяното- хареса ми духа ,който носи този град,красивите сгради,разходките,усещането да си за пръв път на това място. Не ми хареса мръсотията,бездомните и усмивките. Хората ми се видяха доста угрижени,забързани,неприветливи. В моята лична класация за втора поредна година градът е Барселона. Оставихме си разбира се  доста неща за следващия път,ще ви следя с интерес и благодаря   bouquet

Ето част от снимките : https://plus.google.com/photos/113854426643223445992/albums/6067 … 42116903217?hl=en

# 227
Много красиви снимки !  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Благодаря и за информацията.

# 228
tyntyrymyntyry, благодаря за разказа и снимките!  Hug
С какъв фотоапарат снимаш?

# 229
  • София
Мимии,аз благодаря  bouquet Без вас организацията щеше да е много трудна. Забравих да ви кажа,че пътувахме с група,организирана от туристическа агенция в самолета. На хората им бяха взели по 50 евро за посещение на Лувъра в първата неделя от месеца. Спестили сте ми много пари,ще трябва да черпя Laughing
Апаратът е Sony A6000,но като гледам в телефона имам повече снимки Wink

# 230
tyntyrymyntyry, много хубав разказ и пъстри снимки... Всичко, което си описала ми е полезно, най-вече за Дисни. И ние ще имаме 1 ден за там и ще гледаме само 1 парк... Не разбрах обаче посетихте ли Лувъра вътре, пишеш че е имало огромна опашка... Ако се купи онлайн билет за там чака ли се на тази опашка или се влиза директно? И някой знае ли каква е цената за Лувъра? Аз видях комбо тикет Лувър+круиз за 1 час и 10 мин за общо 20евро на възрастен и безплатно за деца.   А има и Hop on hop of за batobus + Лувъра за 26 евро (7евро за дете).. Изгодно ли са тези оферти?

# 231
Здравейте! Може ли да ми препоръчате стабилна агенция за екскурзия до Париж с самолет. Аз искам да направя подарък на родителите си и затова искам да намеря агенция с екскурзовод,защото те не са ходили там. В кой период на годината е хубаво да се посети Париж за да видят красотата на Версай?
Благодаря предварително!

# 232
  • София
Lunna pateka ,за съжаление не,но препоръчвам да си вземете онлайн билети http://www.louvre.fr/en/advance-tickets

eel аз мисля,че пищешите тук сами организират екскурзиите си,съдейки по себе си  Grinning

# 233
tyntyrymyntyry, хубаво ви е фотото. С нормален обектив предполагам?

eel , твърдо съм на мнение, че няма човек, който да чете в тази тема и да не може да си направи самостоятелно посещение в Париж! Не си първата, която влиза тук с този въпрос и после е отишла без агенция - пробвай.  Laughing
Тук винаги ще се намери кой да отговори на въпросите ти, ако ги няма в първия пост!

# 234
Тя иска да направи подарък за родителите си. Наистина и аз не бих им купила самолетните билети и да им платя хотела и да ги оставя да се оправят сами. Без да съм говорила с тях предварително дали са съгласни така.
Но има ужасно много разочаровани именно, защото са били с организирана екскурзия. Сигурно, ще ти излезе по евтино, ако ти отидеш с тях за екскурзовод. Или да намериш координати да платиш на някого да ги посрещне и разведе като гид за тези няколко дни.
50 евро за Лувара ... срам нямат тези хора  ooooh!

# 235
Lunna pateka ,за съжаление не,но препоръчвам да си вземете онлайн билети http://www.louvre.fr/en/advance-tickets

Само да се има предвид,че от сайта на Лувъра не може да се вземе предварителен билет,а през другите три посочени он-лайн търговци на билети и билета се взима от някой от офисите им,а не от касите на Лувъра.

eel , твърдо съм на мнение, че няма човек, който да чете в тази тема и да не може да си направи самостоятелно посещение в Париж! Не си първата, която влиза тук с този въпрос и после е отишла без агенция - пробвай.  Laughing
Тук винаги ще се намери кой да отговори на въпросите ти, ако ги няма в първия пост!
Само че дамата иска да изпрати родителите си.На нейно място,ако искам да подаря екскурзия на моите и аз бих избрала агенция,макар лично за себе си да се организирам сама.

eel, от агенциите препоръчвани из темите по-назад се очертават Бохемия и Руал.

# 236
Значи билета за Лувъра е 13,20 евро, а с гид 52 евро... Ами то комбо-тикета излиза по-изгодно, а и получаваш ваучера по е-mail и не се налага да ходиш някъде да вземаш билетите.. Peace
 Само не знам дали с комбо-тикета влизаш директно или се редиш пак на опашката?? newsm78
Питам защото на колелото в Лондон имахме онлайн ваучери и пак ни накараха да чакаме на опашката за качване.. Whistling

# 237
http://www.parismuseumpass.com/
Аз лично препоръчвам пас-а. На нас ни излезе доста изгодно, защото с него посетихме Лувъра и Версай, както и Музеят на инвалидите. Освен това влизаш отделно, не чакаш на опашката. Май ходихме и още някъде newsm78, сега не съм сигурна, че минаха 2г оттогава. Затова се записах и да следя темата. Пак ми се ходи в този прекрасен за мен град. Предният път направих чудесна програма, благодарение на темите тук във форума и за 3 дни видяхме повече неща, отколкото мой колега на организирана екскурзия за 4 дни.
Все пак, ако вземаш пас, предвиди къде ще ходиш. Аз например предвидих Айфеловата кула, Сакре кьор и Монмартр в един ден, Версай втори, а Лувър, Музея на инвалидите, Шанс Елизе, Латински квартал за 3-ти ден. Бяхме на хотел в района на Бастилията.
Взехме паса от едно магазинче, още като слезеш с метрото на спирката на Лувъра.

# 238
http://www.parismuseumpass.com/
 с него посетихме Лувъра и Версай, не чакаш на опашката.
Лунна пътека,с този пас,за който е дала линк Тара в пирамидата на Лувъра влизаш през отделен коридор,обозначен за пасове,където нямаше хора,иначе опашката за хора без пас беше огромна.Вътре в пирамидата са касите за билети,с този пас не се редиш  за билет,където пак има много хора и опашки на всяка каса.Отиваш направо на входа на съответното крило,което искаш да разгледаш,сканират го и влизаш.За другите две крила пак се сканира.Т.е. с паса спестяваш две от трите опашки в Лувъра.
За Версай с паса си спестяваш единствено опашката да си купиш билет,но по-значителна е тази за вход,която няма да ти се размине въпреки паса,защото няма отделен пропуск за хора с пасове.

# 239
  • Sofia
нещо прозаично, ама да попитам...

как стои въпросът с обществените тоалетни в Париж? Има ли, няма ли, в заведенията пускат ли само до wc-то?

Общи условия

Активация на акаунт